Lynx RE 600 07´ & 08´

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 7/8/06.

  1. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Enpä usko että on haittaa jos se kumi siitä iskarista puuttuu.
     
  2. macetin

    macetin arctic cat f800 -12

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Moro
    Olen jonkun verran kelkkaillut ennemminkin mutta nyt olisi aika ostaa eka oma kelkka ensitalvelle. Mieles on 2 vaihtoehtoa Lynx RE 600 tai f6 catti. Antakaas nyt kommenttia kumpi olisi järkevämpi valinta ja perusteluja myös eli kelkkojen hyviä ja huonoja puolia. Ite oon 188cm ja 120kg eli alusta tulee kovalle rasitukselle. budjetti olis 4000-5000 kelkan ikä 07-08 kilometrit mieluusti alle 7tkm.
     
  3. JiiK.

    JiiK. Lynx Rave 600 SDI -08

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Tuorevoiteluöljyn vuotaminen alkaa tuottaa vakavia ongelmia.. Konehuone on jarrulevyä ja -satulaa myöten öljyssä. Auttaako öljysäiliön korkin vaihtaminen ongelmaan? ..sieltähän sitä öljyä ilmeisesti etupäässä tulvii. Toinen samaan aihepiiriin liittyvä kysymys: Miten öljypumpun säätöön pääsee käsiksi? Tankki irti?
     
  4. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Vuoto johtuu soikesta säiliön reijästä eikä korkista.Öljysäiliön saa tiiviksi kun laittaa siihen kaulalle alumiiniholkin. Niitä löytyy varmaankin tuolta myytävien osien osiosta.

    Öljypumpun säätö hoidetaan vaijerista. Eli kun seuraat öljypumpulle menevää vaijeria niin siinä on jossain kohtaa se säätöhommeli. Säätö tarkastetaan siten että katsotaan paljonko vaijeria saa vedettyä näkyville tuosta säätömutikasta. SDI:ssä vaijeria pitäisi tulla 20mm kun kaasuliipasimesta on otettu löysät pois.
     
  5. Pumpe

    Pumpe Active Member

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    ^^ Joo ja sinne öljypumppuun pääsee helpoiten käsiksi kun otat 2variaattorin, imukotelon ja kaasarit irti kurkuista ja nostat niitä vähän sivuun. Eikös sielä pumpussa ole semmoinen tappi ja viiva ja niiden pitäisi olla kohdikkain kun vaijeri on kiinni?
     
  6. kimblek

    kimblek Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Korkin vaihto riitti itelle, eikä vuotanut sitten enään.
    Korkkia ei tarvi sitten "hirttää" kiinni.
     
  7. Pee_Pee

    Pee_Pee Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    No niin arvon raati, kertokaas mistä lähteä vikaa ettimään ku -07 RE päätti tänään heittää kakki mittariston valot tuikkimaan eikä välillä käynnistynyt ollenkaan? Hetken paikalla olon jälkeen käynnistyi ja toimii mielestäni normaalisti, moottorinhäiriövalo jäi kuiteski tuikkimaan mittaristoon. Onko mahdollista että moottori olis käyny hivenen kuumana je sen takia tehny stopin? En ihan tarkkaan tiedä et miten tuo kaikki tapahtui ku kelkka oli kaverila lainassa kun päätti alkaa sekoilemaan. Ölpät, nesteet, bensat ja liittimet kaikki ok, enkä ainakaa pikavilkaisulla löytäny rikkinäisiä piuhoja mistään.
    Pitääkö tuosta kaasarivehkeestäkin käydä nollaamassa tuo häiriövalo piuhannokassa vai saako sen kotikonstein koppuloitua pimeäks?
     
  8. Pee_Pee

    Pee_Pee Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Vastaan siis itse itseäni tyydyttäen. Pikainen kelkan purku ja diaknoosi oli tällä kertaa että kone oli käyny ilmeisesti liian kuumana ja tästä johtuen härövalo jäi tuikkimaan. Puristukset oli molemmissa pytyissä kuumana karvan alle 10, elikkä vissiinki aivan normaali. Männissä ei aukoista kurkkimalla näkyny mitään vaurioon viittaavia jälkiä/normaalista poikkeavaa.
    Onko porukoilla muuten ollu jarrulevyssä halkeamia? Tuossa omassa häkkyrässä on levy lähteny halkeamaan oikeastaa jokaisen levyssä olevan reijän kohdalta levyn ulkoreunaa kohti..
     
