Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. teropi

    teropi Joku pulkka

    Vs: Joensuun ympäristö

    Kyl mie uskon että tulevana talvena tulee Pohjois-Karjalassa olemaan tapahtumia vähän kaikille. Tässäpä vähän esimakua tulevasta:
    6-7.1.2012 Kauden aloitus tapahtuma-loppiais safari Tuupovaara-Ilomantsi alueella. TuupoMK
    11-12.2 2012 SM-Sprint Kitee K-KMK
    3.3.2012 SM-Enduro Tuupovaara TuupoMK
    10.3.2012 Lumiralli Kitee K-KMK
    17.3.2012 SM-Enduro Lieksa Piel.Kelkk.
    Lisäksi pari SMK-Kelkkasafaria Venäjän Karjalaan, lisätietoa myöhemmin www.suomenmoottorikelkkailijat.fi

    Ja lisää ideoita ottaa mielellään vastaan alueemme kelkkakerhot.
     
  2. Vs: Joensuun ympäristö

    Eikun kaikki vaan mukaan messuille! Samalla voi tulla mua jututtamaan :)
     
  3. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Kiteen seudulla pyritään ajamaan myös kerhon safareita, jotka ovat olleet ihan mukavia. Niihin ovat kaikki tervetulleita. Yksi tapahtuma voisi olla tietynlainen kelkkasuunnistus tehtävärasteineen.....
     
  4. BAD MANN

    BAD MANN YAMAHA VECTOR "Bad Boy"

    Vs: Joensuun ympäristö

    Asiaa...omastakin mielestä valvonta ollut aika retuperällä,ei edes joka talvi ole tarkastusta sattunut omalle kohdalle(Resurssipula???)
     
  5. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Joensuun ympäristö

    2 kokonaista kautta ajanut täällä ja 3 @ Lieksa eikä kertaakaan ole lupia kyselty, joten ei nuita liikoja kytätä.
     
  6. Kettumies

    Kettumies Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Luvattomia ajeluita vois karsia aika helposti kun yhdistyksen kautta jaettais maksaneille vuosittain tarra jonka on oltava näkyvillä kelkassa. Olis niinkuin verotarra aikoinaan autoissa. Tarrattomia vois sitten paheksua ja opastaa kaidalle tielle ;D

    Noista reittien vuokramaksuista jonkinlaista ajatuksen tynkää. Miksei voitais hyödyntää noita voimavirtalinjoja enempää? Voimavirtalinjalla reitti on tietenkin periaatteessa varsin suora mutta käytännössä mutkaa saa siihenkin kuinka paljon vaan haluttaa. PKS olis varmaan ihan hyvillään jos joku raivaa vuosittain linjain alta 5 metrin leveän uran. Maaonomistajilta edelleenkin tarvitaan lupa mutta eipähän mennä hänen metsäänsä.
     
  7. karhu

    karhu ruma mutta hidas

    Vs: Joensuun ympäristö

    Ajanu sen kymmenkunta vuotta vry reiteillä ( tai millon nää nyt tuli tänne 00/01?) ja yhen kerran nurmeksessa pitäny lupa näyttää tosin sekin oli 2005 ja lumirallin aikaan. Sillon kun vielä ajettiin hallituksen "reiteillä" niin rajakurvarit ja erä tarkastajat jonkun verran pyörivät reiteillä. Nykyään en ole niitä enää nähnyt, eipä sen puoleen tule reittejä juurikaan ajeltuakaan. Alkujaan yhistykseltä tuli joka vuodelle erivärinen tarra kelkkaan mutta poistunut syystä tai toisesta. Ei varmaan napostele hirveesti uuteen kelkkaan ruveta tarroja liimailemaan tai jotn...
     
  8. Jupy

    Jupy Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Pikku tarra vois minunkin puolesta tulla takaisin.
    Itse olen joutunut jo varmaankin viitenä vuotena peräkkäin puhaltaa poliisin pilliin ja samalla yleensä myös näyttämään uraluvan Ylämylly-
    Outokumpu välillä.
     
  9. N-34a

    N-34a Polaris SB assault 800 & Indy 600

    Vs: Joensuun ympäristö

    Täältäkin ääni tarralle. :)

    Kaikki ei välttämättä halua tunkea kuomuun tarraa jos on uus kelkka tai "tuunattu" mutta jonnekkin telatunnelin kylkeen sama ois liimata rekkarin viereen.

