Remmi Viperiin?

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Plätty, 22/2/23.

 1. Plätty

  Plätty Member

  Moi,

  Mikä olisi hyvä remmi ostaa viperiin? Onko esimerkiksi ihan motonetissä myytävä gatesin g-force hyvä. Toinen kysymys liittyy remmin korkeuden säätämiseen. Ilmeisesti kakkosvarin takana on jotain ruuveja ja levyjä/prikkoja joita lisäämällä tai poistamalla korkeutta säädetään. Mistäköhän niitä levyjä saapi?

  Ehkä tyhmiä kysymyksiä, mutta melko uudelle lajin ja kyseisen kelkan parissa vastauksista olisi iso apu!

  Ja malli on 2016 stx, jos sillä on merkitystä remmin valinnassa.
   
 2. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Yamaha original 8jp ei ole kalliita niin turhaan kikkailla jopa kalliimpien tarvikeremmien kanssa.. olikhan 110e tuo orkkis hihna
   
 3. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Käyttäjän ohjekirjanen on hyvä apu mistä aloittaa.
  Aloita vaikka siitä että vaihdat remmin, samalla otat sen variaattorin irti. Sehän on kiinni sillä 14mm kannalla olevalla pultilla. Kytke käsijarru ja ota sopiva 14mm hylsy.tms. ja väännin elikkä räikkäavain.
  Irrota pultti, laita siitä irtoavat pultti,alusprikka,ohuet shimmiprikat, holkki järjestykseen sivummalle.
  Remmihän sulla on tietysti jo tässä vaiheessa irti.
  Vedä variaattori pois akseliltaan( tarkkana nyt, siellä takana akselilla on yleenä ohkasia shimmiprikkoja, jätä ne sinne akselille) ja katso siellä takana ne 3 8 mm kannalla olevaa säätöpulttia, pulttien kannan alla on 1-2 ohutta prikkaa joita pois ottamalla lautasten etäisyys toisistaan muuttuu ja hihnan korkeus( kireys) muuttuu.
  Hihna siten että remmin päällä oleva hammastus on hieman lautasen yläreunan yläpuolella.
  Hihna aina takaisin paikoilleen siten että teksti hihnassa on luettavissa normaaliin lukusuuntaan.
   
 4. Plätty

  Plätty Member

  Kiitos nopeista vastauksista ja kattavista ohjeista! Eiköhän nuilla ohjeilla hyvä tule. Orkkis remmin käyn sitten ostamassa, kun ei tuon pahemman hintanenkaan ole.
  Tosiaan nyt paikalla olevan remmin yläreuna on varmaan joku 3-4mm jopa varin reunan alapuolella, ja suh paljo saa kaasua antaa ennen kun lähtee liikkeelle.
   
 5. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Ei se sitä liikkeellelähtökierrosmäärää muuta, lähtee vaan pehmeemmin liikkeelle kun remmi on oikeella korkeudella.
  Niitä kytkentäkierroksia muutetaan painoilla,jousilla ja rullilla, eli kytkimen puolelta.
   
 6. Plätty

  Plätty Member

  Noni, taas oppi uutta:D
  Mutta tosiaan on se liikkeelle lähtö rauhallisesti melko haastavaa tällä hetkellä.
   
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Lähtee ns iso vaihde päällä, kun remmi on syvällä varissa.

  8dn remmi toimi itsellä paremmin kuin 8jp
   
  Viimeksi muokattu: 23/2/23
 8. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  DN remmi pemeempi kuin JP, kuluu siis kovassa käytössä helpommin ja silloin tulee sitä hihnapölyä.
   
 9. Plätty

  Plätty Member

  Jp:n kävin ostamassa ja laitoin paikalleen. Eikä tarvinnu sitten säätää variaattoria, kun asettu uudella remmillä silleen, et vähäsen on reuna variaattorin reunan ylpäuolella. Ja lähteminenkin tuntuu ainakin vähän pehmeemmälle.
   
 10. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Entisis yamcat:ssa käytin tuota 8jp remmiä hyvin kokemuksin. Viperissa meni yksi noin 7000km ajomäärässä. Winderistä en yhtäkään rikkonu. Viperis hiukan hioin niitä säätöprikkoja pelkästään mielenkiinnosta. Aihiona käytin normi prikkoja jotka hioin 0.01mm tarkkuudella samaksi. Alkuperäisissä oli hiukan heittoja keskenään, ei varmaan suurta merkitystä. Originaali viper setup oli turhan äkkilähtöinen, turhan äkänänen, helposti pyöräytti heti telaa. Muutoksien jälkeen sai siistin lähdön ja ryömittänenkin luonnistui.
   
 11. Plätty

  Plätty Member

  Juuri tuo itseä tuossa ärsyttikin. Ilman sutimista tuntu ettei ollut mahollista lähteä liikkeelle. Ei niin kiva kun esim. Ahtaissa paikoissa ryömittäminen tuntuu ihan mahdottomalta. No mutta nytten uudella remmillä tosiaan tuntu ainakin vähä jo paremmalle.
   
 12. Plätty

  Plätty Member

  Tänään olikin sitten erillaista puhaa, ku huomasin, että eilisen ajamisen jälkeen oli öljyt sylkenyt ilmansuidattimeen. Oma puhistelunsa oli siinäki hommassa, vaan näyttää taas toimivan normaalisti.
  Pikaisen googlettamisen persuteella aika yleinenkin ongelma joissain jammun kelkoissa.
   
 13. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Vaiha voimansiirtoon toiset kilkkeet. Se autto itellä. Valitettavasti en muista mitä muutoksia kytkimelle tein, painoja muutin, mutta miten, en muista. Varille toinen heliksi ja jousi. Uskousin jotta viper ketjusta löytyy kun viittii selata
  Öljyä ei kannata laittaa yhtään liikaa. Tapani oli vaihdossa laitta hiukan alamerkin yli, tarkistus sitten kun kone kuuma ja ilmakuplat enimmäkseen hävinneet.
   
 14. Plätty

  Plätty Member

  Joo, pitää nuita vähän tässä katella. Olipa nyt viikonloppuna kelpokelit kelkkailuumn! Liekkö ollut vaikutusta sillä öljyn vuotamisella sen kanssa, että kelkka välillä vietti aikaa kylkiasennossa, kun hangessa tuli leikittyä:D
   
 15. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Monta kertaa oli paikat öljyssä, kun Viperin kanssa ummella pyöri välillä katolleenkin. Kääntää suoraan, pitää pikku tauon ja jatkaa ajamista. Sotku oli ainoa haitta mitä siitä tuli.

  Löysimpi alkuinen jousi kytkimeen, niin saa lähtemään nätisti liikkeelle. Omalla kun vakiona yritti talliin peruuttaa rauhassa, niin piti varoa ettei mene takaseinään. Ampui heti metrin verran kaasuun koskiessa. Säädöt tehtaalta päin peetä, kun näin tekee. Yellow-Pink-Yellow jousi kytkimeen, niin loppui sykäilyt.
   
 16. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ne säädöt on määritetty jenkkien ja canukkien mielyttämiseksi. Eivät vähänkään piittaa skandien mielihaluja. Näinhän se menee, tää scandien markkina-alue on niin pieni etteivät välitä. Vaikka sieläkin on tarjolla monen pajan kilkkeitä kytkimelle ja varille.
   

Suosittele tätä sivua