Yleistä porinaa Arctic Cateista

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä oudie, 4/9/06.

  1. Jale

    Jale Well-Known Member

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Kattila kauppiaan lievästi havaittava närkästyminen aivan ymmärrettävää... Olisihan se kivempi kaupata jos jokainen internetissäkin vaan kehuisi sitä omaa merkkiä.
    Kun tuntuu Cat vs. Lynx olevan tapetilla niin laitetaanpa omakin mielipide, kun kuitenkin viime talvena -12 800SP Cattila nukkui samassa tallissa -13 800RE vierellään. Vertaillaan siis vakiona noita...

    -Lynxi meni talven yli täysin ilman vikoja(2500km), Catti ei(650km).

    -Kovassa reittiajossa kunnon patikossa lynxin alusta jo vakiona kohtuullinen, catin simmaus taasen aivan metsässä ja foxien vakio öljyt menivät hetkessä liruksi patikossa ja pumput muuttuivat koristeeksi. Eli lynxi alustan puolesta vakiona sen sata kertaa parempi reitille.

    -Lynxin sukset(bladet) hyvät, Catin vakio sivakat täysin turhat koristeet kaikkeen ajoon.

    -Catissa parempi matto, niin ummelle kuin reitille.

    -Suzukin moottori huippu (kierrosherkkä, ei booailuja ja veti hyvin), eetekki taas se perus maamottori, eli aivan ok mutta ei kestä vertailussa suzukiin.

    -Lynxin voimalinja peruspaska kuminauha, catissa hyvin vetoja paikoiltaan mutta liian kevyet painot eikä kuormaa konetta kovemmissa vauhdeissa niin kuin pitäisi.

    -Samalla ajolla Lynxi vei vähän polttoainetta, Catti vähän enemmän.

    -Ummella Cattila erinomaisen hauska ajettava ja yllättävän hyvä etenemään, Lynkerö taas erittäin tylsä panssarivaunu verrattaessa Cattiin.

    -Työn jälki Lynxissä parempaa kuin American-Joella.

    -Yleinen laatuvaikutelma päällepäin kun noita huoltaa/purkaa: Lynx 8, Cat 4

    -Laatuvaikutelma talven käytön jälkeen: Lynx 9, Cat 4

    -Hinnassa catti vahvoilla verrattuna Lynkeröön.

    -Molemmissa kesti nuo kilometrit orkkis remmi.

    Siinäpä omia mietteitä ja täysin ilman mitään merkkiuskollisuutta ja mustamaalausta. Molempien kauppiaat saa vetää herneitä nokkaan kirjoituksesta jos haluaa. ;D
     
  2. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Samoilla linjoilla Jalen kanssa. Lynssissä lisäksi pojoja tulee paremmasta ajoasennosta, tavaratiloista vakiovarusteena.

    Lynxissä on jarru! 12f catissa se jarru on varastettu jostain skootterista.

    Itte susukin pata hyvä mutta kuten todettu niin olipa tuota itellä kaks kertaa vikaa virtapuolessa ennen 4000km. Ja se moottorinohjaus :mad: :mad: Etecci ei booaile,lähtee käyntiin suosiolla...

    Kovalla jäljellä ei ole juuri kiihtyvyydessä eroa 800catti vs. 600etec lyne, kulkee samat. (siis vakio kamppeet, toki katista saa irti jos hieroo sen voimalinjan sille mallille)

    Catin remmi lisäksi ihan törkeen hintanen, lynssiin saa kaksi ja puoli hihnaa samalla rahalla....Toki voi jenkeistä tilata mutta tulee se parempi catin hihna sieltäkin lähes yhtä kalliiksi kun lynexin kaksi hihnaa.
     
  3. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Kyllähän ne 09&10 kieppeillä bompat oli kiistämättä ylivoimasia johtajia remmiongelmissa! Mutta niinkuin kirjoitin että jos tarkastellaan malleja 12-> niin tilanne eri ;) Ainakin mitä kavereiden kans kateltu niin vähiten ne brb kamppeet niitä popsii näistä uusista 2t aparaateista, ajoporukassa renejä,dokkereita,monta reetä,xrs ,catteja...