    Mutta reittiasioista vielä että Ahmovaara-Polvijärvi maareitti ois kova sana. Samoin haaveissa oleva Ylämylly-Outokumpu reitti.
    Nuo isot projektit vetää vaan ihan hirveästi hilloa ja talkooporukkaa.

    Aktiivista porukkaa kun saadaan lisää niin nuokin haaveet on lähempänä toteutumista. :)
     
  10. Zuumi

    Zuumi Lynksin Extriim

    Vs: Joensuun ympäristö

    Juu, tuo Ahmo-Polvi ois kiva. 35 km jäätä pikin ja takas ei oikein innosta.
    Samoin tietty Ylämyllyltä maata pitkin kumpuun olisi hyvä. Tulisi hyvä ympäryslenkki Viinijärven ympäri. Siinäpä neuvottelemista.

    Samalla tietysti Viinijärven jäältä yhteus uralle :D
    Eihän tuolta Verkkolammen paikkeilta olisi Viinijärvelle kuin 3 km. Kun vaan tietäis, kenen maita pitkin pääsis...
     
  11. N-34a

    N-34a Polaris SB assault 800 & Indy 600

    Ja totuushan on että maayhteys Kolilta Polvijärvelle lisäisi Kolilla kelkkailijoita.
    Vaikka Kolilla ois miten hyvät reitit niin kyllähän se jää lähtemättä kun pitää ajaa jäätä pitkin.
    Viime talvena tuota reittiä jäälle ei taidettu ees merkata.
    Se on myös varmasti karsinut kelkkailijoita Kolin suunnalla kun Höytiäistä ei ole merkattu.
     
  12. teropi

    teropi Joku pulkka

    Vs: Joensuun ympäristö

    KERHOJEN YHTEINEN KELKKAMESSUMATKA PERUTTU OSALLISTUJIEN VÄHYYDEN VUOKSI!
     
  13. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Joensuun ympäristö

    Ja paljon. Kolilta oiskin sitten jo näppärä ajaltaa kotikonnuille Lieksaan. Itellä jäätä pitkin on 10 - 15 km ihan maksimi. En vain tykkää. Mitä vähämpi jäätä, niin sitä kivempi on ajaa.

    Ite en oikein tarran kannalla ole, paitsi jos se on tosissaan pieni. Kuitenkin tuo kelkankin ulkonäkö suht tärkeetä :)
     
  14. N-34a

    N-34a Polaris SB assault 800 & Indy 600

    Tuohon ois hyvä saada joku Polvijärveläinen kyselemään lupia.
    Itsekkin voin hommaan lähteä koska polvijärvellä olen 15 vuotta asunut ja aika paljon tuttuja sieltä löytyy.
    Mutta jos nykyinen Polvijärveläinen löytyy hommaan niin aina parempi.
     
  15. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Onnea vaan uusien urien tekijöille. Meillä Keski-Karjalassa se on ainakin nähty nyt useaan kertaan, että kun joku alkaa kelkkailun vastustajaksi "periaatteella" niin sinne ei sitten reittiä synny on sitten luvan kysyjänä yksityiset tai kunnan henkilöt. Viimeisin homma kariutui pariin sataan metriin, muuten koko luvitettu osuus oli jo useita kilometrejä ja kiertää ei "periaatteen" paikkaa voi. Paikka olisi ollut suota missä jo kulkee sähkölinja eikä asutusta lähelläkään, eli ei olisi haitannut ketään jos sinä kelkalla ajelisi. Reittitoimitus vie 4-5 vuotta ja ei takuita voitetaanko vain hävitäänkö, eli se aika vaan odotetaan ei ajeta...
    Täysin järjetön sana koko tuo "periaate", mikä ei perustu mihinkään järkevään ja perusteltuun asiaan.
    Pitäisikö sitä sitten vain alkaa ajella siellä missä mukavimmalta tuntuu ja vedota vaan että "periaatteessa" ei mulla muutakaan paikkaa oikein ollut, ja maksaa ne sakot suosiolla.
    Täytyy vaan suuresti toivoa, että uusi maastoliikennelaki tulee pian eduskunnan käsittelyyn ja saa lain voiman ja sitten tehdään ne reitit sinne mihin parhaimmaksi katsotaan eikä enää sahkölinjoille ja järvien jäille ;)
     
