LYNX 2013

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Jannne, 27/1/12.

  1. Sanppa78

    Sanppa78 Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Tänne on tulossa Boondocker 800 3700..
     
  2. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Vs: LYNX 2013

    En sanoisi, että häiritseviä tekijöitä. Hyvähän dokkeri on reitilläkin ajaa, mutta toisekseen turhaan on pitkä matto, kun ei tule ummessa ajettua. Miksi sitten mahdollisesti RE, no reittipaukutukseen tarkoitettu alusta, leveämpi keula, lyhyemmällä matolla ehkä notkeampi vetää mutkiin? Toisekseen ollut hiukan ajatus, jos ajaisi jonkun vuoden päästä jonkun endurokisan, niin voisi alkaa nyt jo keskittymään tuohon reittiajoon ja hakea tuntumaa pätkäkelkan ajotekniikkaan.

    - Ile -
     
  3. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Vs: LYNX 2013

    Roadshown ensimmäinen etappi Hyvinkäällä tuli koettua. Kaikilla merkeillä oli oleellisimmat mallit esillä. Tokihan BRPn vekottimia tuli syynäiltyä eniten ja juteltua tehtaan tyyppien kanssa, mutta oli siellä muutakin mielenkiintoista, mm. pollen ketjuvedon korvaaminen hihnavedolla.

    3900nen dokkeri oli se mieleisin vekotin kylmätyyppinen perusteella, vaikka eihän siinä kuskin paikalla ihmeitä eroja tunnu 2012 malliin verrattuna lukuunottamassa että jalkakotelot lienee selkeästi edempänä. Stonga oli omaan makuun aivan liian matala ja sylissä, mutta sehän tulee kuntoon vartissa ja muutamalla kympillä.

    Livenä kun näki ne uudet sivakat, niin vaikuttaa sille, että selkeästi on muotti enemmän kohdillaan. Se muistuttaa etäisesti powder prota, mutta kölien muodot ja syvyys ovat vähän miedommat. Melkein tuli myötähäpeän tunne kun vieressä oli kattiloissa ne perinteiset murtsikkasuksien pätkät keulilla. Olikohan Järviset, Kuusiset vai Peltoset... no ihan sama ;D Ihmetellä pitää että eivät uusineet suksia kun toivat uudet mallit viime vuonna.

    Mielenkiintoisin kokemus oli SummitX:n kiertyvä telasto. Ja se todellakin kiertyy. Olin yllättynyt kuinka pienellä riippumisella runko kallistuu telaston pysyessä vielä suht paikallaan. Reunoista puikottamaton matto toki edesauttaa tuota efektiä kovalla pinnalla. Meikäläinen kun on semmonen pystyynjäätynyt pulkannaru, mutta silti summitin ruho taipui asfaltilla melkein puhaltamalla. Tollahan varmaan pystyy kivasti kanttailemaan vielä kovilla keväthangilla. ;D Vieressä oli Summit Freeride ja ero oli todella suuri.

    Hieman oli tullut käytön jälkiä ainakin BRPn vehkeisiin niin kuin pitääkin mainoskuvia ym otettaessa. Saxnäsissä oli saatu ainakin keulittua pitkän dokkerin takapuskuri mutkalle ja Freeriden sivuposket oli halki. Asiaa!

    Käykäähän ihmettelemässä kun lähelle paikkakuntaa tuo karavaani osuu...
     
  4. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Kävin kans paikalla. Boondockeri oli hienon näköinen kapistus. Tutkin tosin enemmän lyhempää versiota. Kuulemma 800 motit ovat saatu kestäviksi. Mäntien toimittaja oli muuttunut tälle kaudelle ja jotain muuta. Omiin ajoihin 800 re olisi paras valinta mutta dockeri olisi hienoin Lynen malleista.

    Ja sukset näytti hyviltä ja ihmettin kans Cattien järvisiä. Tulipahan jotain uutta noihin painoihinkin. Lynxit on ajovalmiina ja Catit ja Pollet kuivina. Iskarit, nesteet, öljyt jne kaikki puuttuu niiden mittauksista. Todellista paino eroa 6kiloo RR 800 Cattiin, Jos tuo nyt ketään kiinnostaa.
     
  5. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: LYNX 2013

    Kyllä sä joudut sen 800 Re:n laittamaan.. Toki jos kaipaat niitä haasteita, mistä oli puhetta niin yamaha on ihan hyvä valinta ;D
     
  6. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Ei kyllä ne saa muuttaa reitit nykyiselle sopiviksi ;D
     
  7. rApa

    rApa Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    oliko road showssa 3900 näytillä?
     
