Koronavirus

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä hanski-58, 13/3/20.

Tagit:
  1. Zulu

    Zulu Active Member

    Rukasta en tiedä, mutta viikon päästä pitäs olla riksulla ja se jo vähän hirvittää:(
     
  2. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    No koskettaahan se sitä kautta että meijänki työnantaja on määrännyt matkustuskiellot päälle, ja koska monikansallisesta yhtiöstä on kyse, vaikuttaa se aika lujasti touhuihin...

    Muuten lähinnä naurattanut tämä ihmisten hamstraus, ihan niinku ydinsota olis tulossa.
    Ja se paskapaperin hamstraus... ymmärtäisin etäisesti jos siitä coronasta ois seurauksena vaikkapa 2 viikon ripuli... Vaan ku ei oo edes sitä järkisyytä.
     
    FFoxi tykkää tästä.
  3. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Miksi hirvittää? Saa varmaan aika rauhassa ajella mestoilla.

    Kunpa saisikin pari viikkoa kelkka/pilkkivapaata tämän paniikin vuoksi, niin olisin kiitollinen.
     
  4. Zulu

    Zulu Active Member

    Eihän siinä mitään jos sinne pääsee, mutta kerkiääkö Suomi lyyä jonku matkustus kiellon tai ruotsi rajat kiinni.
     
  5. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    En tiiä kuin rauhassa, eilen ainaki oli aivan helevetillinen kuhina paikallisessa icassa.. Riksulla..
     
  6. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Saattaa ruotsi sulkea rajansa taikka tulija joutuu joksikin aikaa karanteeniin. Jotenkin outoa toimintaa eu:un alueella. Tämä corona nyt ei ole kuin rankempi influenssa. Tulee suomeskin leviämään lähiviikkojen aikana. Oireettomia tai vähäisiä oireita potevat tartunnan saaneet tietämättään levittää eteenpäin. Pitää olla vaan huolellinen ja valita ruokakaupas käynnille hiljainen hetki jne. Eihän tuo nyt ole mikään toivottu sairaus.
     
  7. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Norja sulkee huomenna rajansa. Eiköhän suomi ja ruotsi seuraa perässä...
     
  8. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Huomaa aika selkeästi täälläkin, kuinka maailmakuvat on meillä ihmisillä hieman erilaiset. Omalla kohdalla tämä virus on aiheuttanut tähän mennessä mm.
    - Kaikki työmatkat peruttu
    - Työpaikalle tulevat vierailut kaikki peruttu
    - Työntekijöiltä joutuu estämään töihin tulon, mikäli ovat tulleet ulkomailta 12.3. jälkeen. Ja kyllä, näistä osa jää palkatta ko. ajalta.
    - Varautumissuunnitelma yritykselle
    - Ohjeistus henkilökunnalle
    - Yhteistyö terveysviranomaisten kanssa, varautuminen mahdollisen tautitartuntaan ja siitä seuraavaan yksiköiden määräaikaiseen sulkemiseen
    - Tiedonhankinta aiheeseen liittyen
    - JNE JNE...

    Toivon tosiaan, että itse virus alkaisi kohta laantua ja nämä toimet saavat leviämisen ehkäistyä. Jos tämä jatkuu pidempään kun kuukauden, niin voin luvata että monella meistä on tulevana kesänä reilusti vapaa-aikaa.
     
    Värjäri tykkää tästä.
  9. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ehkäistyähän sitä ei saa enää mitenkään asiantuntijoiden mukaan vaan nämä on varotoimet siihen että tilannetta saadaan kontrolloitua siten että terveydenhoito pysyy perässä mukana porrastetusti ja luultavasti loppuajasta tauti laimenee.
     
    Nipademu tykkää tästä.
  10. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Syynä varmaan se että ei tarvi käydä kaupassa jatkuvasti. Sitä ihmettelen että jos vielä terve olet niin miksi työntyä täyteen markettiin juuri silloin ja hyvällä todennäköisyydellä saada tartunta sieltä.

    Eihän tuo mukava tauti ole varsinkaan vanhoille. Jos vielä jättää osalla keuhkoihin 20-30% heikentyneen tehon ja osalla miehistä pudottaa testot ja kyvyn tehdä lapsia. En haluaisi kokeilla miten itelle käy. Voihan se olla aika vaikea välttää.

    Kannattaa sekin ottaa huomioon ettei itteään telo kelkkaillessa nyt muutamien viikkojen sisään. Voipi olla että ei saa hoitoa ellei ole hengenlähtö lähellä.
     
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Sillä erolla ettei tähän uuteen ole hoitoa eikä mahdollisista jälkiseuraamuksista tiedetä juuri mitään.
     
  12. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Majoitukset vähän arveluttaa jos pidempiä reissuja meinaa. Muutenhan kelkkailu on just hyvä harrastus tällaiseen aikaan ainakin jos yksin pääosin liikenteessä. Ottaa vaikka huoltoasemakahvien sijaan kahvit termariin matkaan kotoa.
     
    FFoxi tykkää tästä.
  13. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Pitääkö alkaa tarjota Koronavapaata majoitusta. Käydä desifioimassa mökki joka kävijän jälkeen. Sijainti reitin varrella ja autolla pääsee pihaan :D
     
  14. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Justiinsa tässä kattelen sääennustuksia. Riksulla on nyt maailmojen kelit ja lisää lunta luvassa. Itellä ois se hyvä, että ei tarvis kenenkään kans olla tekemissisä jos sinne menis. Kotua eväät ja bensat eli diisselit. Ei pysähy välillä ja menee omaan majotukseen. Ei tarvi nähä yhtään paikallista, kuin kaukaa katottuna, jos ei taho. Sitte onki eri asia, että vieläkö ne päästää rajasta ylitte takas.
    Minun ku ei tarvi mennä töihin muualle, ku tähä omaan toimistoon, niin sekään ei olis ongelma. Ei vaikka, joutuis olemaan 2 vkoa karanteenissa. Nytkin kyllä välttelen ihmisiä, kun olin Haaparannalla viime viikolla.
     
  15. willik

    willik Well-Known Member

    Vähän ensin naureskellut tautia mutta sitten, kun uutisissa oli, että 30% voi keuhkot vaurioitua niin ei allergistia naurattanu enää. Työpaikalle tuli etätyö suositus, palaverit teamsiin ja matkustus kielto.

    Tuota mietin, kun kaupungissa asuu, että hamstraus ihan ehkä ymmärrettävää, kun kaikilla ihmisillä ei ole tuttuja tuomaan ruokaa esimerkiksi kaupasta. Jotkin Facebookin puskaradioissa lupautui auttamaan tuntemattomia jos tarve on. Ihan hienoa heiltä.
     
  16. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Mistä tuo 30% keuhkojuttu? Ei oo sattunu silmään
     
  17. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Nykyään voi kaupasta tilata ruuat kotiin. Tai tilata ruuat valmiiksi kasseihin sinne marketille ja käydä vaan noutamassa.
     
  18. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    En enää muista. Kiinassa olivat tutkineet ensimmäisiä jotka siitä selvisi. Siis varmaan näitä jotka olivat hoitoon joutuneet.
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  19. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Ei kun nasse päähän ja ostoksille niin ei pitäs hätiä olla.
     
  20. willik

    willik Well-Known Member

    vetkulilm tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua