Sotkamo-Ristijärvi

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä polle79, 23/1/08.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joo jonkuhan se jälki pitää lisätä kelkkareitit.fi palveluun.
     
  2. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Ei ole oikein nykyaikaa tuollainen että joutuisi lataamaan pdf/jpg kuvia. Ehdottomasti tuollainen kelkkareitit.fi -tyyppinen palvelu jossa on jäljet.

    Nyt näinä aikoina asian tekee vielä hankalammaksi jos jotkut Kamoren pätkät eivät vielä olekaan luvallisia tai edes valmiita, kuten jo on käynyt selväksi.

    https://www.kamore.fi/wp-content/uploads/2020/12/Kamore150k_Ristijarvi.pdf
     
    Viimeksi muokattu: 24/1/21
  3. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Nytpä tuo näkyy kelkkareitit kartassaki muutos
    Linjaukseen..hehe ..
    Musta viiva..harhaan johtaa
     
  4. antti74

    antti74 Well-Known Member

    Kiimasjärvi- kusianjärvi ajettu tampparilla 25.1.muutama satametriä ajamatta kun menee vetelä suon poikki paskolammin kohdalla
     
  5. TeemuOksanen

    TeemuOksanen Member

    Ristijärveltä oli unohtunut tehä pari siltaa jopa, tekivät nekin sinne kyyl , pientä parantamista on niissäkin ... kun ns. etupuuta ei ole laitettu, ajateltu vaan 1m lunta ei tartte. nyt tilanne se että vähillä lumilla voi ajaa suksen alle... merkkaukset hieman vitun puutteellisia. hieman saa arpoa jos ei jälkiä ole. yksi virtaava puro jossa ei siltaa ole saattaa olla eksotiikkaa kun sula keskusta ja reunoilla korkeat reunat saattaa muodostua.... eli yhdyn samaan ihmettelyyn kun tehdään jotakin ja korjataan taas lisää. kerralla kuntoon ! hallinnollisiin kuluihin ne saa upotettua kyl melkosia rahoja ja kyrvänimijät niitä sitten nostaa palkkoina.... ajosuunnassa ristijärv-sotkamo laahtasen jälkeen 888 tien ylityksen jälkeen ihan paskaa pohjaa. vahvaa keppiä pystyssä ja jopa 15cm kantoja reitillä- pitäisi koneella käydä-
    hankkeen piti väliraportti tehä vuodenvaiheen jälkeen. no eio näkynyt.
     
  6. Härde

    Härde Well-Known Member

    Tuon 888 tie-Sotkamo alkupätkän kävin vähien lumien aikaan katsomassa autolla solansuontieltä käsin....tielle asti näki että aukulla samat kannot pystyssä ja mitä ennenkin.
    Saa ajella oikeasti varovasti tuolla kohtaa, ei pysty ajamaan suoraan, kun ei kelkan levyistä kannotonta kohtaa pujottelematta löydy.

    Toivottavasti tuosta rahapuolesta tulee julkinen loppuselvitys mihin ne oikeasti on mennyt. Veikkaan että noin 1/3 suoraan sellaiseen mikä ei siirrä uralla hiekanmuruakaan eri kohtaan. Olisimpa väärässä.
     
  7. TeemuOksanen

    TeemuOksanen Member

    joo. nämä tämöiset hankkeet osataan lypsää... olipa siellä semmoinen nousu joka piti kiertää pois pohjalta =) ja keskellä reittiä isompia kantoja =) väliraporttikin uupuu vaikka henk,kohtaisella facetilillä on joku 3-5x päivässä päivityksiä, olisin odottanut parempaa tiedotusta hanke koordinaattorilta,
     
  8. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Miten se on tuo Sotkamo-Ristijärvi ja siitä Sotkamon puolen osuus? Oliko siellä jotain jota pitäisi korjata tai kehittää?
     
  9. antti74

    antti74 Well-Known Member

    Onhan siellä vaikka mitä korjattavaa
     
  10. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Viimeksi muokattu: 2/2/21
  11. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Hoitaako Vuokatin Safari Sotkamon alueella uria? Sieltähän varmaan saisi myös ajantasaista tietoa noiden urien ja uusien reittien kunnosta ylläpitäjän näkökulmasta.
     
    Viimeksi muokattu: 2/2/21
  12. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Taisipä asiaa jo kommentoida nuita vuokatin safarin reittilanureita;)
     
  13. Härde

    Härde Well-Known Member

    Näytti lana liikkuneen viikolla 888-tieltä Ristijärvelle päin. Nyt olisi tällä suuntaa harvinaista herkkua tarjolla. En muista ainakaan 10-vuoteen tuommoista tapahtuneen. :)
     
    Nipademu tykkää tästä.
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    5Tien ylikin oli mennyt 2krt uudella baanalla.
     
  15. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Sotkamoon päin .sitten on lanaamatonta pattia kusian järvelle asti..tuosta hiisijärven kupeilta menevästä tien ylityksestä.
    En suosittele kaks päällä tourinki kuskeille:(
     
    Viimeksi muokattu: 14/2/21
  16. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    joo ristijärven puoli oli koneella ajettu,mutta vain nimen omaan ajettu...ojat täyttämättä ja uralle jäänyt muutama paha pommipaikka, mitkä ei kuulu hoidetulle uralle...ei sillä olihan tämä nyt kuitenkin positiivista, että siellä on kone käynyt....edellisestä kerrasta mahtanee tosiaan aikaa!! kelkan levyinen ränni on yleensä ollut vastassa tuolla suunnalla.
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Onko siis Sotkamoonkin päin ajettu?
     
  18. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    ristijärven tieltä eli siitä hiisijärven risteyksen paikkeilta kusianjärvelle asti on luomu uraa ja välillä melkosta puun kiertoo. uralinjaus voisi olla jouhevampikin, ainakin kunnossapidon kannalta katsottuna !!:)koneella on ajettu sotkamosta päin kusianjärvelle asti.
     
  19. hemuli

    hemuli Well-Known Member

    Heps
    Ajelen ensi viikon ympäri Kainuuta ja meinasin ajaa Sotkamosta Ristijärvelle kun ei ole aiemmin tullut ajettua tuota väliä. Onkohan tuo koko 70km maapätkä jo sikapatilla vai pystyykö etenemään kohtuudella touring henkisesti?
     
  20. Trt

    Trt Member

    Onko tietoa kusianjärvi-ristijärvi pätkästä?
    Joko lana käynyt vai onko kelkan mentävä ura kantojen keskellä
     

Suosittele tätä sivua