Ski-doo 2014

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Muksu, 24/1/13.

  1. Leboef

    Leboef Polaris RMK Khaos 3"

    Vs: Ski-doo 2014

    Pikkusummasesta se jo loppu puhti niin 154" Freeride tuli sitte laitettua tilaukseen. Ihanan kallista, mutta toivotaan että on hintansa väärti ja on sitte makia ens kevväänä puotella menemään. :)
     
  2. Luppe

    Luppe Active Member

    Vs: Ski-doo 2014

    Tilasin tollasen pikku summitin ;D
     
  3. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Vs: Ski-doo 2014

    Mitä piti laittaa extraa sai 900 backcountryyn 44mm maton? sehän vois olla sitten olla vaihtoehto tuolle 600 etecille...

    Olisko tuo renegade backcountry X 600 etec hyvä yleiskelkka jolla uskaltais umpiseenkin välillä?
    Lynx BD 3700 taitaa kuitenkin olla pitkille matkoille huonompi vaihtehto ???
     
  4. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Vs: Ski-doo 2014

    900 ACE Rene tais olla Adrenaline-mallimerkinnällä. 600€ pitää maksaa lisää 44mm matosta (sisältää asennuksen ja orkkismatto jää myyjälle). Ite jahkailin kauan 600:sen ja tuon 900 ACE:n välillä. ACE voitti kuitenkin hyvien myyntipuheiden mukaisen hyvän väännön johdosta, ja kun 900 ACE ei kuulemma ole enää 4-tahtisten tyyliin niin nokkapainoinen ja muutenkin on kuulemma ajamisen keveyden puolesta hyvin lähellä 600:sia. Myös 4-tahdin mahdollisesti pidempi kestoikä, vähäisempi polttoaineenkulutus (98 vs. 95okt.), 2-tahtiöljyjen kanssa läträämisen poisjäänti, hiljainen käyntiääni yms. puolsivat ACEen päätymistä. 8)

    550 föönikoneestakaan eivät ole tähän mennessä tehot koskaan loppuneet ennen kuskin ajotaitojen loppumista, joten luulen ACE:n 90hv:n riittävän vallan mainiosti. ;D

    Talven tuloa odotellessa! ;)
     
  5. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Vs: Ski-doo 2014

    137" Freeride tilattu!
    ...jokohan se talvi tulis? ;D
     
  6. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Vs: Ski-doo 2014

    Ajoin tuota ace ysisatasta. Siinä oli kiusallinen noin sekunnin viive kaasussa. Tasasella reitillä oli kiva ajaa eri moodeja vaihdellen, mutta patikossa ja umpisella melko hankala ominaisuus. Bd3700 on hyvä umpisen laite, mutta 300km päivämatkoja olen ajellut, suuren osan reittiäkin. Rene varmaan paras noista, mutta ei riitä umpiselle kuin hyvillä keleillä. Siis kaikki on eri tarkoitukseen olevia laitteita.
     
  7. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Vs: Ski-doo 2014

    Viive kuulostaa aika mielenkiintoiselta, kun 900 ACE:n koeajanut myyjä puhui vähän päinvastaista eli sanoi kaasun olevan todella herkkä/kevyt ja että oli vaijerikaasun jälkeen ollut opettelemista, kun reakoi niin herkästi ja nopeasti. ??? Harmi, kun ei ite päässyt koeajamaan ennen ostopäätöstä. ::)
     
  8. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Vs: Ski-doo 2014

    Kaasu 900asessa on kevyt ja kone herkkä, mikä pahentaa asiaa. Yritin pienen ojan ylitystä sillä seurauksella että keula putosi ojaan. Ojassa kone sitten heräsi ja kelkka nousi pystyyn vastapenkalla vaikka kaasu oli jo löysätty. Ehkä kaasun käytön oppii ennakoimaan, mutta tuskin ajosta jouhevaa patikossa saa. Tehtaan miehet sanoivat tekevänsä töitä ongelman kanssa. Onhan nuo ongelmat ennenkin ratkenneet ennemmin tai myöhemmin.
    600 E-tec lienee lähes yhtä taloudellinen, kun 600aceenkin kulutusero on ollut melko pieni.
     
  9. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Vs: Ski-doo 2014

    No, toivottavasti tuo kaasujuttu onnistuisi ehjätä pienellä ohjelmistopäivityksellä. ::)
     
  10. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Vs: Ski-doo 2014

    Mullakin on tuommonen GTX550. Oli 900 ace vähän saman oloinen boondockerien jälkeen, itseasiassa reitillä hienostuneempi kolmisylinterisen nelarin äänen takia ja selvästi tehokkaampana.
     
  11. Hymis

    Hymis Ämmällä ajetaan

    Vs: Ski-doo 2014

    Erikoinen väite. Mihin perustat väitteesi?
     
  12. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Vs: Ski-doo 2014

    Lyhyt matto ja matala profiili.
     
