MK-Enduro&Sprint keskustelut

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä vanhapee, 12/2/07.

  1. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    ka täälä alkaa olla samaa meinnkiä kuin crossipuolella ;D

    tarttis tehä jotain vai menikö se juna jo !

    pistäkää niitä sääntöehdotuksia erilliselle osiolle/perustakaa se ja kirjatkaa sinne esitykset
     
  2. JJ ex cat

    JJ ex cat Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    juna puksuttaa eteenpäin mutta ei tyhjänä...jatketaan kesän viettoa aivan rauhassa...kyllä ensitalvena taas kilpaa ajetaan :D nopeammat ja hitaammat sulassa sovussa järjestyksessä jossain... ; ::)
     
  3. fox1

    fox1 Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Ei tosiaankaan tyhjänä, voihan jytkyn jytky !!!
     
  4. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Valitettavasti Snooze olet väärässä siinä ettei kuskeilta kysytty mitään kun eihän sitä muilta kysyttykkään. Ainakun johonkin kerhoon otetaan otetaan yhteyttä ni henkilöitähän siellä on eikä joku tila,heh heh.
    Siinä olet oikeassa ettei se ollut äänestys vaan mielipide mittaus,pahoittelut aiheuttamastani hämmennyksestä. Mukana kyselyssä oli myös A/N luokan kuskeja. Ja se on koulu oppikirjojen höpötystä että aina pitää olla jotain muutosta.Miksi pitää jotain hyväksi havaittua muuttaa vain vähemmistön halun vuoksi. Vai oiskohan jysse lipsauttanut hyvänkin ehdotuksen siittä vähemmistö
    luokasta. Ja ennustuksetkin voi joskus osua kohilleen niiku armeijassa ennustettii woodyn siviili uraa ja oikees olivat. Mulkut.

    ps. Jarkolle aaltoliikettä asiallisesta kirjoituksesta
     
  5. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Täällä toiset yrittää keskustella ja toiset aukoo vaan päätään. Ilmeisesti yritätte kasvattaa itsetuntoanne. Täytyy olla säälittävällä tasolla jos kukkoilemalla netissä kasvaa. KOITTAKAA OTTAA KANTAA JOHONKIN, järkevästi. Mihin nuilla kommenteilla pyritään? Vittuilua kannattaa harrastaa naamatusten ja on ehkä syytä tuntea jollain tapaa vastapuolikin, ettei homma käy hankalaksi.

    TEROPI
    Jos tuo minun taulokko oli säälittävä niin mitä sitten. Ei haittaa itseäni pätkän vertaa. En vaan olisi uskonut, että se oli nuin perseestä ja ettei olisi kannattanu laittaa tänne. Heitä nyt ite jotain asiaa. Äläkä vaan vaadi muilta sitä. Toisaalta mitä sinä niillä asia heitoilla teet. Komppaat ja kehut jos oot samaa mieltä. Suutut ja vihjailet vastapuolen älykkyyteen jos olet erimieltä. Olisi tuolloin ehkä parempi olla hissun kissun tai yrittää vastata jotain asiaa. Ehkä olisi parempi pitää suu kiinni jos ei ole mitään asiaa.
     
  6. fox1

    fox1 Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    jyssse kiitos kommenteista taitaa vain olla niin että joku muu taho 2012 järkkää kisat kalenteri kohta julkaistaan
     
  7. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Jyssellä hyvin perusteltu nuo omat mielipiteensä, toisin kuin muilla...
     
  8. Hespe

    Hespe #103

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    "Määpä tiijan, mutten kerro teille" ::) ::) ::)

    ???
     
  9. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Kiitos mielipiteestä ja mukava kuulla palautetta, joka ei ole aina omaa mielipidettä tai asiaa vastaan. :) Keskustelua yritetään ja osan kanssa sitä tuleekin ja myös hyviä perusteluja puolesta ja vastaan. Mua itseä ei vaan tyydytä nuo perustelut. "Suurin osa on tuota mieltä niin tehdään niin." Aika monessa asiassa pieni vähemmistö asiaan oikeasti perehtyneitä päättää miten menetellään eikä suuri enemmistö. Ja en yritä täällä kääntää laivaa vaan herättää ajatuksia ja oppia itekinmahdollisesti jotain.
     
