Yleistä porinaa Arctic Cateista

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä oudie, 4/9/06.

  1. Jiiriviksi

    Jiiriviksi Well-Known Member

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Kyllä laadussa ilmeisesti heittoa, kun itsellä ei ole näiden uusikoppaisten kanssa ollut mitään ongelmia. Edellinen -12 F800 oli täysin ongelma vapaa ja tää nykynen Hibberttikin toiminu niinku pitää. Ja on hakattu pattia, molemmilla. Hibberttiin vaihdoin vain taka-akselin mutterit, mutta nekin on pysyneet kiinni ihan liiman kanssa. Hieno peli kun saa kepit säätöihin! Hauskuuskerroin berppiläisiin verrattuna aivan toista luokkaa..
     
  2. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Kuten todettu niin meilläpäin ei ole laadussa heittoa, kaikki samaa kuraa ;D Se on täys tosi että catissa on ummeilla huisisti hauskuuskerrointa, tosin se hauskuus vaihtuu nopesti maximaaliseen vitutukseen kun tahtoo aina jotain korkata, jos ei muuta niin se yber halpa remmi ;D Itse kokeilen nyt toista väriä.... Pitäiskö kirjoittaa tänne terapeuttinen tarina mitä kaikkea vikoja oli catissa, pisin pätkä ettei mitään hajonnu tais olla 300km ;D Pitää tässä joku ilta tehdä inventaario kaljapäkin kanssa miten voi oikeesti ihmistä vastustaa uuden kelkan kanssa, toki tuossa varmaan sitä maanantaitakin oli mukana mutta heikkoa tekoa joka tapauksessa....
     
  3. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Kerrohan toki kokemukset rehellisesti, niistähän on vaan hyötyä käyttäjille.
     
  4. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Niin olen tänne kertoillutkin, tosin tälle talvea ei enään niin ole jaksanut kun meni jo maku tuohon vehkeeseen kun ei reissua kestä, täytyy se tehdä inventaario kun merkki vaihtui... Ja tulen kyllä kertomaan tuosta lynssistäkin tänne kuhan siitä jotain porsii, 20 metriä vasta ajettu niin vielä ainakin kaikki näyttää ehjältä ;D ;D
     
  5. Ha$$an

    Ha$$an Well-Known Member

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Saako muute kysyä, ostikko sen katin aikanaan moto24esta?
     
  6. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    En. Uutena ostin kuitenkin ja siellä oli samaan aikaan vastaava myynnissä...
     
  7. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Nonni poijaat... Eli tässä vähän höpinää taustaksi kun arvostelin tuota uuskoppasten cattien laatua ;D

    Eli ostin kelkan uutena, luovutus viiväistyi sovitusta noin kolme viikkoa koska ketjukoteloon piti odottaa jotain päivitys osia. No odottavan aikahan on pitkä niin käytin sillä aikaa iskarit pajalla simmissä jo uutena ja etupukin iskarin ala-akseli vaihdettiin teräksiseen koska tiedossa oli että se vääntyy. Myös etupukin jousi korvattiin jäykemmällä.

    -80km paloi polttimo, vaihto hommaa ei paljon ole mietitty. Täytyy purkaa puoli kelkkaa, tosin saa vaihdettua yläkautta mutta näpit on verillä ja ainakin itse jouduin tekemään siihen työkalun. Myös maton linjaus oli eka reissulla päin persettä, ropsi tunnelin seiniin. Linjasin uusiksi.

    -180km etupukin iskarin ala-akselin pultti pyöri koko reissun auki, onneksi kaveri huomasi homman niin ei tullu vahinkoa kun kiristeli vähän väliä mutteria.Siinä ei ollut pisaraakaan lukitetta :mad:

    -250km kuuluisa ohjauksen päivitysmutteri oli jätetty kirimättä, sarvet heilui holtittomasti joten mutteri oli pakko kiristää jos meinas ajoja jatkaa (pihalla,pimeässä,pakkasessa)

    -400km käynnistysnaru poikki

    -420km peukunlämppäri pimeni

    -500km reitillä osunut ketjukotelo jonnekkin ja öljyt pihalle, kaikki paskana. Toki ei kelkan vika mutta aika ottavalla paikalla vaikka oli pohjapanssarikin) Kaskohommia, samalla laitettiin manuaalikiristin niin se ei varmaan siksi ketjukotelo hajonnu uudestaan.

