RC-Moottorikelkkaprojektit: AC M8000 Alpha & GL Sport 3300 + Rex Boondocker 3700

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä sledmaker, 23/4/15.

 1. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 RC Ski-Doo RS

  Koeajelut ajettu uudella spurrilla, tämäkin traxxasin 1/16 e-revon 55t pikkukiekko. Tuli tilattua samalla nuo mod 1- jaolla olevat rattaat, löysin vielä vähän pienemmän kuin tuon losin 40t spurrin eli 38 ja 10 hampaiset kusti toi kotia.

  Kulkee oikein mainiosti tuolla 11.1v mörköakulla, mutta telan jatkuva venyminen ja luistaminen päätti ajelut lyhyeen. Nyt uusi tela liimauksessa, viikonloppuna pääsee kokeilemaan sitäkin. Huomasinpa tuossa kuoria sovittaessa että hemmetti olen tehny 10mm liian kapean kelkan ja saman verran kapean telan. Joulun jälkeen kattoopi uudelleen että tekeekö leveämpää.

  Ropolis muuttui ski-dooksi sen takia että nuo kuomut natsaa enempi kohilleen jälkimmäisessä, ja alunperinkin oli haaveillu RS mallin skiitosta :) Varmaan polariksen ympärille rakentelen sitten ummenkulkijan, ehkäpä jopa nitrokoneella. Vähän silmällä pitänyt noita traxxasin 3.3 koneita, vaikuttais olevan aika sopivan kokoinen ;)
   
 2. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  älä tyhjää nitron kans ala värkkäämään, sähköllä sitä voimaa tulee ja on muutenkin simppelimpää.
   
 3. JepaJonttu

  JepaJonttu Well-Known Member

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Nitrossa ois kyllä meininkiä... :D

  E: tuossa jonkun keksintö.
  [​IMG]
   
 4. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Joo tuo on vissii ainoita kunnollisia myynnissä olevia valmiita rc kelkkoja. Saapi jenkeistä tilaamalla ::)

  Hemmo sillä mietin sitä nitrohommaa että se olis mökkikelkaksi aika hc, kun ei oo sähköjä joka paikassa ja saa tankattua miten lystää :D Mutta tämä on vielä piiiitkässä kuusessa tämä idea :)
   
 5. jokke

  jokke Well-Known Member

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Ei se ole helppoa noiden nitrojen kanssa talvella, saa jos jonninmoista
  Esilämmitystä koittaa että saa tulille.
  Sähköt helpompia joka tavalla, muutama lisä akku vaan
   
 6. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  1:1 Auton akusta voi ladata noita sähkiksiä, ei mitään robleemaa sen suhteen. Eipä noilla radoillakaan jokapaikassa sähköjä ole, niin lataus hoituu konepellin alta :)
   
 7. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: RC Polaris -> Ski-Doo RS


  Jaa tuota ei ole tullu ajatelleeksikkaan. Onhan se kyllä kevyempi pikku lipolla kuin alkaa tankkia sovittelemaan.

  Tulipahan kokeiltua miten maton liimaukset piti. Ja paskat, laput lähti irti vähän kun taivutti. Pitänee kokeilla erilaista 2-komponenttiliimaa jouluna.

  Edit. Pikku korjailuja ja otsikko hiukka nykyisempään suuntaan ;)
   
 8. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: RC Polaris -> 1/8 pihakilpuri

  Suosittelen kokeilemaan nikkopirssin rengasliimaa, sillä jos ei kumi pysy kiinni niin sittempä se ei pysy millään. Esim http://www.liquidrc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=0&products_id=84669
   
 9. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: Kiinantuote RC Polaris -> 1/8 Fullmetal Ski-Doo RS

  Oi lumituisku, tuo vapauttava valkea ilmestys. Tulipahan käytyä laukottamassa rossia puuterissa, kulki niin kauan kuin haki lähdössä ja mutkissa vauhtia poljetulta jäljeltä. Esikuvan mukaan pätkäkelkka ja pienellä harjalla ;D

  Tuskanhiki tuli pintaan kun meno hyytyi kesken lennon, kun vetarin mutterit kirrasivat vetoakselin runkoa vasten jumiin. Eli vanha virhe minkä kierreliima aikanaan olisi paikannut ::) Suksiin pitää kyllä kehittää "vuotsolaiset" ennen kuin pääsee tulostamaan uudet sukset. Mutta koko ajan eteenpäin :)

  Kuvat ja videot jäi taas ottamatta käsien puutteen ja lyhyen ajoajan vuoksi. Olihan siellä pimeäkin jo.

