Tundra 600 efi

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä skizpa, 15/12/20.

  1. Kimple

    Kimple Shredder RE 3900

    Ei mitään. Ensin ajattelin, että ne DS-2 levikkeet vois laittaa, vaan tässä on ilmenny, että näillä lumilla ei tarvi ainakaan mihkään tai on jopa haitolla.
    Ehkä jos ois metri puuteria, niin niistä vois olla hyötyä.

    Hangen kantavuus on tällä hetkellä tämä Oulun seudulla:
    upload_2021-3-20_16-51-19.png
     
    TundrAri tykkää tästä.
  2. Moto_olli

    Moto_olli Member

    Samaa mieltä, levikemuovit on kuin laittaisi apupyörät kelekkaan ja poistaa enemmän ominaisuuksia kuin mitä hyötyä tuo..
     
    TundrAri, Fred Scuttle ja Kimple tykkäävät tästä.
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Ei kait niihin muuta kannata laittaa kuin ne skidoon omat jos kantavemmat haluaa. Ne sitten kantaa jo 900acen keulaa melko hyvin.. Jos itellä olisi tuo kelkka niin vaihtaisin jotku bladet tilalle.
     
  4. Jooman

    Jooman PRO RMK 850 3” -19, Tundra 600 EFI ES -21

    Oli Bladen DS:t alla noin 500 km. Ei niillä tehnyt metässä rymytessä mitään. Liian matalakärkiset. 2 nokkalenkkiä meni poikki.
    Jos ajot vanhaa jälkeä jossa oli menty puunrunkojen yli ja se oli sitten noussut lumesta irti vajaa 10 cm niin aina oli nokka menossa alle. Nokat oli kuin puikkarit. Syytivät lisäksi jatkuvasti lunta silimille.
    Itellä on vuotsolaiset lisänä, jotka nostavat suksen nokkaa jonkun verran ja kelekan käsiteltävyyteen ne eivät niin paljon vaikuta että tulisi liian kankia vietävä. Täällä Kainuussa lunta lähes metri ja se on hötyä. Enempi niistä suksilevikkeistä on täällä hyötyä kuin haitta, kun pitää päästä sellaisiinkin paikkoihin minne ei fiiraiderisurffailijat normaalisti mene. Siellä sitten on monesti saha, kirves tai talja tarpeen.;)
     
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Bladet on tosi hyvät sukset ummelle, mutta liian matalat hyötykelkkaan, kuten @Jooman jo totesi. Hakeutuvat esteiden alle ja tökkäävät vastapenkkoihin. Levikemuovit taas eliminoivat kelkan käsiteltävyyden ja kanttailun, kun ei niitä saa edes halutessa uppoamaan lumeen.

    Parit Bladet olen tuunannut talousmuovista tehdyillä jatkoilla ja nuo on toimineet hyvin. Verrokkina oikealla -16 Yamaha Viperin umpisen vakiosuksi, joka toimi todella hyvin kaikessa käytössä ja kärki on valmiiksi korkea. 11733_0b94703c137edb7184dbeb27e1905592.jpg
    Blade DS:n kärki nousee vakiona todella vähän ja ovat jopa vaaralliset.
     
    Viimeksi muokattu: 21/3/21
  6. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    En itse huomannut ongelmaa bladeilla. Jos kärki ahdistaa niin helposti niihin voi jatkoa laittaa. Muuten ne on kyllä paljon paremmat kuin pilot ds2.

    Saattaa ne levikkeet ehkä viistorinteessä jonkin verran pistää vastaan, mutta tasamaalla ne ei kyllä juurikaan vaikeuta ajoa tuon tyylisellä kelkalla. Minun mielestä. Pilot ds2 paranee aika paljon niillä oikeilla levikkeillä. Tuossa pari kuvaa niistä. Näillä voi jopa ohjata pehmeällä toisin kuin vuotsolaisilla.
    IMG_20210311_162433811.jpg
    IMG_20210311_155123242.jpg
     
  7. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Sama Pilot ds kakkosilla; tein itse noin viiden sentin lisäkärjet, ja nyt menee runkojen yli; ei olis haitannut, vaikka olisi tehnyt muutaman sentin pitemmätkin.
     
  8. TundrAri

    TundrAri Member

    Päätin sitten ottaa nuo ds2 omat muovit kokeeksi. Saahan ne pois. Aiemmissa vehkeissä ei ole muoveja ollut, enkä ole niitä kaivannut joitakin spesiaalikelejä lukuun ottamatta. Siinä mielessä tuntuu, että saattoi olla turhakin hankinta, mutta uteliaisuus ja kokeilunhalu...

    Aika reilun oloinen köli on tuossa ds2 suksessa, millainenhan mahtaa olla kuorikeleillä. Minusta tuon edellisen kelkan (rmk proride-koppa) vakiosuksen köli on silmämääräisesti aika paljon maltillisempi.
     
  9. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Nykkiihän ne.
     
