Sidewinder vai Xterrain turbo

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Pekka AC, 23/3/21.

  1. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    Oli henkinen päätös jo olevinaan olemassa, että SR Viper vaihtuu uuteen tai uudehkoon puolipitkään (137-146) Sidewinderiin. Nyt on alkanut rinnalla polttelemaan uusi Xterrain 900 turbo. Käsityksen mukaan BRP on saanut moottorin hiottua terävyydeltään ja hauskuudeltaan jo lähelle jammun tasoa. Oma ajo on 99% reittiä, joten oishan niitä ns. järkevämpiäkin vaihtoehtoja, mutta kun tehokas 4t on se juttu. Jammun alustasta saa kunnon kepeillä kohtuullisen, mutta PPS3 on aika vakuuttavan oloinen kun aika harvoin nuo omalle kohdalle sattuvat reitit on sileitä. Voi kun sais pakettina jammun keulan ja lynksin perän... Mitäs raati ajattelee näiden kahden kaveruksen välillä?
     
  2. Skippaduu75

    Skippaduu75 Well-Known Member

    Xterrain ehdottomasti jos vähääkään reittiä paukuttaa.....
     
    Nebwy ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  3. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Jos 99% ajoista pelkkää reittiä niin 146sen vahvuudet muuttuu kyllä heikkouksiksi. Kattelisin kyllä 137 mitassa.

    Tehokas nelari tuossa mitassa niin xrs rene, mach z , thundercatti tai sidewinder.
     
    Hemikoo, titanium ja petes88 tykkäävät tästä.
  4. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    137/3500 ja 146/3700 ero on tosiaan reitillä todella tuntuva ja nimenomaan 3500 eduksi. Juuri vaihdoin 3500 > 3700 ja tuntuu, että pitää mutkiin melkein pysähtyä entiseen verrattuna..

    Itsellä painaa vaakakupissa viikon pilkkireissuilla reenveto ja pakko pystyä myös ummella ja vesijärvillä edes kohtuudella liikkumaan. Pelkkään reittiajoon ei missään nimessä yli 137/3500 pitkää kannate minusta edes harkita, koska ketteryys kärsii mutkaisella reitillä liian paljon.
     
    juoni ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  5. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    BRP puolelta Skiippa Renegade näyttäisi olevan 900 turbo ja 137 alustalla. Siinä vain tulee paketissa uusi semiaktiivinen jousitus. Varmasti uutena hyvä, mutta vähän hirvittää systeemin kulma-anturit yms.
     
  6. teme-

    teme- Well-Known Member

    Eikös renegade xrs ole normi kybbiläisillä?
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  7. Viikinki

    Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

    Valintaohjelmassa on mahdollista saada ilman "aktiivialustaakin" ;)
     
  8. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    No niin onkin. En huomannut, että semiaktiivisen kohdalta voi napata ruksin pois. Hintakin kohtuullstuu kummasti kun rapsi tuon option pois. Nythän tuo voisikin olla ihan varteenotettava vaihtoehto...
     
  9. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Makuasioita kumman laitat, reittiajoon Xtrerrain vakiomatolla on aivan järkyttävän kankea ja tuntuu että on kyljellään jos mutkassa on yhtään pattia, matto tarttuu kuin takiainen kiinni.
    Renegadessa on samat kujeet kuin Sidewinderissäkin Jouset uusiksi ja simmihommaa alustaan ainakin.
    Sidewinderistä voimanlinjaa laittamalla paljastuu melko raivoisa kiskoja mutta silti ei väsytä kuskia vaan sellainen leppoisa vietävä, vanhanmallin kaasulla oleva Renegade oli kyllä mutkaisella pätkällä rasittava ja vaarallinen ajaa ja Sport asennolla ihan täysin ajokelvoton pienemmissä nopeuksissa, Eco modella pystyi ajamaan, voimaeron huomaa täysin vakioon Sidewinderiin selvästi. Renegaden ohjaustuntuma on kevyempi ja vakiona kantavempi säätö iskareissa sekä ehkä mutkapätkillä ei tunnu niin painavalle, toisaalta siihen on pakko vaihtaa ohjaavammat sukset jos lunta on baanalla enemmän kuin 3cm mikäli eivät ole muuttuneet paremmiksi joten kun suksi lähtee puremaan voi painontunne lisääntyä vahvastikin.
    Oon tässä itsekin laskeskellut jos uuden R-koneisen Renen laittaisi, 19500 menisi muutosten kanssa kelkkaan kun suksia löytyy mistä laittaa tilalle. Ihanan halpaa :D, ehkä on aikaa taas rassailla vanhaa mutta silti polttelee mielessä hitto kun pääsisi kokeilemaan...
     
