Pirkanmaan maastoreittipoolin urat!

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä paikkari, 16/1/15.

 1. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Sorry:D Taidan olla vähän hidas kirjoittaan. Tuossahan tuo @Nenone ja muut tiivistivät tuon tarpeellisen. Tarvittaisiin joku :eek: joka tosiaan vastaisi tuota mm. tiedottamisesta. Ei tarvisi hamuilla ns. pimeässä. Mites olisi vaikka poolilla uravastaava joka osaisi organisoida talkoot ym. @Jukka
   
 2. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Onko täällä kellään tietoo, miten lunta urilla tuossa Kihniön kieppeillä? Josko viikonloppuna pakkais perheen / kelkan mukaan ja lähtis sinne. Varsinkin tuo reitille lähtö tuolta Holiday Club Pyhäniemi kiinnostaisi. Se tommoseen viikonlopun kelkkailuun nasta paikka. Kiitos jo ennakkoon infosta:D
   
 3. JAOJ

  JAOJ Polaris Axys Switchback pro-x

  Naapurin puolella ajavat uraa jo baanaksi tampparilla.. :eek:

  Me ei päästä läpi vielä edes kelkalla...:(
   
 4. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Niinhän nuo ajaa:( Tulis nyt sitä valkoista kultaa tännekin. :D
   
 5. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Niin mut, mites tuo Kihniö tai Kurun suunta? Apua @palde ;) Mites tuo Kurun suunta :oops:
   
 6. paikkari

  paikkari RS4 Vector 144"

  Joo, sais tulla että kunnon paskapattia sais aikaan,ku noita alustoja tarvis saaha säätöihin.
   
  Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
 7. Viikinki

  Viikinki BD RE3700 -15 ... nelarista jo haaveilee!

  Pientä tilannetietoa:

  Mänttä-Vilppula-Kolho = Lanattu kelkalla pariin kertaan
  Mänttä - Ehunsalmi (Jämsään päin - ura lopuu sinne) = Kelkkalana juurikin liikkeellä
  Kerte - Jämsänura = ajettu läpi, kaipaa vielä puunkorjuuta (myös metsänomistajia töissä)
  58-tie - Juupavaara = ei ajettu, varmasti kaipaa raivaustöitä

  Raivuutalkoita tehdään ilman varauksia paikallisten voimin o_O
   
  JAOJ tykkää tästä.
 8. palde

  palde mulla mitään kelkkaa oo ...ny on SKI-DOO

  Valitettavasti en ehtinyt reitille eilen ...tosin uus´vanha kelkkakin oli pihassa vasta seittemän maissa ehtoosta ! :)

  Muiden tietona on , että Seipäjärveltä pääsee läpi Kuruun , riippoja joutuu väistelemään ... Kerhon uraa oli joku ajellu Poikeluksessa KT-65 ylitte

  Joku muu voi valaista väliä Kuru - Kihniö ?
  Saataisiko tämä väli ajettua tampparilla kokonaan tänä vuonna...

  Vieläkään ei kukaan Poolin asioista tietävä ole vastannut esittämääni kysymykseen ; Millaisella välillä tamppauksia on suunniteltu 2019 vuodelle ?
  (Nyt en tarvitse tietoa korjatuista silloista , enkä rumpuputkista tai vesakoinnista tai muusta epäolennaisesta ...TOKI nämä ovat tarkeitä tukitoimintoja)

  Eli kuinka usein on suuniteltu 2019 vuonna ajaa tampparilla väli Kuru - Kihniö ja kenen tampparin "vastuulla" on tämä alue ?
   
  Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
 9. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Nyt pitää kyllä kompata @palde :) Pitäisin tuon poolin vastuuhenkilöiden jotenkin aktivoitua ja laittaa jotain tietoa. Ihan hyvässä hengessä. Onhan se ihan perseestä, että istutaan siellä ”norsunluu-tornissa” ja ajatellaan, ” tää ei meitä hetkauta”:mad:
   
 10. Nenone

  Nenone Freeride 146" -18

  En mä muista ulkoa mitä näistä on sovittu. Eikä tämä ole poolin virallinen tiedotuspalsta. Soittele teitin aluevastaavalle niin eiköhän sieltä se tieto löydy tai viime kädessä toiminnanjohtajalta.

  Ruoveden pätkä on ajettu kertaalleen tampparilla niinä talvina kun on ollut lunta. Toki kulutusta huomattavasti vähemmän kuin kurussa. Se on tähän asti täällä riittänyt hyvin!
   
