RC-Moottorikelkkaprojektit: AC M8000 Alpha & GL Sport 3300 + Rex Boondocker 3700

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä sledmaker, 23/4/15.

 1. Perttu

  Perttu M8 -08

  Minulle ainakin näyttäs kaikki näkyvän! Miten muuten teet noita mattoja?
   
 2. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec  3D- tulostamalla meinasin kokeilla. Jos ei kestävää mattoa saa aikaiseksi tuolla ninjaflexillä niin sitten silikonimuotti kappaleesta ja valuhommiin. Yhtenäisenä kappaleena tuon telan tulostaminen tulisi maksamaan 2x verran mitä tuo kelkka on maksanut tähän mennessä joten 4 palasena meinasin tulostaa ja liimata päistä kiinni. Saa nähdä mitä tulee, ainakin varasuunnitelmia on tällä hetkellä pari:D
   
 3. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

 4. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Status report, captain! Taas yksi päivä labrassa ja aikaiseksi sain toimivat (!) telankiristimet taakse,
  laakeripesät vetoakselille sekä telapyöräparin. Edellisistä pyörylöistä toinen siis porsi kun laakeri särkyi.

  Maton tekoa tavallaan hidastaa se että tuo Ninjaflex on liian "liukasta" tulostimille eli syöttölaitteet vain jauhavat sen mutkalle tai ei syötä ollenkaan. Pertseestä:(
   
  3xj tykkää tästä.
 5. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 6. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Kiitän, pitää vielä noita tukivarsia kaventaa, runkoa parantaa ja tosiaan tuo casteri säätää kohilleen. Nykyisellään sen oloinen että pelaa vain jos tippuu maahan helikopterista.

  Jos tämmöstä lähtee tekemään suosittelen erittäin lämpimästi valmiin kelkan, kuten tuollasen https://www.teknikmagasinet.fi/tuot...t/moottoripyorat-kelkat/rc-polaris-snowmobile pohjalta parantelua hermojen säästämiseksi:D Meinaan mentaalipuoli meinaa välissä loppua kesken kun ongelmat kiertää noidankehää. Viime viikolla kavensin runkoa, joka oli liian korkea. Nyt se on sopivan matala että kuomut menee paikalleen eikä irvistä, mutta tela ei mahdu pyörimään vetoakselin kohdalta:rolleyes:
   
 7. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Doddiih, jatketaanpa siitä mihin jäätiin. Telan rakenteluun ja koeajeluihin.
  No ainakin väliaikainen, vesileikattu&liimattu tela on nyt alla ja hyvin tuntuisi "käsinpyörittelyissä" kestävän ja ainakin näyttää äärimmäisen räyheältä. Ja painaa ku synti, liekkö paino hypännyt jonnekkin 1,5kg tienoille kaikilla hilppeillä.
  Aina tulee tilanteita jolloin kaikki tuntuu menevän hyvin kunnes huomaat taas että oikeastihan kaikki on päin persiitä:D Kelkka valmis koeajoille, kytken nopeudensäätimet radiot ja akut kiinni ja sitten huomaan että ei perkale eihän tämä toimi. Näemmä ottanut tälliä jossain vaiheessa kesäsäilytystä lähetin/vastaanotin tai jotain muuta tyhmää, mutta tuo nikko ei nyt liikahda mihinkään. Hieno pöytäkoriste jouluksi, jos ei muuta.

  Vähän kyrsii että ei jouluksi näillä näkymin uusia käskyttimiä ehdi hankkia tai kokeilla missä vika. Noh, ens viikolla uudet murheet uudet kujeet ja uudet hermot;)

  Edit. Jaha, vika paikallistettu laturiin. 1 lipo-akku pullistunut jostain syystä, 1 ei lataa kunnolla ja 1 valehtelee olevansa täysi. Ainaki näin toivon...
   
  Viimeksi muokattu: 13/12/16
 8. Pate^

  Pate^ Well-Known Member

  Laitappa matosta parempia kuvia o_O Näppärän näkönen kapistus on kyllä muutenki.

