Lämmitettävät ajolasit???

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä äsdeeii, 4/1/11.

  1. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Miul kanssa Shoei ja uusi tilauksessa. Todella hyvä kypärä ja lasit istuu makeesti. Normaalisti käytän Scottin prospecteja ja lämmitettävistä miul on noi ekan sarjan 509. Huomasimme viime talvena, että näistä 509 lämmitettävistä toi ekan sarjan lasi on kaikista paras. Kaverit osti noit uudempii viime talvena. Kummallakin tuli ongelmia ja piti takuuseen tilaa uudet.
     
    Driver tykkää tästä.
  2. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Viime talvena kun katseli sm-crosseja niin vikassa kisassa pisti silmään että 70-80% kuskeista ajoi Shoeilla luokasta riippumatta.
     
    SouthMike tykkää tästä.
  3. Optimi

    Optimi Member

    Tuli nyt blackfriday:n aikaan ostettua nuo jethwear force ajolasit testiin. Täällä joku jo sanoikin että ei välttämättä sovi kunnolla kaikkiin kypäriin akulle lähtevän johdon liittimen takia. Vaikka nyt omaan kypärään näköjään saa istumaan ihan ok niin on kyllä tuo johdon liitin tehty vähän hölmösti, miksi sitä ei ole voinut tehdä vaikka 90° kulmaan. Talvella voi kirjoitella sitten miten toimii, jos sataa alijäähtynyttä vettä ja kestääkö akku pakkasta. 20231203_171422.jpg 20231203_171454.jpg
     
    Driver tykkää tästä.
  4. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

    Ovat nyt olleet testissä 55km hyvin pysyvät kyllä auki ja akku on riittänyt. Täysin umpisen ajoa. Itse kysyinkin maahantuojalta jo että löytyykö semmosta johtoa missä lasien päähän tuleva plugipää olisi 90astetta. Tuntuu että johto ei tule kauon kestämään kun vastailee kypärän reunaan.
     
    Optimi tykkää tästä.
  5. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

    Maahantuoja finwake oy lupasi toimittaa veloituksetta uuden johdon paketissa olleen virheen vuoksi lasien matkassa tuli pitempi johto missä on plugipää ja toinen pää usb c. Sen tilalla olis pitänyt olla johto missä plugipää kummassakin päässä.
     
  6. Rev2

    Rev2 X-RS 600R E-TEC 2020

  7. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Ei ole itse ehtinyt vielä ajamaan. Mutta kannattaa aina mennä oman kypärän kanssa paikalliseen sovittamaan. Mutta jethwearin nykylasit sopii useimpiin kypäriin hyvin.
     
  8. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    CKX Titan potta lämpölaseila nyt ollut pari talvea. Paljonkohan lie lasien lämmitysteho on? Tuppaa polttaan sulakkeen kelkan ulostulosta ja ihan uudesta asti että tuskin kaapelivika.

    Sais laskeskeltua minkä kokoinen sulake laseille tarvii olla, ei viittis ihan suinpäin suurennella sulakekokoa:oops:
     
  9. ZikZak

    ZikZak Well-Known Member

    509 Ignite ajolasien akku ei ilmeisesti kestä paria vuotta ja 5 käyttökertaa pidempää.

    Onko muilla kokemusta akun kesto iästä?

    Laturiin kun laittaa niin näyttää täyttä akkua, mutta kun laittaa laseihin kiinni, niin virta napista ei tapahdu mitään.
     
  10. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    15A sulake ainakin kestää. Taas tuli todettua etteivät nämäkään mahda alijäähtyneelle tihusateelle oikein mitään. No laseja ei tarvi sentään pyyhkiä ja raaputella, ovat kokoajan kuin vesisateessa ajais. Näkyvyys aika surkeaa, reitillä jotenkuten näkee mut jäällä meinaa eksyä jos ei merkattua jälkeä kokoajan seuraa..
     
  11. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Jep. Mulla vielä toimii laseissakin mutta eipä sillä pari vuotta vanhalla akulla saanut kuin pari kertaa lasit sulaksi tänään. Alan tutkia vaihtoehtoja virransyötölle suoraan kelkasta.
     
