Yamaha RX1 Warrior

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä peranza89, 5/1/21.

 1. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  Heipä hei. Tulipa ostettua tuommoinen 03 Warrior ja tuossa tulikin jo vkl aikana ajeltua sillä n.170km vehjes pelaa kuin unelma, mutta muutama asia askarruttaa, kytkin sirittää mutta se taitaa olla ominaisuus näissä mitä olen lukenut, ja se ei itteä häirihe, pieni sirinä vain, mutta onko näissä ollut kuluma vikaa 2 varin akselissa tai veto akselissa laatikon puolen booreissa? Olettaen että booreilla ne rattaat on, eli on väljää pyörimis suunnassa 2 Varia liikuteltaes eessun taassun useemman sentin. Ketjua yritin kiriä täältä löytyvien ohjeitten mukaan, vedin sormilla pultin piukkaan ja vähän takas päin ja siihen lukittin, vähän pieneni klappi, vai onko ominaisuus että liikkuu eessun taassun ehkä n3cm ja väljät on tosiaan ketjun puolella jos on. Ja sitten toinen onko nuo ilmeisestikin vakio iskarit huollettavia? En ole tälle kaudelle vaihtamassa iskareita muiksi, vaan tämä kausi menee kelkan kans sinuiksi totuttelun, ja patikkoa ei tule kuin pakosta ajettua siirtymillä kohti jäljettömiä polkuja.
   
 2. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Onneksi olkoon hankinnan johdosta.
  Kytkin eli tuttavallisemmin ensiövariaattori pitää varsinkin tyhjäkäynnillä kalinaa, tämä on normaalia. Rullien ja painojen kunnon näkee hyvin ilman kytkimen purkamista. Sirinä ajaessa voi tulla remmistä.
  Boorien tai ylävetoakselin viat eivät ole yleisiä. Sen sijaan ylävetoakselin ketjukopan puoleinen laakeri voi karheutua. Syynä pidän kotelon pientä öljymäärää. Jos sen vaihtaa, voisi jättää suojat paikalleen tai pitää öljyä yli ylämerkin.
  Tuo välys tulee varmaan vetopyöristä. Ja pitää siellä ketjullakin väljää olla, sormin kiristys on ainoa oikea metodi.
  Tehtaan korjausopas kannattaa latailla...jostain.
  Toivottavasti tulee paljon lunta, niin pääset jossain vaiheessa nostamaankin. Se on Motor Sporttia nääs.
   
  Viimeksi muokattu: 5/1/21
 3. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  Moi. Kiitoksia paljon vastauksesta. Onhan tuo ihan metka peli ja hyvin pysy 18-19vm kelkkojen mukana toki vielä varmuutta haetaan suhteelle kun tuo voima on mahdoton minkä tuolla 44 matolla tarjoaa kovalla reitillä. Juuri tuo tyhjä käynnin aikana tuleva toisille kolina mulle sirinä olikin se normaali, ajossa ei kuulu mitään ylimääräistä. Veto rattailta ei tuu tuo väljyys, juuri sulatan telastoa että pääsee säätämään iskareita, niin kokeilin, väljyys on ketju kopan sisällä. Paljonkohan tuossa sais olla vapaa liikettä tai paljonko muilla on vapaa liikettä toisio variattorilla pyörintä suuntaan. Fiilikset kelkasta noin muuten arvioituna on että taisin hommata loppu elämän kelekkani.
   
 4. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Eiköhän se varin liikkeen "syyllinen " ole tuo ketjun liike kopassa, löysä siirtyy puolelta toiselle kun vaihtaa kiertosuuntaa.
  Tuo suunnanvaihtaja tarvii sen välyksen että hammas loksahtaa koloonsa.
  4 pyttysessä kytkimen ääni on siistimpi kuin nuissa 3- sylinterisissä, se on enempi ominaisuus kuin vika, kohtuuttoman suuret välykset kytkimen osissa on tietenkin syytä karsia pois ehjäämällä kuluneet osat.
   
 5. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  Ok. Ajattelinkin että kuuluu asiaan tuo välys tuolla ketjukotelossa mutta aina mukavampi varmistaa entä katua kun ei sieltä ääniä kuulu ja toimii niinkuin pitääkin. Mutta hoksasin tuossa kun nyt oli pari päivää 20 pakkaset, ja tulin tänne kelekan luo niin melko homma saada käyntiin... Starttaa hyvin mutta bendiks laukeaa kesken tartin, eli solenoidi ei pidä ratasta kehällä koko tartin ajan,n10min jälkeen sain tartin jossa ratas pysy kehällä ja läks tulille. Onko näissä erillistä solenoidia vai mikä siirtää bendiksin kehälle? Ja siis en soittanut tarttia yhtä jaksosesti vaan koitin aina uudelleen ja uudelleen että saisi pitkän tartin niin kuin lopulta sain. Lömpösenä pelaa normaalisti. Tartti pyörii mutta tyhjää kylmänä ja useasti.
   
