LYNX RAVE RE/ENDURO/GLS -24 -25

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä M.E.A, 3/3/23.

  1. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Shredderissä ja G5 Skiidoissa oli jo -23.
     
  2. Revka74

    Revka74 Active Member

    Okey, millä kilsoilla noi on ruukannu hajota? Aika vähän ollut kyllä aiheesta porinaa…
     
  3. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Nämä 3 kpl mitä itellä tiedossa, niin 6-700 km.
     
  4. Revka74

    Revka74 Active Member

    Itsellä kohta 1000km, et varmaan pian korkkaa se sit:(
     
  5. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Liekö se nyt sit niin sanottuu et toi vetari menee satavarmasti. Näit kuitenkin myydään vissiin kolmesataa vuosittain, eikä ihan kauheesti oo kuuluna mitään rikkoja. Minä ajelin kaverille sisään tuol pohjoises enduroo. Hyvin pelas eikä hajonnu. 800 sillon ja kaveril on nyt mittaris jo 2200. Näiti hajoamisii kun lukee netist, niin kannattaa lukee aina kertojam aiempi vikahistoria. Se vaan on yllättävää, että vioist kertoo samat ihmiset vuosista toisiin. Se on jännä sattuma että just samoille ihmisille sattuu aina ne "maanantaimallit" jotka ei kestä pätkääkään. :D Vissiin karman laki...

    Ite tykkäsin tost uudesta endurosta niin paljon, että tässä joutuu ehkä ostaan itekkin viel sellaisen. Vaikka olin kyl jo ajatuksissani hylännyt nää enskapenailut. On toi vaan niin makee kelkka vetää. Suoraan pakasta mun hanskaan aivan täydellinen kelkka. Ei tarvi kyl tehdä yhden mitään säätöi. Seku bensaa tankkiin ja kovaa ajoo. Ennen ajoi pesimme voimalinjan ja remmin. Remmin kireyden tarkistelu parin sadan kilsan välein ja ketjun kirraus 400 km. Muuta toi ei tarviinnut. Niin ja ton 800 km jälkeen iskarit käytettiin huollos.

    Me ajeltiin pohjoisen reissul monenlaisii reittei ja urii. Tollasessa oudos ympäristös osaa kyllä arvostaa yli kaiken Lynxis sitä, että sul ei mee selkä paskaksi jokaises yllättäväs ojas.
     
    juketsu tykkää tästä.
  6. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vinha perä toki sun sanomisessa, mutta pitäskö näistä olla sit vaan hiljaa ja huutaen ylistää miten upeita vehkeitä ilman mitään vikoja? Itellä on ollut tapana kertoa viat rehellisesti mitä vastaan tulee, sekä jakaa niistä tietoa, että osaa muutkin varaantua ja tarkastella mahdollisia ongelmia. Jos tuota rakennetta yhtään tutkii, niin kyllähän tuossa on erittäin potentiaalinen riski että näin käy? Varsinaisestihan nämä ei ole "särkynyt", mutta varotoimeina on vaihdettu vanhemman mallin vetaria, koska ketjunlinjaus on suurin ongelma. Jos ja kun ketju pääsee vinoon, niin syö rattaat / hipsii koteloon kiinni ja sittenhan sieltä purkaantuu kaikki. Ketjukotelon öljyjä vaihtassa hyvä kahtoa, että onko miten paljon metallia mukana ja joko alkanut hipsiä koppaan kiinni.

    Karman laista en tiedä. Omat heikkouksensa vuodesta toiseen näissä vehkeissä on, mutta aina pikku parannuksilla ja vahvistuksilla näistä saa priimaa. Toiset vaan ajaa ja odottaa että jotain särkyy, toiset tutkii ja parantelee heikot kohdat ennen särkymistä.

    Video 650 km ajetusta 2024 skipasta missä oli reippaasti metallia ketjukotelon öljyn mukana.

     
    Viimeksi muokattu: 23/1/24
    Arwid Käkivaara ja julli tykkäävät tästä.
  7. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Jos mietitään maalaisjärjellä miksi vetoakselista korkkaa boorit niin jostain syystä insinöörillä on sattunut mitoitusvirhe tai vetoakseli ei vaan ole oikein sovitteessaan ja siihen tulee isompi rasitus mitä insinööri on laskenut tietokoneella/simulaatiossa.

    Jos mietitään tuota syytä niin se voi johtua materiaaliviasta, rungon / vetoakselin mitoitusvirheestä ettei vetoakseli istu oikein tai ulkopuolinen muutos noissa molemmissa.