  9. Kissala

    Kissala Lynxin lousku

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Omassa jatkui lämpöongelmat siten, että nestettä häviää joka reissulla vähän aina enemmän. Viime reissulla 180km ja 2 litraa. Klemmarit on käyty läpi eikä ole vuotanut niistä.

    Lisäksi tänään paisarin korkkia aukaistaessa kylmästä koneesta (ei ole viikkoon ajettu) niin kuului sihahdus?? Mikähän voi olla vikana? Tulpan reiästä ku kattoi niin männän laki näytti mattamustalta ja tulppa oli vaalean ruskea ja karstaton.

    Kaasarin vesihana on ollut koko talven kiinni, en tiiä vaikuttaisiko. Ajossa takasyyläri lämpiää ainakin reilusti, niin luulis ainakin veden kiertävän. Koitan huomenna vielä pukilla lämmitellä kelkkaa ja koittaa mikä letku lämpiää milloinkin.

    Missä noi o-renkaat on?
     
  10. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Meni lynestä kaasarin kurkku halki, onko tuossa mitään huomioitavaa kun laittaa uudet (bling factoryn alukurkut) tilalle? Pitääkö esim. jäähytysjärjestelmä ilmata kun kerkesi aika paljon tulemaan nestettä pihalle kun letkut irrotti kaasareista. ::) ?

    Ja eikö tosiaan muilla ole ollut samaa vikaa että bensamittari hyppää ajossa pois paikoiltaan? Entiiä voisko olla mahollista että toi kehittäs tankkiin paineitta ja sen takia ei kestä mittari paikoillaan ??? Ainakin suhahtaa reilusti aina kun tankinkorkin avaa. Tuntuu tosiaan että istuu tiukasti paikoilleen, ruuvimeissellillä saa kammeta kunnolla ennenkun lähtee irti.
     
  11. LöPö

    LöPö Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Tankin korvausilmareikä on tankinkorkissa. Jossa on jonkinlainen kuulasydeemi joka estää tankin tyhjenemisen nurin mentäessä.
    Olisko se mennyt jumiin ja sen takia kerää painetta jonka seurauksena pullauttaa mittarin irti ::)
     
  12. M-I

    M-I Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Onko ihan normaalia kun ajo jää osuuden n 6-7 km 50-60km/h vauhtia, missä ei käytännössä yhtään lunta, niin alko väläyttelee moottorin kuumenemis valoo mittaristossa?

    Enne tuota jää osuutta ei ajettu ajettu 4 km reittiä rauhassa,missä myöskään ei irto lunta juurikaan.
     
  13. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Mistä se käytännössä sitten repii jäähdytyksen? Eli eiköhän tuo vähintäänkin normaalia ole! Ei sulla kuiten liut sulanu?
     
  14. M-I

    M-I Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Joo, ei tuonu kuitenkaan liukuja sulattanu..kyllä mää tuion arvelinkin olevan normaalia, varmistin nyt vain.

    Kiitos.
     
  15. zzracing

    zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Joo eiköhän siittä ole joko kenno puhki tahi kannesta o-renkaat meneet eli kannentiivisti kaput. . .

    Ja näiden ilmauksessa ei mun kokemuksella ole mitään onkelmaa eli vedet pannuun ja ilmasruuvi auki kannessa olevasta letkunlähdöstä ja kun sieltä alkaa pulputa vettä(samalla paisariin lisäten sitä vettä) niin ruuvi kiinni.
    Ja ja ja ja paisari melko täyteen , korkki kiinni ja käyntiin.
    Lämpimäksi käyttö ja vesimäärän tarkistus, max 1dl tarvii lisätä ja eiku EK lähtöviivalle.
    Nämä siis silloin kun laitteeessa ei ole mitään muuta häikkää esim puhki hankautuneita letkuja tai kennoja joissa on kiven kuvia tms.
    T, Teemu
     
  16. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´


    Jep. Mulla nousi se mittari tankista ylös ku patikossa pieksin RE:tä.. Se läpivientikumi pysyi paikollaan mutta mittariosa pääsi nousemaan ja holovas bensat syliin.. Ihmettelin ku perse kastu :D .. Kuivaus ja pikaliima siihen mittariosaan ja pukkasin takaisin eikä noussut sittemmin..

    Mulla pikemminkin veti alipainetta sinne tankkiin ja meni kurttuun mutta silti nousi se mittari ylös..