  10. SnOOzE

    SnOOzE Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu


    Jännä juttu mitä ite kyselin niin aika harvalta A/N luokan kuskilta oli tätä kysytty. Ite en kyllä jaksa uskoa että sitä mitenkään on sen ihmeemmin kyselty. Mitä se auttaa jos kysytään yleistä mielipidettä semmosesta asiasta mikä koskee aivan toista luokkaa? Itellä jäi semmonen kuva että kaikki alko hirveästi vänkäämään tätä uutta järjestelmää vastaan ja sitte kyseltiin muitten luokkien kuskien mielipidettä. Varmasti ei toimi muissa luokissa ja ei nousuluokissa voi ikinä muuttaa tätä nykyistä lähtöjärjestelmää, mutta jos heiltä on kysytty niin tottakai he ovat sitä vastaan.
     
  11. Pasi 69

    Pasi 69 Lynx RS -09

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Millos myökin tiijetään?
     
  12. Hespe

    Hespe #103

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Sitä minäki koitin ihmetellä?!?
     
  13. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Rauha maassa snooze. Varmasti kysely ei ollut täysin kattava missään luokassa ja varmastikkin joka luokassa oli eräviäkin mielipiteitä. Muistin virkistykseksi; silloin kun sitä lähtöjärjestys asiaa pohdittiin niin ei sitä eritelty mihinkään luokkaan. Ja silloin tosiaankin vain tuotiin kentän mielipide esiin sen enempiä luokkia erittelemättä. Omasta mielestä se muutos olisi epäreilu myös A/N luokassa. Sehän on kuitenkin vain minun oma mielipide. Ja kyllähän siellä ajetaan ihan samalla tavalla luokan mestaruudesta kaikissa luokissa. Kuten varmasti tiedät en ite enää ajele,joten asiahan ei mulle sinällään kuulu mutta yhteyksissä olen vielä erittäin monen kuljettajan kanssa ja jonkinlaisena äänitorvena heille täällä kirjottelen. Mullehan se on sama vaikka lähtö ois selin makuulta kunhan se on enemmistön tahto. Ja olkoonkin se lähtöjärjestys vaikka jokaluokassa sitten erilainen. Henkilökohtaiset viestit päätän osaltani tähän ilman paisetta kenenkään pepussa. Ja tosiaankin, muutosten tuulia on ilmassa. . .
     
  14. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Harrastajien kannalta on hyvä, että he pääsevät itse vaikuttamaan ja ilmeisesti tässä lajissa myös päättämään. Mulla on sellainen kuva, että monessa muussa lajissa kilpailijoita ei kuunnella tarpeeksi vaan asioita ohjaa muut tarpeet. Mm. hiihdossa yhteislähtö. Se, että onko se lajin tulevaisuuden kannalta hyvä tai esim. turvallisuuden tai kilpailullisuuden on aina harkittava.

    Armeijassakin ois hyvä jos kysyttäis varusmiehiltä, että kauanko haluatte palvella, luulen, että palvelusajat ois lyhkäsempiä. Myös kouluissa oppilaat saattais lyhentää lukukausia ja oppituntipakkokin poistuis. Monessa asiassa on parempi, että asianosaiset saavat tuoda kantansa esille, mutta kannattaako niille antaa kokovastuuta on sitten toinen juttu.
     