  Ei muutako uutta akkua ja laturia kehiin vaan.
   
 9. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Laitan tuossa huomisella kuvia matosta kun käyn pöläyttämässä auki telaston. Sen verran tuli troubleshootingia tehtyä että uuden laturin kävin hommaamassa. Noh pätkittäin pelaa elikkäs kalliimpi ongelma kyseessä kun joko kaikki akut paskana tai nopeudensäädin.
  Toisilla sähköillä nuo akut pelas ihan hyvin, mutta jostain syystä yhteys pätkii jossain liitännässä:mad:
  Sisällä sai toimimaan tuon ja vähän aikaa lusikka tangossa testailin tuota mattoa, mutta ulos kun kantoi sillä iski ujous eikä lähteny pelaamaan ollenkaan:D
   
 10. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Nonni, paketti valmis. Toiset sähköt sisälle ja telaa pyörittämään. Vääntävämpi moottori heti ensi töikseen surautti joka ikisen muovirattaan sileäksi. Ei tästä vastavoimia puutu, oiskohan tässä tarpeeksi tälle vuodelle:rolleyes:
   
  Magilainen tykkää tästä.
 11. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Vaihdetaanpa vuotta tämänkin projektin osalta. Vuodenvaihde meni räplätessä turhuuksia ja vasta kuun alussa pääsi koeajamaan ja tekemään jotain tähdellistä.
  Perhana vain kun voimansiirto pääsi hyppimään koko ajan yli niin että rutina kuului mutta kelkka ei liikkunut mihinkään. Toki sitten kun vauhtiin pääsi niin kyllä tuo vain kulkikin.
  Maton osalta tuli muunnettua designiä samanlaiseksi mitä rossikelkoissa nykyään on
  jos sais vähän enemmän sivuttaispitoja. Kiitokset vain @Jaku :D

  Uusi voimansiirto kerkesi olla työn alla muutaman päivän kunnes piti ottaa vähän hermolomaa:rolleyes: Josko sitä taas hiihtolomien aikaan pääsis koettamaan jotain uutta ja mullistavaa...
   
 12. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Nostellaanpa tämäkin topiikki näin kesän kunniaksi kuolleista. Kauhia meno ja melske koko kevät päällä ja nolla postausta projektitopiikkiin, jes:D

  Saihan sitä huhtikuun aikana väkerrettyä kokonaan uusiksi tuon sähkökelkan, harmi vain että tekniikka petti ja tuli niitä kuuluisia muuttujia kuten koulunkäynti.

  Keväthän meni aikalailla uutta opetellessa, kun tuli noita uutukaisia malleja ja heti halusi upottaa tuon kelkkaproton tekniikan ens vuoden Boondokkerin runkoon. Eihän se ollu ko alkaa tekemään?

  Monen viikon jälkeen huomasin että ei hitto tää on hankalaa, ja piti hakea vauhtia perinteisemmistä kelkkamalleista;)

  Seuraavaksi suunta kohti uutta syksyä, ja toivottavasti seuraaviin lumiin mennessä saisi hankittua oman 3D- printterin, niin madaltuisi kynnys myös tehdä tämä valmiiksi...
   
 13. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Ja taas mennään! Tällä kertaa ei ollu ko ympätä arkistosta osat yhteen ja kattella mitä saa aikaseksi.
  bd39-sivu2.PNG
  Jösses, tulipa lyhyt malli kun on vielä esikuvasta typistetty:D Caster-kulmat kaipaa vielä vähän viivotinta. Omaan silmään vain hämää aina tuota korjaillessa että oho, näyttääpää taas jyrkältä tuo keula suhteessa takarunkoon.
   
  Golfster tykkää tästä.
 14. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Hyvää helatorstaita vain kaikille, tässäpä päivän toimintapläjäys.
  Pitihän se olla Boondokkerille boondokkerin alusta.

  Aika ironista että talven ja kevään aikana kaikki vapaa-aika menee ihan muuhun kuin kelkan tekoon, ja sitten kesällä roplataan aikatauluja kiinni oikein urakalla:D
   
 15. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  :D Komiaa hommaa!
   
