RC-Moottorikelkkaprojektit: AC M8000 Alpha & GL Sport 3300 + Rex Boondocker 3700

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä sledmaker, 23/4/15.

 1. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Elikkäs, topiikki tulee pitämään sisällään historiikki ja nykymallin RC- kelkkoja. Ei mitään nikkoräpellyksiä vaan alusta asti racing- hengellä rakennettuja pihakilpureita.

  Ajattelin tänne pistää koska liittyy aiheeseen vaikka ei olekkaan itse istuttavaa mallia tämä laitos. Pahoittelen pahoittuneita mieliä jos tulitte katsomaan oikeankokoisen polariksen paloittelua ja pahoinpitelyä. Jos ei olekkaa oikea aihealue niin sitte siirtäkee ??? ???

  Otsikko kertookin kaiken mitä tuleman pitää. Lähtökohtana siis kiinassa valmistettu 1:8 replika polariksen russakasta, josta sittemmin amputoitu majavanhäntä pois ja asennettu kelkan näköinen takarunko. Alusta rakennettu alusta lähtien itte, geometriat on mallia tein itse ja sen kyllä työnjäljestä huomaa ( ;D)


  Eli siis tämän putiikin tuotteesta pari vuotta sitten lähdettiin jalostamaan.

  http://www.teknikmagasinet.fi/tuotevalikoima/radio-ohjattavat/autot/rc-polaris-snowmobile

  Kerkesin jopa pari kierrosta ajaa pihatiellä alkuperäisillä sähköillä, kyllähän nuo varmasti olisi välttänyt...muttei riittänyt. Joulun jälkeen kotiin ja kaikki vuotta aikaisemmin saadusta Ski-doo- mallista saatu tekninen edistys sisälle, vauhtia antoi traxxasin 380 harjaton combo. Kuvia tästä vaiheesta ei ole tällä hetkellä koneella mutta laitan myöhemmin.

  Sen verran että ei muuten jaksanu tuo 1/16 autolle tarkoitettu 380 kone pyörittää telaa kunnolla, ainakaan pehmeällä lumella. Mutta vauhtia kyllä piisasi, jumankauta :eek:

  Välissä kävi joku hetken mielijohde ja syötin nuo kaikki osat toisinpäin aikasemmin mainittuun ski-doohon takaisin koska osat meni 100% ristiin bolt-on tyylisesti. Ja kyllähän se kulki.

  Sitten iski ahneus.  Eli läpivetävät + yläkierroksilla vääntävä moottori = jotaki tapahtu, omaa tyhmyyttä ja ahneutta ??? -> Kaasu hirtti, matto repesi keskeltä, voimansiirto kokonaan romuksi.

  Maaliskuun puolessa välissä pitempi suunnittelu- ja hermotauko. Lunta tuli tuona aikana 10-20 cm.
   
  Viimeksi muokattu: 18/5/17
 2. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Ja sitten huhtikuun puolella takaisin kehiin. Tässä vaiheessa lumet sulaneet n. 30-40 cm testiradalla :mad: Kaikki rojut polariksen sisälle koska huomasin että sinne sopi palat siistimpään järjestykseen ja oli muutenkin uudempi (ja ehjempi ;D) aihio.

  Siinähän sitä tulikin sitten turrattua pihaa ympäri pari kierrosta, ja taas rupesi matto sutimaan. Nappulaveto ei sovi ilmeisesti tämän vuosituhannen kilpureihin. Noh, tuossa välissä olinkin sitten jo liimannut kasaan vanhan ski-doon maton joka repesi viime ajoilla. Tela sisuksiin, joutui samalla vähän jatkamaan hitusen perästä nostavilla diy-muovijatkoilla, jotka ainakin toistaiseksi saa jäädä. Johan tuo näyttääki kilometrin pituiselta tuo tela, kun vertaa kaupan tekeleeseen! Hirvittää ihan :eek:

  Ja kyllä, telakulma näyttää miltei suorakulmalta. Tuolla kulmalla kiipeää varmaan portaitakin jos matkalle sattuu 8) Jousto tai vaimennus ei ole parasta mitä voisi olla, mutta välttää sohjolumen kikkailut. Siis eihän tämä vielä sohjoumpisessa kulje mutta jos kulkisi, niin...


