Yamaha sx viper 700 cc mountain?

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Yamaha enticer, 2/10/17.

 1. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Enpä löytänyt vanhaa yleiskeskustelua, joten perustetaanpa uusi.
  Tuli tuo nytro myytyä, niin taas on kelkkakuume nousussa. Mieli tekisi sx viper mountainin sarviin. Harmi vain, että täällä Suomen maalla niitä taidettiin myydä uutena jopa 3 kappaletta!

  Mutta onko siinä pätkään verrattuna mitään muuta eroa kuin pitempi matto ja kapeampi raideväli? Tai mitään sellaista mitä ei kotipajassa saisi pajoitettua? Ainakaan uutena hinta ei tainnut olla kuin 600 € kalliimpi pätkään verrattuna.
  Mulla kerran muuten olikin pätkämallin viperi, ja jonkinlainen polte siitä jäikin. Hieno moottori ja kai siitä alustastakin jonkinlaisen sai iskarit vaihtamalla.
   
 2. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Alustassa samaa on takapukki. Liukurungot huomattavasti loivemmat ja etupukki taaempana vs. Pätkät ja touringit.
   
 3. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  No, nyt on pätkäviperi hommattu, mutta tekisi mieli saada hieman pitempää mattoa alle. Jos päätyisi jatkamaan kyseisen kelkan 365 cm matolle sopivaksi: Onko tarpeen jo koskea alustan geometrioihin, vai pärjäisikö pelkillä jatkojen teolla ja kenties läpivetävien laitolla(mattoa voisi pitää löysemmällä)?
   
 4. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Siirrä takapukki Venturen mitoilla. Tais olla 100mm taaemmas. Voin ehtoolla mittailla ku löytyy vielä rungonhylsy saunantakaa.
   
 5. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Kiitos tiedosta! Minun ajoihin kyllä kävisi 345 cm pitkäkin, mutta käytettynä aika huonosti tarjolla. Noita 365 pitkiä mattoja taas näkyy olevan...
  Onko paikkarin suositus takapukin siirrosta voimassa myös tuohon 345 cm mittaan jatkaessa?
   
 6. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  On. sehän on juurikin se ongelmallisin mitta, kun jatkoa tulee n 200mm. Liukurunkoon. Tuosta 365 ei tule ku n. 100mm. Ja siitä ylöspäin tarvii jo etupukkin geometria muuttaa, jos toimivaksi haluaa, eli etsiä proaction mountain alusta, mutta voi olla aika hakusessa.
  Siis nämä jälkimmäiset mitat pätevät, jos alusta muutettu risukeula Venturen mitoille.
   
  Viimeksi muokattu: 1/11/17
 7. juoni

  juoni -22 R-M8000 // water rev mod

  19,5cm on venturen takapukki taaempana mitä pätkän!
   
  paikkari tykkää tästä.
 8. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Pitää vielä varmistaa ja väännellä rautalankaa, että pysyy maisterikin mukana:
  Siis, koska mulla on nyt viperi pätkäproaction mitoissa, niin siirrän takapukkia yhteensä noin 29,5 cm taaksepäin? (eli tuo juonin mainitsema 195 mm + 100 mm).
  Kääntöpyörien akseli siirtyy tietysti myös noin 30 cm taaksepäin jatkopalojen avulla.
   
 9. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Tee vain sillä Venturen mitalla. Kyllä se sillä jo toimii, jos et välttämättä halua etupukkia ruveta myös siirtämään, eli se 19,5cm siirät sille 365 matolle ja annat etupukin olla paikoillaan.
   
 10. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Okei, näin tehdään. Kiitos neuvoista.
   
 11. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  No niin, kelkka on nyt jatkettu. Takapukki siirretty ja vaikuttaa pysyvän telan kiriminen hyvin aisoissa. Telatunnelin kanttautin 3 mm alumiinista. Jatkot 10 mm paksua alumiinilattaa. Lisäksi srx:stä takajäähdytin.
  Varsin mukavalta kelkalta vaikuttaa. Alkuperäisillä suksilla ei juuri kantavuutta löytynyt, mutta löysin varastosta melkein iskemättömät vuotsolaiset, jotka iskin kiinni(ei vielä kuvassa paikallaan). Parani huomattavasti, ei kynnä keula ihan pohjia myöden.