  15. wäinö

    wäinö Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    no laittakaa kysely ens kauden lähtöjärjestystä koskien siellä a/n luokassa,ei luulisi olevan kovin kova homma ei niitä kuskeja niin montaa ole. Voisi olla vaikka kokeiluna ens kaudella ja sitten nähtäisiin toimisiko se.
    nythän on tulossa uusi lajiryhmä jolla luulisi olevan virtaa tehdä jotain uusia kokeiluja :)
     
  16. Skoo

    Skoo Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Tämä on vain yksi idea:
    Mitäs jos ajettaisiin vain yhtenä viikonloppuna SM tittelistä "giant" tyyppisessä kisassa. Ja tämä ei tarkoita sitä että mestaruus ratkottaisiin aina Giantissa ja Kemijärvellä
    Kisan pitää olla riittävän raju jotta saadaan luotettavuus testattua ja Mestari ansaitsee tittelinsä. Sillä luotettavuusajo on homman nimi.
    Lähtöpaikkaa kisaan määräytyisi pisteistä jotka kerätään 4-5 (tai joku muu määrä, mielummin enemmän kuin vähemmän) kisassa. Olisko tämä sitä ranking systeemiä sitten?
    Sen vuoksi näitä kisoja riittävästi jotta saadaan riittävästi kilometrejä alle ja eroja kuskien välille.
    Näiden kisojen lähtöjärjestys voisi olla nykyisen kaltainen.

    Nämä voisi olla niitä kansallisia kilpailuja joita voisi olla samana viikonloppuna useampiakin (ehkä). Ei olisi mitään luokka jakoa muuta kuin laitteiden välillä.
    Näin olisi kauden parhaimmat järjestyksessä ja sitten vaan kisamaan tittelistä
    Tero Lokka tyypiset tapauksetkin pääsisi ajamaan samantien SM tittelistä, kun vauhti riittää kerran riittää.

    Sekin etu tuosta yhdestä kisasta olisi että kisa (mk-enduron) markkinointi olisi helpompaa ns. kansanjuhla

    saattaisi olla raju uudistus nykyiseen, mutta yksi vaihtoehto miten saadaan mestarit selville.

    Ite just aloittaneena harratelijana olen kyllä tyytyväinen nykyseenkin systeemiin 8 (hra n. 485).

    kommentoikaa, kiitos
     
  17. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    ^hyvänoloinen idea. Kilpailuun pitäisi järjestäjien puolesta satsata paljon. Siinä ei saisi olla enää lapsuksia esim. joku eksyy lähdöstä kun ei oo opasteita. Kuskeja ei otettais kovinkaan paljoa, mikä mahdollistas reittien ajamisen toiseenkin kertaan, myös televisioinnille ja kilpailun seuraamiselle olisi paremmat mahdollisuudet. Kisa voisi olla pitempi ja huoltotauot voisivat olla myös vähän pitempiä, jottei ihan pieneen ongelmaan kaatuisi koko kisa.

    Olisihan se hienoa kotisohvalta katella televisioitavaa sm-kisaa. :)
     
  18. SnOOzE

    SnOOzE Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Joo silloni aikanaan sitä asiaa pohdittiin useammassakin luokassa, mutta itsekkin ainakin viimeksi kun lajiparlamentissa olin, oiskohan ollu keväällä -09 niin ehdotin että kokeiltas sitä vain A luokissa. Tosin se oli ja meni mitä sillä on tietenkään väliä nokka pystyyn ja kohti uusia pettymyksia mutta kumminkin. Itsekkin tyydyn enemmistön mielipiteeseen jos se on vain luokkakohtainen. Että se tosiaan kysytään sitten kaikilta.

    Katotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
     
  19. Zeta

    Zeta Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    Miksi neste-A-luokassa pitäisi olla enempi kuin 20 kuskia ???
     
  20. kini84

    kini84 Member

    Vs: MK-Enduro keskustelu

    miten olisi 25 kuljettajaa ja kauden loputtua 15 kuskia jää ja 10 hakemaan vauhtia b luokasta ja a/p ja b/n 10 kuskia nousee a/n. tulis ainakin vähän vaihtuvuutta. oliko tarpeeksi vaikeasti selitetty.
     

Suosittele tätä sivua