Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    @Hemikoo @tommi Oliko millä kulmalla noin hyvää baanaa? Aamulla tarkoitus startata Paltamosta ja nuohsn olis aika makiat zempalot! :)
     
  2. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Nii ja lunta on varmaan se metri, että ei kelit ihan heti lopu! Ainut, että tamppari joutuu jo pahimmilat hetteiltä kääntymään takasi, ku suot ukuu :/
     
  3. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Kai siellä koko reitistö on kohtuu kunnossa...minä lähin puolangan tb:ltä etelän kautta paljakka kohti, ja sinne jäin...pikku pattia oli alla, mutta ei häiritsevän raskasta. Minä vielä enenevässä määrin ihmettelen, mikä kavereita vetää ennemin syöte tai ruka suuntaan, kun kainuussa on enemmän lunta, reitit mukavasti linjattu kiertelemään mutkaisesti vaarojen/harjujen rinteitä ja se on kaiken lisäksi lähempänänä koti kontuja! ainut, että ilta meno paikat puuttuu...mutta kelkkailun kannalta parasta seutua!
     
    Viimeksi muokattu: 24/3/17
  4. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    20170324_164403.jpg 20170324_164431-2.jpg

    Pari urpoa ja sama määrä turboja kun lähtee seikkailemaan niin syntyy hyviä tarinoita. Kaikkea kuvia en jaksa tanne laittaa kun RX:ää kaivettiin ihan ja vaikka mistä ojasta yms. Lyhempi Sidewinderi meni kuin unelma, tosin välillä pikku perusprobleemia. Nyt sitten olisi tarvetta RX:ään vasemmille tukivarsille ja olkatappeille yms hiluille.
     
  5. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Juu, ei siellä paha ollu viime viikollakaan. Tosin viime vkl oli pehmyt keli, nyt voi olla jo kovettunut? Joutuu varmaan syöttämään koko ympyrän Paltamosta Puolangalle ja takaisin? Vai manasiko Hemi tuota Kivesvaaraa viikolla? Viime vkl oli vielä ihan kivaa pahkaa...
     
  6. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Onneksi näyttää baana hyvältä:) Huomenna nilkutetaan ilman kallistuksenvakaajaa. Kiersin nyt illasta paljakan kierroksen ja sain katkaistua tuon vakaajan:(. Pahoittelen jo etukäteen reitillä mahdollisena tukkona oloani huomenna.
     
    Nipademu tykkää tästä.
  7. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Pahoittelen ettei muna riittänyt mennä siitä vaarankylän hetteestä yli. Humpsahin viime keväänä siinä jään läpi niin hiukan arkiutu. Mutta toiveissa on että kesän aikana Paltamon kunta tekee siihen sillan. Ajan aamuyöstä puolangalle ja yritetään saada päivän aikana askan lenkkiki. Hiukan tuo arkityö sotkee huomista kuvioita.
     
    Mika_R ja Nipademu tykkäävät tästä.
  8. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Onko tietoa paljakassa tapahtuneesta onnettomuudesta?
     
  9. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Ei minulla ainakaan. Paltamon- ja paljakan lenkin risteyksessä oli aikamoiset rypemisjäljet. En katsonut niitä tarkemmin, että oliko jäljet reitin sivussa kikkailu jälkiä, vai oliko siinä ollut jotain muuta häppeninkiä.
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    @Höyläri olit vissiin käynyt kävelemällä käynyt katsomassa sen hetteen vaarankyläntieltä käsin jos oikein paikan tajusin? joku ainakin oli käynyt siinä. Ja joku oli suksellä käynyt siellä nypyn päällä olevalla hetteellä ennen kivesvaaraa, se myöhempi ei ainakaan paha ole, vaarankylässä vois olla sen verran fiksuja immeisiä että sais niiden piha/peltoteiden kautta kiertää sen hetteen vähän soveltaen.
    @Nipademu minun kuva on siitä paltamon linjalta, liian nopeeta heikkopäiselle :p ja se viimeinen 5km raappananmäentien ylityksen jälkeen on surkeeta kivesvaaralle, on jäistä ja sellaista pahkaa ettei kyllä saa rytmiä päälle tuommosella möhköllä ja omalla päällä tietenkin alkutalvesta vois olla toista mieltä siitäkin, nyt reipas 4tkm myöhemmin ei niinkään nappaa :(.
    Onhan tuota lunta tullut taas viimeisien 3vrk aikana kovan tuulen saattamana joten reitit on voinut parantua ja olihan ekana reitillä eilen niin ei voi valittaa ja ei se kivesvaarakaan niin paha ollut kun uutta lunta mennessä.
    @Mika_R sunnuntaina tourinkie?
    @DooDoo eksynyt vanhalle uralle vanhasta muistista:D:p
    , samasta paikasta luultavasti keräiltiin lynksin osia 4-5v sitten.
     
    kj kelkkailija tykkää tästä.
  11. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Nyt on pelit taas vireessä, tänään haettiin säätöjä, 230km,vaihtelevaa reittiä, koskaanhan sitä ei ole tyytyvväinen mutta täytyy tyytyä toisaiseksi näihin säätöihin. Miten ois huommeaamuna jos lähettäis ajelemaan, TB.ltä. Klo 8,00.
     