  10. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Sellainen itseä häiritsevä ominaisuus noissa levikemuoveissa on, että keulan ollessa korkealla lumenpinnassa ja telan kaivaessa syvempänä kelkka kulkee kokoajan poraten "ylämäkeen" ja pinnalle nousu vaikeutuu. Saman ilmiön totesin Forest Foxilla vuotsolaisilla ja 59 Yetillä Bladien epäsymmetristen levikkeiden kanssa. Molemmat kelkat oli mieluisempia ajettavia ilman levikkeitä, kun sukset sai uppoamaan normaalisti lumeen.
     
    Moto_olli ja Fred Scuttle tykkäävät tästä.
  11. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Yhdet levikkeet olen elämäni aikana hankkinut, ja ne pölyyntyy hallin nurkassa; harvoin on ollut reissuja, joissa olisin kaivannut.
     
  12. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Monesti olen miettinyt, eikö testiajajat ole huomannut tällaista, jopa vaarallista ominaisuutta.
     
  13. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Kuulemma repivät kuorikelillä. Muovi varmasti lopettaa repimisen.
     
  14. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Niissä on vakiona parempi suksi. Mutta enpä tiedä laittaisinko itsekkään tundraan kovin leveitä suksia. Siinä keulan muoto on sellainen että se ei varmasti jarruta vaikka vähän syvemmällä menee. Toisin kuin tuo kuvan expeditioniin missä raskas 4t kone. Ilman levikkeitä oli aivan hirveä ajettava ds2 suksilla. Bladeilla varmaan olis pelannut, mutta mennyt silti aika syvällä.
     
    Moto_olli tykkää tästä.
  15. mantero

    mantero Kaerojen kulukija

    Nonii, 700km alkaa olla mittarissa ja vissiin pitäs ekassa huollossa käyttää. Käryjä ei ole ollut eikä tarvisi tullakaan, pitääpä hyökätä kattomaan miltä siellä konehuoneessa näyttää. Startin relettä pitää silloin tällöin kolauttaa meisselin päällä että muistaa kytkeä koskettimen kärjet yhteen. Se on tympeä kun ei tapahdu mitään virta-avainta kääntäessä. Samoin tuo tapponarun runkokappale luovuttanu varaosia joten tikun pää ei painu tarpeeksi syvään ja menohan se silloin katkeaa. Muuten on yhteiselo menny mukavasti. Parin kympin räpinöissä pyörii kulutus, sehän ei tunnu enää missään kaasari-raven ja Polariksen jälkeen kun ei ei tarvi ennää tankata ku joka toisella kylällä. @Kimple kanssa taisimma Tuntrista muutaman sanan tuossa vaihtaakkin Kiimingin linjoilla kun kamraatin kanssa (Freeride-kuski) oltiin lähössä pölyyttelemään, oisko siitä joku kk aikaa.
     
  16. MtM

    MtM Member

    aika syvällä ui kelkat nyt(21.3)ylälapissa ja niin myös tundrakin on mullakin suksimuovit, eivät oikeastaan levitä mutta jatke on että pysyy hangen päällä. Mutta tosissaan aika syvää uraa ”poraa” ja niin tekee kyllä syvänlumen kelkatkin..
     

    Lisätyt liitteet:

  17. Kimple

    Kimple Shredder RE 3900

    Joo, sama mies ;) Minulla alkaa olla tonni kohta mittarisssa. Vietkö muuten noitten pikkuvikojen takia huoltoon, kun ohjelman mukaan vuosi tai 3tkm on normaali huoltoväli, ja ei ole myöskään mitään aiennettua ensihuoltoa?
    Telan ja ketjun kireyttä kehotettiin tarkkailemaan ja säätämään itse.
     
  18. Moto_olli

    Moto_olli Member

    Minusta käyttöohjekirjassa sanotaan että 1500km on suoritettava ensihuolto, sen jälkeen 3tkm tai kausittain..
    Ite käytin juuri, 1508km näytti mittari. Ketjukotelon öljynvaihto ja ketjunkireyden säätö päällimmäisenä, samalla laitoin varuilta käsikäynnistimenki ettei saloilla tuu yllätyksiä..
     
  19. Kimple

    Kimple Shredder RE 3900

    Paikallinen myyjä (Kelkkakuume) sanoi, että ei tarvi tommosessa 1500km huollossa käyttää enää nykyään takuun takia. Tossahan on tarkastuskohtia tasan kolme: ketjun- ja telankireys ja
    ketjuöljyn määrä.
     
  20. mantero

    mantero Kaerojen kulukija

    Koillis-Motors:lla sano että eka huolto 800km, sitte 1500km ja siitä eespäin huolto-ohjelman mukaisesti. Taitaa keretä mennä hieman yli sen 800km mutta vapultapa se joutaa sitte pajalle katottavaksi. Aion laitattaa työlistalle nuo kun kerran on 48kk takuu. Samalla kysellä sen kärymisasian perään jos niitä kerran on tapahtunut. Varman päälle jos pelais nii ottaisi sen Vent Grill:in pois, ei näyttäny olevan kun kahdella Torx-ruuvilla kiinni. Lämpösuoja, aika piikainen mutta kuitenkin on konepellissä kiinni ja isompi plootu sivuposkessa että sekait se sitte sulaa jos sulaa.
     

Suosittele tätä sivua