    Ei tarvi mokoman pikkuvajeen takia ilmata.. käyttelet lämpimäksi ja lisäät tarvittavan määrän nestettä ja kokeilet että kennot lämpiää yms..
     
  17. Kissala

    Kissala Lynxin lousku

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´


    No letkuhan sieltä lopulta oli hankautunut ;) Termostaatilta kun lähtee takasyylärille ja tekee mutkan siinä missä risteää öljyletkun kanssa niin oli öljyletkun klemmari väärin päin ja olivat klemmarit "puristuspiikit" painaneet pienen reiän. Nyt kävin ajamassa ja ei vuotanu ollenkaan. Jäähdyttikin hyvin vaikka valoa vilkuttelikin kun oli jäinen keli, mutta ummessa välillä pyörähti.

    Oli kuitenkin pitkä mettäpätkä, eikä päässy jäähdyttelemään, niin paloi lämpövalo jonkin aikaa. Sitte ku pääsi hangessa jäähdyttämään niin tuntui että alkas booaamaan. Kuitenkin kaasua painattaessa oli tehot tallella. Tuntui kuin olisi tasakaasulla ja kiihdytettäessä toiminut eri kartalla?? Eli säätiköhän se nyt sytytyksen myöhemmälle lämpöjen takia? Lämpövalo kuitenkin sammmui pian, mutta tuo kahdella kartalla toiminen jatkui kotia asti ja oli aika nykivä puunkierrossa etenkin. Vai mikähän ilmiö tämä mahtoi olla?
     
  18. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Re temppuilee täälläkin. Tänään ajelin ensin jäällä noin 3 kilometriä ja pelas niinkun pitääkin, sitten lähettiin reittiä kohti, ja noin 5km jälkeen pysähdyin ja painoin kaasua niin kone yhtäkkiä booasi ja sammui. Sain sen sitten käyntiin mutta röpelsi ja pyöri huonosti ja sammui kun laskin kaasun irti. Sen jälkeen revittiin sitä käyntiin ainakin puolituntia, vaihdettiin tulpat ja nyittii kaasun kanssa ja ilman, ryyppyäkin kokeiltiin mutta ei edes hörähtäny kertaakaan. Sitten viimein kone käynnistyi vaivoin kaasupohjassa ja savutti ja röpelti mutta ajoin kelkan kärryyn kun kaveri kerkesi jo tulemaan autolla vastaan.

    Pihassa ei meinannut taas käynnistyä mutta kun sain käyntiin kävin jäällä ottamassa vetoja ja nyt kärsi jo sammuttaakin ja lähti normaalisti käyntiin. Mutta alakierroksilla röpeltää (lienee normaalia 0-kelissä..) ja kun otin täys kaasu vetoja niin välillä 7000rpm ja toisinaan 8000 rpm kone booasi niin pahasti että olin tömähtää ohjaustankoa vasten, välilllä booaili vähän myös alempana mutta yläkierroksilla täys kaasu vedoissa pahiten, ei kuitenkaan sammunu enää mutta en tuolla sen enempää uskaltanut ajellakkaan. Pyöri myös tyhjäkäyntiä hyvin jäällä ajelun jälkeen eikä koneesta kuulunut ylimääräisiä kilinöitä. ???

    Vaihdoin juuri kaasarin kurkut alumiinisiin ja tänä aamuna vaihdoin uuden läpivientikumin bensaletkulle tankinnurkkaan kun entinen halkesi asentaessa. Mistähän voisi vikaa lähteä etsimään, kelkalla ajettu noin 4000km.
     
  19. lynx special edition

    lynx special edition Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    mittaa puristukset. se on leipassu sulla kevyesti.vaihoit alukurkut.,oisko jäänny huonosti paikalleen ja horinnu ilmaa sieltä.nyt käy kohtuu hyvin mutta raskaasti ku sylinterissä männän romua. mutta ku lämpenee ni jumii ennemmän ja kylmänä toimii..itekkin rs llä käynny vähän sama et tuntu jopa et vikaa ei oliskaan vaikka mäntä olikin aivan paskana.
     
  20. Kissala

    Kissala Lynxin lousku

    Vs: Lynx RE 600 07´ & 08´

    Illalla kokeilin vetäistä käyntiin ja lähti melko vaikeaa, eikä lopulta oikeen pysynyt käynnissä. Mittasin puristukset niin toisessa oli 8,8bar ja toisessa 9,4bar (toinen pytty ja mäntä vaihdettu keväällä). Mistähän lähteä hakemaan vikaa?
     

Suosittele tätä sivua