SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä havini00, 10/12/13.

 1. kelekku

  kelekku Sidewinder X-TX 137 SE -18

  Huomenna on tarkoitus tulla Vuokattiin hiihtolomaviikoksi kelkkailemaan. Ensimmäinen puolikas viikosta Katinkultaan ja loppu puolikas Kattivankkurista käsin.

  Pääseekö tuolta Katinkullasta tankille mihinkään lähelle, vai pitääkö kierrellä Sotkamoon tai Kajaaniin?
  Molemmista lähtöpaikoista ajamaan lähtiessä on järvet ylitettävä. Mikä jäillä on tilanne? Onko kuinka märkää ja onko ne viitoitettu?

  Jos vaan ajoseuraa löytyy niin yveetä tulemaan! Yksin liikenteessä, oudot reitit ja ois mukava käydä pidempiä reissujakin heittämässä. Kajaanista esim Paljakan suuntaan vois ainakin reissun tehdä. Loppuviikosta vois vaikka Kuhmoa ottaa suunnaksi. Keskiviikko, perjantai ja lauantai olis tarkoitus pidempiä lenkkejä keksiä.
   
 2. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Nuasella ei viittoja mutta jälki hyvä Kajaaniin. Eikä ollut vettäkään.. Älytön kelkkaliikenne Vuokatin alueella näin komeana päivänä.
   
 3. kelekku

  kelekku Sidewinder X-TX 137 SE -18

  Kuulostaa hyvältä.
   
 4. Oudie38

  Oudie38 Member

  Sama vika viikon kuluttua. Jos kehtaat, niin laitappa vähän raporttia kun selvinny tankkauskuviot, mistä ajolupa jne...
   
 5. mcnobody

  mcnobody AC 4-Stroke Touring -02

  Katinkullasta pääsee Vuokatin Nesteelle ainoastaan kelkka kärryn lavalla.

  Kelkalla menovettä täytyy hakea vaaran yli kiertäen Sotkamosta n. 20km Nesteeltä tai ST1:ltä. Toki Kajaanistakin onnistuu. Siellä suunnassa lähin huoltoasema on ST1 Sotkamontiellä ja matkaa sinne on Vuokatista n. 30km.

  Uraluvan osto tapahtuu Vuokatti Safariksen vuokraamosta Vuokatin K-Supermarkettia vastapäätä:
  http://kelkkareitit.fi/?lon=28.2595...OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit,Infopisteet


  Kävin tänään Vuokatti - Kajaani - Sukeva - Vuolijoki - Kajaani - Vuokatti. Reilut 270km tuli matkaa GPS:n mukaan. Jäät oli tänään oikein hyvässä kunnossa kaikkialla. Märkää ei tullut vastaan missään, mutta äkkiähän tuo voi muuttua jos lauhtuu.
  Nuasjärvellä ei tosiaan ole viittoja yhtään Vuokatti - Kajaani välissä eikä edes Kajaanin päässä. Lauantain lumisateiden ja tuiskun jälkeen ei Nuaksella kaikkialla hyvin jäljet näkyneet. Paikoitellen näkyi paremmin. GPS ja kelkkareitit.fi-kartta on mainiot apuna jäillä.
   
 6. kelekku

  kelekku Sidewinder X-TX 137 SE -18

  Kiitoksia, tästä sai jo kovasti tarpeellista infoa. Jospa sieltä Nuaksen Kajaanin päästä joku reitinpää jälkiä tutkimalla löytyy.
  Edelleen ajokaverit tervetulleita jos muita orpoja ajelijoita löytyy.
   
 7. Yamahisti-Skidoisti

  Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

  Outoa, ettei reittejä merkata kunnolla. Eikö sinne haluta kelkkailijoita? Ukkohalla-Paljakka aina hyvin merkattua, vaikka eipä sielläkään tankkauspaikkoja liikaa ole.
   
 8. Hemikoo

  Hemikoo ZR 8000 137"

  Kajaanin topiikista saattas seuraa Kajaaniin löytyä, tänään ajelin Kni pohjoispuolelta-Paltamo ja vaikkei ole tikutettu niin on paljon ajettu, toki viikonlopun sateiden jälkeen voi olla toisin?
  Kyllä ne normaali kelkkamerkit on urilla ja hyvin merkattu, järveä Kajaanin seudussa niin paljon että ei nuita yhdellä-kahdella ukolla oikein kehtaa tikuttaa ja tänä vuonna keli on ollut onneton siihen. 4-5ukkoa kun on niin tikutuksia tulee vauhdilla.
  Mielestäni Ukkohalla-Paljakka nyt kun Paljakka hommasi sen Seon aseman siihen reitin varteen on ihan tarpeeksi tiheään tankkipaikkoja, pitäs päästä ainakin muilla kuin RS-vehkeillä kiertämään kunnolla joka paikka.
   
 9. Yamahisti-Skidoisti

  Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

  Enpä tiennytkään, että Paljakkaan on tullut tankkauspaikka. RS Venturella ajoi reilusti yli 200 km tankillisella nii en ymmärrä tuota RS vehkeiden arvostelua. Vai mikä se RS on?
   
 10. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Tuo RS vehkeet (Lynx/Skidoo RS, Cat/Pol R) tarkottaa crossikelkkoja tai niistä rakenneltuja enska/reittipelejä, ei mitään Yamahaan liittyvää. Noilla kilpureilla kun kulutus pyörii siellä 28-50/litraa satasella, kun aletaan ajamalla ajamaan.
   
 11. Yamahisti-Skidoisti

  Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

  No ei kai ne RS:t oikein retkeilyyn sovellukaan.
   
