2t öljyt

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 24/1/06.

  1. julli

    julli rmk

    Vs: 2t öljyt

    lukeeko ohjekirjassa niin? -13 indyn kirjassa sanottiin suoraan että takuu raukeaa jos ajetaan muulla kuin pollen öljyllä (ite en kyllä ajanu) mutta -14 rmk:n kirja sano jotenki että laadukasta 2t ölppää pitäs käyttää, ei pollen omaa
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: 2t öljyt

    Lukee.

    Suora lainaus ohjekirjasta. HUOMAA: Takuun säilyminen edellyttää Polaris-kaksitahtiöljyn käyttöä.

    Saman ne anto ymmärtää liikkeessäkin.
     
  3. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: 2t öljyt

    -13 vuojen rmk:n öljytankin kyljessä lukee suunnilleen niin että "tulee käyttää täyssynteettistä öljyä, optimoidun toiminnan edellyttämiseksi tulee käyttää ves goldia." Ite käytän TB:n öljyjä uuesta asti ja mitä on kaverit käyttäny kans ja joilla on ollu ongelmia moottorin kans niin ei ole tullu mittään sanomista öljystä takuuhommissa.
     
  4. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: 2t öljyt

    Voi olla näinkin, riippuu varmaan liikkeestä missä asioi remonttihommissa.

    Mutta tosiaan ohjekirjassa lukee noin kuten kirjoitin.
     
  5. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Vs: 2t öljyt

    säästyy monelta päänvaivalta kun jättää sen oopuksen aukasematta :)
     
  6. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: 2t öljyt

    Samaa mieltä ;D
     
  7. J.J.

    J.J. AC F8 SP -12 Kissalan poikia.

    Vs: 2t öljyt

    Saa sinne uuteen kelkkaan laittaa ihan mitä öljyä itte haluaa (tietennii tarkoituksen mukasta tavaraa) ja takuut säilyy vaikka myyjät sanois mitä. :)
     
  8. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Vs: 2t öljyt

    Joo kyllä käytetään Motulin Snow Poweria. Sain Puuilosta hintaan 24,90 / 4 ltr niin piti pari kannua hakea. Myöskään en vierasta Teboilin 2T Mixiä, 14,90 / 4 ltr.
     
  9. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Vs: 2t öljyt

    Kyllä se TTS:kin käryää jos on seokset 3% sahassa. Jos 2% laittaa niin ei käryä juuri mikään öljy.
     
  10. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Vs: 2t öljyt

    Kyllä 5% varmasti toimii vaikka ois bensan seassa 5% muussattua banaania.
     
  11. iippa

    iippa X-Trim 900 -15

    Vs: 2t öljyt

    Tuo on periaatteessa aika ihmeellinen asia, jos myyjä voi evätä valmistajan antaman takuun. Eihän ne mahdolliset korjauskulut ole sieltä myyjältä pois.
    Esim. BRP:n tuotteissa valmistaja suosittelee käyttämään XPS-öljyjä, muttei edellytä.
     
  12. kari v

    kari v RX-1 2008

    Vs: 2t öljyt

    Itse olen aina käyttänyt valmistajan suosittelemaan öljyä, eikä ole tullut itselle asiasta sen kummempaa päänvaivaa, eikä kone ongelmia...
     
  13. Zeppa

    Zeppa Well-Known Member

    Vs: 2t öljyt

    No ei myyjät voi valmistajan takuisiin vaikuttaa, maahantuojan hommia... nämä myyjät/huoltoliikkeet on vaan asiakkaan ja maahantuojan välisiä torvia. Jos joku huolto temppuilee niin kokeilee toista. Tästä on tässäki ketjussa keskusteltu.

    Kunhan laatuspeksit on ölpässä samat tai paremmat ku valmistajan suosittelemassa niin ei pitäis olla kellään nokan koputtamista ku laitetaan numeroita pöytään.
     