    Firecatti kun mulla oli niin ostaessa oli ajettu 4300km, Ajoin sillä 3750km lisää jona aikana viat oli:vasen kahvanlämppäri, etupukin sain poikki jäisellä patikolla kun apinanraivolla rynkytin :D Ei booallu,lähti käyntiin kun narusta vetäsi kerran. Yksi remmi meni ja sekin oli jo ostaessa paikoillaan, paljo lie ollu ajettu? Ajotyyli abaut sama kun papercatilla, toki jonkun verran vauhti lisiny kokemuksen ja parempien ajo-ominaisuuksien takia
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Sen mitä oon kuullut ja nähnyt sivusta katottuna (tuskin oot siinä vauhdissa katellut maisemia että minua oisit nähnyt 8) ) niin ei tuo vanahanaaman ajo ihan hissuttelua ole ;D ;D ;D
     
  5. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Moni jää taakse ja moni menee edelle ;D Eli ihan semi reittireippailua, tuskin kukaan ostaa urheilukelkkana mainostettavaa pulkkaa jos meinaa käydä sillä vaan pilkillä mamman kans? ;)
     
  6. Jale

    Jale Well-Known Member

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Mitä väliä sillä on?
     
  7. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Cattiin paluuta tehdessäni välillä houkutteli F8, juurikin -12 mallit, mutta täytyy heittää hattua ilmaan, että tuli otettua vuotta vanhempi kilpuri.. tuntuu sietävän ajoa, myös pohjaamisia. Kyllä sportin pitää melko kyytiä sietää, toki jos läpi lyö yhtenään eikä asialle mitään tee, niin omaan piikkiin menee. Joskin kilpurin säätöjä en pääsy vähien lumien vuoksi ajamaan kuosiin, ja sen johdosta pohjailee paljon mutta silti mitään ei hajonnu. Akselin mutteria joutuu kirimään.

    El Maco
     
  8. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Tuon etupukin hajoamisen voi ainakin osittain laittaa iskari ongelman syyksi, ei mitään muuta nuista ;)
     
  9. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Jep, ja kilpurin alusta tuntuis sietävän väärinkäyttöäkin kohtuudella. On tuonkin etupukkia joskus parsittu, mutta onhan sillä ajettu joskus kovaakin.

    El Maco
     
  10. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    09 etupukki homma kuuluuetuihin ;D , silloin miettii iskarin simmitystä
     
  11. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Onko muilla ollut ongelmia akun mehujen kanssa? Viikko tuli hakattua pattia Rukalla, ja nyt kun purin peliä pois kärryltä, huomasin että takarunko on vetänyt ihan valkoiseksi! Otin takalaukun irti ja se on syöpynyt puhki. Penkki irti ja sillähän akku ui omissa mehuissaan! Eli akusta on tullut hapot pihalle, mutta millä helvetillä!? Akku on ehjä ja ollut nyt tovin väärinpäin lattialla, mutta nyt ei mitään tule pihalle. Kaikki johdot on vetänyt hapon takia ihan veteliksi ja runko on on ihan vitun ruma kun on alumiini hapettunut valkoiseksi. -Niin ja alustastahan tuli sitte mehut pihalle ja viimeisenä päivänä alusta vain makas pohjassa...
     
  12. Veteraani

    Veteraani Well-Known Member

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    jep ,vieläkin kehun BRP,n lynen vehjettäni,ei ole lyöny kepit pohjaan edessä eikä takaa ja alusta kestäny ehyenä,vaikka olenkin veteraani.mittariin tullunna 10600 km,ei moitteen sijaa mistään
     
  13. nilihaara

    nilihaara Polaris TT 500, AC: ZR 6000 rr, M6000 SP, 3000 LT

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Kyllähän ne meillä ikämiehillä alkaa kelkat kestää. Itse koneiden kanssa touhunneena voin sanoa että paljolti normikäytössä kestävyyteen vaikuttaa mitä on penkin ja ratin/tangon välissä. Eri asia on sitten nää kisahommat, siellä löytyy jokaisesta se heikko lenkki. Terveisiä vaan veteraanille, hyvä kun kerkesin sun alta pois silloin kahvilta lähtiessä, ei ollu omassa vasta kun 30km mittarissa ja piti vähän sääliä. :)
     
  14. J.J.

    J.J. AC F8 SP -12 Kissalan poikia.

