Projekti polaris 600rr

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä arskak, 10/5/17.

 1. verhoilija

  verhoilija polaris iqr 600

  Laitas siitä cometin jousesta speksiä.. eli niitä numeroita niin puntaroidaan sieltä päin. Ei tuo heliksi kovin pahalta kuulosta ,siis nykyinen.
   
 2. verhoilija

  verhoilija polaris iqr 600

  165-310 jousi on vakio iqr:ssä
  Laita 165 alkunen ja jotain 290-300 loppunen jousi (165 alkunen jousi niin lähtö kiekat siinä 4800-5000rpm)
  10-58 painot iqr:ssä ja laita sieki.
  kakkosen jousi iqr:ssä 160/280
  Välitykset 19-45

  Miltä kuulostas?
   
 3. arskak

  arskak tohelo

  cometin jousien jäykkyyksiä eioo merkitty nuin niinku esim tiimiläisen... mihin asti tuolla r setillä kiertää ja mitä helikisiä käytetty? kohta sitä on taas vähä viisaampi ku pääsee testaamaa että mitä se sannoo noilla 10-58 painoilla.
  välitykset on 19-45. tuolla heliksillä vois toki pykälän löysempää kakkosen jousta kokeilla ko tietäs vaa tuon nykysen jäykkyyen...
   
 4. racer

  racer Äxy R

  Laita mielummin 150-310 jousi kytkimeen ja variin 155-222 tai 160-240, turha sinne on nuin jäykkiä jousia laittaa ku ei se syötä sitte niin hyvin ja sulla oli se helixi kans loiva, tai ei se kovin loiva ku 800RMK sa samoja käyttävät
   
 5. arskak

  arskak tohelo

  800rmk on kuulema kakkosvariaattori otettu joskus mutta polarisparthouselta ku kattelin ni ovat käyttäneet 14,15 ja 16 malleisa mustaa jousta kakkosesa vakiona ja heliksisä leimat 14 vuojelle.. eli ei apua sieltäkään että tietäs tuon jousen speksit.

  tuosa cometin taulukosta kattelin ni pitäs olla nyt kytkentäkierrokset siellä 4500korvilla noilla 58grammasil. kovasti kiinnostais 55,5 rammaset puntit kokkeilla tuolle jouselle että naukusko niilläkin kunka pahasti yli mutta mietitään sitä sitten kun on päässyt kokeileen 58grammasia.
  jousen tiedossa olevat speksit = ulkohalkasia 50,2mm, pituus ilman kuormaa 86mm, lnagan halkaisija 5,3mm, lanka kierroksia 5,5... cometin taulukkoa tuijjotellu duellin 16 vuojen kirjasta.
  tarkotus ois että ois liikkeele lähtiesä kunnolla tehoa tarjolla.

  nyt etupukin iskarin jousi jumppa menosa ku sain kokeiluu aika reilusti jäykemmän jousen siihen. hikihän siinä meinas tulla ko alustapaikallaan iskrain irrotteli:D
  c5acfe79-02ac-43e9-8600-a4513b2e66a0.jpg 30e96813-c6e6-4d36-8ae8-187c1264f12e.jpg
  musta siis paikallaan ollut sillä sai ruuvvatta esijännityksen tappiin ja silti oli löysä... valkoseen laitoin karvan alle sentin esijännitystä näin alkuun. valkosen jousen kyljesä oli numerot 65-220 saapa nähä joko se alkas vähä jäykistyy tuo etupukki:D

  sitte pitäs alkaa antistab hommaa mietiskeleen ku tuli tuota etupukkia kuitenki aikareilusti otettua alaspäin:) minkälaisia antistappi ratkasuja ootta tehny? aattelin että jos tuohon mänttiremmin akseliin tekis?
  60d25316-629a-4b10-a4c1-87fd02ebb121.jpg
  on näköjää aikasemmala omistajala meleko reilusti etupukki pohjaillu :eek:
  antistappi rullat jos tekis tuoho mäntti remmin akselille ni kannattaako tuo likurungo pää katkassa sillee että saa nuo keulapalikat kiinni vai silleen että on melko lähellä akselin putteja leikkauskohta?
   