  Matto on 38 mm harjalla ja yhtään korkeampaa ei kyllä vakiovetopyörillä olisi mahtunutkaan.
  [​IMG]

  Etupukin iskari vaikuttaa kuitenkin vähän väsyneeltä. Okei, huollattamalla sen saanee kuntoon, mutta olisiko järkeä hommata samoin tein rx-1:stä alustan iskarit? Näkyy joillain sxviperiläisten omistajilla olevat kyseiset pumput alustassa. Saisi varmaan aika kustannustehokkaasti lisää kantavuutta alustaan? Mitä mieltä @paikkari on?
   
 12. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  No rxässä on 40sogi etupukissa ja takapukki periaatteessa sama paitsi jousi jämympi. Warressa taas huoltovapaa iskari takapukissa vaikka siinä ohivirtaus säätö onkin. Yksi warren jousi on hyllyssä jouten.
   
 13. James Pönde

  James Pönde Kelkaton.

  Hyvältä näyttää jatko viperissä. Mulla on tallissa kanssa samanlainen projekti. Sain hankittua purkukelkasta mountain mallin telaston.

  Onko tuo tunnelin jatko vain suora u-mallinen profiili. Itse miettinyt alumiinin vahvuutta minkä laista pitäisi olla. Missäpäin Suomea @Yamaha enticer kurvailee ?
   
 14. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Oulun seudulla kurvaillaan:eek: Tuo telatunnelin jatko on tosiaan vaan kantattu ihan u-muotoon, ei ole mitään erikoismuotoiluja. Ja on 3 mm paksua alumiinia, kanttautin sen tuolla Oulun Palametalli-yrityksessä. Taisi jäädä noin 50 euroa hintaa koko telatunnelin jatkolle töineen, ei paha.
   
 15. yaper

  yaper Well-Known Member

  Mulla oli aikanaan kolme kautta yksi noista alkup. Mountaineista. Taisi olla se ainoa jossa oli pakkikin. Noh, kytöhän siitä jäi, varastossa majailee jälleen Viper kertaa kaksi sekä Venture. Toinen Viper pysyy pätkänä ja toinen olisi tarkoitus 'naittaa' tuohon Venturen runkoon....
   

  Lisätyt liitteet:

 16. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Olen kyllä tykännyt tästä mun jatketusta versiosta. Aivan mahtava laite tasaisille baanoille - kone vetää hienosti ja on pirteä.
  Voimansiirrollekin olis varmaan kantsinut jotain tehdä ajatuksen kanssa. Nyt tyydyin vain kiertämään 60 astetta esijännitystä variaattorille. Toimiihan se noinkin ihan ok, mutta sellaista herkkyyttä ei ainakaan alkukierroksilla ole. Lisäksi orkkishihna on hankittava, ei nuo tarvikkeet tee muuta kuin vinkuvat, vaikka säädinkin etäisyyttä pienemmäksi.

  Ostikko muuten yaper uutena sen mountainin? Mietinpä vaan, että mahtaako olla enää yksikään ajokunnossa noista kolmesta myydystä?
   
 17. yaper

  yaper Well-Known Member

  Joo, ei toimi jammussa tarvikeremmit.

  En ostanu uutena, oli 8tkm ajettu ja mattona oli joku 32 ripsaw. Vaihdoin sen 51 challengeriin läpivetävien kera.

  Tämä minun vanha oli kk takaperin Tervolassa myynnissä. Eli ainaki se oli vielä ajokunnossa.
   
 18. yaper

  yaper Well-Known Member

  Ajatus oli tuossa viperin ja venturen yhdistämisessä, että saan siitä mustarunkoisen crossover viperin, ja että ulkomuoto pysyis lähellä vakioa. Noh, tulipa sitten varattua/ostettua evolynksin Rcg- alusta, taitaa se mopeti taas karata käsistä... :)
   
 19. sx viper

  sx viper Well-Known Member

  Kirjoittele "yaper" foorumille juttua tuosta tulevasta muutoksesta. Mukava lueskella juttuja riple yamahoista. Omaan viperiin asenneltu speedwerxin putket, toivat mukavasti luonnetta lisää.
  speedwerx_pipes2.jpg
  speedwerx_pipes.jpg
   
 20. yaper

  yaper Well-Known Member

  Alottelin projektiosioon topikkia, katotaan nyt tuleeko päiviteltyä, lupaan kuitenki yrittää, parhaani mukaan. :)
   

Suosittele tätä sivua