SDI Koneen aukaisu

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Reverend_, 8/2/24.

  1. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Saako SDI-koneessa käytettyä alakerran auki ilman että tarvitsisi pyttyihin koskea? Männät on vaihdettu muutama sata kilometriä sitten, koneella ajettu 9000km, alakerralle ei tehty mitään ja kelkka seisonut nyt noin 6 vuotta. Ajattelin vaihtaa kampiakselin stefat+vaseliinit ja tarkistaa vesipumpun sekä vaihtaa sen tiivisteet. Tiivistesarja tähän on noin 270e niin pärjäisi pelkillä stefoilla + vesipumpun osat, eikä tarvitsisi koko konetta purkaa.
     
  2. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Kyllä saa avattua.
     
  3. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Tämä hyvä. Käsittääkseni ohjeen mukaan kone kasataankin "ylösalaisin" laittamalla kampura lohkojen yläpuoliskoon. Siinäpä se sitten kasautuukin ihan luonnollisesti.
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Kun kasaat lohkoa niin tärkein on varmistaa että laakereiden lukitustapit on oikeassa kohdassa. Niille on valussa kolot. Toinen tärkiä juttu on tiivistemassa lohkon välissä, vanha pitää saada huolelllisesti pois, varsinkin vesikanavien ympäriltä. Muute se ei ole ku napauttaa vaan.
     
  5. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Joo näin toimitaan. Onko vinkkiä tuohon tiivistemassan levitykseen, aika tiukka on tuo aika (en nyt muista montako minuuttia) että pitäisi lohkot olla jo kiinni toisissaan ja momentissa. Vai onko niin nuuka jos menee yliaikaa.. käytössä on tuollainen loctiten tiivistemassaputeli mikä on paineistettu että massa tulee liipaisimesta painamalla, kätevä on ja nopean tuntuinenkin mutta kyllä siinä vaan meinaa kiire tulla https://www.etra.fi/fi/loctite-5980-quick-gasket-tasotiiviste-yleiskayttoon-e34051543
     
  6. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

  7. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Ei ole niin ressiä, ohut harso kyllä riittää koneistettuihin pintoihin. Ja ne vesikanavien urat täyttää huolella. Jos on ohut kärki millä voi tehdä semmoisen millisen madon, on siinäkin jo riittävästi tavaraa. Elä lähde millään älyttömällä makkaralla liikkeelle, vaan ihan huntu sitä tiivistettä. Se tulee sieltä välistä kyllä pihalle, yleensä tietenkin lohkojen sisälle.

    Permatexin supracopperilla oon ite kasaillu koneet.
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Räjytyskuvan mukaan suosittelee Loctite 5910 silikonia. Tuli vain mieleen kun muutama vuosi sitten korjasin yhtä mopon moottoria niin eipä kestänytkään hyllyssä ollut moottorisilikoni tai tasotiiviste etanolibensaa. Mopossa lohkojen välissä kuului olla tiivistemassa. Pistin ensin jollain moottori silikonilla kasaan kun arvelin, että kyllä se käy sinne. No parin viikon päästä söi vaihteistoöljyt kampikammion kautta. Eikun kone auki ja massat liuennu kampikammion ympäriltä. Uusintakierros hyllystä löytyneellä tasotiivisteellä ja taas sama lopputulos parin viikon päästä. Sitten otin puhelimen käteen ja soitin Permatexille. Edustaja sanoi silloin, että etanolibensa on hankala aine. Siihen aikaan kuulemma ainoa heidän tuote joka kesti kunnolla etanolia oli tämä https://www.seab.fi/tuote/permatex-aviation-form-a-gasket-tiivisteneste-nro-3-118-ml/

    Tuolla kasasin sen mopon moottorin ja on sen jälkeen pelannut. En tiedä onko tuo nyt optimiaine kelkan lohkojen väliin, mutta voisi se sinnekin toimia. Aine on semmoista ruskeaa siirapin kaltaista mönjää.

    Kelkan moottorit on kyllä toiminut tasotiivisteellä mitä niitä joskus kasannut, ehkä tuo mopon moottori on vaativampi kun siellä alapuolen saumassa on varmaan aina vähän bensaa lillumassa.
     
    Viimeksi muokattu: 9/2/24
    Reverend_, Jukkis ja T-Cat tykkäävät tästä.
  9. rainbow6

    rainbow6 KRT

  10. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Ei oo siis tarkoitus paksua kerrosta laittaa että siihen aikaa menisi vaan ehtiä kasata alakerta ohjeajassa. Lohkon puolikkaat kun puristuu yhteen niin ei sinne paljoa mahdu.
     
  11. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  12. Jämä

    Jämä Active Member

    Varmaan kondiittorina töissä. :p
     

Suosittele tätä sivua