    -550km. Pakki reistailee mutta toimii jotenkuten, tätähän mietittiin/valohoidettiin 11kuukautta ;D

    -700km Remmi meni ja rikkoi vetarin laakerista suojan. Ja ne todella upeat hihnasuojat on solmussa tottakai joka kerta kun remmi menee.

    -1000km Huomaan että kytkimessä rautasilppua ja siitä puuttuu painovarren toiselta puolelta ne O-renkaat, painot ei ole keskellä. Tottakai tästä asiasta pitää inttää lakki kourassa että puuttuuko sieltä osia vai ei, lähtökohtaisesti asiakas väärässä. Kun takuuanomus saatiin räjäytyskuviin vedoten tehtyä niin kytkin tulikin suht. nopeasti....

    -1200km tunnelin takakulmat haljenneet

    -1400km etupukin yläakseli solmussa, vedättää tunnelin kylkiä sisäänpäin ja tunneli on halkeillut molemmilta puolin akselin kiinnityspisteistä.

    -1450km vasen kahvanlämppäri ja remmi

    -1500km kelkassa ollut booailu ja kuumana huonosti käyntiinlähtemistä lähes uudesta asti, boksi päivitetään ja vaihdetaan uudet tulpat. Ei vaikutusta kun hetken aikaa, ilmeisesti uusilla tulpilla hetkeksi muka parani.

    -1600km takapukin kiinnityksen kolmiopalat halki, molemmat pronssinväriset helat muruina takapukin kiinnityspulttien luota.

    -1700km oikea lämppäri pimeni. (Sopii kuvaan kun kaikki muutkin lämppärit paskana ja huoltoon ei saa aikaa kun ei ole työvoimaa!)

    -1800km meni remmi, 130km ja meni uusi vararemmi. Kelkka jäi hevon*tun korpeen, ei ollu kivaa.(taaskaan)

    -2000km pakoputkessa halkeamia, kaverilla tuli vastaavaan samaan kohtaan nyrkin kokoinen reikä! hjuva laatu!

    -2100km variin tilattu päivityssetti koska menee jatkuvasti remmejä, canadassa aletaan louhia malmia jotta voitaansiin valaa ne osat. Kolmen viikon päästä osat tulevatkin ja pääsen asentamaan itse ne paikalleen ja linjaamaan varin omin käsin onneen metodilla. Tähän mennessä menny vissiin kuusi remmiä ;D

    -2200km penkin etureuna hinkkauttuu rikki siihen katteseen kun patikossa lasettaa, kun laittaa bensaletkun pätkän siihen rautakoukkuun niin penkki pysyy hieman kauempana.(näin jälkiviisaana)

    Väliaika, kahvia ja pullaa... Pakki paskana, booailee tyhjäkäynniltä kaasua painaessa, kuumana ei lähe käyntiin ilman kaasua, liukumuovit ei kestä(johtui enimmiltä osin tarvike muoveista kun eipä ollu tietoa ettei ne kestä catissa, raapiat ja kaikki oli mutta eipä nuilla reissua meinannu päästä keväällä) Matto hyppinyt kokoajan yli vaikka tiukalla, vetopyöristä nappulat vääntyneet, kuulemma ei ole takuuasia joten tätä yli hyppimistä jatkui koko kelkan mulla olo ajan... Ja tottakai huoltoon edelleen ei saa aikaa, kuulemma vapun jälkee kaikki laitetaan kuntoon! jesh...

    2500km Takapukin linkku ja takapukki vääntyneet.