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Oisko lataussäädin sökö ja antannu sitte akulle liikaa virtaa ja kiehuttannu sen kuiviin? Näin nopeesti spekuloiden .
     
  15. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Mahdollista mutta voihan se akussakin vika olla, joskus kun erehdyin ooppelin omistamaan niin samat teki ja vika oli akussa.
     
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Satuin ihan muuten lukemaan viikonloppuna vanhoja kelkkalehtiä ja MK lehtiä mitä oli hyllyssä ja tuli tämä asia mieleen. Testeissä oli ( ainakin toisessa lehdessä) kiihtynyt 800 kuutioisista parhaiten tuo F800 catti. Toisessa vertailussa oli eri kelkkoja vähän sekaisin ja 2013 800 RR oli 0-100km/h välillä noin 1,5s nopeempi kuin 600 etec Lynx. Huippuja toki varsinkin tuo 2012 catti oli kulkenut aika huonosti.
     
  17. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Kyllä kyllä... Kyllähän tuo catti hyvin kiihtyy uudella hihnalla mutta sitten alkaa ero tasoittumaan kun catista hihna kuluu, ainakin omien havaintojen mukaan näin. Tänä talvena kun kokeiltiin niin 13rr otti vielä huonommin huippuja kun tuo mun 12f, kymppi eroa kakstoistasen hyväksi. Molemmissa kierrokset ok!

    Viime talvena hävisin tuolla omalla vm10 600etec lynelle kiihdytyksessä ja huipuissa. Jälki oli kova, pehmeys antaa catille etua. Sillon ei kyllä catin linjaus ollut kohdallaan, hieman virkosi kun se laitettiin.

    Edit, tuossa lukikin että ei juuri eroa, kyllä kasisatku vie mutta kovalla varsinkin ero pieni. Huipuissa catti aika huono, toki sillä ei ole merkitystäkään. (vakiopelit edelleen)
     
  18. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Hihnan kuluessa "liukkaaksi" mikä tahansa peli alkaa kulkemaan huonosti. Se on toki sitten osaltaa linjauksen tai voimansiirron säädön vika jos hihnat hyvin nopsasti kuluu. Eikös näistä ollut puhetta, että pitäs laittaa kytkimeen vähän lisää punttia tai mahdollisesti hieman löysempi jousi, jotta alkais kuormata konetta enempi ?
    Toinen mitä kattelin, että ainakin 12 mallisessa F:ssä on aika pitkät välitykset ketjukotelossa. Ainakin itsellä tuossa crossfiressa vakiovälityksillä ja 51mm harjalla olevalla matolla alkoi hihnat maistumaan, vaikka voimansiirtoa oli säädetty muka kompensoimaan tuota maton karkeutta. Tälle talvea lyhensin noin 10% välityksiä ja rukkasin hieman voimansiirtoa niin kulku keveni oleellisesti ( ja samalla hihnalla meni hyvin koko talvi) ja uskaltaisin jopa väittää, että huippujakin vois kulkee aiempaa paremmin. En oo kyllä sitä niin tarkkaan testannu.
    Tuli vain näitä juttuja lukiessa mieleen, että tuollaiseen F malliinkin lähtisin vähän välityksiä lyhentämään, varsinkin kun suomi malleissa on tuo aika pitävä telakin.
     
  19. J.J.

    J.J. AC F8 SP -12 Kissalan poikia.

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Päivitysvälit on vielä pitemmät kuin vakiovälitykset tuohon -12 vm äffään.

    Kunnolla punttia vaan kehiin ja muutenkin voimalinja kohdilleen niin tolla kasisatkulla jää kusiaiset kuin tikku paskaan! :D

    Ihmeen päin peetä on kyllä vakiona saatu rovellettua nuo...
     
  20. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

    Selvähän se on että saapi sen catin kulkemaan aivan eri tavalla, onhan siinä paperilla melkeen 50hp enemmän ;D Suurin osa kelkkailioista vaan ei rupea rukkaamaan voimalinjaa ja välityksiä uusiksi. Itse olisin kyllä catin rukannu mutta kun sepä levisi muutenkin joka suuntaan niin ei kiinnostanu eurookaan enää siihen sijoittaa...
     

Suosittele tätä sivua