  Nyt taas kulkee, mutta huomasin että moottori+nopari combo onkin tarkoitettu 1/10 crawlereille ::) No, ainakin kulkee...

  Rungosta on poistettu muovia ainaki kymmenen kiloa mitä työpöydältä putsailin, lisätty saman verran alumeetia ja vielä yks kymmenen kiloa ruuveja ja popniittejä. Eli mikään kevyt laitos ei ole, mikä oli alussa kiikarissa...Oliskohan tämänhetkinen paino jonkun 1,5-2,0 kg luokkaa. Hintaa ei osaa sanoa koska koko ajan lisää osia pitää oksentaa tuonne sisälle mutta on kyllä ollu sen arvoista ;)
   
  Viimeksi muokattu: 31/10/16
 3. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Saihan sitä muitaki ko jumipönötyksiä pikkupollesta tälle talvelle. Vähän pöljäilyä paikallisella soramontulla :) Projektipäivitykset jääkin sitten vain videoihin, ei ole muuta tapahtunu ko vähäistä mutta kovaa ajoa :D

  Lyhyitä videonpätkiä koska kädetön ja taidoton videomuokkausohjelmia kohtaan... Eikä tahtonu pysyä pystyssä ei sitte millää tuo kelekka.
   
  Viimeksi muokattu: 31/10/16
 4. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris Rush-> ummenkulkija

  Nonii, kesä on lusittu ja makkarat paistettu. Takaisin pajaan. Opinnot jatkuu ja kelkka saa kokonaan uuden rungon alleen, millistä alumiiniä luurangonohueksi leikattuna. Suunnitelmana on vielä lexanista tehdä katteet joka paikkaan että pysyy lumi ulkona. Moottoriksi tulee castle sidewinder 3, joten vauhtia tuolla 11v akulla pitäisi löytyä. Vesileikkuri on muuten ihana kapistus


  Edit. Alustageometriat vähän persiillään takapukin korvakoiden siirrytä hiukan.
   
  Viimeksi muokattu: 31/10/16
 5. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  ;D ;D taidan ostaa itsekkin tuollaisen pysyy selkä paremmassa kunnossa ;).
   
 6. Plaaf

  Plaaf Well-Known Member

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  [​IMG]

  Kuvia näytille asti, niin helpompi seurata rojektia ;D
   
 7. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Kiitän, en ole vielä oppinu tuota kuvan liittämistä kommenttiin, pitäis opetella edes se :)

  Tuota tehdessä ei kyllä selkä kasassa pysy kun joutuu päivä toisensa jälkeen viettämään tietokoneen ja lehtiön parissa piirtelemässä, puhumattakaan sitten kun alkaa näpertelemään osia paikalleen ;D Hyvää hermotreeniä tosin.
   
 8. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  [​IMG]
  Näin se homma etenee. Alkaa muistuttaa kohta kelkkaa :D Liukurungot ja moottorin tuki tuli vesileikkurilta, osien mallailua keskenään. Vaatii vielä vähän vasaraa ja ruuvipenkkiä että menee paikalleen irvistelemättä.
  [​IMG]
  Alustan liikeradat onnistui vähän kuin vahingossa, olipa hyvä ettei lähteny enempiä muuttelemaan...
   
 9. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Täällä taas. Viime viikolla jäi kirjoittelut vähiin ajanpuutteen ja tapahtuman vähyyden takia. Korjataanpa asia.
  [​IMG]
  Viime viikolla tuli leikattua ja kanttailtua eturunko, mutta sovitellessa sitten huomasin mittavirheet ja kiinnityspisteet liian kaukana. Heti sitten viikon aluksi pajalle ja runkoa 5mm lyhyemmäksi ja johan alkoi osat sopia keskenään.
  [​IMG]
  Tässä vaiheessa kiinnitin vanhat tukivarret paikalleen että ei näyttäisi pöljältä tuo laite, vaan näyttää tuo härskiltä kun ripustukset sojottaa joka ilmansuuntaan ;D
  [​IMG]

  [​IMG]
  Telakulma on aika julman näköinen, ottaen huomioon että tämä on umpisen ajeluja varten rakennettu. Etupukkia pudotin puolitoista senttiä alaspäin kun oli aikas etupainoinen edellisillä reijillä.

