Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Nyt on tarkoitus puuttua noihin asutuskeskusten "citykelkkailijoihin" ja viranomaiset jälestävät kuskien kotioville ottamaan käsialanäytteitä.
    Jos kovametallin piirto ei kaarra kotipihalle, voit nukkua rauhassa.
    Waari tuuppaa nilkuttavan Comentajan huomenna Ylikiiminki- Utajärvi reitin tarkistukseen.
     
  2. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Vs: Oulun reitit

    Juu, ei lähde kelka muuta kuin kärryssä tästä pihasta, vaikka aika lähellä jokea asutaankin. Erinomainen juttu, että valvotaan. Tälläkin suunnalla näkyy noita "citykelkkailijoita" pyörivän, ainakin jälkien perusteella. Jotenkin vain tuo kelkan ääni tieltä havahdutti, oli pakko rynnätä ikkunaan ;D
     
  3. jones-

    jones- Nytro SE

    Vs: Oulun reitit

    Ajelin YK-Muhos-Ouluntulli-Madekoski-YK, suurinpiirtein 140kilsaa. Ekaa kertaa ajoin moisen lenkin, melkosta kumuraahan se tuppas olemaan. Poliisit justiin lähti OT:n päästä kun sinne saavuin. Ja satuin löytämään hiukka-yk -pätkältä punatupsuisen pipon jossa teksti "roastbeef", jos sillä ois vaikka tunnearvoa jollekki ;D Jängillä oli ihan makosta päästellä.

    [​IMG]
     
  4. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Oulun reitit

    Tulihan tuota reitillä ainakin osa päivän lenkistä turrattua lähinnä YK-Muhos-Oulun Tulli-välillä. Johan tuolla alkaa whiteä olemaan, mutta johan oli liikennettäki. Reitit kuiten ihan ajettavassa kunnossa joskin esim. YK-muhos YK päästä yllättävän vähälumisen oloinen. Samoin Muhos-Otulli välin mettätiet osin pahasti hiekalla. Foorumilaisista tuli bongattua ainakin mollin liekkirevi Muhoksella, käsi nousi usiamman kymmentä kertaa päivän aikana. Liikenteessä oltiin kolmen lynen voimin ja välillä roikku mukana muutamat Doot, turbo- ja seepra-jammua, pollea sun muuta...
     
  5. AJV

    AJV Indy 500 SP EFI -92 & RMK 800 -14

    Vs: Oulun reitit

    [​IMG]
     
  6. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Entä jos joku kaveri on käyny kylässä kelkalla? Pitääkö se ilmiantaa? ;D
     
  7. HeCe

    HeCe Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Entä jos potkurissa on kovametalli sukset ? ;D
     
  8. Porokone

    Porokone Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Kelekka talliin vaan niin ei ole poliiseillakaan sanomista. Ei ne ala kotietsintälupaa kyseleen kelekan takia.
     
  9. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Ookko kattonu Miami Viceä?
    ;D
    Ei siihen autotallin oven aukasuun mitään kotietsintälupaa tartte.
     
  10. Porokone

    Porokone Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Kyllä muuten tarvii.

    Nalleee?
     
  11. allu

    allu Kelkaton mies on onneton mies.

    Vs: Oulun reitit

    Suomessa tarvi mitään lupia, riittää pelkkä epäillys. Tosin epällyn rikokesen vähimmäisrangaistus tulee olla 6kk vankeutta, että etsinnän saa suorittaa. Riittää kun komissario Palmu määrää, että nyt tutkitaan. Tuskin kelkalla ajaminen yleisellä tiellä on tuohon piiriin kuuluva rikos.
    Tuolta -> http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1987/19870450 lisää aiheesta.
     
  12. bandit

    bandit rs 600 2011

    Vs: Oulun reitit

    Eikai me nyt noin poliisivaltiossa eletä.... toivottavasti

    Käsittääkseni siihen tarvitaan lupa niin Suomessa kuin miami vicessa. Tavallisen "rivipoliisin" pitää hyväksyttää kotietsintä vaikka epäilisi mistä. Poikkeuksena on vaikkapa se että jos epäillään että jotain pahoinpidellään niin silloin saa mennä sisään vaikka saranoiden kautta. Tai sitten jos ovella on itse komissaario Palmu niin hänellä jo alunperin riittää natsat myöntää kyseinen lupa.
     
  13. Great Sled

    Great Sled Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Lainaus http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1987/19870450

    5 LUKU
    Etsintä
    Paikkaan kohdistuva etsintä
    3 §
    Kotietsinnästä päättäminen
    Kotietsinnästä päättää pidättämiseen oikeutettu virkamies. Ilman määräystä saa kuitenkin poliisimies toimittaa kotietsinnän, milloin sen tarkoituksena on kiinni otettavan, pidätettävän tai vangittavan taikka tuomioistuimeen tuotavan tai henkilönkatsastukseen toimitettavan tavoittaminen taikka sellaisen esineen takavarikoiminen, jota on voitu seurata tai jäljittää rikoksen teosta verekseltään. Poliisimies voi määräyksettä toimittaa kotietsinnän myös muulloin, jos asia ei siedä viivytystä.


    Eli tavallinen poliisisetä ei päätä etsimisestä, eli ei myöskään tule kenenkään tallia spontaanisti tutkimaan. Edelleen on hyvä muistaa se 6kk rangaistusvaatimus ennenkuin etsintään ruvetaan muutenkaan. Ei taida tulla kelkkajutuista kuin sakkoja.
     
