Vesiskootterit

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Bearcat-97, 22/5/08.

 1. Eero28

  Eero28 Active Member

  Hyi helve... Ootte te eläimiä:D:D Ite ajoin 2krt viime kesänä ku oon nii prinsessa tuon lämpötilan suhteen.. Toivotaan että ois tämä parempi kesä. Lämpimästä ku kattoo tuota ajoa nii on makean näköstä:Dpeukkut
   
 2. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  Joo toi seisottava oli ensimmäisenä mielessä ostaaM kävi kuitenkin niin että sen kanssa ei tota ajoseuraa löytynyt niin sitten piti ostaa tuo istuttava malli.
   
 3. -jakke-

  -jakke- Well-Known Member

  Tuohon voi lisätä sen nopeudenrajoittimen poiston vielä, mikä kannattaa ihan ensimmäisenä melkeinpä tehdä huippunopeuksia hakiessa.
   
  jussi 77 tykkää tästä.
 4. -jakke-

  -jakke- Well-Known Member

  Hyvin tarkeni, ei yhtään kylmä ollut :)
   
  vinotintto tykkää tästä.
 5. rupsu

  rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

  Onko sinulla tietoa, kokemusta, osaamista Brp:n nopeudenrajoittimen poistamisesta?
   
 6. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Kannattaako ostaa 2018 trixiä 160h ajettua?
   
 7. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Jos tarvetta ja hinta kohdallaan niin mikäs siinä. On ne maalimalla ajaneet 600h noilla ja joillakin särkynyt alle 100h. Omalla ajoin 50h ja möin pois ja laitoin isomman.
   
 8. TS82

  TS82 Hullulla hullun mieli..

  Itelä käyny mielessä laittaa joku jetti jolla vois jokie ajella. Tässä lähellä ku on meleko monta jokea yms. Mite nuila kestää koskie vetää ylös? Auttasko jos laittaa vaikka kulutusmuovit pohjaan et kestää vetää kivien yli?
   
 9. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Vakiona huonosti kestää kunnon kolhuja, olipa muovinen tai lasikuituinen runko. Lisäksi kovin matalassa kaasuttelu voi johtaa siihen, että imasee tavaraa turbiiniin, kun imu suoraan alaspäin. Suositus on, että alle metrisessä vedessä ei hirveänä kaasuttelisi. Mutta sehän on niinkun sähkölinjoilla höttölumessa kelkkailu, mitä lujempaa ajat niin sen vähempi kolisee...toki sitten kun kolisee niin...
   
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tornionjoella lohikalalla ollessa mennyt väliin jettejä koskia ylösalas. Komia näköistä touhua varsinkin kunnon tulvavedellä. Jos jetti olis niin kunnon koskiin lähtisin sillä ilman muuta. Turvavälineet toki oltava ettei henkiä menetä.

  Tässä yhdellä tutulla 300hp jetissä hälyttävä järjestelmä piippaa jos alle 2m vettä. Imasee kuulemma herkästi turbiinin rikki jos matalassa kaasuttelee. Jettihän muuten menee todella matalassa vedessä kun rauhassa ajelee.
   
 11. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Sen verran korjaan että Jettihän menee tosi matalassa ko Täysiä ajaa! Rauhassa ajaa niin menee syvemmällä ;)
   
  julli tykkää tästä.
 12. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Ei ilmeisesti kestä hitaasta vauhdista kaasutella matalassa, kun kiskoo tavaraa sisään. Pelkästään hitaasti ajaessa varmasti turvallisin liikkua matalassa. Vauhdilla menee kyllä mutta kolahtaessa tuleekin sitten kunnon vauriot.