  14. J.J.

    J.J. AC F8 SP -12 Kissalan poikia.

    Vs: 2t öljyt

    Juu siis tottakait pitää olla kelkalle asetettujen luokituksien täyttävää tavaraa mutta sillä merkillä ei ole mitään väliä.

    Esim vaikka tuo teboilin snow ylittää brp:n asettamat standardit niin sillä voi päästellä huoletta, tarvi turhaan ostella niitä kalliimpia brp:n omia litkuja jos ei välttämättä halua.

    Suomessa jo kuluttajansuojalait takaa sen ettei ajoneuvovalmistajat voi vaatia käyttämään itsensä valmistamia öljyjä, niinkuin on muuallakin päin maailmaa.
    Sehän se olisikin kätevää jos vaikka joku automerkki voisi velvoittaa käyttämään autoissaan heidän itsensä valmistamia öljyjä jotka tietty maksaisivat satasen litra. :D
     
  15. nikke90

    nikke90 Polaris iq 440r -06

    Vs: 2t öljyt

    jouduin kerran reissussa nesteen ölppää käyttää ja sillä ei kyllä toiminu tuo mun iq... jumalaton savupilvi ja ei nii herkästi kierroksia ottanu... et ei se ihan kaikilla toimi... :D
     
  16. oaken

    oaken Well-Known Member

    Vs: 2t öljyt

    Terve!
    Sää tiedotuksen mukaan näyttäis talvi tulevan tännekki puolelle suomea :D Niin ajattelin vielä varmistaa vaikka asiasta toki lausahduksia löytyy!

    Eli mitä millaista öljyä tämmöisee rotaxin 377 föönii pitäis juottaa?
    Semi vai täyssynteettinen?
    Mitä itse olet käyttänyt?
     
  17. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    Vs: 2t öljyt

    jos se 377 on bensaan sekoitettavaa mallia niin se nyt on aivan sama mitä sinne laittaa jos käry ei haittaa jos tuorevoitelu niin sitten synteettistä.
    bensan sekaan öljyä käyttävissä moottoreissa olen käyttänyt tuota tb:een 2t mix öljyä 14.50 neljä litraa ja hyvin toimineen.
    sahalla menee kymmenisen litraa bensaa viikossa sulanmaanaikaan ja ei mitään ongelmia tuon öljyn kans eli on jotain kokemustakin muka.
    osa töissäkin muka käyttää sahassa synteettistä kun muka parempaa mutta en itse ymmärrä tuota paremmuutta bensan sekaan sekoittaessa
     
  18. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: 2t öljyt

    Samallalailla karstaa kehittyy oli se sitte tuorevoitelu tai seosbensa. Itekki käytän sahassa 2-t snowta ihan sen takia ku saha nappaa yli 10trpm ja rokkaa hyvin. Ja mitä se sekottaminen vaikuttaa mihinkään, yhtälailla se ottaa öljyn paineenkestosta yms mittaa.
     
  19. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    Vs: 2t öljyt

    tuskin moottori sahan kierroksilla karstaa jää mihinkään.
    ei ainakaan omissa sahoissa ole karstaa näkynyt mitä olen aukaissut ja halvinta öljyä se on kuluttanut aina kumpikin saha
     
  20. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: 2t öljyt

    Kyllä se vaan on voiteluominaisuuksiltaan parempaa se syntinen 2T-öljy. Juoksevuus nyt on merkityksetön asia sekoitusöljyssä mutta öljykalvon paineen/lämmönkesto ei. Tosin tuokin 2T Mix varmasti täyttää vaatimukset sahassa.

    Sahassa (tai nyt missään muussakaan 2t vehkeessä) ei kannata käyttää ylisuuria öljyprosentteja, parikin sahaa nähnyt joissa karstakertymä rikkoi männän. Tapahtuu kun saha on jossain polttopuukäytössä missä pari minuuttia käytetään ja sekin vielä pienellä kaasulla.
     

Suosittele tätä sivua