  8. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Kaikki Lynen mallit oli esillä.
     
  9. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Lynssin myyntimieskö tämän "totuuden" kertoi? Miksi sitten punnituksissa se lynssi painaa käytännössä yhtä paljon enemmän kuin mitä esitepainot kertoo? Esim. RE600 vs. MXZ eroa on todellisessa painossa 18kg...
     
  10. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Kyllä. Myyntimieheltä kuultua. Mutta onhan tuossa melkoisesti eroa vastaavaan Skiidoohon. Uuden 800 Skiidoon iskarit ym on ihan paperia ym
     
  11. rApa

    rApa Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Tack!
     
  12. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: LYNX 2013

    Tais sanoa, että tuo 6kg oli ski-doon ja katin välillä eroa. Lynessä sitte pidempi matto, iskarit ja pps tuo sitä lisäpainoa reippahasti lisää, mistä johtuu se ~ 15-20kg ero kattiin.
     
  13. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Näin se jotain on. Mutta, kylä hieman Lynssi pitkästä aikaa houkuttaisi, RE800, mutta onneksi hinta ja kilsamäärät mitä ehdin kelkkailla, pitää poissa kaupoista. Kuolataan sitten näin ruudun takaa...
     
  14. jmheik

    jmheik Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Milloinkahan se Lynxiltä tulee täysverinen kapeatelainen mehtäkelkka? Vai jätetäänkö koko kakku yksin Ski-Doolle..
     
  15. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: LYNX 2013

    Tuli mieleen, että mahtoko kukaan kysyä onko tuohon 800 re:hen tehty jotain muutoksia, että on saatu tuo 41 levee 44mm matto tuonne. Sillä vaan kun täällä on puhuttu, että normi 44 mattokin olisi tiukilla (itsellä alla helposti) tuohon lynxin runkoon? Jos tuo 41 levee menee normisti niin vois itse seuraavaksi semmosen laittaa tuohon pätkään niin saisi lisää kantopintaa :)
     
  16. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Sanoi että runko on sama kuin kuussatkussa.
     
  17. snoub

    snoub Well-Known Member

    Vs: LYNX 2013

    Nopeesti kateltuna näyttäis siltä että ei ole todellakaan vertailukelpoisia nuo valmistajan ilmoittamat painot tälläkertaa. Lynxi ilmoittaa tälle vuodelle nähtävästi jonkinlaisen "märkäpainon" tankki ja mahdollisesti öljysäiliö tyhjänä.. Osa valmistajista taas koko kelkka kuivattuna ja liekkö edes loppuunasti kasattuna.

    Lynx ilmoitti 2012 600RE 219kg
    Lynx ilmoitti samalle kelkalle 2013 600RE 227kg

    Kelkalle mitattu todellinen 231kg (Tankki tyhjä muut täysi)

    Eli ilmoitustapaa on muutettu raskaampaan suuntaan ja alkaa olla varmasti aika lähella todellista ajokelpoisen kelkan painoa.
     
  18. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: LYNX 2013

    Ite en ymmärrä ollenkaan mitä hyötyä on tietää kelkan kuiva paino. Kaikki kun ilmottais tankki tyhjänä painon niin tietäis heti mitä ne vehkeet oikein painaa. Harvemmin kukaan kuitenkaan kuivalla kelkalla ajelee ::)
     
  19. j-maister

    j-maister Xtrim SC 600 e-tec -10

    Vs: LYNX 2013

    Tuskinpa siinä muuta syytä on ku myynnin edistäminen, peruspentti kattoo että "oho, onpa kevyt, pakko olla hyvä!" ::)
     
  20. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: LYNX 2013

    Osaako kukaan sanoa että onko tuossa 3700 Boondockerissa tämän vuotiseen mitään muuta eroa umpisessa etenemiseen ku tuo 57mm karkia matto?

    Äkkiseltään ku katteli 12 ja 13 kuvia niin muuta eroa ei ole ku reijitetyt liukurungot, rullat liukujen päissä ja takapukkia puotettu? ???

    2012 ei ymmärtääkseni oikein riittävästi kevitä keulaa ummella että ajamisessa olis samanlaista keveyttä ja riemua ku summitissa? eli käytännön järjellä ajateltuna tämä 2013 malli kevittää vielä huonommin keulaa koska takapukkia puotettu että karkiampi matto mahtuu alle ?

    3900 mallissa takapukkia on tuotu aika paljon eteenpäin ja alustan malliki on PPS-DS eli se saattaa mennäki lumella?
     

Suosittele tätä sivua