  Kiviähän on kahdenlaisia. Näkyviä ja kuuluvia;)
   
 13. PakkanE_

  PakkanE_ lynx BD 3900 -13

  tekkeekö tuommosella hinnat alkaen sparkilla mittään? vai onko tuo ibr vts aivan must have? 3uppina kiinnostais laittaa ko ilmeisesti kantavuus nousee suht reippaasti niillä lisä lirpakkeilla:confused: ja miten se tuo RST kulutusrengas onko se hyvä hankinta näihin ollu? ei vissiin nuitten "kulutus" osien vaihto näihin pukilla ole konstikaan:D
   
 14. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  160kg taisi olla 2up:ssa kantavuus ja alkaa olemaan vittumainen ajettava varsinkin ristiaallossa, en muista paljonko 3upissa on mutta jos satunnaista ajoa ainoastaan isommalla kuormalla niin ottaisin/otin vuosi sitten 2upin.

  Vts mallissa saa olla tarkkana missä starttaa kun kauha on jist niin että vesimenee pohjaan ja sitten jelposti liikkuu irtotavara. Rosterikulutusrenkaalla ei muuta vaikutusta kuin saat pahemmin paikkoja rikki kun imasutat kunnolla kivet sisään, muovinen toimii sulakkeena, vaihdossa menee 30min ja voi avaihtaa vaikka reissunpäällä, uusi vararengas menee paisuntasäiliön päälle sopivasti jemmaan kun kerran mallailin.

  Trixx suoraan jos haluaa leikkiä vähääkään, tai rakentaa ibr vts mikälie mallista vastaavan. Normi sparkkia en ottais omaan ajoon ja trixxinkin vaihdoin rxp300:seen niin alkoi reissut maistumaan eri malliin, niin ja bensa.

  Ajelin viimeviikolla ecomodella eli kiertää 5000rpm ja vauhtia 52-54kmh 2.7h ja 137.7km kunnes alkoi nykimään. Jos 60l tankki niin 22.22l/h kulutus, mutta ovat tankanneet pitkälti yli 60l ruutikuivaan tankkiin joyen siellä 25l/h ehkä todellinen. Sport modella sitten matkaajossa 42l/h vaikka mentiin vaan perus marssivautia mutta kuva välillä kiihytellä.

  Sparkilla taisin kovimmillaan saada 18l/h kulumaan.
   
 15. HannuIk

  HannuIk Well-Known Member

  Tuli hommattua Yamaha exr jetti kesäksi, mikä olis hyvä traileri sille? Jetin pituus 3,14 paino 245kg. Onko kippi oltava?
   
 16. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Jetti on kiva kelkankorvike, vai olikos se toisinpäin :D
  Waarin Jetti on Sea Doo Fish Pro 170. Sopiva Waari-ikäiselle ja toimiva myös kalastushommissa, viime kesänä ensin hieroin kaupat Wake 170 mallista mutta vaihdoin sen heti tähän isompaan kun enemmän matkaa ajelen ja tämä runkomalli on siinä hyvä. On se aika lavetti mutta yllättävän paljon siihen on saatu jetin ominaisuuksia sisällytettyä joten jos lapsettaa niin pikku leikkisessiotkin sillä onnistuu. Jettihommat aloitin -89 kun tuli Kawan 550 seisottavat mallit, niillä kierrettiin ratoja ja kaikenlaista hilpettä niihin piti Jenkeistä tilailla. Myöhemmin kun lapset halusi perään roikkumaan vaihtui mallit istuttaviin. Nyt meni noin kymmenen vuotta ilman kun edellisen Seadoo GTX 130 Limitedin hävitin ja siitä asti on kummitellut mielessä että pitäisi se Jetti tallissa olla. Taitaa olla Majava traileri ja se liukukiskomalli mutta Pro malli jossa on rulla voisi olla parempi ja ei tarvitsisi aina koko traileria upottaa kun laskee jetin kellumaan. Jospa ne rulla tulevalle kaudelle päivittäisi. IMG_20200824_211620.jpg
   
  Fudge tykkää tästä.
 17. tpower82

  tpower82 Active Member

  Oisin ostamassa Sea-Doo trixx 3up 2kpl että ois kaverille kans. Mitä kannattais maksaa? N.100 h ajettu. Ja mihin kiinnittää huomiota. Molemmissa löytyy kyllä käytön jälkiä ja on kipattukin
   
 18. SilverHawk

  SilverHawk Member

  Tommosella Yamaha Gp 1800r ho:lla menty jo kolme kesää
   

  Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua