Turbo Yamahat

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä patsu, 6/4/06.

 1. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  ot
  Otat heliksin kouraa ja lykkäät jousen pään lautasen reikään kaksi ja heliksiin nolla, käännät ja painat kiinni.
   
 2. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Catin jousessa on toinen pää 180 astetta eri paikassa.
   
  fastmxz tykkää tästä.
 3. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Minusta niissä jousissa on kuitenkin aina esijännitys nolla kun ne irrallaan on tuossa pydällä, oli jousenpäät missätahansa.
   
  bavo ja hanski-58 tykkäävät tästä.
 4. Hurulau

  Hurulau Well-Known Member

  Oos kellään mcx race vaimenninta turbo viperissa? Nouseeko mökä paljonki mcx "vakio" vaimentimeen verrattuna?

  Menis kötöstellä oil bypass kit kiini tuon race vaimentimen kans...
   
 5. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  No ei siinä silti numeroista näe suoraan sitä astelukemaa, tarvii pikkusen matikkaa.
   
 6. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Tuota, toinen pää jousesta lautasen reikään 2 ja helixiin 0 ja siitä painat ja väänät sen pienen ranneliikkeen, että muljahtaa paikoilleen. Eihän Jammuissakaan kaikki jouset lähe samasta kohtaa ja jos niitä asteita oikein mittaamaan lähtee ni ei ihme että liukunapit paukkuu ja remmit menee ku leikaten poikki.
   
 7. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Sulla on nyt alipainepumppu jääny talliin pääle ja ajatuksissa on vähän liikaa alipainetta. Sammuta ekaksi pumppu, ota heliksi kätteen ja käännä sitä puoli kierrosta. Sattuuko vielä heliksin kulmat samoihin paikkoihin?
   
  fastmxz tykkää tästä.
 8. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Jassoo, karkaako käsistä,eipä sotketa enää enempää.
  Eli rautalanka ohje:
  - esim 70 astetta
  Jousen pää helixissä reikään 6 ja lautasen puolella reikään 1= yhteensä 7 eli 70 astetta.
  - paina helixiä sisään että akselin kaula tulee helixin liukuholkkiin
  -KÄÄNNÄ HELIXIÄ MYÖTÄPÄIVÄÄN SITEN ETTÄ HELIXIN NOKAT MENEVÄT LIUKUNASTOJEN YLI ENSIMMÄISEN KERRAN JA PAINA HELIXIÄ HIEMAN SYVEMMÄLLE, TÄMÄN JÄLKEEN ASETA TOISELLA KÄDELLÄ SE LIIKKUVAN ELI TAAEMMAN LAUTASEN HELIXIN KIINNITYSPULTIT JA HELIXIN REIÄT KOHDALLEEN JA MUTTERIT 12 mm KIINNI.
  Helixiä ei siis käännetä jonkun astemittarin ilmoittamaa lukemaa vaan jousen jännityksen verran ensimmäiseen paikkaan liukunastojen jälkeen.
  Helix on helpointa mielestäni vääntää paikoilleen varin ollessa kiinni akselillaan, toki tuohonkin on monta eri tapaa, jäykällä jousella(esim valkea) ja esim 90 asteen esarilla saa olla pitävät näpit vääntäjällä, toki tuota saa vääntää apuvälineilläkin eli vaikka haarukkamallin suodatinavaimella, sillä menee vaikka 120 astetta..
   