    2700km vasen liukurunko murtunut

    2900km oikea liukurunko murtunut

    Kesä ja kärpäset. Joskus kesällä tulee tieto että kaikki korjataan takuuseen, eipä tuota tietoa tarvinnut odottellakkaan kun lähes puoli vuotta tehtaalta ;D ;D
    Eli tässä pieni kolmentonnin huolto, kaikki kolme lämppäriä, pakoputki, koko telatunneli, vetarin laakeri, takapukki&linkku akseleineen, molemmat liukurungot, etupukin ylä-akseli, takapukin kolmiopalat ja pronssihelat, vari linjataan raudalla.... Ja pakkia katotaan mutta paskanahan se on vielä syksylläkin, kylmänä se aina hetken pelaa kun kokeilee...
    Laitan kelkkaan teräsakseleilta telastoon, tulee päivitysvaria yms...Yritän uskoa että tästä vielä kampe tulee ;D

    -3000km Talven eka reissu, peukunlämmitin toimi melkein 10km ja pimeni ;D ;D Luulin että reissu meni hyvin kun ei muuta hajonnut, erehdyin, ei lähteny enää kärrystä käyntiin. Vein huoltoon, oli tulpat kastellut ja laitettiin uudet. Eka reissulla booailut yms paskat jatkui niinkuin ennenkin...

    3200km Vaihdettiin bensapumppu nuiden ongelmien takia, launtaina menin hakemaan huollosta ja wtf, kelkka vaan hörähtää ja ei kirveelläkään käyntiin... Tietysti ei rasvanäppejä paikalla ja ajamaan lähdössä. Rupeen rassaamaan , ei saa bensaa. Puran bensapumpun pois ja etummainen sihti on kyljellään ilmassa sotkeutuneena p-a mittarin anturiin. Laitan sihdit pohjalle ja kasaan kelkan. Toimii, käyn reissun.

    3300km Alkaa vituttaa kun tuota pakkia ei saada kuntoon, tutkin johtosarjoja ja yksi onkin hinkkautunut runkoon paskaksi. Tosin sillä ei ole vaikutusta pakkiin vaan teippaan sen silleen ettei ota maihin. Samalla huomaan että kääntöpyörien kiristyspulttiin vastaava alumulikka on halki, johtosarjasta ja alumulikasta tehdään takuuanomusta....

    3400km. Pakki korjataan, vika pakki triggereissä magneeton alla. Kesti vain 11kk kun ilmoitin viasta ensimmäisen kerran ;D ;D

    3500km. taas kasteli kylmänä tulpat, lähti kuitenkin käyntiin kun aikansa nyki kaasu pohjassa kaverin kanssa vuorotellen.

    3600km etupukki paskana. Iskarista oli pyöriny korkki auki ja osa öljystä kadonnut, varmasti hyvinkin vaikutti asiaan.

    3700km meni pakolämpö anturi, se tuli jopa parissa päivässä.

    Viimeinen ristiretki alkaa! ;D (hinaan kelkan kärryllä lappiin josta mökit vuokrattu yms. Matkaa 550km sivu.) Nämä tapahtumat tottakai ensimmäisenä aamuna sadan kilometrin sisään.

    3860km. Taas hihna, tähän mennessä paraskaan hihna ei ole kestänyt tuhatta kilometriä pelkkä reittiä. Ja se saapasn hieno suoja on niin solmussa ettei usko kukaan ;D ;D noin kymmenen hihnaa mennyt...

    3900km. Sammuu täydestä laukasta. Rassattiin pari tuntia, kipinä hukassa....Lapin erämaassa kun istuin tuon paskan päällä niin oltiin oikeasti totuuksien äärellä. Silloin päätin että kun täältä pääsen pois niin en aja tällä rieskalla enää metriäkään. Seuraavat päivät ajoin vanhalla pollella ja ei hajonnut mitään niin tuntui omituiselta ;)

    Staattorihan siitä oli menny kolmen viikon päästähän se oli taas kunnossakin, se johtosarja laitettiin samalla.

    Vein catin vaihtoon ja kokeilen jotain muuta... (Ja en luule että se muu ikuinen olisi mutta jospa vähän paremmin menis kuitenkin)

    Ja vielä selvennyksenä
    -Iskareita on huollettu...
    -En ole mikään enskakuski vaan ihan perus reittipena...
    -Kelkkaa huollettu asiallisesti ja kateltu ajojen välissä...
    -Tiedän että osa ongelmista on muusta kuin itse kelkasta johtuvia

    PS. Nyt kun oon tuohon 14 reehen vähän tutustunut niin onhan ne vaan ihan eri planeetalta, catti pikkusen rukkaset kädessä tehty kaikin puolin...