 16. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Kiitoksia vain :)

  Saipahan taas pyhäpäivän hyödyksi käytettyä.

  Puolet katteista mallinnettuna mutta törmäsi semmoseen esteeseen kuin taidot:D

  Eli mallinnusohjelma rupesi tökkimään kun tiedoston koko kasvoi aivan naurettavan suureksi. Tämä puolestaan johti siihen että tuo pitää tehdä kokonaan uusiksi, jotta sais paljon selkeämmät, ja sellaset että hivelee silmiä kirvelyn sijaan.

  Samalla hokasin että ei perhana minähän tulostan tuon kahtena puoliskona, eli pistän keskeltä poikki ja jollaki hokkuspokkus liimalla näppään kiinni.
  Näin lähinnä siksi että saa kaikki muodot siinä kulmassa kun haluaa eikä tarvi joka katetta erikseen tulostaa ja ruuvata kiinni.

  Ei siinä, alkaa olla lupaavalla mallilla kun sain tuon kuomun mallinnettua.
  Itehän en uskonut sitä ikinä saavani valmiiksi joten puolikas epäonnistuminenki oli työvoitto;) Tästä jatketaan...

  Edit: Lisätty vertailukuva.
   
  Viimeksi muokattu: 28/5/17
 17. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  A-J tykkää tästä.
 18. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Kotka on laskeutunut! Alkukesästä tilattu 3d-printteri saapui viikko sitten ja erittäin tiukkaa testiä ja säätämistä siitä lähtien.
  DSC_1800.JPG
  Kuvan mukainen Prusa i3- printteri siis alkaa puklata osia vuoden mittaan hiljalleen... Purkit antamassa osviittaa ns. kansainvälisenä mittayksiköinä;)

  Hirveän nopeahan tuo ei ole mutta siinä mielessä monipuolinen että voi tulostaa vaikka kelkan takapukin kokonaisena sovitereikineen. Helpottaa huomattavasti, kun ei tarvi kuin kierretapilla pyöräyttää käsin puhtaaksi ja pultti läpi.
  Ja vaikkei tulis kovinkaan monta kelkkaa tehtyä on tuo silti saakelin siisti laite:D

  Uusia kuvia valmiista printeistä tulee kunhan kerkiää...
   
 19. sledmaker

  sledmaker Xtrim 600 Etec

  Hou hou hou, kevät saapuu ja hermot mennee.

  Talvi menikin projektitopikin suhteen nollapanoksella, oli vähän muuttujia ja kouluhommat haittasi vapaa-ajan projekteja. Näin vapun kunniaksi sitten päätin viimeistellä tuota GL- versiota RC- moottorikelkasta. Mitä tuohon Boondockeriin tulee, sen kanssa näyttäis kaikki aika menevän hukkaan. Kun on vähän liikaa noita pintoja, ja mustista kuvista on äärimmäisen hankala etsiä mustia ääriviivoja, ei tuosta saa kalua muuta kuin 3D- skannaamalla koko pailakan:D

  Tosiaan tuli kokeiltua 3D- skannata pienoismallikelkkoja kameran ja hienojen ohjelmien kanssa, mutta kuvaajan taidot ja hermot loppui kesken, kun joka kuvasta löytyi aina joku pieni heijastus joka pilasi koko kuvasarjan. Tarkoituksena olisi opetella kuvauttamaan 1:1 kelkkoja, joista sitten voisi suoraan printata pienoismallit ja laittaa moottorit sisälle. Josko tuota kesän mittaan eksyisi tallille ja kuvaisi oman Lynksin.
   

  Lisätyt liitteet:

  rupsu tykkää tästä.
 20. Magilainen

  Magilainen AC F6 146" 04, Winha 32 -72, Lynx 520 -76

  Hitokseen mielenkiintosta puuhaa ja mielellään lukee tämmöstä :) eiku vaan pari motivaatio purkkia ääntäkohden ja boondokkeria väsäämään :cool:
   

Suosittele tätä sivua