 6. arskak

  arskak tohelo

  nyt olis sitten testilenkki päästy pärräämään nuilla setupeilla cometin vihreä-keltasel jousella ja 10-58 painoilla hyvin tuntu lähtevän vieläki n.4600 kytkentäkierrokset uralla. eipäse tuntunu nyt yli 8500 kiertävän:)
  alustasta tuli kertaheitolla makiampi ko sai jäykemmän jousen etupukkiin uskalsi lasettaa jäljellä ku hurjapää:D umpilummeen eiollu mitän asiaa:( matto rytkyttää liukurungopäähän keuliessa ja umpilumessa.. antistappi systeemiä alkaa suunnittelemaan jospase sillä hellittäs.
  Mukavan olonen laite turrailla ku sukset nousee kaasulla ylös:D ens viikollopuksi ko sais tehtyä stappi systeemin ni pääsis umpeaki huuatteleen.
  f956c684-f2ea-4434-90f4-59e5923a7bd2.jpg
  kävimmä @Crikez kanssa koelenkilä ja syömäsä tietenki:D
  c941982a-8ad6-4990-8d28-02083579b826.jpg
  loppupeleisä aika kivan olonen kampe nyt jo mutta vielä saa voimalinjaa vähä hieroskella ko pääsis vaa ummele ajelemaan:D
  b11d9839-7aa4-4b61-acee-c3e7369dce6e.jpg
  eipähä ainakkaa makkaa enää takapukinpäälä:D
   
  Viimeksi muokattu: 4/2/18
 7. jantteri83

  jantteri83 Polaris RR

  Eihän sulla sukella liukurunko matonläpi? Jossaki tilanteessa? Mukavako matto mennee paskaksi.
   
 8. Aap

  Aap Active Member

  Mitä oot hakenut tuolla että keikkuu koko vehjes etupukin varassa? Vois kuvitella ainakin, että ei oo hyvä sitten alkuunkaan..?
   
 9. Hentte

  Hentte M8000 153 Stage 2

  Olettaen että lattia on tasainen jossa tuo makaa niin himppu liikaa etupukin varassa, varmasti keulii mahoton mutta ei tuo umpisella tuu kyllä etenemään mihinkään vaan kaivaa ojaa perässään :D
   
 10. jantteri83

  jantteri83 Polaris RR

  Vakio rr alusta vaan vakiopaikoille niin ei ongelmia ja kestää/toimii
   
 11. arskak

  arskak tohelo

  Sen takia se antistab rullat pittää tehä ettei pääse missään vaiheessa sitä käymään...

  Sitä että se kääntyy paremmin umpihangesa nojaamalla ja suksipaineet puonnu poies kokonaan aika hirviän paljon oli mulle tullessaan suksenpäällä..


  Näyttää kauhialta ku melko raaka lasku tuossakohin lattiasa viemärillepäin eli tasasella ei oo nuin hirviä väli..o_O
   
 12. arskak

  arskak tohelo

  Eipaljoa nappaa alkaa lyhentelee ja laittamaa vakioksi alustaa..
  ajellaan ja tehdä tuosta mieluisa...
   
 13. jantteri83

  jantteri83 Polaris RR

  Laitat vakioalustan jatkoilla niin toimii eikä tarvi kikkailla.. itellä on 365 jatkettu ja hyvä on.
   
 14. arskak

  arskak tohelo

  Mulla on nyt alustassa rr pukit ja switsun liukurungot vakio etupukin paikasta sai tiputtaa reilusti että sai suksipaineet tiputettua alas.
  eipä tuo tuntunu enään hullultakaan ajaa ku kovalla jäljellä sai sukset piettyä pinasa kiinni jos vain tahto patit nielee erittäin mukavasti ja jarrula mutkaan ni kääntyyki tosissaan on vain nii leviä keula että joutu umpishommat mielesä tiputtaan nuin reippaasti.
  mitäpä täsä asiastaturhaa tinkamaan mie aattelinnvärkkäilä tästä nyt ainaki väliaikasen alustan tähän:D
  Alustan/voimalinjan tekeminen jatkuu kun saa antistabit tehty:)
  Palaillaan:D
   
 15. racer

  racer Äxy R

  Tuo on hyvä ettet tilannu perus jatkot vaa vakio alustaan vaa pittää sitä vaivaa nähä rakenteluun eikä aina sieltä mistä aita matalin ja onpaha erillainen ku muilla :D
   
 16. arskak

  arskak tohelo

  nuo liukurungothan oli kelkassa paikallaan mulle tullessa jo mutta alustan toiminta ei oikee vakuuttanu minua ku etupukki pohjas kokoajan ja kauhia kuollualue oli alustassa ko makas takapukinpäälä liiaksi asti.. eipä makkaa ennää:D mutta eiköhän tuosaki riitä vielä hommaa että saapi oikiasti mieluisaksi tehtyä.
  alkaapi tuntuu että tämänvehkeen kanssa eioo menty sieltä missä on aita matalin ja ruohovihreintä.
  mutta alkaahan se olla jo voiton puolella ko pystyy jo vähän kokeilemaanki:)
  kyllä sen kelkan pittää olla aina vähän erillainen ku muilla:D
   
 17. verhoilija

  verhoilija polaris iqr 600

  Älä ota vittuiluna,mutta oletko ajatellut että tehtaalla joku/jotku on oikeestikki miettinyt näitä telastoja,geometrejä.. ja vakio alusta on oikeestikki hyvä vielä tänäpäivänä.
   