    PS 2.Ummessa toki catissa hauskuuskerrointa silloin kun se sattuu toimimaan, mutta se ilo on yleensä lyhyt kun se löysääntyy johonkin suuntaan. Moottori sinänsä ois kiva mutta tuo paska moottorinohjaus pilaa sen :-[ Kiva ojiin keulaa kevennellä kun ei aina tiiä että booaako vai ei, käyntiikin jos lähtis ruiskupeli ilman kaasu kikkoja niin ihan kiva ois. Ja onhan tuolla virtapuolella pari kertaa ollu jo vikaa vaikka näin vähän kilsoja...

    PS 3. Aion kyllä kertoa tuosta lynkeröstäkin viat tänne foorumille kun sellaisia tulee, minä en ymmärrä miks näiden vioista suurin osa porukasta vaikenee. Nämä on kuitenkin vaan kelkkoja, ei mitään valtion salaisuuksia ;D

    Kiitos ja anteeksi ;D





    -
     
  8. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Olen sanaton. ::)
     
  9. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Minä onneksi en ;D Pakkohan tästä välissä oli jo huumoria repiä kavereiden kesken, vaan vitutti kyllä tuon vehkeen kans niin paljon kun aina sai nilkuttaa pois reissusta kun muut jatkaa... Ja ei sinänsä ole mitään merkkiä vastaan, joku RR vehe voi olla ihan hyväkin kelkka tietyin muutoksin mutta itse nyt vaihdoin leiriä.
     
  10. Hösö

    Hösö rev ss-x 137"

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Meleko hyvvää paskaa! :)
     
  11. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista


    tämä kyllä menee jo GUINESIN ENNÄTYSTEN KIRJAA KIRKKAASTI 1.
     
  12. jtek

    jtek M800Tic SP162 -13 M8000 HC162 -16

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Hojo äijät ja naiset. Tuossa turaillu 1500km tiedillä kelluvana... älkää kelluttako sitä vaan pistäkää tönkkiin. Syöny väljäksi pooreja molemmilta puolin(kelkan akseli ja varin akseli). Helvetinmoinen kalina ja tärinä alko kun rasvailin akselin ja alko kunnolla liikkuun taas siinä poorilla.Joo olen rasvannu sitä useasti nuilla kilometreillä ettei siitä ole kiinni.

    Siitä suivaantuneena amerikan poikien fooremeilta sitte löyty tietoa että temilta on sanottu ettei kannate kelluttaa sitä varia jos alkuperänenkään ei ole suunniteltu kelluvaksi.

    Sen mie vain halusin teille kertoa.
     
  13. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

     
  14. PeeKoo

    PeeKoo Well-Known Member

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Hämmentyneenä olen seurannut tuota vanahanaaman vuodatusta tällä palstalla.. kyllä on koitellu miestä.
    Polleen en ole sekaantunut mutta muut merkit nauttineena voin kertoa että vastuksen määrä on vakio.
    Laadusta ja viimeistelystä sen verran että jammu on korjannut potin, jamacatista en uskalla sanoa vielä mittään.
    Lynksissä olen kummastellut miksei ne parempaan pysty, käytetäänkö kaikki paukut siihen pps alustaan onko alusta ainoa rovaniemen kädenjälki, laatua en ainakaan uskaltaisi hehkuttaa. Joku on puhunut jopa kotimaisesta tuotteesta??
    Onneksi on mistä valita :)
     
  15. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Voihan se toki olla että tuo lyneksi on samanlainen rieska, en tosin usko kun tullu kuiten reissua ajettua paljon lynssimiesten kanssa niin siinäpä sitä näkee kuka niitä vehkeitä eniten roppaa...

    Tuon kirjoituksen ei ole tarjoitus olla mikään katkeransävyinen vuodatus ;D En ole katkera enkä suuttunut kellekkään, toki hommissa on paljon parannettavaa joillain tahoilla. Eipä ne hommat ikinä parane jos niistä kuoliaaksi vaijetaan. Sainhan minä kuitenkin kahtena aika huonona talvena nuinkin paljon tuohon ajettua kilometreja, kilsoja ois ehkä 2500-3000 jos en olisi itse rassannut vehettä kuntoon....