  10. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vaikuttaa että ovat tosiaan makuasioita. Xterainia itsekin miettinyt ja -21 mallia kävin reipas 180km ajamassa, mukana oli osan matkaa turbo rene jotta sai vähän tuntumaa reitin kunnosta. Aika eri mieltä aikaisemmista kommenteista.
    Xterrain 51mm matolla meni mutkat todella nätisti ei kallistellut eikä ollut ongelmia kääntää, pystyy jopa menemään sladissa mutkia (kelit varmaan vaikuttaa). Tuo matto tärrää aikalailla jaloille vs nasta cobra. Etupukki pohjaili ihan ihme paikoissa eli ainakin tuohon -21 malliin saa tehdä ihan samoja shimmitys kierroksia kuin kaikkiin muihinkin kelkoihin mitä olen hankkinut, tuskin se uuskaan jämäkämmällä säädöllä tulee kun tällainen retkimalli kyseessä. Kovasti epäilin tuota 3700 pitkää reitillä ja tuntui todellista kokoa pienemmältä.
    Se kaasu, jos sitä ei opi käyttämään niin varmaan on hankaluuksia oppia muitakin uusia asioita. Ei se tosiaan nyky malleissa ole ideaalinen enkä ole sen suuri fani. Mutta sportilla mennään kelissä kuin kelissä eikä näe siinä ongelmaa, peukaloahan kuitenkin ohjataan itse ja se kontrolloi tuota kaasua. Tottahan -19 malliin kun vaihtoi voimansiirron jouset tilanne parantui jonkinverran. Uudemmissa on jo varin jousi vaihdettu, vaikuttaisi pelaavan sillä paremmin.
    Onko tuo uusi kaasu parempi kuin vanha... enpä tiedä mutta tuskin se huonompi voi olla, joten uskaltaisin sellaisen hommata.
    Uusi Rene myös ajatuksissa, mutta jotenkin taas tekisi mieli vaihtaa jonkinverran erillaiseen ja opetella sillä ajamaan (haastaa itseään oppimaan jotain)
    SW:ssä on mahtava moottori, siihen se omalla kohdalla jääkin.
    Onneksi jokainen voi tehdä oman valinnan ja ei kannata niin hirmuista painoarvoa pitää meidän muiden höpinöille. Nämä on niin omista mieltymyksistä ja sattuneista keleistä kiinni.
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joo pahasti ottava oli keli kun 2021 mallia ajoin, vatkasi niin pahasti sivuttain etten ole huonompaa kelkkaa ajanut vielä ikinä vastaavassa paikassa (tai ehkäpä vuoriporien koeajot siinä ollut vastaavia) en tiedä onko esim 146SW:ssä sama matto mutta kovemmalla jäisellä kelillä sivupito oli jopa huonompi kuin 44mm Backcountry X:ssä joka taas oli hyvä asia, kuitenkin täysin point 'n shoot kampe vrt 137 SW:hen.
    Etupukki tuli kyllä oudosti läpi vertaapa vaikka vakio Reneen mutta tietotaitoa säätöön onneksi löytyy suomesta.
    Ongelmahan on siinä vanhassa kaasussa että nimenomaan se peukalo ei ohjaa täysin sitä menoa kuten pitäisi vaan kelkka ryntäilee päättömästi puunkierrossa jos sattuu olemaan täydet paineet turbolta tulossa ja just löysäät kaasuun niin mennään 20m kerralla suoraan. gontsollekin tuttu kaveri tais ajella 3tkm mittariin sillä ekalla mallilla ja ei ole vieläkään traumoista päässyt yli kun oli polonen joutunut ajamaan potilaan korjaamoon sisälle :D.
    Uudessa 900R Xterrainissa taisi liukurungot päästään taivutettu, vanhassa ei ja silläkin pitäisi päästä kokeilemaan, taisihan siihen saada 41mm Cobran matoksi mutta samalla tulee tingentangel näyttöä jne.
     