  paikkari ja Jakelfin tykkäävät tästä.
 9. fastmxz

  fastmxz Polaris

  Niin, se catin jousen toinen pää on tosiaan 180° eri paikassa kuin yamahan jousessa. Helixin kiinnityspultteja taas on kolme, 120° välein. Koska catin jousen pää on 180° eri paikassa, on myös helix ilman jousen esijännitystä 180° eri asennossa ennen kuin esijännitystä lähdetään vääntämään.
  Ehkä oheinen kuva selventää hiukan asiaa kovimmillekkin inttäjille, ehkä ei.
  Ps. Piirrosta ei ole tehty astemitan kanssa joten ei ole autenttinen, enkä ota vastuuta väsyneenä lasketuista kulmista...
  Pss. Yamahan omalla jousella toki hanskin ohje pitää kutinsa, eli esim 2+3=50°
  Vielä yks ps. Normaali yamahan esijännityskaavahan pätee katin jousella, kun helixin numeron ottaa 180° väärästä paikasta, kun jousen pääkin on 180° eri paikassa, eli yamaha 0=cat 6, y3=c9, y6=c0 ja y9=c3
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 16/3/17
  antti100, Hemikoo, Jakelfin ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 10. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Ei kait tässä kellään ollu ongelmaa nuitten yamahan omien jousien kanssa, nuohan on selvää pässinlihaa. Menee käsin vääntäen vaikka se 9-3 ko nappaa remmin pois ja pukkaa sen liikkuvan lautasen taakse niin saa yksinki kaksin käsin pyöritellä ja numeroista näkkee paljonko on nimellinen esijännitys. Tuo katin jousi on turbopeleissä käytetty ja siinä on esijännitystä jo reippaasti aksiaalisessa suunnassa, ei pysy paikallaan ilman pitämistä ja siinä on kaveri hyvä olla ku säätää, toinen pitää ja toinen pyörittää mutterin hollille. Esijännitys menee niinku tuossa edellä on mainittu, saa olla paljon vähemmän ko jammun valkealla, 30-60 aika hyvä range riippuen setupista. Valkealla saa turhan helposti lautaset pohjaan ja niinku jokainen asiaan vihkiytyny tietää niin valkea ei oikein mahu sielä olemaan ilman pikku koneistusta. Turbovehkeisiin suosittelen tuota pitempää katin jousta, saa alkupuolelle esijännitystä reilummin, pystyy käyttään enempi alhaalta lataavia painoja ko ei hetimiten lähe isoa vaihetta lappamaan. Ahtovehkeissä ei oo pahitteeksi että alakierroksilla pysyy pikkuvaihe paremmin päällä. Kakkonen pysyy mukana isommillaki matoilla ja tehoilla, alasvaihto on parempi ja vaihe pysyy paremmin päällä. Pelkkä jousihan ei autuaaksi tee, vaan voimalinja on aina nippu muuttujia jokka pelaa yhteen keskenään. Turboissa ei oo niin justiinsa ko sielä on vääntöä ihan reippaasti tämmöseen remmivetoon, välttämättä ei huomaa pikkumuutoksia kovin helposti. Sidewinderiin on tehty kevyempi voimalinja, toimii hienosti ko on ajatuksella hierottu, käy vain remmin pääle vähän enemmän tommonen kevyempi setti.

  Ja mullahan on menny kolme remmiä turbon kans rikki, noin tonnin kestää sekalaista käyttöä. Yhet alkuperäset liukunastat vaihettu 20500km kohalla, niillä oli ajettu ainaki 8t, käytetyt ne oli ko kelkan ostin ja sillon oli 12t mittarissa.
   
  janzka tykkää tästä.
 11. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Pelaskai tuo valkosella jouvella ja 80 esarilla iha hyvin jo.
   
 12. Heikki83

  Heikki83 Member

  Oisko 06vm badboy vectoriin sopivaa simmi levyä kanteen kellään jemmassa vai onko järkevin laittaa kolme orkkis tiivistettä?
   
 13. hiltunen

  hiltunen sr viper turbo

  nimim. koFFi:lta vois löytyä vectoriin simmi levy
   
  KoFFi tykkää tästä.
 14. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Alakaa olemaan kevyt keula ku sai säätöihin.. vähä turhanki. Miettiny 50kg keulapainoja ettei menis aina ympäri. ;)
   
  hekkis, bavo, hanski-58 ja 2 muut tykkäävät tästä.
 15. Plaaf

  Plaaf Well-Known Member

  270 kittiä tuo huutaa että saisit vähän voimaakin sinne moottoriin ps: sitten se alkaa keulimaan vasta kunnolla.
   
  niemikorpi, janzka ja Hurulau tykkäävät tästä.
 16. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Ne on nuo nelarit niin painavia
   
  janzka tykkää tästä.
 17. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Jos joku sattuu kyllästymään 270hv turbosarjaan omassa Viperissään,niin vois olla minuun yhteydessä. Vois olla ostohaluja...
   
 18. Luuseppä

  Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

  Ei kai näitä 270-kittejä kukaan ala kelkasta pois ottamaan? Iso homma, kone pois ja uutta nokkaketjun hammasratasta paikoilleen yms. Jos on kiinnostusta niin tuon minun 270 viperin voi vaihtaa turbottomaan. Suunnitelmissa on päivittää kelkkaa ja nuo turbopelit ei ole niitä parhaita vaihtokamppeita liikkeeseen......
   
 19. niemikorpi

  niemikorpi Well-Known Member

  Kato,se on luuseppäkki hengissä.minä jo että se on luopunu koko hommista:)
   
 20. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Kyllä minä purin omani pois ennen kuin vein liikkeeseen vaihdossa, jätin vaan vanhan korokelevyn kannenväliin paikalleen. Pikkuvaivalla takaisin vapariksi ja kelpaa liikkeeseen vaihdossa. Käytännössä kukaan ei huomaa ajossa eroa onko korokelevy paikallaan vai ei tulevaisuudessa.
   
 21. Luuseppä

  Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

  No tämä kausi meni ihan penkin alle kun on ollut mahottomasti lasten harrastushommia. Ruottissa kävin 3 päivän reissun 850 summitilla.
   

Suosittele tätä sivua