luosto&pyhä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä matkaaja, 17/11/12.

  1. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Kova jälki oli alla kun aamulla kävin. Tunturin päällä sai parissa kohtaa vähän katsella missä se reitti menee. Ei mitään ongelmaa ois ollut pätkällä tulla perässä. Innostuin sit vielä kiertämään luoston takaa ja huttujärven kautta takaisin. Viikon parhaat reitit. Parit suonsilmät on siellä takapuolella auki keskellä reittiä ja näkyväisyys hipoi nollaa niin meinasi vähän tulla silmille vaikka varovakseen menikin. :cool:
     
  2. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    iltapäivällä ajoin kans keskiluoston päältä ja samat kokemukset. Sunkin jälki oli hävinny tuiskeeseen ja pätkällä olis päässy perässä. Tai vaikka edellä. Ei siitä puoli pitkästä haittaa ollu kun harhailin sielä päällä ettiskellen reittiä.

    niin ja pyssykylässä käväsin. Itä puolta sinne ja länttä takasi. Tähän mennessä vuoden paras ajopäivä. Kajaanissa ja paljakassa oon päivän viettäny per paikka.
     
  3. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Idän puolta kävin puoleen väliin lauantaina. Mimmonens se länsipuoli oli?

    Huomenna suunnittelin ottavani rouvan letkan jatkoksi ja käytäisi ajamassa "vuojärven lenkki"
    Onko tuosta kommentteja?

    ...ja sitten fiilistelykuva jostain keskiluoston päältä
    [​IMG]
     
    lampe98 ja juketsu tykkäävät tästä.
  4. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    Länsipuoli oli parempaa, ajoittain jopa hyvinkin mielellään ajettavaa varsinkin luoston päästä. Eli pientä nopeutta hidastavaa pattia mutta ei kuplavolkkaria. Toki kaikilla on eri mielipiteet mikä on hyvää reittiä ja itselläkin vaihtelee fiiliksen mukaan :D
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    On muutes Luostolla eri talvi, kuin vaikka Sodankylässä. Sielä on tullu vettä aika riskisti. Siinä kylillä reiti ihan silko jäällä. Täälä kirkonkylällä on niinku ois helmikuu.
     
  6. Somppi

    Somppi 155" 850 SKS -21 Xtrim RE 800 -17, RE 600 -14

    Pyhältä sodankylään käytiin lenkki torvisen kautta molempiin suuntiin ja menomatka oli kyllä viimesen 30km aika kamalaa mutta takasin päin tullen oli paljo mukavampaa kun patit oliki paljon pehmosempia niin päin.
     
  7. TopiN

    TopiN Member

    Miula olis helmikuussa tarkotus ajella Pyhältä Kolariin ja tarkemmin Lappeaan.Ossaisko joku neuvoa varman päälle reitin perille?
    Lähenkö Rovaniemen suuntaan vai Sodankylän kautta.Mimmonen tuo Unari Meltaus väli on,näyttäs ainakin oikasevan jonkun verran.
    Itekseen olen liikkeellä,joten uroteot saa jäähä toiseen kertaan.
     
  8. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Unari Meltaus väli on ylensä ummessa. Siitä ei taida vuoden aikana montaa kelkkaa mennä. Sinne ei yksin kannata lähteä jos ei ole aivan varma että on auki. Sodankylä - Kelontekemä - Ylläs reitti on aina ajettu tosin pääosin luomureittiä mutta ei mitenkään älyttömällä patilla.
     
  9. mmidi

    mmidi Active Member

    Tervehdys,

    Olisin tulossa Pyhätunturille tammikuun taitteessa viikoksi ja moottorikelkan vuokraus kiinnostaisi. Ei ihan heti löytynyt guuglella vuokraamoita/vuokraajia Pyhätunturilta. Olisiko teillä antaa vinkkejä ko. hommaan?

    Kaikista paras olisi jos löytyisi joku yksityinen joka viitsisi kelkkaa lainata. Varusteet ja useamman vuoden kelkkailukokemus löytyy :)
     
  10. TopiN

    TopiN Member

    Pyhällä kelkkoja vuokraa:www.pyhasafaris.com
     
  11. AarneP

    AarneP Member

    Vkl olis tarkoitus ajaa pyhälle Rovaniemeltä. Onko kukaan ajanu nyt lähipäivinä, mitä kautta kannattaa päästellä?
     
  12. Froidir

    Froidir RE 850

    10vkolla kelpaisi Pyhällä ajoseura. Reittiajoa, kun ei ole nyt umpisen kelkkaa. Laittakaa privaa.
     
  13. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Onko kukaan kaasutellu vähään aikaan pyhä-luoston ympäristössä? Mistä suunnasta löytyis suht tasasta baanaa? Suunnitelmissa olis koukata pyhältä joko käyrämöön, savukoskelle, kemijärvelle tai sodankylään.

    E: Sehän löyty kartta missä oli lanaukset merkitty, näköjään kemijärvelle ja pyssykylään ainakin lanattu viime yönä/tänään:cool:
     
    Viimeksi muokattu: 27/2/20
  14. Kelkkajaksu

    Kelkkajaksu 600r Rave -19. Winha 600 -82

    Joulun jälkeen ois meininki tulla ajelemaan, toivotaan lunta ja pakkasia. Vuosi sitten oli huippu baanat.
     
  15. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tiedä luostosta, mutta luulisi sielläkin jo keliä olevan. Tämä kuva tuli siitä läheltä Rovaniemen puolelta tänään. IMG-20201203-WA0003.jpg
     
    Vesukka, Kimurantti ja juketsu tykkäävät tästä.
  16. AarneP

    AarneP Member

    Mikäs siellä tilanne vesisateiden jälkeen?
     
  17. Kelkkajaksu

    Kelkkajaksu 600r Rave -19. Winha 600 -82

    Luosto-Pyhä ympärys mukavan lämmintä pattia ajaa. Ympärys oikastiin huttutunturin kautta. Javarusjoki oli ainakin lännen puolen ylityksen kohdalta sula. Tänään käytiin Sodankylässä lännen puoleista väylää edestakaisin pyhältä käsin. Ajettavaa on. Lunta saisi toki olla himpun enemmän, kiviä ja kantoja paikkapaikoin. Onneksi on kelkassa kunnon heilahduksenvaimentajat:cool:
     
    Viimeksi muokattu: 29/12/20
    AarneP tykkää tästä.
  18. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Sielä sitä kiirehditään..

    C1453601.jpg
     
  19. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Ollaan taas vaihteeksi touhuamassa maaliskuussa 2021 vko 10 Pyhällä. Reittikelkkailua muutama pv, seura olis mukavaa. Laita YV.
     
  20. Kelkkajaksu

    Kelkkajaksu 600r Rave -19. Winha 600 -82

    Pyhä-suvanto-luiro-vasatunturi ajettiin tänään. Suvannolle asti melkoista kivikkoa ja yksi isompi hakkuu-alue sillä välin. Saa olla tarkkana. Vasatunturi-Lunkkaus väli käytiin katsomassa ja siellä puron ylittävä silta romahtanut. Ei pääse yli, sula oli.
     

Suosittele tätä sivua