SÄÄ ja mää.Talven odotukseen liittyvä joutava horina ja tärkeät lumitiedotukset

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Vilho, 8/10/07.

 1. Rautane

  Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

 2. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  No nyt höynäävät etelään lumisateita. Kertymäkin ennusteessa useita kymmeniä senttejä. Saadaan sit lukea juttuja miten liikenne sekaisin... Muualle ei mitään... Pakkaset päälle..
   
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nyt on keliä ihan kotimaassakin. Saakelin poika vaan huuattaa Khaosta tuolla pitkin vaaraa ja mulle jäi tämä...:confused::D IMG_20210124_122619_061_copy_4000x3000.jpg
   
  Nipademu ja Kamppi tykkäävät tästä.
 4. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Täälä ei viitti urille eres ajatella. Rapa vain lentäis ja joella vesi huilaa... o_O .
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Sunnuntaina mittasin mettätienpäältä 72cm (vaaroissa +metri) ja uutta tullut sen jälkeen ~15cm. Nämä kun vielä tulee, niin alkaa olla kelit todella kohillaan:cool: Screenshot_20210128-090203.png
  Pohjat on myös todella hyvät, joten tuli tästäkin huippu talvi, vaikka välissä näytti pahalta.
   
 6. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Sodankylässäki satelee aivan mukavasti. Vaan pohjia ei ole. Ei vähääkään. Saa varoa reiteilläki ku menee kivisempiä vaaroja jne ylitte.
   
 7. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Eikö sodikses viime viikonlopulla käyny suojalla? Täälä tuli hiukan vettä ja plussalla. Kynnöspellot tuli paljaaksi pääsääntöisesti.
   
 8. Rautane

  Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

  Ei ole käynyt, pakkaslunta vaan tullut pirusti viimeisen viikon aikana.
   
  Kamppi tykkää tästä.
 9. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Ja loput kosteuden imaisee alla oleva sula maa? Kajaanissa sen verta vähän lunta noiden kovien pakkasen aikaan että pinnasta onneksi vähän routi ja lumi ei enää ole ihan ryyniä, 70km pohjoisemmas ja lumi ei kanna enää samanlailla kuin Kajaanin lähellä olevilla vaaroilla joissa voi vetää urilta sivuun ihan huolen häivää, kantohanki pääasiassa alla sunnuntaina mutta alempana vaaroilta samaa kuin Suomussalmen korkeudella.
  Onhan tuo saanut lumilinko laulaa ihan tarpeeksi ja tänäänkin vajaat 10cm tuli lisää. Vaan ei vituta kolaaminen ja linkoaminen, miten lie tänä talvena @T-Cat joko vituttaa?
   
 10. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Routahan on täällä jossain 60 -70 cm syvyydessä tällä hetkellä eli ei sen puoleen hätää. Kiitos kysymästä, ei vituta vielä nämä nilkkalumet mutta voi sekin tilanne vielä tulla eteen. Linkoa pitäis lähteä ulkoiluttamaan vaan on jalka nin pirun kipeä että saa nähä miten käy.
   
 11. petes88

  petes88 Well-Known Member

  JiiKoo, Hemikoo, Rautane ja 4 muut tykkäävät tästä.
 12. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Eiköhän nuo puuterilumet saa vielä itsekin lingottua käytöviltä ja parkkipaikoilta :D Pihatiehän on ulkoistettu jo 1998 Virpikarin huoleksi. Meinasin laittaa mönkijään puskulevyn mutta on se niin mukavaa morjestaa konekuskia lämpimän pirtin ikkunasta kun Volvon pyöräkuormaaja tulee pihaan. Mutta asiaan, aika pohjattoman oloinen keli on vielä kelkkaillessa.
   
  Fudge tykkää tästä.
 13. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Kajaanissa kuluneen viikon aikana sataneet lumet melkeinpä lehtipuhaltimella siirrettävissä penkalle..onneksi. Olisi edes tehnyt Kainuun alueella kunnon pohjia tuossa välillä kun oli lämpimämpää.
   
 14. Rautane

  Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

 15. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Höttölumesta viis,,pakkanen prkle kiusana o_O. Mutta ei se varmaan ole mielyttävä kokemus jäädä lumen hautaamaksi..
   
 16. 4moped

  4moped Well-Known Member

 17. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Tais kuitenki lukea että
  100m leveä ja 200m MATKALTA....
   
 18. Leader Dog

  Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

  Kysymys, nyt pitäisi hommata kilvet takaisin Ski-doo 440x 2006 kelkkaan, jotta uskaltaisi ihmisten ilmoille luvallisesti.
  Miten ko. operaatio tapahtuu nykyään ja rekisteriotetta ei tähän hätään löydy, kilvet viety konttorille 2014 tai ehkä 2015.
   
 19. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Tiedothan löytyy järjestelmästä ja kelkka on sinun omistuksessa. Passi tai hlö kortti mukkaan ja konttorille, ei pitäis olla ongelma. Itsellä sama homma edessä, kilvet ollut 7 vuotta pois mutta paperit on tallessa. Valitettavasti saman tunnuksen saanti maksaa hunajaa jos ei ole jollain käytössä, siispä tulee jokin Ö alkuinen kilpi.
   
  Leader Dog tykkää tästä.
 20. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Öhlinsin kilpi:confused::confused::D
   

Suosittele tätä sivua