  16. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Ei nyt ollakaan puhuttu Keski-Karjalan kohdalla siitä että ura muutokset VRY:llä maksettaisiin, meillä on kaksi hanketta reittien kunnostukseen ja muutoksiin. Se maanomistaja korvaus on pieni raha siihen mitä menee kun urat ovat ajokunossa eikä niillä maanomistaja korvauksilla reittejä ajokuntoon saada. Ei sitä rahaa VRY:n kassasta oteta vaan reittien tekoon tarvitaan jokin muu rahoitus muoto niinkuin meillä nämä hankkeet. Työt teetetään pitkälti talkoona ja koneurakoitsijoille maksetaan hankkeen rahoista. Kyllä tämä reittien teko on todella haastavaa, ei niitä reittiviivoja voi mielivaltaisesti vedellä karttaan ja käydä maanomistajalta hekemassa papereihin nimi, ei ole ihan asiat näin. Kunnostukset ovat pitkälti maksettu kerhon rahoista ja työt on kerholaisten panostusta. Lupien saaminen on TODELLA vaikeaa tänä päivänä, tämän totesi kaveri joka 10 vuotta sitten luvitti alueemme ja nyt on muutaman luvan perässä juossut.

    Ei kukaan kiellä pohjoisen poikia tarttumasta härkää sarvista ja alkamaan itsekin samaan touhuun kuin me täällä etelässä, ei mikään tule kuin manulle illallinen, itse on kannettava kortensa kekoon. Homma tarvitsee aktiivisia tekijoita ei netti kirjoittelijoita.
    Urien talvihoito eli tamppauksen rahoitus keskittyy pääasiassa niille valtareiteille, joilla sitä luvan lunastaneita ajajia eniten on ja se on toistaiseksi ollut täällä alempana. Pankaa hommat hoitoon siellä ylempänä ja panostakaa itsekin asioiden eteen niin kyllä kelkkailijat saavat hyvät alueet ajella.

    Tuo mainitsemasi Lumiralli tapahtuma oli hyvä esimerkki siitä kun on joku joka asioihin viitsii paneutua niin saa myös aikaan paljon ja näkyvää, kiitos JiiVeelle siitä näyttö työstä. Ja mies kun vaihtoi paikkakuntaa niin siinä loppui Nurmeksesta kelkkakerho ja tapahtumat niin talvelta kuin kesältäkin yms. eli tässä nähdään tulos kun tekevät aktiivit häviää niin ei pysy muilla homma hallussa...eli valmiille konseptille ei löytynyt sen vertaa porukkaa että hommat olis jatkuneet.
     
  17. H-enkka

    H-enkka Polaris SwitchBack 600

    Vs: Joensuun ympäristö

    Itellä vois olla innostusta lähtee tonne rinteille kausi päättämään 8) Viime keväänä taisivat vaan pittää niin pitkää auki rinteitä että lumi loppu kesken. :-\
     
  18. teropi

    teropi Joku pulkka

    Vs: Joensuun ympäristö

    Kyllä valitettavan monella vaan tuntuu olevan käsitys että vry.n pitäisi kaikki maksaa ja tehdä. Kyllä kaikki lähtee aktiivisista kerhoista ja niiden jäsenistä, niitä nyt vaan sattuu asettumaan tuupovaara-ilomantsi-kitee sektorille. Ja hyvänä esimerkkinä myös outokumpu, jossa aktiiviset kerholaiset ovat pistäneet hihat heilumaan ja hyvää kelkkauraa on syntynyt. Kuten Kimmo jo mainitsikin lupien saaminen ei ole helppoa ja vuosi vuodelta vaan vaikeammaksi tuntuu menevän. Kyllä niitä ylä-karjalan-kolin-ahmovaaran-polvijärven alueiden uria vaan täytyisi ruveta puuhaamaan ne paikalliset harrastajat ja uskon varmasti, että myös vry.n taholta hankkeeseen tulee tukea jos vaan semmoisen aikaan saatte. Tuupovaara-Ilomantsi alueenkin kelkkaurat ovat kyllä syntyneet talkootyöllä ja ne ilomantsin hillasuot ovatkin erittäin mukavia ajeltavia ja paikalliset varmasti ovat ylpeitä talkoilla tekemistään urista.
     
  19. 700efi

    700efi joku lossi

    Vs: Joensuun ympäristö

    on siellä joskus kauden avauskin pidetty ;)
     
  20. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Niinhän se on maanteilläkin, ensin aurataan pääväylät ja sitten ne missä on vähemmän liikennettä, melko yksinkertaista.
     

Suosittele tätä sivua