Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Taisivat ilmoittaa automaailman tyyliin 5hp vähemmän tehoa mitä yamissa ;D
     
  2. jyrka

    jyrka Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Jollakin AC:n tulee nykyinen turbovehje korvata ja tuo tukis sitä, että korvaajaksi tulisi AC ahdetulla jammun koneella. Todennäköistähän on että sellainen proto suihkii jo jossain päin ison mantereen pusikoita.

    -j-
     
  3. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Oliko niin, että Catissa ei ole kummoistakaan moottorijarrutusta? Juurikin moottorinohjauksen syystä/ansiosta. Vähän muistelen itsekin lukeneeni tuosta jotain.

    Uusimmassa vihollisen lehdessä oli XF vertailussa (siis 2013 800 XF) kolmen muun kanssa, sehän ei mitään kerro, mutta ei se floattitelasto ilmeisesti aivan toivoton ole, kohtuullisesti pärjäsi sen osalta.
     
  4. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Tuosta alustasta kannattaa käydä lukemassa katin sähköisestä esitteestä xf mallia koskien. Tuossa on tehty selkeä ero slideactionin ja fastracin välille. Katti suosittelee/myy xf mallin slideaction alustalla jos ajat etupäässä reitillä ja taas fastrack alusta on parempi tuonne pehmeään. Perustelut lukee esitteessä. Edelleen olen sitä mieltä että Yamahateki virheen valitessaan fastrack alustan xtx malliin, joka todellakin on suomen ainut vaihtoehto. Tämä on kuitenkin 90 prosenttisesti reitti kelkka..
     
  5. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Parempi kait se niin on että on 2 x slide action ja 1 x fastrack kuin 3 x slideaction? Jos XTX:ssä olisi slideaction niin eipä se paljoa eroaisi LTX-mallista. Ei sillon ku noita konfiguraatioita on tehty thief riverissä oo mietitty että mikä näistä juuri Suomeen menee. Varmaan oletus että kaikki.

    Itelle ku miettiny tota niin kun kerran mtx:ää ei ole niin tuo fastrack on just passeli kun liukurungot vaihtamalla siitä tulee 153 mittanen.

    Edelleen, harmi on että Eurooppaan ei tule RTX tai LTX malleja ja siitä varmaan kannattaa antaa palautetta, ehkä joku isompi mauri Skandinavian ulkopuolella tajuaa 15 kaudeksi ottaa valikoimaan niitä.
     
  6. KMV

    KMV ZR 6000 137" SP LTD

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Kilpailevassa lehdessä oli kyllä syykin miksi eurooppaan ei tuoda kuin yhtä mallia. Tämä on ainoa EU tyyppihyväksytty malli tai jotain sinne päin.
     
  7. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Niinhän sielä luki. Mutta kuulostaa vähän oudolta, jos kerran Catti sai kuitenkin tyypityksen hoidettua kuntoon...
    Ja onhan noita Yamahan (ja varmaan muidenkin) kelkkoja tainnut aiemminkin olla rinnakkaishyväksyttynä EU:ssa. Lukeehan esim RX-1 papereissakin Warrior jne.

    Rinnakkaishyväksyntä = Hieman poikkeava tyypitetystä, mutta perustekniikaltaan sama kuin tyypitetty. Esim moottori sama jne.

    Kyllä se nyt taitaa vaan olla jonkun Yamaha Europen tumpelon typerä päätös... :mad:
     
  8. KMV

    KMV ZR 6000 137" SP LTD

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Voipi olla kyllä näinkin :(

    Mutta voi kyllä nyt jo sanoa, että tämä ei ole tämmösen reittispeden seuraava kelkka. Ja mieli tekis kyllä johonkin vaihtaa...
     
  9. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Tuosta olen samaa mieltä. Oli miten oli mutta väitän että tuolla puskassa ei näitä vipereitä tule vastaan muuta kuin turbotettuina. Ja tällöin malli on väärä suomeen ja valtaväestön käyttötarkoitukseen juurikin tuon puuteri alustan takia.
     
  10. znood

    znood Guest

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    voi olla tosiaan että maahantuojan taskut on aika auki takuiden kanssa kun porukka pääsee tuota kelkkaa patikossa käskemään :D
     
  11. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Voi olla laitetaan käyttäjän piikkiin, vaikkakin se ei ole oikein. Aika näyttää miten käy.
     
  12. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Muuan täälläkin vaikuttanut reippaampaa vauhtia ajeleva reissaaja kertoo että SRViper on pelittänyt ihan asiallisesti ja vakiosäädöillä vielä.
    Eipä ollut juuri huomauteltavaa.
     