  13. Hymis

    Hymis Ämmällä ajetaan

    Vs: Ski-doo 2014

    Toinen noista on paljon merkkaavampi tekijä mielestäni. Se, jos ajajalla sattuu olemaan tehokas puolipitkä kelkka, karkealla matolla oleva yhdistelmä ja voimalinja säädettynä toimimaan siten, että se jengaa 75-80km/h kelissä, niin sillä mennään yllättävän jyrkistäkin paikoista. Nimimerkillä tältä talvelta kokemusta. Ja kyllä tuollainen renegade vaikka 44mm matollakin on vielä ihan kohtuullinen menemään. Toki pieni perusvauhti pitää olla yrityksissä mukana. Kyllä siinä dockerit ja kumppanitkin jäävät kiinni, jos pysähtyvät ylämäkeen kunnon lumien aikaan ja meinaavat siitä vielä jatkaa ajoa kiinnijäämättä. Tulipa tänä talvena nähtyä sekin tilanne, jossa toisella oli yli 20 cm pidempi alusta ja jäi kiinni erääseen paikkaan rinteeseen. Ei ollut mitenkään jyrkän puoleinen. Piti ihan ajaa siihen rinnalle ja testata, että jääkö itsekin kiinni. Eipä jäänyt, kun kuski oli kevyempi ja voimalinja toimi itselläni tosi hyvin yhteen. Joten ei voi ainakaan yleistää, ettei puolipitkällä pääse vaikeassa kelissä.
     
  14. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Vs: Ski-doo 2014

    No lähemmä ens talavena lähimpään buranttikuusikkoon testaamaamaan miten se keskipitkä etenee :D Minuakin tuo Rene kovasti kiinnostaa, ja kerran olen nähnyt että reipasotteinen kuski saa sen kyllä ummellakin kohtuullisesti etenemään. Toiselle kuskille joutui kyllä uraa dockerilla polkemaan.
     
  15. Arttu

    Arttu Well-Known Member

    Vs: Ski-doo 2014

    Todistettu, että 600 rene menee aika yllättävästi paikoista kun on kuski joka ajaa. Jopa sellasesta rinteestä (tapporinteestä) johon pendoliini kuskit pyöritteli päitään ;D
     
  16. Hymis

    Hymis Ämmällä ajetaan

    Vs: Ski-doo 2014

    No mikä ettei, lähdetään vaan ajamaan. :) Kuskin paino, kehon hallinta, pelisilmä, kelkan toimivuus, onhan niitä useita etenemiseen vaikuttavia tekijöitä...Tosin jos lunta olisikin se 1,5m ja kaikki olisi ihan pohjatonta puuteria, niin asia olisi sitten täysin toisenlainen. Siellä ei varmasti muut kuin pendoliinot etenisi, mutta kun Suomeen ei oikeastaan koskaan tule tuollaisia kelejä. Tais mennä off-topic:n puolelle.
     
  17. PakkanE_

    PakkanE_ lynx BD 3900 -13

    Vs: Ski-doo 2014

    lisää offtopiccia. kaverilla on se 12 mallin 600ace renegade. Kyllä sillä tasamaatta ajaa umpisessaki mutta ajo on kaikkia muutako vauhdikasta! itseasiassa se siitä lystiä tekeekin ko ei ole varmaa pääsetkö ilman jumia :D ihan eri viilis tuli ko pyöräytti ääliön 600ace renegadella ko 39 dokkerilla! eeppinen onnistuminen! anteeksi.
     
  18. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Vs: Ski-doo 2014

    No, tuleepa vähän lisää ajotaitoa, kun tollasella pikkusella ja haastavammalla vähän harjoittelee. ;) Nimimerkillä: Joskus 550F GTX:llä kahden RMK 900 kaverin perässä Lapissa umpisilla seikkaillut ;D
     
  19. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Vs: Ski-doo 2014

    No joo, se jatkuva Nytro XTX:llä jumissa oleminen alkoi kyllä puolivälissä Ruotsin viikkoa jo harmittamaan, kun muut meni pitkillä vuoristokelkoilla ohi oikealta ja vasemmalta. Ja jos joku laite alkaa harmittamaan, niin aika äkkiä lähtee kyllä kiertoon. Siispä Summit 154 800 ensi kaudeksi tilattu.
     
  20. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Vs: Ski-doo 2014

    Eikös tuossa backcounry X ole ilmeisesti tiuhemmat välit, hiukan kapeampi raideväli, mountainremmi, verratuna perus renegadeen?
    seuraava vaihtoehto olis joko perus summit tai lynx bd 3700 mutta epäilyttää niitten kapeat keulat ja karkea matto reittiajossa kokemattomien käsissä. En tiedä sitte olisko xtrim sc 600 etec minkälainen umpeen 370 pitkällä 39millisellä harjalla, vähän pliisulta vaikuttais...
    Hankalaa, tuohan se freeride olis mutta liian kallis...
     

Suosittele tätä sivua