  Tukivarret, olkatapit ja sukset ajattelin tehdä 3d-printterillä. Saas nähä miten kestävät tulee noista ripustuksista, luulis tuon abs:n olevan kohtuu kestävää ???

  Joskohan sitä jouluna pääsis ensilumille ajelemaan ;)
   
 10. EepiM

  EepiM Well-Known Member

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Mukava on tämöistäkin projektia välillä seurailla ;)
   
 11. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Pitkä oli tauko mutta on sitä saatu aikaseksikki!

  Vähemmän puhetta enemmän kuvia. Ja tekoja.

  Elikkä kampe seisoo jo omilla tolpillaan, tukivarret olkatapit ja kaikki pelaa kuten pitääkin. Mattokin tuli leikkurilta, tosin kävi pikku kämmi ja siitä tuli ehkä 1-2 cm lyhyempi kuin alkuperäisestä, mutta pituus korvataan harjakorkeudella ja leveydellä. Vielä riittää hommia, pitäis nopeudensäätimen liittimet kolvata ja remmin kiristin viimeistellä. Nii ja mattoki tietenki.

  Tulipa vain häijyn näköinen kun tuon polaariksen kuomun nakkas kokeeksi tuohon päälle, pitäis kokeilla vielä miten ski-doon koppa tottelis noita rungon muotoja.


  Olipa vain muuten tuskaa katsoa ensilumen satamista samalla kun tuo projekti lojui pöydällä odottamassa palasia. Ja vielä tuskaisempi on odottaa sitä että kuinka kauan tuo lumi pysyy maassa että pääsee ajamaan poltot pois ;D

  Edit. Näemmä mennyt sekaisin mitoissa ja ruuvannut alustan ylempiin reikiin kiinni, ilmankos oli aika raakasti etupainoinen ???
   
  Viimeksi muokattu: 31/10/16
 12. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Jees, taas on tapahtunut. Telapyöriä on kohta sata ja akkukin löysi paikkansa rungon sisältä. Kuvatukset toistaiseksi linkeissä kunnes taas löydän kuvien upotusnappulan.


  Harmi vain että nuo hienot billettipyörät joutu vaihtamaan pois takapukilta, olis rinkulat muuten törmänny liukurunkoon loppujoustossa. Samalla tuli tuettua runkoa pitkittäin ettei ole yhtä spagettia kuski ja kelkka. Vielä harkinnassa tekisikö kolmiotukivarret tuohon runkoon, ei kyllä välttämättä tule niin pitkiä loikkia hypittyä että runko menisi poikki.


  Tällä hetkellä runko painaa pelkästään 880 grammaa, tuo 11.1 volttinen akku tuokin sitten 500g lisää painovoimaa

  Lisää tulossa, ensiviikolla parhaimmillaan ajoon jo ;)
   
  Viimeksi muokattu: 31/10/16
 13. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Hieno, kaipaa anti-stab rullat :)
   
 14. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Joo koitin semmoiset pienet laakerit asentaa tuonne liukujen kärkiin (Liukujen sisäpuolella piilossa)


  Tuli nimittäin viime talvena muutamaan kertaan seivästettyä tuo matto vetarin rei'istä, saa nähdä parantuiko tuo ongelma tuolla pikku laakerilla. Suunnitteilla on ollut 8-10mm telapyörät tuonne liukujen kärkiin, mutta ovat vielä vaiheessa kun ajattelin sukset 3d-tulostaa samalla tulostuksella.
  Alla näkyy telasto lintassa. Takapukilta piti nuo hienommat kääntöpyörät vaihtaa "kotitekoisiin" kun törmäsivät liukurunkoon iskareiden pohjatessa.


