Tallin lämmitys edullisimmin

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Miksutin^^, 20/9/11.

  1. jjmartti

    jjmartti Active Member

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Itellä 8x8 norni korkunen talli neljä talvea tappelin mastereitten ja sähköpuhaltimien kans, tälle talvelle laitoin panasonicin ilmalämpöpumpun, ja oon oikeesti ollu nuihin vehkeisiin kaikkea muutaku luottavainen, iskin varsin siihen mittarin töpselin väliin, että katotaan siirretäänkö taloon jäähdytykseen, niin mitä sitä v****, uskomattoman vähällä menee.. vähän tuosa nörtteilin leutojen ja parinkympin pakkasten keskikulutusta, niin 0- n. -15 astetta keskikulutus n. 230w/h, -15 - n. -25 asteessa n. 400w/h, ainahan sähkö on kallista, mutta en piä pahana, ei mulla oo tosin ku 10 asteella mylly. Ja saa nähä kauan kestää.
     
  2. Juhnus

    Juhnus RX-1 ER-SP

    http://www.lindab.com/fi/pro/products/pages/loggia.aspx

    Kattoppas tuo kattopaneelijärjestelmä.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Kotopuolessa tullut lämmitettyä tallia vain tarvittaessa. 9kW:n sähköpuhallin lämmitykseen ja tuolla kun hönkäsee tuollaiseen 70m^3 talliin puoli tuntia ja ollaan reilusti plussalla. Tuon avulla oon tehny samaisessa tallissa automaalauksiakin talvella. Tallin saa semmoset 30 astetta plussalle jos pari kolme tuntia täydellä teholla hönkäsee.
    Laskin joskus, että varmasti halvin lämmittää tuolla kun talli ei ole koko ajan lämmin. 9kW:n hallilämmitin maksaa 100-200€ ja sähkö on suomessa halpaa. Toki haittojakin tuollaisesta tallin kylmänä pidosta on, joten ehkä mieluummin joku ilmalämpöpumppu ja peruslämpö vaikka + 5 asteeseen.
    Autoja ei sitten ole kovin järkevää pitää siellä lämpimässä tallissa jos haluaa ettei ne laho käsiin.
     
  4. jjmartti

    jjmartti Active Member

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Varmasti on hyviä vaihtoehtoja kaikki, ite en vaan tuohon kattolämmitys hommaan usko, varmasti olen jonku mielestä väärässä, ei haittaa, ja mitä tulee autojen ruostumiseen, niin en omista yhtään autoa, meillä on foordi ja mitsu, ja ne ruostuu vikka upottas vaseliiniin joka yöksi, niin en häviä siinäkään:)
     
  5. Juhnus

    Juhnus RX-1 ER-SP

    Se paneeli on sama kun laittais sen normaalin seinällä olevan vesipatterin vaakatasoon ja kattoon. Erona on että ollessaan seinällä niin lämpö nousee konvektiona kattoa lämmittämään mutta kattosäteilijä lämmittää hallia koko katon ja lattian välissä samalla lämmittäen lattian. Tämä lämmitysmuoto on helvatan vanha keksintö jota taas alkaa näkymään uusissa rakennuksissa enenemässä määrin. Noita säteilijöitä käytetään myös terassien lämmittämisessä, jos niinku tupakkamiehet olis joskus nähny.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  6. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    vähän asian vierestä mutta ILP:stä hieman.

    Mulla on Mitsun FD 25? (VTT:n mittaamista "paras" yhdessä testissä) ILP ollut toista vuotta paikallaan. Lämmintä alaa on as. 142 m2, + talli talon yhteydessä 30 m2 (tallissa lämpö n. 13 C) sekä vanha erillinen huonosti eristetty 20 m2 talli jossa peruslämpö n. 6 C. Kulkuneuvoja 2 kpl jotka roikan nokassa sisälämppärin kanssa talvella ajastimen kautta. Talossa suora sähkölämmitys, "vanhalla puolella 90 m2" (saunaosasto, eteinen, WC, takkahuone) varaavalla lattialämmöllä, "uusi puoli" pelkästään varaavalla lattialämmöllä. Lisäksi Annika 6 Nunna-uuni, n. 4 t kiveä jota on aina lämmitetty talvella päivittäin. Ennen ILP:iä vuosikulutus on ollut n. 28 t kWh, viime vuosi meni 23 t kWh. Eli vuosikulutus tippui 5 t kWh. Toki vuodet eivät ole veljiä mutta tuo 28 t kWh on ollut about keskikulutus aiemmin.
     