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    ei tuosta fasttrackista ainakaan catin puolelta oo kuulunu, että olisi mitenkään heikko alusta. Ollut käytössä jo useita vuosia ja ilmeisen hyvin toiminut. Ei varmastikaan ole tehty patinhakkaukseen, mutta oletan että sellaista harrastavalla kuskilla tämä ei ole edes vaihtoehto. Patinhakkaukseen ei yamaha ole tehnyt kelkkoja muutenkaan enää 2000 luvun puolella, jos siis verrataan esim. lynen pps alustaan.
     
  14. 1tas

    1tas Lynx RS 600 -14

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Jotenkin sellainen fiilis, että moni oli ainakin toivonut Viperin olevan jammulta se laite, jolla voisi patikkoakin hakkauttaa. Tosin tuo malliston "kapeus" tänne tuotavissa laitteissa on tainnut jo niitä toiveita himmentää. Mikäköhän mahtaa olla tänne tuotavan Viperin pää-asiallinen käyttötarkoitus, tai siis missä se olisi oikeasti hyvä?
     
  15. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Tottakait aina toivotaan että tulis nyt semmosta että sopis tukinajosta suoraan patikkohakkuuseen tai enskakisaan, mutta kuinka moni oikeasti tarvii sen " pätkän"?
    Jos olis oiken paksu lompakko hommais riittävän monta kelkkaa ja vaikka joka merkkiä, mutta kompromissit on osa tuota harrastusta sen jokainen tietää, rahalla saa kaikkea kivaa kaikkiin kivoihin leluihin, mutta usein nk.peruskelkkailija tarviin sen keksinnön jolla voin tarvittaessa ajaa normireittiä ( ei hampaat irvissä) ja poiketa melkein jopa hieman pehmeälle mutta ei halua mitään reitillä kankeaa "hankisirkkeliä" joka kuitenkin on kohtuullisen LUOTETTAVA ja tuntuu laadukkaalta vielä 3 vuodenkin päästä.
     
  16. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Hyvä se ei ole missään muualla kuin turbotus aihiona. Mutta yleiskelkkana tavan turraajalla aivan paras :D
     
  17. 1tas

    1tas Lynx RS 600 -14

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Toi "yleiskelkka" on niin pirun laaja käsite, ettei siitä ota selkoa... Olen ymmärtänyt, että monelle se vanha 5900 lunxi on paras yleiskelkka. Olisko tässä nyt sitten parempi?
     
  18. 1tas

    1tas Lynx RS 600 -14

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Varmasti löytyy sellaista porukkaa, joka haluaa kelkan tukinajoon ja patikonhakkuuseen. Kumpaan tämä soveltuu? Moniko oikeasti tarvitsee sen "pitkän" ?
     
  19. 1tas

    1tas Lynx RS 600 -14

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Tästähän kirjoitan ainoastaan siksi, että olisi mukava omistaa jammu. Valitettavasti sieltä ei vieläkään tule sellaista mallia, joka herättäisi oman kiinnostukseni (sen moottorin luotettavuuden lisäksi) :/
    Pakko tuosta moottorin luotettavuudesta todeta, etta ainut moottorista porsinut laite itselläni on ollut se toinen japanialainen.
     
  20. Jale

    Jale Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Eiköhän aika monellekkin olisi kelvannut se pätkä yamahalta, ainakin vastaavalla tavalla toimivana kuin kattilan versio. 800 2T pannulla on katin pätkämalli yllättävänkin hyvä menemään myös reitin ulkopuolella... Vastaavalla snocross matolla luulisi jamahankin siellä toimivan.
    Omasta mielestä tuo procross pätkäkatti on muutenkin yllättävän hyvä "allround" kelkka, taatusti parempi varsinkin etelän vetelille mitä mountain alustalla varustettu XF. Toisaalta lääkkeethän on valmiiksi tiedossa miten tuon "mountain alustankin" saa reitille paremmaksi. Onhan niitä jo kattiloissa tovin hierottu joka puolella.

    Mode voi tämänkin viestin halutessaan poistaa, mutta sanonpa silti että vaikka mielestäni yamaha onkin laadukas kelkan valmistaja, niin kyseisellä viperillä se ei pysty vielä tarjoamaan sitä "valmista yleiskelkkaa" massoille. Varsinkin jos verrokiksi otetaan kotimainen merkki jolta löytyy valikoimasta vaikkapa lyhyempi boondockeri RE-alustalla...
     

Suosittele tätä sivua