Yamaha 2022

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Fiiberi, 12/2/21.

  1. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vähän nyt ehkä tehty tämä tonnin kevätetu. Esim. Transporter lite tänä vuonna 9990€ ja ens vuoden malli 10690€. No eihän niitä ilmaisia lounaita toki yleensä ole, mutta kyllä viime keväänäkin taisi joku kevätetu olla kuitenkin.
     
  2. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Onko Mountain maxissa catin gen1 vai gen2 kone? Miten moottorinohjaus, sama vai jammun oma?
     
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Puhuin tammikuussa Yamahan edustajan kanssa koeajoissa ja käsitin, että siinä on se gen2 kone, jonka suunnittelussa on kuulemma mukana Yamahan osaamista. Tiedä häntä, mutta yhteistyökuvion kautta voi toki olla hyvin mahdollista.
     
  4. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Mukana yamaha osaamista eli 2 pyttyinen 2t niin männänrenkaanlukkotapit irtoo viimeistään 4000km kohdalla ja männänrenkaan päät pyörähtää aukkojen kohdalle ja tulee piston exodus:D:D. Vai miten se meni.:confused: No joo jänis kevennys oli;). Vainko yhdessä sidewinder mallissa se eps ja hinta 19990. Huh huh sano persaukinen ,kun nuita hintoja katseli. Taidan tyytyä ostamaan ensitalveksi megapaketin korvatulppia ja ajaa tuolla pölkyllä auringonnousuun.
     
  5. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    400€. Mountain max halpeni taas 400€.
     
  6. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Xtx +500e
     
  7. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    On se kevätetu kasvanut 400 egee..
     
  8. petes88

    petes88 Well-Known Member

    No kasvanut ja kasvanut.. Edelleen se listahintakin on noussut 500e mutta toisaalta mitä nopeaa kattelin nii tuolla tonnilla sais kaikki tarvittavat varusteet tuohon kelkkaan.. Katotaan mikä tarjous tulee kelkasta, väliraha ratkaisee
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Nopia kommentti hintohin.

    Kannattaa muistaa, että ei nuita hintojen nostoja vedetä hatusta. Esimerkkinä rahtikontin hinta aasiasta / jenkeistä, niin hinta on lähes 3x vrt viime vuosi. Maailmalla on materiaalien hinnat myös nousussa. Bulkkialumiinin hinta on tuplannu vuodessa jne jne.

    Siihen nähden, on Yamahalla tosi kilpailukykyinen hinnasto.

    Mutta se hinnoista

    upload_2021-5-11_9-25-52.png

    Eilen päästiin melko makiassa kelissä testaileen 2022 mallistoa. Voihan pojat. Jos kyseessä oli kauden viimeinen ajopäivä, niin ainaki kausi päättyi leviään hymyyn. Ensin tää RTX. No siinähän se nyt on. Odotettu kunnon reittiversio Winderistä. RTX 137 Kashimakepeillä, joissa on sopivan sporttinen säätö. Kiistatta sporttisin Sidewinder koskaan. Todella makia vehe.

    MUTTA, mikä pääsi yllättään puskista, oli SRX.

    upload_2021-5-11_9-28-38.png

    Kelkkailussa on pahinta se, että laitteita aletaan puristamaan samaan muottiin. Tämä voi pahimmillaan tehdä alasta tylsän. Mutta SRX on jotain tosi erilaista. On järkyttävän hauska kelkka. Matalampi setuppi ja mieto matto. On kuulkaa ihan lyömätön yhdistelmä. Jousitus toimii ihan eri tavalla, kun matto ei rouhi hulluna pitoa jokaisesta patin nokasta. Ja onhan kuulkaa makia, kun saa kaasulla pistää pikku sladiin kelkkaa näin halutessaan. Tuota ajaessa tuli nopiasti mieleen eräs kuriositeetti. Jengi kyselee aina, että missä on lana liikkunu jne. Ja sitten sinne mennä kelkalla, jossa on 51 millin lappu matossa. Lanabaanoilla, ajaminen olisi ihan erityyppistä, SRX:n kaltasella vehkeellä.
    SRX on oikiasti erilainen kelkka. Ite pidin tuota ennakkoon ihan turhakkeena, eikä ollu mitään odotuksia. Vaan toisin kävi. Olimma kaverin kans ihan öönä aapisen laidassa tuon jälkeen. Ei voinu ku nauraa hervottomasti. Ainoa huono puoli oli se, että emmä pystyny ajaan tolla enempää...
     
