Kypäräkamera

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä miikka80, 5/1/06.

  1. Lassiv

    Lassiv Well-Known Member

    Vs: Kypäräkamera

    Nyt olis ostettu Battery Bacpac gopro:lle katotaan jos jaksaa paremmin kelkka harrastuksia :)

    Onkos kellään kokemuksia onko parempi ottaa kelkkailu videot 1080p 30fps vai 1440p 30fps asetuksilla? Käyttääkö porukka muuten yleensä tuota protunea?
     
  2. k-kettu

    k-kettu Xrs egotykki

    Vs: Kypäräkamera

    Minä oon ite kuvaillu 1080p ja 60fps. Saa hidasteltuakin hyvästi. Noista vaihtoehdoista kuvaisin 1440p ja 30fps.
     
  3. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Kypäräkamera

    Sony himpun kiinnostaisi, vaan ymmärsinkö oikein, kun en näistä juuri mitään ymmärrä. Eli sonyn kännykkäohjaus ei toimi windowsphonella?

    Ja mimmonen toi sonyn mukana tuleva editointiohjelma on, onnistuuko perusjutut? Gopropätkästä tuli varsinainen murheenkryyni, jos sellainaan tuuppaa youtubeen niin ok, mutta kovin vaikeaa oli ilmaisilla ohjelmilla saada toimivaa pätkää nettiin. Piti lainata macciä että homma hoitui.

    El Maco
     
  4. Lassiv

    Lassiv Well-Known Member

    Vs: Kypäräkamera

    Mikäs gopron pätkien saannissa ongelma oli? Onhan goprolla se oma softansakkin minkä ilmasiks saa jos ei halua jossain muussa editointi softassa pyöräyttää?
     
  5. Vilho

    Vilho freeride

    Vs: Kypäräkamera

    Ainakin kuvan sain näkymään 920 näytöllä. Androidilla toimii kyl paremmin ja monipuolisemmin tuo etäohjaus.
     
  6. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Kypäräkamera

    Vikahan voi olla pelkästään käyttäjässäkin, tai nuhaisessa koneessa. Tosin enpä kokeillu gopron softaakaan (lainakamera, niin en moisesta tiennytkään ja kameran omistaja taas käyttää macin ohjelmia).

    En kunnolla muista, mikä siinä mätti, mutta editointiohjelma ei ymmärtänyt gopron tiedostomuotoa, joten etsiskelin aikani ohjelmaa, joka muokkaisi sen sopivaksi. Se tavallaan onnistuikin ja muutoin kaikki meni hyvin, mutta laatu oli youtube-versiossa surkea. Kokeiluja tein useita, joissakin jopa asiasta jotain tietävän kaverin etäavustuksella, mutta ei tahtonu onnistua. Joissain tapauksissa loppui kai koneesta paukku kesken (ei ihme, kun tää vastaa vanhahkoa perusläppäriä)

    Mutta macci hoiti lopulta homman suht kivuttomasti.

    Sinällään, gopro olisi mulle sinällään ok, jos omaa hommaisi, mutta sony kiinnostaa myös. Eikä toi windowsphonen ohjauskaan nyt elämää tärkeämpi ole, joutuu vaan vaihtamaan sim-korttia androidiin jotta voi leikkiä sen kanssa.
     
  7. Lassiv

    Lassiv Well-Known Member

    Vs: Kypäräkamera

    Tuo gopro:n ilmainen ohjelma: http://gopro.com/software-app/gopro-studio-edit-software
    On kyllä mielestäni ihan kohtuu peli huomattavasti edellä perus windows movie makeria tms :) Itse editoin kaikki videot suoraan Sony Studio Vegas editointi softalla, mut ton blackin kanssa tullu joskus tota gopro:n omaa testattua kun löytyy noita valmiita protune asetuksia, millä perus arkistointi pätkistä saa ihan mukavan näkösiä. HUOM! Unohtui vielä mainita että tuo Gopron oma softa tekee suoraan valmista formaattia youtubeen tai Vimeoon. Eli sieltä voi valita kun tekee lopullisen "videon"/"elokuvan" haluaako mihin formaattiin vai haluaako täydellä laadulla youtubeen tai vimeoon.

    Tuo formaatin ymmärtäminen oli yhteen väliin melkonen riesa kun jokainen valmistaja halus omaa formaattiaan ja kaikkiin editointi softiin sitten piti ladata tai ostaa coodekki omalle kameralle nykysin onneks tilanne jo parantunut. Gopro filmit menny ihan hyvin kaikkiin softiiin mitä tullut käytettyä, jos vaan jotkut codecci paketit on koneella asennettuna. Movie makerilla jos koittaa tehdä tai (elokuvatyökalu nykysin) niin sillä menee kyllä tehokonekkin jumiin ja minkään videon taiteilu kokonaiseksi pätkäksi on enemmänkin ittensä kiduttamista :) Kaatuileekin mukavan satunnaisin väliajoin yleensä, kun isompaa filua pyörittelee.

    Toki taikasana tehottomallakin koneella editointii on ees 4gigaa keskusmuistia mieluummin 8gb (tai enemmän). Mutta melkein vielä tärkeempänä pidän SSD kovalevyä, missä sen verran joutu tilaa että pystyy sen hetkisen editointi projektin pyörittämään siellä ssd:llä. Siellä luku/kirjotus ja varsinkin hakunopeudet on niin älyttömästi kovemmat kun vanhoissa kovalevyissä (vielä hirveempi rako läppärien kovalevyihin), että siitä tulee jo käyttömukavuutta hirveät määrät lisää. Nykyisin vielä kun SSD hinnat on kohtuullisia, jos ei tarvitse sitä kokonaistilaa niin paljon. Pöytätietokoneessa ei toki ole ongelmaa kun voi olla monta levyä koneen sisällä läppärissä sitten melkein käytettävä ulkoista perinteistä levyä, jos SSD on sisällä ja tarvitsee paljon tilaa. Toki 128gb ja 256gb SSD levyn saa nykysin kohtuun hintaan sitä isommat on vähän siinä ja tuossa kannattaako.