 18. arskak

  arskak tohelo

  En ota teilä on omat näkemykset ja mulla omat:D ja tasavertane oikeus kaikila sanoa se omaki mielipide:)
  mutta mietippä se kohta että ne on suunitellu siellä sen pelaamaan pätkänä eikä pitempänä ja tuonki vakio alusta suuniteltu kovalle jäljelle eikä umpilumeen aika isoja eroja alustan geometrioissa on kovanjälje kelkassa ja umpisenkelkassa.
  Ja se että nuitako aikansa sumpilii tuumailee ja säätää ni saa semmosen niinku itte sen mieltää mukavaksi:Demmie sillä etteikö se toimis mutta ei ollu minu mielestä hyvä.
  kokkeilla vähä kaikkea saattaa saaha jopa hyvänki:D
   
 19. arskak

  arskak tohelo

  polkastaampa vielä projekti henkiin kevääksi nyt kun kuskikin alkaa olemaan vähäparemmassa kunnossa pitkän sairastelun jälkeen!
  paljoa ei ole tapahtunut kun eiole tekemään pystynyt.
  takapuskurin suunnittelu ja väliäaikaiseksi toteutus.

  1ac9c760-75d5-4d33-91ed-0566b59549e9.jpg
  antistab akseli ja rullat laiteltu. Cromosta akseli ja aluumini holkit.

  Eilen päivällä tuli testiajot ajettua ja liukumuovista petti kiinityksen kohalta muovi ja liuku mutkalle taakse illalla korjailtiin se ja tänään tuli käytyä taas testailemassa ja olihan se melko hauska kampe jo:D eise ennää vaikuta kivikautiselta kuusataselta:)
  f8aff61b-67bf-4343-8e38-23080b09db78.jpg 682071d7-921b-40d8-b44d-67bd5bebbd35.jpg
  jossitä kunto ois sen mukanen että pääsis tässä viikolloppuna jonnekki kunnolla pyörittämään ja kokeilemaan tuon vehkeen mahollisuuksia oikeassa maailmassa:D
  tänään en huomannu enään testiajoilla mitään ongelmia muutako liian leviän keulan vaikka ei net sukset hirviänpaljoa maasapysy mutta kuitenki:D
   
  Turskaa tykkää tästä.
 20. arskak

  arskak tohelo

  eipä sitä sitten pystynytkään isompia ajoja tekemään kun ei ole itse ollut sinä kunnossa että olisi hirvesti voinut ajella kelkalla.. harmillista.
  mutta sen verran kuitenkin että huomasin että ei riitä pelkästään antistabbiin nuo kaksi pyörää liukukiskojen sisäpuolelle vaan joutuu tekemään vielä pyörät myös liukukiskojen ulkopuolille.

  tosi hauskan olonen kampe sen mitä saanut kokeiltua tuota jospa se enstalvena ois tikissä kelkka kuin kuskikin meni kyllä koko kevät sairastellessa:mad:
  eipähän tullu ainakaa särjettyä moottoria tänätalvena ja pensarahatki jäi taskuun:D mutta eisiitä rahsta saa niinpaljoa hauskuutta kuin tuolla olisi saanut:confused:

  elikkä tässä on nyt keulan kavennusta mietiskelty ja tuumailtu mahdollisesti rmk kynkät ja tukivarret varmaan itse tehdä alusta loppun tai hyödyntämällä rr vakio tukivarsia pitää mietiskellä vielä paljon sitä hommaa.

  tässä nyt kun alkaa pikkuhiljaa olemaan paremmassa kunnossa ja jaksaa touhuillakkin jo jonkin verran niin alkaa purkamaan moottori pois ja suunnitella se moottoripeti uusiksi jos tälläkertaa tulis hyvä ja sais mutterikki ees nylokille asti ettei pääse vahingossakaan tärisemään irti.

  astin laudat tulee tehtyä uudet todennäköisesti putkesta taitella:D

  alusta hommaakin mietiskelty että kun telakulma on aika jyrkkä edestä niin jos laittais -15 vuoden summitista tai uudemasta liukurungot joissa on jyrkempi nousu edessä kun nuissa nykyisisä.
   

Suosittele tätä sivua