  14. Solaris

    Solaris Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    olipa mukava käydä taas ajamassa, oli siellä kai muitakin ollut kun muutama jarrupatti tullut ja piti siirtää jo jalkoja vähän taaksepäin makuuasennosta,

    eli baana mukavassa ilta-ajelu kunnossa kun kävin hiukkavaara-kalimenlampi(+7km eteenpäin) ja laavun jälkeen baana vain parani.

    tuli muuten yks kelkka lähellä hiukkavaaraa vastaan , oliskohan ollu yamahamies
     
  15. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Piipahti Waarikin parsimassa reittitarkistuksia, amusella starttasin Ylikiiminki- Utajärvi- Rokua- Muhos ja sieltä takaisin Ylikiiminkiin, palttiarallaa 180km, aikaa meni töineen reipas kellonympärys, joten ei tullut kummoinen keskinopeus, mutta kun keli on näinkin nätti niin eipä tuoltä maastosta ole kiire pois ;)
    Nättiin tuolla ajelee, tosin pientä turisti pattia riitti koko reissulla, mutta ei semmoista ettei mootorisaha pysyisi Comentajan tarakalla.
    Comentajasta on etupukin iskari poikki mutta remmillä pysyi sen verta kasassa että pystyi työhommissa tommoisen pikku lenkin ajelemaan ja huomenna vien huoltoon.
    Puita sahailin ja vesakkoja raivasin kun uhkaa tukkia reitit ja estää liikennemerkkien näkymisen, ruuvailin myös muutamia merkkejä kadonneiden tilalle ja nyt olisi noidenkin reittien osalta saatu tarkistukset päätökseen.
    Pari pistoa vielä ja syystalven urakka josta tulikin pakkasten ja märän syksyn takia kohtuullisen haastava, alkaa olla valmis ja reitistö turvallista kulkea, tosin on siellä vielä Muhoksen ja Utajärven kunnilla raivattavaa rutkasti.
    Muutoksia tulee joka lumisateen ja kovien tuulien jälkeen joten kannattaa siellä tarkkana olla.
    Porokämpällä join munkkikaffet kun on kuulemma näin näteillä keleillä auki, täältä lisää palveluista ja aukioloista http://www.porokamppa.com/.
    Porokämpäm kota on myös maksutta kelkkailijoiden käytössä, aina kun siellä ei ole yksityistilaisuutta ja Waari on sinne kodalle vienyt polttopuita joten makkaranpaistokin onnistuu.
    Lunta on taas luppeissa ja maltillisia pakkasia joten kelkkaillaan ja käytetään palveluja hyväksemme.
    Tuumii Waari
     
  16. mikkis1

    mikkis1 Pro-X2 700 -04

    Vs: Oulun reitit

    Voihan sepon sepon SEPPO eli Waari, eipä oulun alueen reitit olis MITÄÄN iliman sinun panosta Oulun alueen kelekkailulle, kiitos ja kumarrus :D
     
  17. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Oulun reitit

    Käykö se Waari vai kuka tuolla YK-Pudis välillä kiertelemässä? Sunnuntaina kun ajelin sielläpäin, niin sai väistellä reitin yli taipuneita puita. Kun ei ole semmosta rekkaa kelkassa, että siellä Husku kulkis mukana, niin katoin vähän liian työlääksi alkaa tylsällä makkara Moralla noita reitin yli kaartuneita puita katkomaan.
     
  18. mikkis1

    mikkis1 Pro-X2 700 -04

    Vs: Oulun reitit

    YK -PUDIS ei haiskahda enää Oulun kaupungin hoidolta ;D
     
  19. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Oulun reitit

    Eikös YK kuulu Oulun kaupunkiin, niin teoriassahan se voisi olla YK:n ja Pudiksen rajalle asti tuo YK:n puoli Waarin heiniä.
     
  20. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Oulun reitit

    Kohtuudella se kansa vissiin karsastaa tuota uutta E10:iä, kun oli Muhoksen nesteeltäkin 98 finaalissa. Myyjä kertoi säiliöissä olevan vielä vanhan laatuista 95:sta, jota laskettiin sitten tankkiin paremman puutteessa.

    Waari tekee kyllä loistavaa työtä reittien eteen. Eipä ole ylläreitä tullut pariin talveen vastaan. Jos jotain ideoita saapi antaa, niin nuo tienylitysten sun muitten varoitukset voisivat tulla pikkasen hätäsemmin vastaan. Kyllähän ne nykyään jo tietää, mutta sellaisille, jotka reittiä ensimmäistä kertaa ajaa, ei se pään kokoinen kolmio enää siinä tien yläpuolella lentäessä varoita ketään. Näin siis muutamissa paikoissa ihan laillisilla nopeuksilla ajettaessa. Pienempiä metsäteitä kun ei välttämättä maastosta edes riittävän aikaisin erota ja tien varressa oleva kolmio/stop-merkki sen verran katveessa. Joskus on autonkin konepellin edestä Okkeli lentänyt kuuttakymppiä, eikä varmasti tarkoituksella...nämä tilanteet sais karsittua pois jos ainakin vilkkaimmista pikkuteistä varoteltas esim. 100metriä ennen.Mutta joka tapauksessa keep on good work!
     

Suosittele tätä sivua