  Edit. Ja tosiaan tuohon ei voi tällä hetkellä laittaa minkäänlaista akselia noille anti-stabeille, koska tuossa kumimatossa on aikas korkea sisäräpylä pitämässä sitä paikallaan. Kunhan tuon oman maton saa kasattua niin siihen sitten tulee viimeisen päälle anti-stabit.
   
  Viimeksi muokattu: 31/10/16
 15. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Pelaa! Ekat testiajot suoritettu, ja kelkka pelaa kuin unelma. Harmi että matto on vielä lyhyt ja kapea, ei mitään asiaa puuterille tällä haavaa.

  Painoa supistettu 1 kg vaihtamalla 11.1v 5000mah akku 7.4v 2100mah lipoon. Kulki tuolla 7.4v akulla aivan päättömästi, ilmeisesti liian keveäksi meni takapää kun koko ajan jakeli perä ja driftaili mutkissa.

  Jotaki pitäis keksiä sille että tuo kampe syö hammasrattaita ku karkkia, taas päättyi ajelut alarattaan silenemiseen. Pitää laittaa samantien 10 ratasta tiluuseen, jos selviäis edes joulun yli :D

   
  Viimeksi muokattu: 15/11/16
 16. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  siis onko sulla ongelma pinjonirattaan kestossa vai sen isomman spurrin? Kokeile päivittää rattaat suoraan mod1 jakoon niin voi olla lujempia. Pinjoniakselit on yleensä noissa modeissa isompia, mutta niihin saa kyllä adapterin 3mm akselille.

  Niin ja ei käyny selväksi, olihan sulla 540 kokoinen tekniikka nyt eikä se vanhempi 380? Mikä kv moottori on?
   
 17. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Joo siis ongelma on se että muovispurri ei taho kestää, oli kylläkin kulunut aika pahasti entuudestaan. Tuossa on 540 castle sidewinder 3 olikohan joku 5000kv käskyttämässä menoa, en ole koskenukkaan niihin 380-kokoisiin enää :D Se hyvä puoli että vääntö ei loppunut kesken eikä huippunopeuskaan kärsinyt.

  Tuo spurrin akseli on m4 tankoa, molemmistä päistä laakeroitu. Molemmilla puolilla akselia mutterit jotka kiritty miltei olkapäämomenttiin ettei enää pyöri tyhjää. Tämä siksi että samalla akselilla hihnapyörä. Sen lisäksi tila käy vähiksi isommilla rattailla.

  Mieluusti vaihtaisin noita rattaita isompijakoisiin muttakun ei ole tietämystä missä vehkeissä olisi sopivan kokoisia spurreja. Taisi olla 30-40mm halkaisijaltaan tuo nykyinen 1/16 e-revon 55 hampainen.
  [​IMG]
   
 18. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  vähänhän tuo on pieni vrt normi rattaisiin, mietin tuossa että esim Losi scte spurri vois olla aika jyty, ja siihen jatkoksi joku passeli pinjoni. Joudut vaan luultavasti laskemaan konetta alaspäin että mahtuu.
   
 19. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Mittoilin tossa lossarin spurrin ja 11t pinjonin. Hampaiden pohjasta mitattuna halkaisija 10mm pinjonissa ja 37mm spurrissa (40t).

  Osanumero LOS B3436 tuolle isolle rattaalle, pinjonin voin vaikka sponssata sulle :)

  Tuosta löytyy iso ratas, kiinityksen vaan joudut tuolle keksimään. http://www.ebay.com/itm/LOSB3436-Losi-40T-Center-Diff-Spur-Gear-Mod-1-10-SCTE-New-in-Package-/231280041117?hash=item35d95d5c9d:g:6rAAAOSwEK9Tv02n
   
 20. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  No katos. 42mm oli aikalailla maksimi mitä mittailin tuolle spurrille maksimihalkaisijaksi. Moottorille tein aikanaan säätöurat että voi vaihdella rattaita ilman ongelmia. Pinioni taitaa olla nytkin jotain 9-11mm halkaisijaltaan. Tämänhetkinen spurri olikin jotain 30-35mm. Maanantaina tiluuseen nuo rattaat, pakko kokeilla muillakin jaoilla olevia :) Kiitoksia tiedoista!
   

Suosittele tätä sivua