Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. Make84

    Make84 Lynx Gls 3300 x2

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Saa ne sitä kysellä mut eivät siitä sakkoo voi kirjottaa vähä vaan vittuilla ja ilmoittaa metsähallitukseen että ajetaan ilman lupaa. Ei suomen laissa lue että reittilupia poliisin kuuluu valvoa vaan nopeuksia ja kuljettajan ajokuntoa ;D


     
  2. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    juu koko metsähallituksen uralupa on ihan naurettava juttu, mielellään lupia maksaa, jos niille saa vastinetta!! en ole nähnyt metsähallituksen kauheena tekevän reiteille viime vuosina ainakaan kainuun alueella. raha kelpaa, mutta ne ei kohdistu ainakaan takaisin reittien kunnossapitoon.
     
  3. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    en tiiä nuista uraluvan sakottamis perusteista, mutta pohjoiskarjalan puolella on porukka saanu poliisilta päiväsakkoja ilman reittilupaa ajamisesta. tiiä sit onko laillista vai ei!!!
     
  4. Make84

    Make84 Lynx Gls 3300 x2

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Ei ole laillista sakotella ite viranomaisen suusta sen olen kuullu ja mitä heijän kuuluu valvoo ;D

     
  5. Make84

    Make84 Lynx Gls 3300 x2

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Ja jokainenhan tekee ne omat päätökset millä luvilla ajelee ketään en siis kehota ajamaan ilman lupia mut vähä miettiä voi et tukeeko ennemmin paikallisia reittien kunnostajia/kerhoja pienellä tahi isolla maksulla vai syytääkö rahaa herrojen taskuun joka ei tosiaan näy reittien kunnostuksessa vaan jonku herran mesen pituudessa ehkä ;D
     
  6. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kun muutama vuosi sitten vahingossa metsähallituksen virkamies paljasti että lupamaksuista 90 prosenttia menee lappiin niin silloin päätin että en osta muita lupia kuin paikallisten kerhojen ja boolien kannatus tarroja.
     
  7. _hkk

    _hkk Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Paikkakuntalainen saa ajaa ilmatteeksi hallituksen urilla omalla paikkakunnalla. Tarvii soittaa vaan ja pistäävät sähköpostiin luvan.
     
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Tiiänpähän mitä tuen sitten ens kaudella, ei tartte teippisatsia kelkan kylkeen miettiä kun läsäyttää Kajaanin, Paljakan, Ämmän ja Hyrskän tulevan tarran? ;D ;D
    Summa summarum, Paljakan-Paltamon väli on ollut loistava koko kauden samoin hyryn rajalle aivan järkyttävän hyvä. Kohtuudella ovat tasoittaneet myös Ukkohallan suuntia ja yllätys on ollut Hyrynsalmen kyläpistot joiden lanaus on kyllä yllättänyt täysin!
    Suomusalmen kylän pinnassa on sitä pikkupoikien hermopattia kun eivät uskalla ajaa aittokoskea pidemmälle tai siltä se reitin kunnon perusteella näyttää ;D
    Eikun lapasta pystyy here i come, (heti kun vesisade lakkaa ;D ;D)
     
  9. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kävin vajaan satkun ajamassa ja eipä oo enää kautta jäljellä, kun alkaa pattien pohjat jo nyt olla auki tästä kylän pinnan reiteistä. Tasata niitä pitäisi, että ajokausi jatkuisi.

    Kovaa piti mennä, että ei ottanut päähän, mutta eipä ollut vastaantulijoitakaan, mitä säikäytellä. Aika surutta tuli päästeltyä tällä kertaa, jopa pimeissä paikossa. Eipä tuolla oikein muuten ajaa pystykkään mukavasti...
     
  10. Ämäxzeta

    Ämäxzeta Active Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Vaikka liikennettä ei paljoa olisikaan niin kannattaisi muistaa että AINA on mahdollista että siellä pimeässä mutkassa joku tulee vastaan. Monesti näkee turisteja jotka ajavat pikku tenava sylissään ja sellaiseen kun pamauttaa täyttä vauhtia niin tilanne on varmasti melko lohduton......
     
  11. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Näinhän se on, vaihtoehtona tuolla reittien kunnolla on joko mennä kävelyvauhtia tai patin harjoja pitkin...
     
  12. jokke

    jokke Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kyllähän tuo on nyt asenteesta ihan kiinni, pari kertaa meinas kelkat
    Fuusioitua juuri noissa pimeissä mutkissa, joutais jokainen miettiä kun
    Sinne luistit katossa tuuttaa, onhan tuolla paikkoja missä voi sitte
    Huuattaa turvallisemmin
     
  13. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    No joo, leikki sikseen. Reitit tutut, niin tietää, mistä se kelkka tulee jos on tullakseen. Pari mutkaa on niin pimeitä, ettei nää metsikön läpi, pakko hidastaa.