  12. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    15.30 oli paloauto ja ambulanssi siinä paljakasta kaupalle päin olevan tien ylityksen kohdalla asiakas paareilla
     
  13. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Palataan sunnuntain tourinkiin huomenna tarkemmin. Huominen lenkki selventää asiaa varmaan paljon. Tuon vakaajan lisäksi vasemman puolen etupumpusta tuntuu "äly" olevan kokonaan pihalla:p
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  14. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ei sitä eksymiseksi voi sanoa kun päivän pläänin saa suoritettua. Nyt on ajettu ura laahtasen reitiltä kohti kontiomäkeä auki ja hieman meinasi vastustaa mutta onneksi tuo kamraatti uskoo kun sanoo etta kaasusta ei löysätä ennen kuin ollaan takasin jäljelle tai ori heittää kyydistä pois. Tämän lupauksen se kyllä piti kiitettävästi kuten kuvat kertookin. Vaan ori vei voiton kummallakin kerralla :D
     
  15. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Jäipä eilen perhejuhlien takia ajot kommentoimatta. Oli tunnollisen perheenisän nopea piipahdus oman harastuksen parissa. 300 km autolla, 180 km kelkalla ja ennen klo 14:00 jo pojan syntymäpäiväjuhlia laittamassa :)

    Reitit oli kyllä mahtavassa kunnossa. @Höyläri :n tuoretta jälkeä pääsimme korkkaamaan Hyryn risteyksestä Puolangan suuntaan, sitä ennen oli yksi aikainen kulkija Yamahalla, liekkö foorumilaisia? Puolangalta alakautta pois ja matkaan mahtui jo hieman lainettakin, jotta ei aivan paleltunut. Mahta sää ja reitit. Kiitos jälleen kerran!
     
    Mika_R ja tommi tykkäävät tästä.
  16. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Viikonloppu meni paljakassa kelkkailessa. Perjantai iltana katkesi kallistuksen vakaaja, joten kiikkumista puolelta toiselle oli tiedossa:(. Lauantai @Nipademu :n kanssa pikalenkki pörrätessä+ itsekseen Ristijärven valloituksessa. Tänään sunnuntaina @Hemikoo :n opastamana pörrättiin minulle ihan uusia pätkiä. Kiitokset taas opastuksesta ja ajoseurasta:). Ukkohalla ei pettänyt tälläkään kertaa, vaan pa**inta "hoidettua" pätkää löytyi taas ukkohallan nurkilta. Höylärin jälki paljakan puolella esimerkillistä, kiitokset siitä:). Mukavaa oli, vaikka tuo perjantain vastoinkäyminen hiukan vaivasi koko viikonlopun, 440 tuli kuitenkin kilometrejä:)
     
    Viimeksi muokattu: 27/3/17
  17. Jani-Petteri

    Jani-Petteri Member

    Lauantaina pääsi sitten itsekin vihdoin kelkkailemaan. Lähtö oli puolenpäivän jälkeen Vaalan aakkosasemalta ja myötäpäivään Mika_R :n suosittelemaa reittiä. ~220km tuli mittariin (ja autolla 280km +kotoa Pohjois-Pohjanmaalle pe/su yht. ~800km :() ja mukava oli ajella. Paljakan jälkeen alkoi ukko olla spagettia ja reitti ehkä siksikin tuntui vähän huonokuntoiselta.. Hyvää ajoseuraakin löytyi koko matkalle. Kiitokset vaan A&A:lle Vaalasta.
     
    Hemikoo ja Mika_R tykkäävät tästä.
  18. S4ms4

    S4ms4 Lynx G-type Lynx RS vm:11 AC Alpha HC

    Itellä ens lauantaiksi samanlainen lenkki suunnitteilla jos RS:ssä suostuu rokkaan ja ajoseura naapurikoti kunnasta lyötyy. miten saiko bensaa paljakasta. tietää vähä tuon räsän bensan kulutuksen kaa varautua lisäkannujen ym kanssa ?
     
  19. Jani-Petteri

    Jani-Petteri Member

    -Ei tainnut Paljakasta saada, mutta Puolangalla oli kaksikin asemaa. <-Korjatkaa joku Paljakan osalta, jos meni väärin.
    Ja Paltamosta saa kai myös, mutta tulee jonkinlainen (~30km) lisälenkki.
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Soita ja kysy edellisenä iltapäivänä kelkkavuokraamosta onko myydäksi asti bensaa, 3krt tälle vuodelle onnistunut ostaa, itse ostellut pieniä määriä että jää vuokrakelkkoihin mihin bensa on tarkoitettukin.
     

Suosittele tätä sivua