550f skidoo

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä zuomipoika, 19/12/23.

  1. zuomipoika

    zuomipoika Member

    Hei
    Onko ideoita mikä voisi olla vikana. Eli 550fööni kyseessä vuosimalli 2005. Kylmänä lähtee hyvin käyntiin ja käy niinkuin pitääkin, hetken kun ajaa lämpimäksi koneen, niin alkaa puottamaan vasemman sylinterin pois pelistä. Kaasulla kyllä pelaa lämpimänäkin mutta tyhjäkäynnillä käy yhdellä. Kaasun kun löysää niin silloin toinen putoaa pois.Kipinää tulee kumpaakin tulppaan se on testattu, tulppia on montakin kokeiltu, uudet tulpan johdot vaihdettu ja kokeiltu ristiinki, siltikään ei vasen herää. Imukurkut uusittu. Tulppa on kostean näköinen että bensaakin saa. Puristukset vajaa 8 ja toisessa 9. Keväällä pelasi hyvin ja akun latasin syksyllä. Kannen tiivisteen välistä vähän valskannut joskus mutta ei pahasti. Mitä sitä seuraavaksi pitäis alkaa kokeileen? Moottori maadoittaa hyvin.
     
  2. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Veikkaisin cdi poksia. Melkolailla yleinen vikakohde näissä
     
  3. zuomipoika

    zuomipoika Member

    Mutta oisko se siinä vika, koska käänsin tulpan johdot toisin päin, ja siltikään vasen pytty ei herää. Tuntuisi että silloin kun kääntää toisin päin, niin olisi se oikea pytty alkanut oireilee mikäli CDI ssä vika
     
  4. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    No kaasarit, tulviiko vasen tai onko siellä suuttimet/neulan asennot poikkeavat?
     
  5. matti

    matti XRS 600 -07

    Juuri kaasarit avanneena totesin että toisen kaasarin neulaventtiili vuosi läpi. Ei siitä neulasta, vaan tiivisteistä joita on kaksin kappalein neulaventtiili mötikän alla niin että ohut metallilätyskä on siinä välissä. Näin ainakin VM34 kaasarissa, tuo on aika huonosti suunniteltu... Vanhemmissa VM34 kaasareissa ei ole kuin yksi tiiviste, eikä peltilätyskää välissä.

    Toinen paikka mistä meni bensaa läpi oli bensapumpun kalvo, sekin kannattaa tarkistaa. Ajossa tankkiin kerääntyy painetta ja jos pumpun kalvo vuotaa sinne alipaine sykäyspuolelle, niin sieltä on suora reitti moottorin alakertaan alipaineletkun kautta.

    Ja sitten kolmas on tietysti alakerran mag ja pto puolen stefat, jos nuista vuotaa ilmaa niin tyhjäkäyntiin nimenomaan vaikuttaa.

    Neljäs vaihtoehto vielä... tankin sisällä oleva suodatin voi olla täysin risa ja sitä kautta voi päästä sopiva roska neulaventtiilin väliin. Tämäkin vika oli omassa kulkineessa ja kerran teki viimetalvena tuon, juuri sopivan kokoinen karva oli tankista päässyt neulaventtiilin reijän ja neulan kärjen väliin ja tulvi kaasarin.

    Tavallaan tuo ei vaikuta sähkövialta, jos kerran kaasun kanssa toimii. Ei ole TPS anturia näissä, joten kun löysää kaasun niin se sytkäpuoli ei tiedä siitä yhtään mitään?
     
    Viimeksi muokattu: 22/12/23

Suosittele tätä sivua