Autotallin/pajan lattia

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä peruna., 22/10/12.

  1. Booris

    Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

    Itellä tallin lattia pinnoitettu teknofloor 500f massalla, noin 3mm paksusti. Onhan se helvetin tyylikäs lattia kun voi omaa kuvaansa puhtaalta pinnalta katella mut lunta jos menee on helvetin liukas. Muuten kestäny hyvin mut ohjainrautoja ja hitsausta ei kestä...
     
  2. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Hauskoja hommia ko puhutaan tallin lattian pinnoitteista ja ei kestä bensaa eikä kestä hitsausta... enemmän nuo kuulostaa olohuoneen lattia pinnoitteilta :D:p toki joillaki on se autotalli enemmänki niinko näyttelytila mutta ittellä son kyllä juurikin työstötila.. :cool:
     
    Zombie tykkää tästä.
  3. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Ei mulla ole Master Toppiin tullut mitään jälkiä tai muuta vastaavaa vaikka bensaa välissä läikkyy, kun kannujen kans läträtään.
     
  4. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Ompa kumma :D...mulla pinta kyllä "sulaa" välittömästi kun bensaa roiskahtaa...jos antaa bensan haihtua niin ei merkittävää jälkeä jää mutta meneppä pyyhkäsemään niin varmasti jää pysyvät jäljet... Ja pinnoite oli Mastertop 100 vaalean harmaksi sävytettynä. Nyt kun aloin miettimään, niin meillä vedettiin mastertopin pintaan joku "jälkikäsittelyaine" joka teki pinnasta "lakatun" kaltaisen. Saattaapi olla tämä aine joka reagoi bensan kanssa...
     
    Viimeksi muokattu: 9/7/19
  5. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Suositelkaas 35m2 tallin lattiaan pinnoitetta?

    Lattia on jo valettu, ja valu meni niin myöhään viime syksylle, että tekijä ei suostunut mastertoppia hiertämään enää kylmyyden takia.

    Eli mitä vaihtoehtoja on puhtaalle jo valetulle betonilattialle? Tallissa on tarkoitus huoltaa ja säilyttää harrastuskalustoa (kelkat, mopo, fillari). Tulityöt tehdään muualla ja kelkkoja liikutellaan rullilla, mutta kyllähän ne sukset välillä varmasti on suoraan lattiaa vastenkin paikallaan ollessa. Auto tuskin kovin usein tulee tähän talliin, mutta nastarenkaita olisi hyvä kestää kuitenkin.

    Eli kuivaan betoniin tehtävä kulutuskestävä, kemikaaleja kestävä ja ei mielellään älyttömän liukas pinta haussa. Kokemuksia/ehdotuksia?
     
  6. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Jos haluat hyvän ja olet valmis siitä maksamaan, niin akryylibetoni pinnoitus ammattilaisen toimesta. Samalla aineella voi tehdä jalkalista nostot seinille, niin kestää läträtä veden kanssakin huoletta.

    Halpa, helppo ja nopea ratkaisu on vetää epoksimaali pintaan. Kestää minkä kestää.

    Edit. Pohjatyöt on tärkeää tehdä hyvin oli pinnoite mikä hyvänsä. Sementtiliiman hiominen (noin 2mm pinnasta pois) esim. kuppilaikalla ja kunnon puhdistus. Yleensä "huonon" pinnoitteen alta löytyy hiomaton sementtiliima, joka irtoaa betonista.
     
    Viimeksi muokattu: 22/10/19
    Ässä tykkää tästä.
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    En tiedä miten tuo epoksimaali kestää ohjainrautoja. Muuten toki aika kestävää, mutta pitää laittaa hiekka sekaan, koska on ilman sitä erittäin liukas, jos yhtää lunta lattialla. Kyllä näihin esim. Sikalta löytyy epoksimaalia kestävämpiäkin pinnoitteita toki.
     
  8. jaju

    jaju Active Member

    MasterTop BC 372 + pohjuste ollut omassa ja monen muunki tuttavan tallissa. Meillä se on kestäny jo 12v eikä oo säälitty. Tuohan on epoksipinnoite ja hyvin on kestäny ohjarirautoja, hitsaus kipinöitä ym mekaanista rasitusta.

    Edit. Epoksihartsipinnoite
     
    Viimeksi muokattu: 22/10/19
    FFoxi tykkää tästä.
  9. jaju

    jaju Active Member

    Jäi mainitsematta että ite nuo lattiat on tehty. Hionta ja happopesu esim 20% muurahaishapolla jonka jälkeen 1vk kuivaus lattialämpö päällä. Sitte telalla pohjuste 2 kertaa ja pinnoite 2 kertaa kans telalla. Tulee yhteensä 2mm kerrospaksuus.
     
  10. TR76

    TR76 Lynx Bd 850 re 3700 22.Lynx Bd 850 re 3700 21

    Solmaster EP1 Garage on passeli ja kestää kyllä.
    Eboxi maali ei kestä koska kerrospaksuus ei riitä näissä.
     
    Ässä tykkää tästä.
  11. Hankisääski

    Hankisääski Vintage

    Itselläni on ollut tallin lattiassa jo monta vuotta epoksimaali, pelkästään kelkkakäytössä ilman ongelmia. Lattia on ollut testikäytössä siten, että siellä on kolmea eri kerrosvahvuutta maalattu. Yksi kerros ei riitä kuin kevyeen käyttöön (eli autoa sisälle ja ulos). Suositeltavaa on 3-4 kerrosta, jolloin kestää ryskätä kelkoillakin ja kestää myös kemikaaleja. En ole laittanut hiekkaa sekaan, eikä ole liukas talvellakaan. Hiekan sekoittaminen on toki mahdollista. On todella helppo maalata, et tarvitse mitään erillisiä primereitä. Haisee toki aivan perseelle hetken aikaa kuivatessaan :D. Sävytys onnistuu myös mm. RAL sävyihin. Eli edullinen ja nopea ja helppo ja oikeilla tuotevalinnoilla myös kestävä.
     
  12. Aa-Vee

    Aa-Vee Active Member

    Sikaflexin garage ajanut asiansa kohta 5vuotta tallissa. Helppo levittää telalla puhtaalle pinnalle. Jälkeenpäin mietittynä olisin laittanut toisen kerroksen, kun jostain kohdin ohjainraudat vienyt mennessään.
     

Suosittele tätä sivua