    Tero Lehtoranta, bavo, janzka ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  10. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Sen verran pakko kommentoida tuollaista matalaa harjaa tehokkaassa kelkassa, että se on toki hauska ajaa, mutta varjopuolena on kyllä sitten ne jarrutustilanteet. Veljellä oli aikanaan CFR800 Catti ja tuuman harja telassa. Kelkka oli pitkillä välityksillä ja kulki helposti todella laittomia vauhteja. Ainoa ongelma on vain se, että sitten kun sormipuristuksen siirtää kaasulta jarrulle niin saattaa muutama OHO sana suusta tulla. Ei nimittäin sopivassa kelissä pysähdy ihan samalla hehtaarilla. No toki jos tämän muistaa niin eihän siinä mitään.
     
  11. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Ajettiin niillä lisumatoilla ennen, siinä sitä oppii ennakoimaan kun pari kertaa tuuppaa jonnekki kuoppaan tai pusikkoon ja kaivaa sieltä.
     
    Makestain, teikka ja T-Cat tykkäävät tästä.
  12. anttiL

    anttiL Member

    L-TX LE siis?

    [​IMG]
     
  13. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Nimenomaan L-TX :D Eilen sekoilimma oikeen porukalla näiden nimien kans, niin jäi näköjään päälle nuo väärät nimet :D
     
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Äkkiähän sitä siirtyy ajotuntuma esim. vuoriporasta reittipeliin, vaikka jarrutus- ja vetopito väheneekin melkoisesti. Samalla tulee aimoannos vakautta ja hallintaa. Matalaharjainen ja lyhyt reittipeli on kieltämättä jotain mitä markkinat kaipaa enemmän, eikä vain näitä nykyajan kaikessa niin hyviä crossovereja joita on joka merkin tarjonta pullollaan. Hauskuutta ja monipuolisuutta hakiessa tainnut unohtua mikä reittikelkan oikeasti tekee. Lisu ja lyhyt matto vähentää ajamisen kulmikkuutta melkoisesti ja siihen lisättynä vielä matala rakenne ja "loppumaton" veto, niin onhan sen oltava aivan parasta mitä reitillä voi tehdä?


    Pitkästä aikaa joku kampe herätti vähän jo ostohaluja, kun miettii ajamisen vakautta ja 200hp tarjoamaa hallittua "driftaamista" hyvällä baanalla:cool:
     
    Tero Lehtoranta ja Mika_R tykkäävät tästä.
  15. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tuohan ltx on suhtkoht sama kuin xtx 137 joka ei ihan vakuuttanut samalla voimalla mutta sopivalla metsäautotiellä ei löydy nopeempaa peliä.
     
  16. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Juurikin näin:):):):).
    Onhan täällä joku muukin vinksahtanut kun ainoastaan minä.
     
    teme- tykkää tästä.
  17. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Komia tuo metallihohto hopia ja sinisen yhistelmä livenä.
    IMG_20210514_142456.jpg
     
    Tero Lehtoranta tykkää tästä.
  18. Skippaduu75

    Skippaduu75 Well-Known Member

    Oiskohan jo aika tehä muutakin uudistuksia kun värit:D
     
    juoni, möykkä ja Vilbur tykkäävät tästä.
  19. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Olis, vaihtaa yamahan kelkkojen valmistus takaisin nousevanauringon maahan.
     
  20. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    prooäxoni takaisin.Sen parempaa olekaan.
     

Suosittele tätä sivua