  12. Simbaljev

    Simbaljev Lynx Enduro 2023

    Tuossa Shoeissa (vfx-wr) taitaa olla suurimmasta päästä tuo aukon koko. Miten tuo kypärä toimii kylmemmillä keleillä, varsinkin reittiajossa? Ei taida mikään lasi mennä kypärän aukon reunoille asti, notta puhaltaako pään jäädyksiin reitti turrauksessa? Muuten kyllä istuisi omaan päähän erinomaisen hyvin, tuo asia arveluttaa kun meinaa kylmemmillä keleillä ajo huumori olla koetuksella
     
  13. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Shoein VFX-VR on kyllä tiiveimpiä ja lämpimpimpiä kypäriä markkinoilla. Pari pientä reikää vaatii teipin, mutta se riittää. Ihan kovimmilla keleillä olen laittanu leukasuojaan vähä teippiä ettei siitä hengitysreijästä tule tuuli. Tänä vuona ajoin -29 kelissä Shoei päässä eikä mitään ongelmaa. Ainakin Scotin prospect istuu toho kypärään kuin naulattu. Ite ajan tolla kypärällä myös kesän moottoripyöräreissut. Esim viime kesänä kävin välimerellä. Sielä sitä mentiin rossipotta päässä 160 km/h pitkin autobahnaa. Ja hyvin pelaa siinäkin. Ei suhise eikä tohise.
     
    Driver tykkää tästä.
  14. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    upload_2024-1-22_9-4-58.png

    Tossa olen jossain saksassa. Sivuilla on jesseä sen takia, kun sato vettä kuin aisaa ja ajoimma autobaanaa. Mutta näkyy kuinka tiiviisti nuo lasit istuu. Myös 509 lämpiävät lasit mätsää tähä kyllä hyvin.
     
  15. Simbaljev

    Simbaljev Lynx Enduro 2023

    Kokeilin myös Prospectien kanssa, itseä jäi tosiaan mietityttämään tuohon lasien alareunan kohdalle jäävä rako että tuntuuko viima läpi käytti minkälaista huppua tahansa.

    upload_2024-1-22_10-11-53.jpeg
     
  16. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ite käytän pelkkää puffia ja sinisalon keinokuituhuppua. Tänäki vuona satoja kilometrejä yli 25 pakkasilla. Ei ongelmaa.
     
  17. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kunnon kypärähuppu tekee aivan älyttömästi, oli kypärä mikä vain. Crossikypärät kuitenkin vuotaa aina jostain saumasta tai vähintään leukasuojan kohdalta. Nyt oltiin viikonloppu Ruotsissa, kylmimpänä aamuna mittarissa -42 mutta ajamaan piti lähteä kun sinne asti menty.

    Mulla käytössä nyt Klimin Arctic Balaclava, ihan hyvin pärjäsi siirtymät kelkalla missä edes ole mitään tuulisuojaa. Tuossahan on tuollainen neopreeninen "kuonokoppa" mikä ohjaa hengitysilman pois laseilta niin huurtumisongelmiakaan ei juuri ole. Yleensä vaihdan sitten metsässä kevyemmän hupun mutta tällä ajeli kyllä kohtuudella myös risukossa, ei ahdista pahasti edes. Mutta sitten kun ajellaan tosi hitaasti ja potkutellaan eteenpäin niin kyllä kevyempi huppu pitää olla mukana. Mutta jatkossa käytän tätä kyllä aina reittiajoissa, ehkä kevään plussakeleillä ei tarvi sitten enää.

    https://www.xlmoto.fi/product/kypar...Vydspp8XtFIjKrDyVVUaAj1_EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

    [​IMG]
     
  18. Jukkis

    Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

    Jep, vuoden vanhat lasit. Alko vilkuttaa punaista puolen tunnin päästä 2 asteen pakkasessa, ei oikein vakuuta.
     
  19. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    509 magneettilaseihi löytyy ainaki Drivokselta pattereita. Sunnuntaina tilasin ja tänää saapi hakee mh:sta.. Alun kolmatta talvee kesti..
     
  20. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Onko ne kaikki akut sitä isompaa mallia jotka on hyytyneet? Itellä ollut nuo vanhemmat mallit käytössä jotka on sillä pienemmällä akulla ja näissä ei ainakaan oo ollut mitään ongelmaa. Vara-akulla ajelee komiasti koko päivän vaikka välillä unehtuu lämmitys päälle myös tauoilla.
     

Suosittele tätä sivua