  Edit. toistaiseksi tuo 1/16 e-revon spurri kesti vaikka kuinka huudatti.
   
 10. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: Kiinantuote RC Polaris -> 1/8 Fullmetal Ski-Doo RS

  Joulu on taas! Videoita tuli päivän aikana muutama miljoona mutta esityskelpoisia muutama :) Hiukka lisää sateli lunta edellisenä yönä, olihan se mukava luistattaa ja kattella ko lumi linkoaa oikean kilpurin malliin ;D On se mukava kun pitkästä aikaa sai vain ajella eikä tarvinu ko kerran heti alkuun räjäyttää atomeiksi remppaa varten ::)  Huomenna syötän tuolle laitteelle 11.1v 1800mah akun, saa nähä minkälainen remmimylly tuosta tulee kun vähän jenkaa saa lisää :)

  Rupiais vaikka kohtapuoliin katteita mallailemaan, saa kisakireät tarrat laitettua kylkeen ;)
   
  Viimeksi muokattu: 31/10/16
 11. jyrmy

  jyrmy Lynx X-trim 600 und 5900 glx Kittycat

  Vs: Kiinantuote RC Polaris -> 1/8 Fullmetal Ski-Doo RS

  Mieletöntä menoa. En edes ollut kuullut rc-kelkoista. Taas oppii uutta. :eek: Kuulostaa niin mahottomalta että 3D tulostaa sukset... Kai ne sit on powderit :) Hieno harrastus teillä ja tsemppiä rakenteluihin.
   
 12. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: Kiinantuote RC Polaris -> 1/8 Fullmetal Ski-Doo RS

  Kiitoksia vain tsempistä :) Onneksi 1:1 kelkkapuolelta ja rc-autopuolelta saa apua niin ei tarvi yksin pajottaa. Joo ainakin niiden suksien piirtäminen tuntuu välissä mahdottomalta... ;D

  Joulu olikin pelkkää ajoa ja pientä putkiremonttia. Ihan hienosti vääntyi alumeetti kun penkkaan pamautti täyskaasusta.

  Tulipa kokeiltua tuota 11 voltin akkua kelkan käskyttäjänä, vetoja riitti mutta telan ekstriimi venyminen esti täyskaasuvedot. Kyllä tuo puolikaasullakin kulki aika reippaasti, vaikka ei asiaa poliisitutkan eteen olekkaan.

  Seuraavana listalla takarungon uudelleen suunnittelu ja leventäminen oikeisiin mittoihin, joku aivopieru taas tullut aikanaan ja tunneli jäänyt 10-20mm liian kapeaksi, mutta saapahan kantavamman telan mahdutettua. Pitää samalla ruveta sovitteita tekemään noille mod 1- rattaille, ei varmasti tule kestämään isompaa rasitusta nuo pienemmällä hammastuksella olevat.

  Ja ne kuvat unohtui, ei edes ensimmäistä jumikuvaa saanu...
   
 13. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vs: Kiinantuote RC Polaris -> 1/8 Fullmetal Ski-Doo RS

  Sen verran proto taas edennyt että leveämmän rungon sai tehtyä! Kaiken lisäksi vielä rungon kanttailukohtia sai leikattua sen verta siisteiksi että sormin sai väännellä muotoon. Tietenkin tulee vielä vahvikkeita joka nurkkaan, ettei ihan paperia ole koko kelkka.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuli taas mallailtua tuota 1. sivulla olevaa ski-doon kuomua, pitäisi 10mm ottaa penkin kohdalta muovia veks niin menisi paikalleen ja näyttäisi vieläpä hyvältä.

  Kerpele tuli kasattua turhaan tuo eturunko, huomenna vasta pääsee pajalle ja taas koko päivän satanut tuoretta puuteria :p
   
 14. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Pyyhitäänpä havunneulat tämänki pailakan päältä ettei kausi jää avaamatta:)

  Eli kesällehän sitä asetettiin tietenkin vaikkajamitä vaatimuksia ja tavoitteita mutta sehän on eri miten niitä saavuttaa.