 6. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  Mikäs on kaasareille perus asetus kun aletaan synkkaamaan kaasarit?
   
 7. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Koitas ettiä netistä service manual. Sillä pääset hyvin "kuusalle" tuosta mallista. Valitettavasti mulla ei ole tietoa mistä löytyy.
   
 8. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  Löysinkin service manuaalin ei vaan saanut ladattua mutta tutkittua kylläkin siellä oli jotain synkkaamisesta mutta sen ohjeilla ja letkuilla en saanu muuta ku tyhjän tupakki topan ja lisävoitelua Männille. Ulko foorumilta löysinkin toisen ohjeen missä käsketään synkätä kaikki 3 mukaan oli kolmi pyttysen ohje, mutta sen mukaan synkataan missä ei säätöä ole eli neli pyttyses 4 kaasari kun ei ole säädettävä. Ensi vkl hommaan pitemmät letkut ja kuristan ne ja tehen 4 suoraan eikös ne saa kaikki kerrallakin synkattyä? Tyhjää touhuaa Kahen letkun kans vai mitä? Ja syy miksi rupesin tähän on epätasainen tyhjäkäynti mikä on jo parempi muttei hyvä. Ja samalla lähti nykiminen pois alle 50kmh ajossa. Parempaan mentiin mutta täydellinen ei ole. En tiiä raaskisiko tai kerkiäiskö kattoa venttiili välyksetkin vielä, 19tkm ajettu
   
 9. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  Väärin edellises kirjoitettu, en tiiä mitä serviceä luin, kelkkaan en ladattavaa löydä, mutta r1 pyörän servicen löysin, se onkin kolmonen minkä mukaan säädetään, ja saman huomioin eilettäin itsekin, kaasarit pöydällä ja puhdistettua, mutta tosiaan 3 kaasarin läppää ei pysty säätämään joten se on perus arvo muille. 4 kaasarista 3messa oli pienet pitkät suuttimet tukossa, onko justiinsa tyhjäri suuttimet, voisi selittää tuon tyhjäkäynnin säätämättömyyden, no nyt on puhtaat ja vkl paikalleen ja synkkays R1 servicen ohjeilla.
   
 10. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  No käykö nyt tasaisesti?
   
 11. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  Käynti selviää huomenna kun kelkin luo menen, ja laitan kaasurit paikalleen ja synkkaan net..

  IMG_20210114_174533.jpg
  Tuommoinen synkki kalu tuli nyt tekastua, ei ole neljät edelleenkään yhdessä mutta saa parit suoraan samoille tasoille ja kattoa viimeisenä ristiin, luulis saavan tarpeeksi likelle kaikki, letkuissa kuristimina 0.6mm suuttimet ja 2T öljyä letkuissa.
   
  Vesukka tykkää tästä.
 12. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  IMG_20210115_184309.jpg Tuohon tasoon sain kaikki, vähän ne muuttuu suuntaan jos toiseen mutta aika tasaisella on, huomenna katon vielä ristiin, mutta voi pojat kun osaa käydä nätisti jollei huomioida kytkimen räminää, seos ruuvit hiukkasen yli 2 kierrosta auki, aiemmin oli 1 saman ja 2-3 liki 3,5 kiekkaa ja 4 3kierrosta, pittää seurata huomenna tulppien väriä, mutta voimaa on paremmin ja herkemmin tarjolla nyt verraten entiseen. Ja olihan tuossa ykkösen kaasarin kannen sekä rungon väliin jäänyt luistin kalvokin edelliseltä aukojalta. Jospa tämä tästä. Nyt siis kuosissaan ja toimii todella hyvin, huomenna päiväksi ajeleen niin ollaan taas viisaampia.
   
  Zombie tykkää tästä.
 13. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  Tässä tuo edellisen omistajan yllätys, onneksi oli kalvo säilynyt ehjänä IMG-20210110-WA0004.jpeg
   
 14. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  Nyt tuli liki 200km ajoa taas, kattelin tulpat huvikseni, niin kaikki kerman valkoiset, eikös silloin seokset ole kohdillaan, ei oo kokemusta kaasari nelarin seosten säädöistä.
   
 15. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  Paas mulle yv:tä ja sähköposti osoite joka ottaa vastaan 12mb liitetiedoston = niin saat service manuaalin kelkkaasi
   
 16. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  Olisko kellään mountainin korkeus mittoja telaston kiinnikkeille? Jos tuota telastoa laskisi sen mittoihin niin ei ehkä jäis niin herkästi kantamaan astin laudoista. Mountaini on aika paljon korkeampi kiinnikkeiltään entä warriori, samalla sais kallistelut herkemmäksi?
   
 17. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS & 535 LYNX

  Screenshot_20210110-224413.jpg
  Aihetta sivuten, tollaset muovit astinlautojen alle jeesaa tilanteissa joissa meinaa jäädä kiinni niistä. Jäähyt toki jää vielä jarruttelee mutta paranee kyllä kun muovittaa niiltä osin mitä voipi =)
   

Suosittele tätä sivua