    Viime vuonna taisi mennä ketjuja noista G5 / Shredder malleista joissa oli tämä uudempi vetoakseli niin liittyneenkö tämä ongelma myös näihinkin, sitä ei vielä taida olla julkisessa tiedossa.

    Onhan se näppärä vaihtaa matto ilman ketjukotelon purkamista mutta onko telamaton vaihdon tarkoituksena säästää 15min aikaa tuossa operaatiossa vai onko tuolla uudella vetoakselilla enemmän ajateltu tuotannollisia asioita mitä tapahtuu linjalla..

    Aika monta maanantaita mahtuu kelkkatehtaan tuotanto aikatauluun johon yhdistetään vielä kiire sekä ei ne siellä itselleen tee niitä kelkkoja vaan asiakkaalle.
     
    Viimeksi muokattu: 23/1/24
    ruupanen tykkää tästä.
  8. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Meil oli noit G5 ja Sheddereitäkin kyl ajos viime vuonna, eikä yhtään vetarii niistä menny eikä ketjuukaan. Mutta kaikkihan hajoo kun oikeen vaival yrittää.

    Mun pointti oli lähinnä siinä, että tätä topikkia lukee Enduron omistajat ja nyt kaikki painikoi, että mul varmasti hajoo tää kun KAIKILLA HAJOO. Mitä jos vaan ajaa meneen ja katellaan sit kauden jälkeen montako näitä sit lopulta hajosi. Kun ketjui, vetareita ja rattaita on hajoillut jengil kyl pitkin vuosikymmenii. Ei näit kelkkoi varmasti voi tehdä siitä kuuluisasta v...un kestävästä teräksestä, joka kestäis kaiken mitä siihen syöttää.
     
  9. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Tuotantolinjan ehdoilla tuo muutos tehty, voihan sen markkinoida että kuluttajan eduksi suunniteltu. Uskoo ken tahtoo jälkimmäisen selityksen:rolleyes:
     
    ruupanen tykkää tästä.
  10. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Totta, ainahan ketjuja on hajonnut. Useampia katkennut iteltäkin, jonka takia vaihdan nykyisin ketjun 3000 km välein. Tuskin nyt kaikki panikoi, tuskin kovinkaan moni, koska onhan näissä takuut, eikä monia kiinnosta paljon katella mitään extra juttuja, mutta ne ketä kiinnostaa, niin uskoisin että tämä on hyvää tietoa. Sinun kanta on selkeä. Nämä ei hajoa, vaan toimii aina, etkä näe että tuossa on vetarissa on mitään riskiä hajota.
     
  11. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Näin enemmän näen asian itsekkin.

    Tai telamattojen laatu on vieläkin huonontunut entisestään ja niitä ruvetaan vaihtamaan "takuuna" enemmän niin tehdas säästää enemmän ohjeaikaa työlle ja ketjukotelon öljyn :)
     
  12. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    En kyllä allekirjoita tätä.

    Parempi suunnittelu, testaus ja laadunvalvonta sekä aidosti hakea se syy miksi joku kohta rupeaa hajoamaan tai repsottamaan eikä kuitata että yksittäis tapaus, alle 5% tuotannosta voi olla shaisseja tai polvella potkittu paskaksi.

    Ennen ajettiin kilsoja, nykyisin tunteja-> tuleehan niitä tunteja kun kelkka pyörii tyhjäkäynnillä kun kuski täyttää ajopäiväkirjaa kännykällä että hyvä reissu.

    Asiakas määrittelee tuotteen.
    Tietääkseni ruotsalaisille on tehty paksummasta tavarasta runkojakin kun näin on haluttu tai safari firman tilausta varten on voitu muuttaa tuotantolinjaakin.
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Nyt kun katselin tuota rakennetta räjäytyskuvasta niin koneteknisessä mielessä tuo on kyllä arveluttava.