 11. Aapez

  Aapez SRViper X-TX SE

  Iltaa hiekkalaatikolle.
  Kun seuraan viestien tasoa en voi kun ihmetellä että kyseessä aikuiset ihmiset.

  Pitänee taas kerran vääntää rautalangasta. Pooli itsessään ei ole mikään organisaatio vain yhdistys, jossa äänivaltaa käyttää siihen kuuluvat kerhot. Jokaisesta kerhosta on jäsen hallituksessa. Poolilla EI OLE palkattua henkilöstöä töissä. Toiminnanjohtaja saa pienen kertakorvauksen / kalenterivuosi. Homma perustuu 100% vapaaehtoisuuteen ja haluun auttaa ja kehittää kelkailua Pirkanmaalla.

  Tämä kelkkalehden foorumi ei ole millään tavalla Poolin virallinen kanava viestintään joten aika absurdia kirjoitella boldauksella vaatimuksia tänne. Peräänkuulutan ihmisissä hieman nyt järjen käyttöä ja käytöstapoja.

  Poolin viestinnässä on parannettavaa, se on totta ja vien asian eteenpäin ja pyrimme löytämään viestimiseen hyvän ja aktiivisemman otteen.

  Jos me kaikki maksamme vaan naurettavan 80 euron kausimaksun ja huudamme kilpaa eri foorumeissa kesähuoltoa, syyshuoltoa ja talvihultoa ilman että kukaan enää tekee mitään asioiden eteen niin sitäkö te haluatte?

  Kaikissa kerhoissa on talkoilijoista varmasti huutava pula. Meillä ainakin on. Se että niille muutamille jotka ovat valmiita tekemään järjettömät talkootunnit meille kaikille rakkaan harrastuksen eteen vittuillaan ja naljaillaan joka hetki ei ainakaan edistä asiaa. Jos omat sosiaaliset taidot ovat niin vajavaiset ettei pysty kommunikoimaan rakentavasti ja yhteisöä auttaen, suosittelen pitämään mölyt mahassa.

  Mitä tulee tampparin ajokertoihin tietyillä reiteillä niin sellaista ajokalenteria ei ole. Emme pysty ennustamaan säitä, emme pysty lisäämään lunta reiteille. Raha myös ratkaisee isosti. Tottakai haluamme että jokapaikassa olisi tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa ja urat olisivat aina kunnossa.

  Haastankin kaikki nyt viikonloppuna reiteille mukanaan raivauskalustoa. Hoidetaan reitit yhdessä auki ja laitetaan tanppari liikkeelle heti kun lumitilanne sen varmasti sallii.

  Rakentavin yhteistyöterveisin,
  Aki Hautamäki
  YSMK Pj, Poolin hallituksen jäsen
  Vapaa-ehtoinen yhdistystalkoilija
   
  JAOJ, Mileleo ja Nenone tykkäävät tästä.
 12. Nenone

  Nenone Freeride 146" -18

  Sä se osaat hienosti samassa lauseessa sovitella asiaa ja samalla ampua omaa sovitteluehdotustasi nilkkaan.

  Kurun aluevastaava ei kirjoittele täällä palstalla joten kurun asioista saa tiedon soittamalla suoraan hänelle.
   
 13. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Kuules nyt @Nenone . Ei tässä nyt ollut kyse pelkästään Kurusta. Vaan koko tiedotuksen tasosta. Sovitaan tässä nyt niin, että jos sinulla jotain kommentoitavaa minulle: laita YV. Keskustellaan siellä lisää, ei tällä palstalla. Tämä varmaan sopii sinulle!!!!
   
 14. palde

  palde mulla mitään kelkkaa oo ...ny on SKI-DOO

  Ei ole mainitsemaasi 80€ maksua olemassa ...