 12. Oudie38

  Oudie38 Member

  Kuinkas viikko meni ja missä ajelit?
   
 13. ///AJS

  ///AJS Well-Known Member

  Perjantaina tuli tultua Vuokattiin.
  Eilen kävin eka lenkin heittämässä Kuhmon suuntaan, hienossa kunnossa on reitit:D. Safariporukan ja muutaman kelekkaijan näin...
  Tuleva viikko olisi tarkotus täällä ajella, tukikohtana Katinkulta. Jos ajoseuraa löytyy niin laittakaahan Yv:tä tulemaan:)
  Sitten vielä muutama kuva reitin varrelta:cool:

  20190309_155333 (2).jpg

  20190309_164630.jpg
   
 14. kelekku

  kelekku Sidewinder X-TX 137 SE -18

  Hyvin meni viikko. Kilometrejä kertyi 720km ihan huomaamatta.

  Oma neuvo nyt on suunnata Kajaanin suuntaan, jos haluaa hyviä reittejä ajella. Nuasjärven yli hurauttaa kuitenkin melko nopeaa ja kivuttomasti. Siellä oli lanauksen jäljiltä niin hyvää leveää ja tasaista baanaa etten ole ennen nähnyt! Iso kiitos Kajaanin reittien kunnossapitäjille. Itse kävin Vuolijoella ja Otanmäessä. Sukevalle reissu jäi suunnitelun asteelle.

  Itse Vuokatissa, siis siellä itäpuolella Sotkamossa reittien suhteen aika surullinen tilanne.
  Lanattua/kunnostettua reittiä en löytänyt kuin sen vaaran ylityksen ja Kuhmon suuntaan Hiidentorpalle asti. Muuten ihan luomureittejä. Kuhmossa kerran käynyt viime talvena ja se oli hyvä reissu kun silloin se oli kokonaan lanattu, nyt joutui palaamaan Hiidentorpalta takaisin kun siitä jatkui vain kelkan levyinen patikko.
  Näillä kokemuksilla suosittelen maksamaan sen uraluvan Kajaaniin, ne kun käy ristiin Sotkamon luvan kanssa.

  Lauantaina sain mukaan paikallisoppaan ja käytiin Vuokatti-Ristijärvi-Paljakka-Paltamo-Kajaani-Vuokatti kierros ajamassa. Hieno reissu ja vaihteleva lenkki. Mukaan mahtui ihan kaikenlaista pätkää luomusta täysin tasaiseen baanaan. Vuokatti-Ristijärvi oli ihan kunnostamatonta ja aika heikosti merkattua. Oli sen joku aikaisemminkin läpi ajanut. Nyt ajettiin se läpi neljän kelkan voimin niin jonkunlainen jälki löytyy.
  Jos seikkailumieltä/kaveri/gps löytyy, niin se on mukava kierros ajaa. Yksin en olisi kyllä ikinä sitä Vuokatti-Ristijärvi pätkää lähtenyt ajamaan ilman paikallistuntemusta.

  Järvillä oli nyt todella hyvä paahtaa menemään. Täysin kova pohja ja pinnalla sopivasti irtolunta. Märkää ei minulle tullut vastaan missään koko viikolla. Pystyi ajamaan missä vain. Toki tilanne voi nopeaakin muuttua.
  Nuasjärven yli löytää kyllä ilman viittoja ja aikaisempaa kokemusta. Kelkkareittien kartoilla ja rantoja seuraamalla löysin Kajaanin reiteille ilman ongelmia, vaikka jälkiä ei viikolla tuiskujen jäljiltä juuri näkynyt.
   
  Oudie38 ja ///AJS tykkäävät tästä.
 15. warrejori

  warrejori Apex. -13

  Hyvää vaihtelua oli kierää tuo Ristijärven lenkki, on mukava verestää 80-90 lukujen ajomuostoja.
   
 16. perttuni

  perttuni AC XF800 2012

  Jospa se tuo kelkkahanke saadaan tässä käyntiin niin ensi talvena olisi Ristijärven suuntaankin jo kunnostettu urapohja.
   
  ///AJS tykkää tästä.
 17. Hemikoo

  Hemikoo ZR 8000 137"

  Tuotahan sitä on toivottu ikuisuuksia, on se varma että siitä ei tule huti vaan hitti mikäli siihen saadaan myös kunnossapitoa
   
 18. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600

  Oli hieno seikkailu helmikuun alussa ku ajettiin ristijärvi-sotkamo-kajaani-paljakka pätkillä mentiin eikä näkynyt ku paikoiteillen jonkun ajama jälki.. ja aikaa meni ja useita jumeja mutta hieno reissu oli
   
 19. Miikka

  Miikka Active Member

  Onko siellä siivottu Ristijärvenpuolella viimetalven puita pois vai onko puun kiertoa, ei oo yksin tullut lähettyä tutkimaan Sotkamon suuntaan..
   
 20. okosunen

  okosunen Member

  Tulevalla viikolla tulossa kelkkailemaan Vuokattiin. Onkos se nyt niin, että Vuokatin ympäristöstä ei löydy kunnostettuja / lanattuja reittejä? Muutama vuosi sitten piti kelkat kuskata Paltamoon ja sieltä löytyi hyväkuntoisia lanattuja reittejä. Tarkoitus olisi ajaa kohtuullisia päivämatkoja noin 100km tai alle. Antakaahan konkarit vinkkejä niin ei mene päivät hukkaan reittejä etsiessä. Tukikohtana on Katinkulta.
   

Suosittele tätä sivua