    Tuo vetarin liitos tuohon holkkiin 150a osan boorilla pitäisi olla todella tiukka (mitä se tuskin on, jos tarkoitus on olla helposti avattavissa ja koottavissa), jotta tuo holkki ei pääse keinumaan pyörinnän mukana siinä boorissa. Nyt siinä on vetarin laakeri holkissa ja sitten ketjulla kun on momenttivartta laakeriin nähden niin se pyrkii koko ajan liikkumaan siitä vetarin ja holkin välisestä boorista kun se pyörii. Jos toleranssivälykset on osissa siinä laidassa, että välystä on lähelle maksimia jo uutena niin oletan, että kuluu aika nopsaan väljäksi. Catillahan oli tämän tyyppinen ratkaisu Diamond Driven yhteydessä ja se toimi ihan hyvin. Siinä oli se ero, että vetarin sisällä oli pultti, joka vedettiin tuohon holkkiosaa vastaavaan osaan kiinni ja siten vetarista ja holkista tuli ns. kiinteä paketti. Tässäkin tuo rakenne olisi varmaan muutettavissa suunnittelupöydällä vastaavaksi.
    [​IMG]
     
    Arwid Käkivaara, Rossar, ruupanen ja 3 muut tykkäävät tästä.
  14. Teemu

    Teemu Well-Known Member

    Ensimmäinen lenkki ajettu kelkalla ja laite tuntuu olevan ihan ok tasapainossa, mutta kääntyvyys vakiosäädöillä aika heikko kovallakin jäljellä ja tuntuu menevän hieman keula pystyssä. Minkälaisia setuppeja jousitukseen olette tehneet, kun ei ole tullut tuon PPS3 kanssa touhuttua. Onko joku iskaripaja jota suosittelette näiden kanssa niin ei tarvitsisi kovin montaa kertaa ottaa keppejä pöydälle?
     
  15. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Minulla ensimmäinen tunne tämän kanssa oli, että menee "perse pystyssä nenällään".... itse vaihdoin vanhat DS bladet keulalle. Tuulena Motorsport laitto kaikki iskarit ja jousiksi vaihdoin keulaan 26mn joiset ja etupukkiin 60nm
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  16. sx viper

    sx viper Well-Known Member

    Terve, olisiko mahdollista saada konehuoneen puolelta kuvatusta. Epc:n kautta koittanut ihmetellä, mutta ei oikeen selvää saa. Pieni rungon päivitys menossa, niin samalla tuli nuo uudet motorin kiinnikkeet. Kiinnityspaikat vähän hakusessa. Muutaman kuvan netissä nähnyt missä olisi etukiinnikkeelle valettu keskirunkoon olake, mutta omassa ei ole. Pitäisi kyllä osanumeron perusteella olla oikea. Kehtaa näin ajokaudella mahdottomia pitää pois ajosta pelkkien päivitysten takia.
    IMG_20240130_203038.jpg IMG_20240130_233935.jpg
     
  17. Revka74

    Revka74 Active Member

    Niinhän se rupesi itselläkin antautuun uusi hieno 2 osainen vetari, ei ehtinyt vielä särkeä mitään mutta aikalailla oli jo boorissa väljää. Ja jarrulevy mennyt aivan mutkille ja kuperaksi, ottaa kiinni satulaan, eli täysi susi tämä -24 sen jarru. Kilsoja takana jo hurjat 1000km. Tilalle tulee vanhemman mallin vetari ja RS ssän jarrulevy, joskohan tuolla sitten pystyisi jo ajamaan…
    Kaikenkaikkiaan tämä -24 malli on kyllä pettymys edellisten Enduroiden jälkeen.
     
    Viimeksi muokattu: 31/1/24
    ruupanen ja Arwid Käkivaara tykkäävät tästä.
  18. Ylipitkä

    Ylipitkä Active Member

    RS:n levyllä menee vaan sekä levy että palat peiliin ja pidot oli siinä. RS:n palojakin taitaa joutua ohentamaan ja vaihtaessa aina satula irti, näin totesin ainakin sisarmerkissä. Oisivat ees laittanu sen satulan niinku RS vaan sehän on jo ihan liikaa toivottu...
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  19. Pee

    Pee Member

    Ei kyllä kauhean paljoa luottamusta herätä tämä -24 Enduro itselle jos vertaa aikaisempiin…Pääsihän sillä sen 90km kun mittaristo lakkasi näkymästä ja pitäisi olla jo mittaristo päivitys tehtynä.
     
  20. Revka74

    Revka74 Active Member

    Joo eihän tähän kapeaan satulaan RS ssän palat mahdu, eikä edellisten Enduroidenkaan(mitkä lienee samat RS ssän palojen kanssa)Pitää kokeilla noilla -24 sen paloilla miten toimii. Rs ssillä olen kyllä aikapaljon ajanut reitillä niin en kyllä voi sanoa että niistä jarrupidot katoaisivat, pitää ajaa niillä omilla paloilla niin hyvin toimii ja nehän ovat edullisetkin kun ovh. lienee jossain 200€ paikkeilla:mad:
     
    Viimeksi muokattu: 31/1/24
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua