Yleiset skiidokysymykset jotka eivät kaipaa omaa topikkiaan!

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä sahtari, 11/12/10.

  1. rainbow6

    rainbow6 KRT

  2. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Näyttääkö nämä ok:lta, omasta mielestä ei.. Kelkka 850 rene ajettu 7tkm öljyillä 1400kmo_O
    IMG_20210214_111430.jpg
     
  3. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ihan tavallista ketjukopassa tuo hile, ehkä vähän reilusti on mutta toisaalta isolla koneella tulee hampaalle erilailla voimaa... Äkkiä tuon kopan kuitenkin avaa tarkistusta varten.
     
  4. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Selvä. On todettava että nytrossa 4 tonnin vaihtovälillä ei olisi ollut tuollaista hilettä havaittavissa. 135hp vs. 165hp, ja tämä rene on siihen nähden kevyellä ajolla.
     
  5. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Jos ketju on liian kireällä, niin kiristimen laahain kuluu nopeampaa, ja siitä irtoaa hilua öljyyn. Tai ainahan siitä sitä vähän irtoaa, kuvassa vähän normaalia enemmän irronnut.
     
    Viimeksi muokattu: 15/2/21
  6. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Ok, nyt tulee noob kyssäriä:D mutta mites tuo kireys sitten, olen pitänyt siinä n 5mm väljää variaattorin kehällä. Pitäisikö olla enemmän? Ohjekirja on aika pelkistetty tuon kireyden säätämisen suhteen...
     
  7. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    jos kiristät sen kiristimen pultin sormikireyteen on se silloin hyvä. Ei pitäisi kyllä tuntua klappia jos variaattorista kokeilee. Ja öljyt kimaltelee aina :)
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Ennen oli tuo sormikireys ohje hyvä, mutta kyllä nykyään näissä pitkän ketjukotelon laitteissa olen esim. Catissa laittanut tiukan sormikireyden ja siitä kolme varttia takaisin. Kyllä sinne öljyyn kertyy sitä pientä hilua ihan normaalistikin ajan saatossa.
     
  9. Skippaduu75

    Skippaduu75 Well-Known Member

    Mites pitkät jonot merkki huoltoon/korjaamolle muilla on tähän aikaan vuodesta? Paikallisessa 2-3vko:eek:
     
  10. häpi

    häpi Member

    Vastaan omaan kysymykseen. Aikansa kun nettiä selaili niin tuli vastaan tehtaan sarja jolla pääsee eroon tuosta muovirullasta. Osanumero on 415129409 ja hintaa oli paikallisella kauppiaalla 37€.
     
  11. jjaamppa

    jjaamppa freeride 146"

    Summit 850 -17 154". Pitäis vetopyörien akseli irrottaa vaan tuntuu olevan satula melko tiukassa kiinni niin oisko jotain konstia millä sais irti. Jollain videolla joku oli tehnyt ite ulosvetäjän mutta ei oo tähän hätään materiaalia mistä tehä
     
  12. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Lämpöä ainakin reilusti ja joku ohut lauta tunnelia vasten, mihin kammeten koittaa jollain jytyllä meisselillä vuorotelleen eri puolelta satulaa nitkutella.
     
  13. jjaamppa

    jjaamppa freeride 146"

    Jep lähti kun aikansa nitkutteli ja lämpöä antoi
     
  14. jjaamppa

    jjaamppa freeride 146"

    Ja oisi myös toinen kysymys, ko. kelkka syö liikaa öljyä, pystyykö tuota öljyn syöttöä jotenkin säätämään?
     
  15. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Mitkä sukset xp-summittiin? Nyt paikallaan powderprot ja suksissa walkerin 435mm pitkät iskarit, kun vakiot on 420mm. Ohjaus on liian tarkka. Powderit kun laittaa satulassa etuasentoon niin on hieman parempi, mutta taka-asennossa aivan kauhea ajettava esim. jäällä. Haritusta säädetty 20mm ja satulat leveimmässä asennossa olkatapissa. Pelaako powderit, jos lyhentää nuo kepit oikean mittaiseksi? Vai pitääkö hommata suosiolla jotkut muut sukset?
     
  16. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Powderit saa jotenkuten pelaamaan kun Höylää pohjan ihan tasaiseksi ja lyhentää raudat. Mutta omasta mielestä powdereista aika jätti siinä vaiheessa kun selällään ajettavat kelkat poistui tuotannosta.

    Sukset kannattaa valita kyllä sen mukaan miten kelkkaa käyttää. Sekakäyttöön laittaisin Lynxin DS+ sukset. Puhtaaseen umpisenkäyttöön Ski-Doon Pilot DS-3 niillä nokan levikkeillä. Polariksen gripperi menee kanssa umpissuksena jos haluaa kantavuutta vähän enemmän kuin pilotti tarjoaa.
     
  17. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Kelkka emännän käytössä, ei ole niin nöpönuukaa kunhan ois vakaa ajaa. Mitä veikkaat, saako tuota noilla iskareilla pelaamaan vaihtamalla aliohjaavammat sukset, vai pitääkö suoraan lyhennyttää nuo kepit?
     
  18. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Itellä oli aikanaan XM Summitin keulalla 42cm keppien tilalla vastaavan Freeriden noin 44cm kepit eikä se hervoton ollut. Lynxin DS on tosiaan melko kantava ja rauhallinen suksi. Tällä hetkellä DS Dokkerissa ne alla ja naksun pitemmät/jäsymmät etuiskarit niin piän jopa vakaampana entä vakioiskareilla, joilla keula pehmeytensä vuoksi hakee ja vajoaa mutkissa helpommin. Tuo DS ei ole niin pureva kuin PP eikä tehe semmosia äkkinäisiä tuikkeja patin pohjilta yms.
     
  19. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Onko DS sama kuin blade? Vai onko ne vielä erit.
     
  20. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kyllähän nuo pitemmät kepit korostaa sitä jos sukset on tosi äkkiottoiset... Mutta kyllä sen varmasti saa silti pelaamaan
     

Suosittele tätä sivua