Koronavirus

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä hanski-58, 13/3/20.

Tagit:
  1. fxjannu

    fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

    Yle:
    "Suomi valmistelee rajojen laittamista kiinni
    Marinin hallitus valmistelee Suomen rajojen sulkemista pikaisella aikataululla. Hallitus perustelee valmistelua kansanterveydellä ja terveysturvallisuudella.
    Hallitus myös keskeyttää matkustaja- ja henkilöliikenteen niin nopeasti kuin mahdollista. Tämä ei koske suomalaisten paluuta kotimaahan.
    Suomalaisia kehotetaan palaamaan kotimaahan välittömästi, eikä suomalaisten pitäisi matkustaa ulkomaille. Tavara- ja rahtiliikenne sen sijaan jatkuu entisellä tavalla.
    Ulkomailta palaavat suomalaiset joutuvat kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin. Matkalta palaavat joutuvat sopimaan poissaolostaan työnantajan kanssa."

    Se oli siinä sitten kelkkareisut jos ei ole varaa olla viikkokaupalla palkattomalla ja ehdi huomenna yli rajojen. Menee varmaan aika nopeasti raja kiinni länteen koska tilanne siellä paljon pahempi kuin meillä.
    Liitojen sivuilla on jo maininta että työntekijälle ei makseta palkkaa jos on itse rikkonut ohjeistusta ja on lähtenyt reisuun.

    Mutta tilanteen mukaan se on vaan elettävä, tämä vuosi näin. Yleinen tilanne kuitenkin tärkeämpi, ja positiivista: paljon säästyy polttoainetta:D
     
    hanski-58 tykkää tästä.
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Jaahas... Näin se sitten menee... Montako työtöntä tässä syntyy yritysten ongelmien johdosta... Sen näyttää aika...entä asuntolaina asiakkaat jne. Miksi ihmiset eivät ymmärrä, tajua pysyä sairaana kotona. Kaikesta taas saadaan kiittää kiinaa.
     
    samumarkus ja Fudge tykkäävät tästä.
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Asuntolainoihin oli jo vuoden lyhennysvapaat luvattu Finveran kautta ja neljä pankkia muihinkin lainoihin lähtenyt mukaan sekä neuvotaan sähköisesti hoitamaan asiansa. Isoja ongelmia jo nyt ravintoloissa jne ja eiköhän se huomenna viimeistään tule määräys että lomautuksiin ei tarvita mietintäaikoja, vaan suoraan kotiin ja se pitäisi kaikilla ymmärtää että jos se bisnes kaatuu niin ei sitä ole myöhemmin työpaikkaa ollenkaan eli kait se lomautus on parempi. Kait tässä ongelma on että osa taudin saaneista ei tiedä edes siitä että kantaa sitä.
     
    Fudge tykkää tästä.
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Joo tuolla naruskatopikissa jo asiaa sivuttiinkin.

    Eli mekin pistettiin tulppiosafari jäihin tältä vuodelta. Koko hommahan naurattaa itseä, kun on terve. Mutta eipä naurata enää, kun miettii mistä ottaa vastuun pyytämällä kaverita ympäri maata mukaan reissuun, osalla kotona riskiryhmäläisiä joilta lähtee paskassa tapauksessa henki keuhkokuumeen takia. Majoituspalveluiden pitäjät ovat +70vuotiaita jne. Siinä alkaa itestä tuntumaan että ehin mie kelkkailla isolla porukalla ens vuonnakin, ei mun kausi tähän lopu eikä elämä kaadu jos ei päästä ajamaan ison porukan safaria just nyt. Samalla päätettiin että koitetaan kesällä tehdä porukalla reissu peruttuihin majoituspaikkoihin, että saataisiin edes osa tuosta taloudellisesta lovesta paikattua yrittäjille.

    Tarkoitushan nyt on vähentää sitä sairastumispiikkiä, että terveydenhuolto kantaa koko paskan. Taudin etenemistä ei sinänsä voi estää mutta voi YRITTÄÄ hallita ja estää mahdolliset riskiryhmien kontaktit.

    On tämä erikoinen tilanne, edellinen poikkeustilanne taitaa olla sodan ajalta.
     
    Panni, Värjäri, WeePee ja 18 muut tykkäävät tästä.
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tämähän on siitä hieno laji, että voi täysin rinnoin harrastaa yksinkin. Tilanteen voi järkevästi käyttää hyväkseen ja kelkkailla, ilman mitään riskejä taudin levittämisestä.