  Ensinnäkin huutelen tässä niiden kelkkailijoiden puolesta , jotka maksavat / tai harkitsevat maksavansa tuon 100 euron vuosiluvan ( ei seurajäsen) ... Koska nämä mahdolliset henkilöt tuovat Pooliin lisää vierasta rahaa , mahdollisesti jopa maksavia kavereitaan ulkopuolelta Poolin kerhoja . ( oho tuli vain pari "boldattua" pätkää )

  # Aapex# Kerro minulle missä on Poolin virallinen viestintä kanava ??? ( huom. ! Ei boldattua fonttia :) )

  Monella suulla käsketään soittamaan Kurun aluevastaavalle , mistä "outsider -kelkkailija" löytää kyseisen henkilön ? Saatikka puhelinnumeron Hänelle ...
  (minä kyllä tiedän , mutta nytkään ei ole kyse musta ...eikä minun tietämättömyydestä )

  Kritiikkiä ei pidä ottaa vittuiluna , vaan rakentavana palautteena ...näin mulle on joku aikanaan Poolin kokouksessa sanonut :)

  Jälleen kerran totean , että Pooli ei pysy tolpillaan ainoastaa kerhojen poolimaksujen turvin ( voitte lukea sen suoraan www.kelkkailu.fi ). Maksavia harrastajia pitää saada houkuteltua muualta tänne kelkkailemaan , markkinoida reitistöä ...
  Hyvin hoidettuna ura markkinoi itse itseään viidakkorummun tavoin ...niin hyvässä kun pahassa , valitettavasti.

  Mistä kelkkailua suunnitteva henkilö löytää tietoa (ajantasaista )Poolista tai uratilanteen ?
  Valitettavan helppoa on suunnata järven toiselle puolelle , tai keskiseen Suomeen

  Kyllähän tuosta alueiden tampparin ajokerroista joku karkea suunitelma pitää olla , miten muuten talvihoitoa pystyy budjetoimaan millään tavalla ?

  Ny vasta viikonloppuna uralle raivaan ? Mää oon raivannu jo useammalla viikolla ...

  Kyselevin terveisin
  Marko Palander
  Kuru Kelkkailijat ry varapuheenjohtaja
  EX- Poolin hallituksen jäsen

  P.S Enää mua ei tarvinnu myötähävetä ...nyt vaan ihmetellään :):):):):)
   
  paikkari ja Tapani Tulisalmi tykkäävät tästä.
 15. JAOJ

  JAOJ Polaris Axys Switchback pro-x

  Tästä pidin!

  Klo 12:30 sunnuntaina suuntaan Mäkelää kohti Ruovedentien varresta. Mukaan saa jälleen lähteä, jos haluaa. :) Katsotaan, jos nyt pääsis jo lähemmäksi Mäkelää...
   
  Viimeksi muokattu: 17/1/19
 16. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Edelleen komppaan @palde . Puhut kyllä täyttä asiaa. Turhaan tästä sitten kiukutella @Nenone Kyllä @palde kiteyttää sen, mistä tämä tyytymättömyys kumpuaa. Eikä pelkästään tuo urien kunto, vaan isommassa mitassa, kuten Palde ilmaisi, koko poolin olemassaolo. Enkä ammu tällä kommentilla itseäni jalkaan :)
   
 17. Tapani Tulisalmi

  Tapani Tulisalmi Well-Known Member

  Joo, menossa ollaan heti lauantaina aamusta. Ei vaan poolin reitille. On tuo ns. oma takapiha tuossa hoidettavana:D Mutta, talkoita kuitenkin ja hengessä mukana, missä talkoita tehdäänkin.
   
 18. peiseri

  peiseri Lynx Rave RS 600 Etec 2018

  Onhan tämä nyt... Mutta vastaus tähän:
  Reitit Virroilta Ähtäriin ja Kauniskankaalle sekä näiden välinen rautatie osuus on auki, raivattu kaatuneista puista ja pahimmista risuista, sekä lanattu kelkalla kahteen kertaan.
  Ähtäriin menevä reitti sanotaan ihan Ok. Kauniskankaan pisto, siellä lunta kaivattaisiin vähän lisää mutta ajamaan pääsee.
  Rautatie osuudet Kihniö-Vaskuu (Kauniskankaan liittymä) ja Siekkinen (Ähtärin reitin liittymä)-Haapamäen suunta. Näitä ei ole vielä käyty tarkistamassa, todennäköisesti roikkopuita jonkunverran näillä osuuksilla.
   
  palde ja JAOJ tykkäävät tästä.
 19. peiseri

  peiseri Lynx Rave RS 600 Etec 2018

  Vielä toisenkäden täydennystietoa edelliseen. Kuru-Rautatie (Kihniö)-Virrat ajettu viime vkl neljän kelkan voimin läpi, eli auki on.
   
  JAOJ, palde, MikaNO5 ja 2 muut tykkäävät tästä.
 20. palde

  palde mulla mitään kelkkaa oo ...ny on SKI-DOO

  No , ny ei tartte sitte ku laittaa tamppari reitille ...
   
  Tapani Tulisalmi tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua