Koronavirus

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä hanski-58, 13/3/20.

Tagit:
  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Jos nyt jotain positiivista pitää hakia tästäkin tilanteesta. Niin mittaisko tämä nyt kerralla Suomen kyvyn tehdä töitä etänä. Siitä on aina puhuttu. Käytäntö on ollu kuitenki ihan muuta. Paljon jengi tekee "etänä" töitä. Mutta mitä olen vierestä seurannu, niin monelle se on tapa tehdä töitä vähä rennommin ja ehkä vähä vähemmän.
    Saataiskö nyt aikaan kulttuuri, että jengi osais tehdä duunia ihan tosissaan, ilman että on joku vahtimassa vieressä. Tämä ei ole sitten yleistys, mutta nuita mainitsemiani tapauksia on maassamme rohki paljon.. Liian paljon, jotta etätyö todella lähtis toimiin.

    Kyllä tämmönen kotikonttorissa työn teko vaatii oikeasti asennetta. Ite olen kotikonttorista tehny duunia jo kymmenen vuotta. Jossain vaiheessa sumentui täysin työajan ja vapaa-ajan raja. Tämmönen alko koitteleen terveyttä melko riskisti. Nykyään teen töitä kellon mukaan ja suljen tietokoeen ku päivä on täys. Tehokkaampaa työntekoa ja ei ala hummeeti sassaroida niin joutuin.
     
    tmylsy tykkää tästä.
  2. Kommein

    Kommein Pro-RMK 850 -19 155" 2.6", Lynx Racing -96

    Somea ei ole tullu kauheasti kurkittua. Ei vain viitti eristää itteänsä ulkomaailmalta ko muutenki tulee oltua tuola montussa liikaa. Kävis samala vilkuttamassa mummile ikkunan takaa :)
     
    xc 500 sp tykkää tästä.
  3. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Kolmas viikko menossa etänä putkeen.Vuosia tehny satunnaisesti, ei koskaan tällaista putkea ole ollu. Selkä ei kiitä, kun on tottunut mootoripöytään. Ja ei ole tuolin vika. Ihan uus Kinnarpsi. Pitää käpeksehtiä enemmä. :rolleyes:
    Työn säännöstely on itelle vaikeampaa. Konttorilla ja reissussa tulee luonnollisesti taukoja, himassa päivät venyy ja ei osaa oikein tauottaa...vielä.
     
  4. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Yrityksessä jossa työskentelen ei tuotannolliset työntekijät voi tehdä etätyötä. Itse näen että tällöin myös toimihenkilöt ja johto pitää näkyä työpaikalla säännöllisesti. Työpaikka on yhteisö jossa tälläisissä hankalissa tilanteissa on myös mahdollisuuksia. Onneksi pystymme töitä jatkamaan tällä hetkellä pääosin normaalisti, tilanne huomioiden tottakai.
     
    Fudge ja Nipademu tykkäävät tästä.
  5. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Etänä toistaiseksi, mutta kova on ikävä tehtaalle...
     
  6. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Laidasta laitaan muuttuu maailma.
    Hetken oli avokonttori lasipalatsissa tehokkuuden huipentuma. Ideat pääsi sinkoilee...:D luovuutta ei rajoittanut kuin työaika.

    Niin vain hävis vakaus taloudesta. 2008 yksi viikonloppu, ja teki saman.
    Paska homma.
     
  7. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Kouluissa sama paska. Meidän uudessa lähikoulussa ei luokkia, erilaisia avoimia tiloja joissa kaikki sitten luovasti yhdessä opiskellaan rauhattomissa ja hälyisissä tiloissa. Ajan päästä sitten todetaan, että vituiks meni.
     
  8. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Liekkö duunareilla varaa enää harrastaa kelkkailua ollenkaan, kun lukee tätä aihetta kaikki tekee jo kotoaan työt??? Allekirjoittanut ei kohta enää edes tiedä mitä on työ, mutta ei oo kyllä varaakaan kelkkailla;)
     
  9. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Täällä päässä tasavaltaa suurin osa etätöissä, kaikkea ei pysty tekemään etänä eli meikäläinen töissä fyysisesti, en toki aivan yksin. Onhan tämä varmasti pitkä kuukausi "pitää linnaketta pystyssä" mutta minkäs teet jos se edes kuukauteen jää.
     
  10. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Tarkennuksena siis; kommentoin sivustaseuraajana ysiluokkalaisen opiskelua.
     
  11. takis

    takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

    Auto ja muuttohommia vähän hankala tehdä etänä mutta karanteeniin laittovat kun sunnuntaina tultiin moskoselista.
     
    Fudge tykkää tästä.
  12. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Taitaa tulla vaikea ja takkuinen vuosi. Tulee kestämään monta kuukautta. Poikkeuslaki jää voimaan hetkeen jolloin on nähtävissä tartunjen / sairastuneiden väheneminen. Kiinan nyky hetkeen / tilaan en usko pitävän paikkansa. Liian nopeesti väheni sairastuneet.
     
  13. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    No Kiinassa ja muutamassa muussa aasian maassa tehtiin aika rajut toimet heti alkuun ja nämä varmasti ovat edes auttaneet tilannetta. Mitä itse töiden puolesta Aasian tilannetta tiedän niin esim siellä kun on lyöty jokin alue kiinni niin ihmiset oikeasti noudattaa tuota käskyä. Eikä niinkuin meillä Euroopassa mennään hällä väliä asenteella ei koske mua oon terve kyl mä nyt voin lähteä sinne mikäli minua huvittaa. Toki aina tulee se, että mikä on Kiinan kohdalla propagandaa ulospäin ja mikä omille kansalaisille.. Kommunisti valtiosta sitä on välillä vaikea ottaa selkoa :D
     
  14. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Ei kannata kaikkea epäillä, jota ulkomailta kuulee.
    Meillä on Kiinan tehtaalla Suomalainen johtaja, jonka kanssa päivitellään tietoja joka päivä. Siellä on Wuhanin ulkopuolella ollut jo viikkoja tilanne, että uusia tartuntoja ei ns. sisältä ole tullut. Ulkomailta sen sijaan on. Tehtaatkin pyörineet koko porukalla jo viikkoja, kun tammikuussa oli vain vajaa 20% henkilökunnasta töissä. Myös Wuhanissa on tilanne paranemaan päin.
     
    fxjannu, Värjäri ja Fudge tykkäävät tästä.
  15. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Tässäkin on vielä selkeät erot Skandinaavian ja keskieuroopan välillä.
     
  16. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    kyllä Kiinasta tuntuu tavaraa tulevan toimittajilta taas , rahdit vähän tökkii kun niin moni lentokone on maassa että tila ei riitä kaikelle mutta toistaiseksi kaikki on tullut ennemmin tai myöhemmin :)
     
  17. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    IMG_20200319_110724.jpg

    Jostain syystä ei himota tuoda etätöitä kotiin :rolleyes:
     
    takis, wasted years sleds., hanski-58 ja 8 muut tykkäävät tästä.
  18. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Ehkä sielä pyöriikin kohta täysillä, tai antavat ymmärtää. Ite en heidän ilmoituksiin usko, valitettavasti. Suomen toipuminen on aina ollut pitkäs liemes. Toki en näin toivoisi asian olevan. Olemme vaan niin pieni maa kaikessa suhteessa.
     
  19. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Sehän näissä rajoituksissa on ikävä puoli, että leviäminen on hitaampaa. Ei tuota leviämistä voi estää, sitä voi vain viivästyttää.
     
    Värjäri tykkää tästä.
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Niin sillähän haetaan myös sitä että nämä oikeat työn sankarit on auttamassa meitä muita vähemmän tärkeitä ihmisiä kokoajan, varmaan tähän laskettu heidän lähes 100% sairastuneisuus tämän touhun aikana, eli kerkeävät välillä sairastaa ja palata töihin.
    Voi olla mielenkiintoisia tes-vääntelyä tulevaisuudessa näillä kaikilla pienipalkka aloilla jotka on nyt se tärkein porukka, itse esimerkiksi pidän viimeisen päälle ammatitaitoista ja vaativaa siivoojaa todella arvossa ja näinä aikoina arvostus vaan nousee.
     
    Viimeksi muokattu: 19/3/20
    Kamppi, teme-, hanski-58 ja 3 muut tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua