KITTILÄ-UTSJOKI

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Teikari, 21/11/08.

  1. Leppis

    Leppis Entinen retkikelkkailija

    Pulju-Pokka väli on hieno, ellei mönkkärimiehet ole ajaneet reitillä!
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Näin muistelin. Kerran olen ajanu, mutta sillon ei ehtiny nauttia paljoa maisemista.
     
  3. Teikari

    Teikari Member

    Hei! Semmosta vielä.. Onko tankkauspaikkoja riittämiin vai kannattaako varautua että tarviis kannua. Eniten arveluttaa inari utsjoki väli?
     
  4. PG

    PG Bomban tekeleet

    No tota tuota, ajoin aukaisijan roolissa Levi- Tieva, tankkasin 37l soppaa, kun taas viimeisenä ajanut tankkasi 12l.
    Eipä se hukkaan mene jos varakannun matkaan ottaa.
    Kaamasessa tankki täyteen, eikös sillä pitäisi pärjätä, mutta jos sattuu tulemaan pikkusen huruajoa niin ikävä siellä tassutella, kun kännykkäkään ei välttämättä kuulu.
     
  5. Marek

    Marek Skidoo xrs

    Millasta pätkää pokasta eteenpäin. Tarkoitus on ajaa ekana päivänä levi-pokka-inari-utsjoki.
    utsjoella ollaan pari yötä. Siellä olis nättiä käydä jäämerellä, onko siihen reittisuosituksia??
    Utsjoelta sitten saariselälle yhdeks yöks. Ja vikana saariselkä -sodankylä- levi
     

    Lisätyt liitteet:

  6. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Ummessa oli ollut. Kaverit ajo pari päivää sit läpi. Mukavan jouheaa ja nopeaa edettävää. Kulkee Pokka-Inari tien vieressä suurimman osan matkasta.

    Jäämerelle Tenojokea pitkin niin pitkälle, että tulee sula vastaan. Reitti koukkaa silloin vasemmalle ja putoaa sieltä lahden poukamaan. Ne maalla menevät reitit ja merkkaukset on ihan mitä sattuu. Jossain oli tikutettuja ja ristejä, mutta gepsi ei näyttäny reittiä ollenkaan sielläpäinkään. Sit taas kun gepsi näytti reittiä, niin ei näkyny ristejä, tikkuja eikä jälkiä.
     
  7. JULU

    JULU Xterrain 900 Turbo R -22

    Totta puhuu Nenone. Vauhdikasta baanaa se Pokka- Inari väli. Kaamasen kievarista saa bensaa ja ruokaa, reitti menee ihan vierestä. Kaamasesta Utsjoelle osin puutonta tunturiylänköä. Hyvin merkitty reitti. Viimeksi pari vuotta sitten kun käytiin jäämerellä, niin Tenojoella reitti jäämerelle oli merkitty jäälle risuilla. Muutamia virtapaikkoja risutus kierrätti ihan rantoja pitkin. Tana Brun kylän kohdalla Tenossa on koski ja silta joen yli, reitti kiertää kylän keskustan kautta. Kylältä saa bensaa. Kylältä jäämerelle päin reitti menee jonkun matkaa rantapenkkaa pitkin, kun joessa on siinä vielä kova virtaus. Tenon loppupäässä on autojäätie joen poikki ja siinä kohtaa pitää nousta pois jäältä. Jos tulee sula vastaan, niin voi olla myöhäistä. Viimeiset kilometrit Teno on ihan sula. Jäätien kohdalta reitti nousee joen penkalle ja menee muutaman talon kylän läpi joen vartta pitkin ja nousee tosiaan vasemmalle mäen yli lahden poukamaan, josta on komeat maisemat sulalle jäämerelle. Tenojoen reitti on helpoin reitti jäämerelle, jos reitti on risutettu. Ilman risutusta pitää olla tarkkana, ettei ui joessa.
     
  8. JULU

    JULU Xterrain 900 Turbo R -22

    Useampana keväänä ollaan ajeltu pohjois-Norjan reittejä. Reitit kulkee komeissa maisemissa tunturiylängöillä. Asutusta, eikä palveluita tuolla ei ole muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, kuin meren rannalla. Kelkkareitit gepsissä antaa suuntaa, mutta ei niihin voi luottaa. Reittimerkkaukset ovat mitä sattuu jätkänristeistä risuihin ja muovinauhoihin. Viime vuonna löydettiin Kautokeinon ja Altan väliltä oikein erämaan pääväylä, joka oli merkitty viimesen päälle hyvin ja oli paljon ajettu, mutta se puuttui minun gepsin reiteistä kokonaan. Reittien ulkopuolella ajamisesta saa Norjassa tähtitieteelliset sakot.
     
    bavo tykkää tästä.
  9. Marek

    Marek Skidoo xrs

    Kiitos viestistä.
    Vk9 lauantaina olis lähtö leviltä✓
    Täytyy vielä vähän miettiä tota jäämeren keikkaa.. toi tenojoen reitti kuulostaa siltä että olis hyvä olla joku paikallinen mukana kai sieltä maitakin pitkin menee reittejä. Täytyy vähän tutkia asiaa
     
  10. Heka

    Heka ski-doo Renegade XRS 600

    Aiemmin on Nuorgamin lomasta saanut oppaan jäämerelle maksua vastaan. Kannattaa soittaa ja kysyä.
     
  11. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Muutama vuos sitte kimmon kans ryykästiin paperikartalla ja hajuaistilla lakselvaan uimhan jäämereen. Oli meillä gepsi levi pokka välillä mutta set hajos 50kilsaa enne pokkaa. Kelit onneks suosi ni ei paljokaan sekoiltu reitillä.
     
  12. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Ei se niin vaikea ole miltä kuulostaa!
    Tikutusta seuraa vain niin varmasti löytää perille.

    Toki kai sieltä maitakin pitkin joku reitti menee, mutta me ei pari vuotta sit kyllä löydetty niin palattiin takaisin joelle puolesta matkasta.
     
  13. neliveto

    neliveto Well-Known Member

    Mihin on kadonnut nordatlas.no sivustolta kelkkareitit? Tietääkö kukaan mistä löytyis vastaava?
     

Suosittele tätä sivua