    gontso tykkää tästä.
  12. teme-

    teme- Well-Known Member

    Yamaha sidewinder 137, Ski-doo renegade xrs 900 turbo, Lynx xterrain re 900 turbo
    Jos noista kolmesta pitäs valita reittiajoon itselle niin kyllä se skooda lähtis kärriin kyytiin. Jos lynxi olis 3500 pitkä niin silloin valitsisin sen.
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  13. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    On tosiaan pitkälti makuasioita. Ja mokomat herkkiä moneen säätöön ja asiaan. Nykyinen Viper oli alkuvaiheessa ihan järkyttävä, kunnes löytyi oikeat sukset alle ja meistä tuli saman tien hyviä kavereita. Vauhdikas ajo on hauskaa, mutta eipä näillä tule kelloa vastaan ajettua. Ranteita venyttävä hauskanpito onnistunee tässä keskusteluissa mainituilla kamppeilla varmasti. Joku ihme näissä jammuissa vain viehättää niin paljon, ettei osaa ihan helpolla vaihtaa. Lynksissä iso miinus itsellä se, että polvet hakkaa kuomun takakulmiin (olen 185cm) ja mutkissa ei saa luontevasti sisäkurvin polvea vietyä kuomun sivulle. Jammussa ja skiipassa parempi muotoilu tältä osin. Tämä sama ongelma oli uudessa 850 ravessa, kun kävin hiljattain kokeilemassa. Ihme homma, kun nimenomaan mainostavat rungon ja penkin muotoilua, jonka pitäisi tukea helppoa kehon painon siirtelyä.
     
  14. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Huomasin saman polvien hakkaamisen radienin kanssa. Ite 187cm. Osa on laittanut jalkakoukuilla ja tangon siirrolla ajoasentoa taaksepäin. Semmosta en oo päässy kokeilee..
     
  15. anttiL

    anttiL Member

    Eli "KYB PRO 36 (ja 40) Easy-Adjust" jos jättää Smart-Shoxit ruksaamatta? Onko noista tarkempia speksejä missään, lienee klikkereillä kuitenkin?

    rmotion.png
     
  16. teme-

    teme- Well-Known Member

    Eikös noi ainakin kuvissa ole ihan 3 säätöset kybit.
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Eikös ne easy adjustit olleet paluu ja yhdellä yhdistettyllä puristuolen klikkerillä
     
  18. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    Eikös tuo nykyinen easy adjust ole juuri noin. Ja normiklikkerit eli luokkaa parikymmentä naksua
     
  19. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Näin ainaki haisulin vakiokepit paitsi että alustassa vain puristuspuolen nupilla.
     
  20. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Aika miedoilta kepeiltä kuulostaa näin äkkiseltään.

    Laittaisin tämmöiseen muutenkin
    sikakalliiseen lippulaivaan kyllä isoimmat ja parhaat iskarit mitä on tarjolla. Voimaa on ja painoa, joten ilman kunnon pumppuja melko ristiriitainen laite.
     

Suosittele tätä sivua