    Muuten tuo gopro:n softa osottautunu käteväksi matkoilla yms. Siellä helppo pistää kaikille läppäreille tai sille läppärille missä eniten tehoja ja muokkailla valmiiksi. Myös pienempi tehosten kanssa pelannut ihan ok toi softa. Siitä hyvä että aukasee isotkin 60min 18gb täyden pätkän melko vikkelään i3 läppärilläkin siitä sitten vaan pätkii haluamansa kohdat ja sitten ton voi jättää jyrskyttämään siitä 60minuutin klipistä vaikka 20parasta kohtaa valmiiksi ja lähtee vaikka kelkkailemaan siksi aikaa :D

    Levin reissuun tuo lähtee nyt ekan kerran tosi testiin katotaan onko sen reissun jälkeen valitettavaa :) Editointi jätetään kyllä vaan raakaklippien pätkimiseen tuolla paikanpäällä kotikoneella sitten pyöräyttää ne kokonaisuudeksi.

    -----------------------------

    Hero 3 Black parani selkeesti ton battery bacpacin kanssa. Nyt nauhotti ongelmitta 1080p 60fps protune modea 3h 50min. Mikä alkaa olemaan jo ihan kohtuu suoritus. Vakioakulla kyllä huono akun kesto se täytyy myöntää. Ihmettelin ettei kukaan kiinanmies tai vastaava oo alkanut tekemään tohon jotain heavy duty tyylistä lisäakkua mikä antais vaikka 5-10tunnin käyttöajan. (Esim kännyköihinhän näitä on mitä tahansa esim. SAmsung Galaxy s3/s4 (vakio akku jotain 2200mAh tms... ebay tarjotaa kaikkea väliltä 3000-10000mAh) Toki toi gopron vakioakun paikka on muodoltaa vähän vaikea tehdä helposti tehokkaampaa akkua vaikka takapäin saisikin jatkaa.

    Tuo wifin akkunälkäsyys on harmi sitä olisi hyvä pitää päällä koko aika tot kaukoohjainta aatellen. Onkos kelkka kansalla mietteitä pidättekö wifiä aina päällä kun kelkkailette vai käytättekö akun säästön hengessä ihan kamerasta käsin noita säätöjä?
     
  8. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Kypäräkamera

    Liekö murheen alku ja juuri olikin tuo muumimaker.. sillähän minä yritin, suht vanhalla vielä ja sehän ymmärsi gopron tiedostoista saman kuin sika joulusta. Pitää joskus lainata goproota taas ja kokeilla tuota ohjelmaa..

    El Maco
     
  9. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Kypäräkamera

    En syyttelis ihan suorilta. Rautaa ku laittaa peliin, niin ei pitäisi olla ongelmaa. Itellä toiminu ilman ongelmia, kun laitoin uuden konheen. Kop,kop... ;)
     
  10. Hjaurus

    Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

    Vs: Kypäräkamera

    Jåu jou--- Mikäs ois paras appsi tuohon sonyn as15 kameraan kännyyn? Ja joka pellaa tuossa samsungin galaxy s3 :ssa
     
  11. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Vs: Kypäräkamera

    Joo, no kuten tuolla aiemmin mainitsin, niin konehan on mopo..

    El Maco
     
  12. Vilho

    Vilho freeride

    Vs: Kypäräkamera

    Luultavasti se Sonyn oma.
     
  13. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Kypäräkamera

    Joumään, eli Sonyn oma tosiaan. PlayMemories Mobile
    http://support.d-imaging.sony.co.jp/www/disoft/int/playmemories-mobile/en/index.html
     
  14. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Kypäräkamera

    Kaveri tilasi Sony as-30, 239e suomesta...
     
  15. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Kypäräkamera

    269 tais olla enne joulua Pixmaniassa. Kertonee As100v:n tulosta tuo hinna aleneminen.Taitaa olla Sonyn kaupassa as100 jotain 430 luokkaa ja as30 satasen halvempi.
     
  16. Hjaurus

    Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

    Vs: Kypäräkamera

    Tänää pääs testaamaan sonya as15. Todella laadukasta kuvaa ja äänenlaatu hyvä. Ei kaduta tippaakaan. Loistokamera. :)
     
  17. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Kypäräkamera

    Ei menny eka kokeilu gopron ohjelman kanssa vissiin aivan nappiin. Helppo käyttää, kuvakin näytti kivalta vielä editointivaiheessa. Sen jälkeen ohjelma värkkäs sen youtuben hq laatuun. Tuossa välissä ei tullu jälkiään katsottua, mutta lopputulema youtubessa oli samaa kuin aiemminkin, peukalon kokoisia pikseleitä.

    Takaisin ohjelmaa opiskelemaan..
     
  18. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Kypäräkamera

    Kuvailtiin pari päivää contour vs. Sony... Molemmat 1080hd kamppeita. Sony kaikin puolin parempi, contourin ääni aivan kuraa...
     
  19. Zeppa

    Zeppa Well-Known Member

    Vs: Kypäräkamera

    Kokeileppa pakata ihan perus formaattiin se(h.264) ja lataa sitte youtubeen.
     
  20. Jiippari

    Jiippari Well-Known Member

    Vs: Kypäräkamera

    Juttua GoPro Hero 3+ Black Edition kypäräkamerasta: http://www.helmapelti.com/elektroniikka/gopro-hero-3-black-edition/
     

Suosittele tätä sivua