    Pakollisia kelkkavapaita odotellessa..kelitkin alkaa olla kohillaa:cool:
     
    möykkä ja pezq^ tykkäävät tästä.
  6. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    joo, ajamaan on tarkoitus edelleen mennä mutta pysyä pois ihmisten ilmoilta :)
     
  7. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Rakennusliitto on ymmärtänyt tilanteen vakavuuden ja sopinut väliaikaisista helpotuksista mm. lomautuksiin. Valitettavasti ainakin osa liitoista on valinnut perinteisen lyhyen tähtäimen linjan.
     
    TR76 ja Nipademu tykkäävät tästä.
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Sana hallussa ja Aamen pitkäjänteistä ajattelua sekä muiden ajattelua jota toivoisi kaikilta.
    Itse tulen kelkkailemaan jos terveenä säilyn mutta suunnitelmat muuttui omien vanhempien iäkkyyden takia.
     
    Nebwy tykkää tästä.
  9. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Kyllä se tosiaan kannattaa pitää mielessä että tuo terveydenhoito henkilöstö on siellä" etulinjassa" vastaanottamassa nuita taudinkantajia, tällä kerralla se on tuo Covid-19 virus jota oman teveyden uhalla ovat torjumassa ja hoitamassa.
    Kyllä siinä kutsumus on tiukassa..
     
  10. Kommein

    Kommein Pro-RMK 850 -19 155" 2.6", Lynx Racing -96

    Karanteeniin pistivät ko tulin työreisulta. Pakkasin reen ja lähin mökile pilkkimään koiran kans. Saapii pian viimein parven listotettua ja ulkosaunan kiukaan kunnolla piippuun kiini. Pirun powerbankki vain niin pieni että pittää kävässä kotona kääntymässä sen verran että lataan tuon ja haen toisenki tänne.
     
    hanski-58 ja FFoxi tykkäävät tästä.
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Äkkiä jostaki pieni aurinkokennolaturi. Se auttaa mökkihommisa.
     
    hanski-58 tykkää tästä.
  12. Bete

    Bete Well-Known Member

    Tai autolaturi? Joskus ollut mökkihommissa ylimääräinen auton akkukin mukana ja siitä voinut ladata älylaitteita aika monesti autolaturilla ;)
     
  13. BABLO

    BABLO Polaris RMK 850 Khaos 146 Slash -22

  14. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    No 6AH akusta ei ptiäis pystyä lataan kännyä kuin kahdesti tyhjästä täyteen. Kännykän akkuhan on periaatteesa 3ah... Niin hullulta kuin se kuulostaakin. Mutta nuissa on tuo tiheys eri luokkaa, kuin nuissa auton akuissa yms.
     
  15. xc 500 sp

    xc 500 sp Vanhaa rautaa

    Vähemmän somea, enemmän pilkkimistä niin akku kestää :D
     
    Fudge, Nipademu ja petes88 tykkäävät tästä.
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Näissä on ehkä hämäävää se, että akkuporakoneen akku lienee 18V. Ampeerituntilukema määrittää sen, että periaatteessa esim. 6Ah akku tuottaa 6A:n purkausvirtaa yhden tunnin ja vastaavasti 1A:n purkausvirtaa 6h ( todellisuudessa määritetty jonkin standardin mukaan tietyllä purkausvirralla). Energiamäärästä taas kertoo Wattituntilukema, joka voidaan laskea jännite kertaa tuo ampeerituntilukema. Eli 18 voltin ja 6Ah akkuporakoneen akun energiamäärä on 18*6 = 108Wh. Jos taas puhelimen akun 3000mAh eli 3Ah ja jännite 5 volttia niin se on vain 15Wh energiamäärältään. Minusta noiden puhelinakkujen jännitteet vielä vaihtelee eli esim. muutaman vuoden vanhan Microsoft 650 puhelimen akussa näkyi lukevan 2000mAh / 3,8V = 7,6Wh
     
    Leboef, TeHo ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  17. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Mutta,

    Moniko tekee etänä hommia? Ite koitan miettiä keinoja, jolla voisin vielä vähä enemmän etänä tehä duunit.
     
  18. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Hep
     
  19. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Kyllä kai tässä on jo useampi vuosi tehty silloin tällöin etenä työt. Nyt tehty jo toista viikkoa etänä töitä. Niin kauan, kun suunnitteluohjelmat pyörii läppärillä ja saa etäyhteydet firman kansioihin niin hommat rullaa normaalisti.
     
  20. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Etänä mennään tääläki
     

Suosittele tätä sivua