  7. Janne-setä

    Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Edullisesta tiiä, mutta laitoin nyt syksyllä panan nordic 9:n ko oli k-raudassa halvennuksessa. Aluksi pidin lämmöt 10 asteessa, ilmeisesti oli liian kylmä ku alkoi ikkunat ja ovet valua vettä. Nostin sit lämmöt 16, samalla sisäyksikön puhallinnopeus oli taas valittavissa-> ei huuda täysiä koko ajan. Ovet ja ikkunat alko pysymään kuivina, lisäksi hommasin Trotec ttk 100s-ilmankuivaimen. Nyt kun ajaa märän auton sisälle, kerää yön aikana säiliöön noin neljä litraa vettä, et kait se toimii. Pana jakso pitää lämpimänä, yläpohjaltaan vielä toistaiseksi huonosti eristetyn, 50 neliön tallin alle 20 pakkasilla. Tyytyväinen toistaiseksi, järettömän paljon vaan kerää vettä-> jäätä alleen toi ulkoyksikkö verrattuna asuinrakennuksen paljon vanhempaan laitteeseen, jonka kylläkin sai sammuttaa kovalla pakkasella, tehny muuta ko sulatteli itteään koko ajan.
     
  8. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Otampa itekki osaa tähän keskusteluu,meillä halli lämpiää moni öljy polttimella.Elikkä sinne kaajellaan löpöä sekä myös jätikkää,halli on 140 neliöö lattia pinta-alalta.sisä korkeus 5 metriä.eli jonki verran kuutioita.lattiassa virspo.pietty jotai 16-18lämmintä nyt syksyn ajan.hyttraali öljyä menny 300l 2 kk.halpaa tai ei ;D
     
  9. länkkäri

    länkkäri Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Halli 50m2, sisäkorkeus 3,5m. Ylläpitolämpö +5 astetta ilpillä ja sitten lämpötilan nosto öljymasterilla kun tarvetta on. Ilppiä on modattu allekirjoittaneen toimesta pitämään tuota +5 asteen lämpötilaa. Sähköä palaa ylä-karjalan talveen n. 1000kWh.
     
  10. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Miten tuo modaus tehdään ja toimiiko värkki sulatuksen osalta sen jälkeen.

    Naapurin mikälie ilp kun ei saa pidettyä itseään sulana käytettäessä ylläpitolämpöä.. Vaatii sen 16 tai ei mitään.
     
  11. antsu

    antsu Venture tfT Nytro rtxT Phazer gtT RX1 Viper MTXT

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Huijataan termostaattia pienellä vastuksella
     
  12. länkkäri

    länkkäri Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    NTC - vastuksella niin ei sekoo koko kone. Mutta en suosittele kyseistä toimenpidettä kenellekkään vielä. Itellä nouto palkalla saatu hiyasu merkkinen pumppu niin ei haittaa vaikka porsii kone. Olihan tuostakin ulkoyksikön kennon alareuna läpijäässä koko talven mutta muuten pelas mallikkaasti.
     
  13. arskaw

    arskaw Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Itellä ilmalämpöpumppu ja toimii hyvin, +12 astetta pitää ja tuo vieno puhallus kierrättää hyvin lämmön joka nurkkaan.Tuota kattolämmitystä olen aina ihmetellyt ja miettinyt miksi minulla sellainen on terassilla.Tupakilla kun istuu niin niska lämpeää hyvinkin, sormet ja rinnus kylmänä ellei pidä toppatakkia, samaten pöydän alla olevat jalkani viileänä?Ylöspäin tuo lämpö hyvinkin nousee muttei tuo herkästi matkusta alas.Aikanaanhan näitä kattolämmityksiä mainostettiin, melko hiljaista sillä rintamalla nykypäinä.
     
  14. Juhnus

    Juhnus RX-1 ER-SP

    Se kattolämmitys on ainoastaan käytössä halleissa joissa ei katon ja lattian välissä ole esteitä. Tosiaankin ei lämpiä pöydän alunen koska ei säteile esteiden läpi. Efekti tuttu vaikka lattialämmityksessä kun kokeilee lattialla olevan patjan alusta. Lapin vuokramökeissä on hyvinkin useasti kattoihin laitettu kattolämmitys.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    OT: Kotipuolessa -83 rakennettu tiilitalo jossa kattolämmitys, siihen aikaan mahtavat 50cm villaa yläpohjassa. Talon kulutus 10-12000Kwh vuosittain ylä-kainuussa jossa pakkasta riittää, ikinä ei ole jalkoja palellut kuten joku monesti mainitsee että pöydän alla jalat jäässä ;D ;D ;D Kateellisia.... Näissä vaan yksi huono puoli: uusiminen joka mahdotonta kattoa purkamatta 30vuotta ja kohta puolet entisiä samanlailla kuin sen aikaisista pattereistakin naapuritalossa, parasta on että voi sijoittaa mitä vaan sen ikkunan eteen kun ei ole patteria haitolla.
    Itse voisin harkita uutta taloa rakentaessa.
     
  16. juike

    juike Polaris AXYS Switchback Assault 800 144" -17

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Itellä lämpiää talo ja talli maalämmöllä ja vesikiertoisella lattalämmityksellä. Kerrosneliöitä yhteensä 200m2. Investointikustannukset on tietysti korkeammat kuin suorasähköratkaisussa, mutta kyllä ne matalat käyttökustannukset lämmittää mieltä. Tallissa lisäksi lämmin varasto ja lämpötila huitelee 17 asteessa. Remonttia en oo vielä tehny, mutta mukavampi kait se on maata polariksen alla kun lattia ei hohkaa kylmää ;D


    En kyllä jaksa uskoa että kattolämmitys olis jotenkin tulevaisuuden vaihtoehto....sähkö oli ehkä 90-luvulla vielä halpaa
     
  17. TA

    TA Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Täällä etelärannikolla lämoää talli edullisimmin kun avaa oven ja päästää lämpimät ulkoilmat sisälle :mad: :mad: :mad:
     
  18. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Osittain OT:
    Moni ajattelee että on se sähkö kallista onse mutta öljy on vielä kalliimpaa, itellä v67 tehty tönö 120m2 joka oli vesikiertonen ja -03 uusittu öljylaitteisto, putkisto tiensä päässä pikkuhiljaa, tein isomman puoleisen sisäremontin ja kaikkien kauhuksi laitoin talon suoralle sähkölle pattereille. Voi sitä ulinan määrää mitä olen joutunut kokemaan mikset uusinut putkia ja laittanut maalämpöä 25k€ ois pitänyt maksaa siitä ihanuudesta, mutta kun se on halpaa ylläpitää ;D toki sekin laitteisto tulee tiensä päähän omien kokemuksieni mukaan 20-25v päästä, osamaksuja on erilaisia ;) ;D
    Onhan mulla ilppi pöhissyt -09 vuodesta asti, sähkölle muuttaminen boilereineen pattereineen päivineen maksoi 2800€ (tein itse sähkötyöt joskin niissä ei mahdottimia mennyt päivä-kaks).
    Talossa takka ja lämmityssähköä näytti vuoden aikana menneen vajaat 7500kwh eli palttirallaa 1000€. Uuden talon jos tekisin niin luultavasti valinta olisi poistoilmalämpöpumppu tai sähkökaapelit lattiaan devin 550 termareilla.
     
  19. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    Tuo Devireg 550 on luokattoman huono kestoltaan, niitä minullakin on ...
     
  20. juike

    juike Polaris AXYS Switchback Assault 800 144" -17

    Vs: Tallin lämmitys edullisimmin

    OT jatkuu:

    Sulla taitaa olla suomenennätys jos 120 neliöö nuilla kilowateilla lämmittää... ;)

    Maalämpö ei välttämättä maksa 20-25ke, n. 10 vuodessa pitäis maksaa oma systeemi ittensä takaisin, toki sillä oletuksella että pumppu ei prakaa että onhan siinäkin riskinsä.

    Käsittääkseni nykyiset diffuusiosuojatut lattialämmitysputket ovat lähes ikuisia, kestää talon eliniän eli sen 50v. Hintaerosta sähkökaapeliin verrattuna en tiedä mutta luulisin sen olevan kohtuu mitätön. Halvemmaksi se kumminkin tulee pitemmässä juoksussa lämmittää sitä lattiassa kiertävää vettä jollakin lukuisista eri vaihtoehdoista.
     

Suosittele tätä sivua