  Tämäkin laitos keräsi aikamoisen pölykerroksen päälleen kaikkien tekosyiden ja muiden laiskuutuksien takia, mutta onneksi syksy saapui tuoden opiskelut tullessaan. Syyskuun aikana sitä kerkesi suunnitella ja tulostaa melkein puoli kelkkaa, voimansiirron viimeiset palaset valmistuivat tänään ja telamatto lähtee piakkoin 3D- printtaukseen. Siitä enempi kuvia myöhemmin mikäli saan kameran nauhoittamaan tuota suoritusta hyvästä kulmasta.

  Voimansiirtoon sain ämpättyä Hemmon mainostamat mod1- pyörät jotka vaikuttaa siltä ainakin näillä katsauksilla että kumma jos särkyvät.

  Tällä hetkellä kelkassa 2 alkuperäistä osaa paikallaan, tekasen omat pyörylät paikalle kunhan tässä kerkiän taas. Sulan maan telamaton ehdin kans liimata kasaan, sillä jos pääsis säätämään voimansiirtoa ja alustaa piakkoin.

  Huomenna pitäisi tulla ilmaiskarit jenkeistä, johan niitä on kuukauden ehtinyt kuumottelemaan.

  Edit1:Korjattu postauksen ulkoasua.
   
  Viimeksi muokattu: 3/10/16
 15. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Heippatirallaa elvis on taas talossa ja pajassa. Viime viikot käytetty intensiiviseen datailuun ja tuloksena puoli kelkkaa uusiksi. Harmi ettei ehtinyt uutta runkoa leikata vielä kun tukivarret sai valmiiksi iskareita:)D) myöten. Tosiaan tuli kokeiltua iskarisepän hommia tänään, totesin että jätän viisaammille tai ainakin paremmalle ajalle.
  Lopputulemana tosin että metallijousella varustettuna tuo joko painui pohjaan tai ei joustanut ollenkaan.

  Tukivarret oli hankalat raskaat ja kierot, päätinpä aloittaa grammojen hinkkaamisen vähän muodokkaamman näköisillä patenteilla.
  Telamaton tulostaminen jäi vielä vaiheeseen yksi toisensa jälkeen turhemman ja nolomman esteen/ viivästeen takia. Tasaista vauhtia kohti talvea, kyllä tästä soivan pelin saa!
   
 16. Magilainen

  Magilainen AC F6 146" 04, Winha 32 -72, Lynx 520 -76

  Tää on tosi mielenkiintoista luettavaa kyllä!

  Kuvat ei toimi :/
   
 17. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Taas viikko töitä takana, enimmäkseen kylläkin kouluhommia mutta kerkes kuitenki pajalla käydä. Takarungolle leikkuria ja 10mm matalemmaksi, ettei kuomut irvistäis niin pahasti kuin aiemmissa kuvissa.

  Uuden eturungon suunnittelin samalla, että saa moottorin upotettua kohtuu alas. Taas vähän lujempaa saa ajaa ilman että lähtee kippaamaan vauhdista:D

  Maton tulostaminen edelleenkin vaiheessa, ei nyt tahdo löytyä sopivaa saumaa millään missään mitenkään:mad:

  Edit: Nyt pitäis näkyä kuvitukset. Näemmä ei näy kuvat jos foorumin yksityisestä kansiosta koittaa linkittää tänne keskusteluun.
   
  Viimeksi muokattu: 25/11/16
 18. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  kuvathan voi ladata suoraan keskusteluun ilman että lataa ensin galleriaan
   
 19. Perttu

  Perttu M8 -08

  Tosi mielenkiintoinen rojekti! Joku noissa pienoismalleissa kiehtoo, etenki kun kaikki on väsätty omin kätösin! Ei muutaku harrastelun iloa :)
   
 20. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Kiitosta vain! Aina mukava saada palautetta. Näkyikö kuvat muuten hyvin nyt, jäi vielä kaivelemaan että rupesko ne pelaamaan? :D
   

Suosittele tätä sivua