    Edit: En halua ottaa vastuulleni sitä, että teilaan vastaantulijan hengiltä saatikka sitten kyydissä mahdollisesti olevan pienen lapsen.
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Tänään oli takuulla kaikki vuokraamon kelkat ajossa, kävivät testaamassa höylärin jälkeä ja eihän tuo pilalle mennyt, toinen asia meidän jäljiltä kun vähän karkeampaa lappua oli alla.
    Voisivat antaa ohjeet vuokraamossa että kelkalla ajetaan oikeaa reunaa edes silloin kun reitti on tasainen ja katsoisivat peiliin edes muutaman kilsan välein, saattaa tuo ajotapa pimeässä mutkassa aiheuttaa harmaita hiuksia..
    Tasakaasutörräystä kahden kelkan voimin viissiin n.230km ja kilsaakaan en vaihtaisi pois, tai no se hyrynsalmen pätkä oli vähän turhan jäinen johtuen vähäisestä käyttäjämääristä, vauhtia joutuu pitämään ettei mene ajo raskaaksi ois v*tuttanut jos ei ois ollut keli plussalla.
    Kivesvaaran jälkeen paikkapaikoin lumi vähissä ja muutamassa paikassa voi olla kohta uimapuvulle käyttöä ;D Olipa joku töpsäyttänyt siitä Ukkohallan kiertoreitin penkan päältä ojan pohjaan niin eiköhän samaan suksenreikään suksi ja perässä samaan koloon ;D toinen maastoutuminen tälle kaudelle ::).
    Sinällään hyvä että tuo kiertoreitti on tuommoinen hidas mutta ei siinä vastaantulijaa ohiteta...
    Kelit jatkuu ja kelkka kiittää, Lauantaina ja Sunnuntaina naatiskelemaan :p
     
  15. Simo sdi

    Simo sdi X-RS 600 E-Tec -11

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Onko reittejä vielä tarkoitus lanata tänä talvena? Oli tarkoitus viikon päästä tulla mökille puolankaan, joten kiinnostas vähän että missä kunnossa reitit?

    Tulo päivän iltalenkkinä olisi tarkoitus ajaa ns. puolanka ympäri (en tiedä virallista nimeä ;D ), ja seuraavana päivänä varmaan hyrysalmelle ja takaisi. Kolmannen päivän reissu vielä auki. Näyttääkö kelit siltä että pystyis tuolloin vielä ajelemaan? Täällä Savossa alkaa olla kausi ohi :'(
     
  16. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Torstaina oli ihan pehmyt reitti mulla, muuten ois ollu aika hankalaa...
    Minä taisin kans mennä sinne saman ojan pohjalle, kun suksi kiskaisi vanhasta urasta. Pysyin kuitenkin kyydissä, vauhdin takiakko?
    Hinaan kelkan Paljakkaan tänään ja käyn ruovittamassa reittejä kuopalle 8)



     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kyllä mulla vauhti oli max 15kmh toki kaveri ajoi vielä hitaammin, oli vaan valmis jälki ja alhaalla suksen mentävä reikä johon suksi pystyyn.
     
  18. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    No sitähän minä tarkoitinkin, että liian hiljaa ajoit :D

    Yllättävän vähän oli porukkaa liikenteessä, pari Cattia oli ja yksi kyytiä odotteleva Polle. Reitti oli jo jonkin verran pikkupatilla, mutta aika pehmeä. Muutamia isoja patteja siellä täällä, mistä oli kiva hyppyytellä.


    -P-
     
  19. hisse

    hisse New Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    No,niin. Oltiin Ukkohallassa 29.3-1.4 vähän touring-kelkailemassa. Ti. käytiin Hyrynsalmella päin ja sieltä Suomussalmelle päin vähän matkaa ja takaisin Ukkohallaan. Ke. Paljakkaan sitten tankille Paltamoon. Reitti lanattu ja aivan mahtava "möhköillä" mennä ja tulla. Ja takaisin Ukkohallaan ,mitä nyt makkarat palatessa paistettiin oliko se nyt Ypykkälamella. To-aamuna pikku tihkusateessa jälleen menoksi ja Puolankaa kohti. Tankilla TB:llä ja kylän toiselle puolen ja Vaalan reittiä ,jälleen Paljakkaan kahville ja makkaran paiston kautta takaisin Ukkohallaan. Iso Kiitos Paljakan puolen Höylärille hyvät baanat. Kannatti ostaa tarra. Tullaan varmaa ensi talvena Paljakkaan. Hyvät reitit ja pariin-kolmeen päivään saa ajella mukavilla reiteillä.
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Käytiin talkoilemassa tikut talteen hyryjärveltä, laitettiin rannalle reitin alkuun talteen, kesällä jos tekisi n 3krt määrän ja heijastinteippiä varteen ois kova sana 8)
     

Suosittele tätä sivua