    Mutta eihän se korpeen jäänyt kun kahdesti ja kerran ei lähtenyt kärrystä käyntiin ;D ;D Mitä mulla tuosta värisuorasta vielä puuttui mitä kavereilla on näistä mennyt, vetari, ketju poikki, kiristin, taka-akseli poikkix2, kytkin jumissa... Hjuva laatu, kaikki 0-3500km ajetuissa vehkeissä. Vissiin ne kaikki paskat kelkat tuotiin tänne ja hyvät meni muualle maailmaan ;D :-*

    Vaan kun miettii niin on niissä rr malleissakin kyllä paljon samoja osia minkä kanssa itsellä ollut ongelmia...

    On aivan mahdollista että vielä joskus cattiin sekaantuu jos ei autuaammaksi muutu merkkiä vaihtamalla, Edellinen catti oli kyllä tosi hyvä ja varma kelkka (06 f6 firecattila)
     
  16. PeeKoo

    PeeKoo Well-Known Member

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Tuo kiristin on ihan selvä kukkanen ja voimansiirrosta joku kohta pettää tuolla voimalla ja kovalla kädellä se on selvä. Jossakinhan se teho/painon säästö tulee vastaan :) se takaosa taitaa vääntyä kierteelle keulimalla hangessa, se läppä kauhoo kovasti vastaan.. ja tämähän keulii :)
    Tämmösellä perus reittiajolla en oo saanu ensimmäistäkään remmiä poikki, pitäis vissiin huuvattaa ummessa punaseksi. No ei oo umpiseen tehty vaikka kohtuu hyvin siellä menee.

    Uutta rr kahtelen jos kepit olis valmiiksi paremmat.. tosin paino on noussut jonniin verran ainakin paperilla??

    Mukava seurata miten jamacatit alkaa kestäkään, onko samat vai eri murheet :)

    Voi ku tuohon viperiin sais jammun tekemän 800triplen kolmella putkella. Runko alkaakin olla kohillaan :)
     
  17. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Jamahamies vaan taitaa olla luonteeltaan sellainen että jos(ja kun) jamahaan vika tulee niin ei se siitä kelleen kerro ennen kun kolmen promille tuubassa hiljaa kuiskaten uskoutuu toiselle jamahamiehelle mitä sattu ;D
     
  18. PeeKoo

    PeeKoo Well-Known Member

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Joo, monen värisiälaseja on liikkeellä :) tuolla -14 kotimaiset osiolla voi lukea muita murheita :)
     
  19. Jale

    Jale Well-Known Member

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Vanahanaamalla hyvät hermot. Itellä ollut kattiloita 2kpl uutena. Toinen oli aikoinaan vanha kunnon ZR joka kesti yli 15tkm nipussa ja oli aivan päällikkö kelkka muutenkin. Tässä uudessa papericatissakin taisi tulla n.650km mittariin ennen kuin meni vaihtoon. Kahdesti tuli hinaamalla kotia ja pari kertaa ajammallakin.
     
  20. Zeppa

    Zeppa Well-Known Member

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Meleko lista, tuossakin paljo semmosta jotka on täällä toimivien (huollot, myyjä jne) huolimattomuutta.
    Ihan esimerkkinä mainitset että vaihdoitte teräksisen ala akselin jo uutena ja seuraavaksi valittelet ettei ole tippaakaan lukitetta ja pultit pyörii auki... ;D
    Huolto vaihtaa bensapumpun ja se on kasattu päin vttua, vikaa siis työnjäljessä ei itse vehkeissä jne. Eli ei ehkä suoraa kuvaa anna kelkan varsinaisesta laadusta, en kiellä etteikö näissä ongelmiaan olisi ja paljon johtuu kokoonpano laadusta, esim juuri lukitteet puuttuu pultit ei kiritty oikeaan momenttiin jne jne. Mistä on bulletinit ja pitäisi luovutustarkistuksessa käsittääsekni käydä läpi.
    Itse olen kuskannut 99 mallin ZR600 catilla lynxi kuskia ku jätti välille, joku johtosarja sieltä oli palanut tms.
    Joka merkiltä näitä ongelmia löytyy, jollain sattuu huonompi säkä merkillä X ja jää paha maku. Toisella sama sattuu eri merkillä.
     

Suosittele tätä sivua