Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

  1. Vette

    Vette Polaris Titan Adventure

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    400 km mittarissa. Kelkka pelaa muuten hyvin, mutta ketjukotelossa jotakin ongelmaa vaihde mennyt kerran vauhdista vapaalle. Korjaantui kun kun käytti pakkia päällä, mutta säikäytti pahemman kerran luulin jo, että nyt meni ketjupoikki. Alusta toimii mielestäni vakioksi hyvin.
     
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Ei muuta kuin vie ihmeessä "pajalle". Tuo on näköjään tämän mallin ongelma / harmi. Vaatii varmaan tarkemmin säätöä ettei pääse noin tapahtumaan. Pääsit sentään "mettästä" pois. Mulla on toiminut vielä ongelmitta. Mikäli mahdollista niin kerro mitä siihen sielä tehdään. On ihan hyvin asiaa kun käyttäjät tiedostavat mitä tuleman ja mahdollisesti itekkin voi asialle jotain estäen suurempia särkymisiä. Liekö se "servomoottorin" säätö jotenkin pielessä ja vaatii toimenpiteitä. Tuon kaltaista tuola jenkkien foorumeilla on juuri hölisty.
     
  3. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Tuplaketju mallin pakit made in U.S.A taattua laatua ;D
     
  4. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    [​IMG]

    Eihän tää vapaalle hyppääminen nyt kauhea ylläri voinut olla kun samaa vaivaa on ollut 1100 kattiloissa joissa on sama aski ollut pari talvea. Ainoa ero Viperissä on pakin ratas (osa 55) joka on koneistettu, cateissa aiemmin valettu.

    Mitä tossa tapahtuu on liikkuvan rattaan(20) siirtyminen irti ylärattaalta. Yläratas ei ole variaattoriakselin boorilla vaan tuo liikkuva ratas kytkee ylärissan variakseliin. Pakkinappia painettaessa servomoottori liikuttaa hampaiden ja vivuston välityksellä liikkuvan rattaan irti ylärattaasta ja kiinni pakkirattaaseen. Jostain syystä joissain yksilöissä liikkuva ratas liikkuu itekseen tärinän johdosta ylärattaan ja pakkirattaan väliin ja vaihde jää vapaalle. Liikkuvaa ratasta ohjaavan vivuston pitäisi estää tämä tahaton liike mutta näin ei nyt käy, joko vivuston jousi on liian heikko tai mekanismissa on liikaa toleranssia. Veikkaan jälkimmäistä koska koko kotelo on tyypillistä suurvallan teollisuuden tuotetta, jälki on ku venäläisen kyläsepän tekemää.
     
  5. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Mitä olen aiheesta lukenu niin yksi syy on ilmeisesti servo moottorin asennuksessa.. joku ohje oli että se moottori asennetaan klo 13-14 reikään ja käännetään klo 12 rattaan olessa pykälässä tällöin pultireijät tulisi olla kohdakkain. eli tehdään servomoottorille ns. esijännitystä. Tämän jälkeen käytetään pakkia päällä virran olessa kytkettynä 2-3 kertaa ennen käyttöön ottoa ja varmistetaan että pakki naksahtaa päälle... Tämä oli jonkun jenkki amatöörin näkemys asiasta... ei ole vielä itse tarvinnu taistella tuon kanssa.
     
  6. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Ennemmin oikeastaan niinpäin että tuolla servon kääntämisellä voidaan (ehkä) eliminoida osa ison maan toleransseista tuossa pakkivivustossa. Neuvo vaikuttaa kyllä järkevältä, samoin kuin se,että vaihdetta vaihdettaessa vähän keinuttaa kelkkaa ees taas. Tuon liikkuvan rattaan kytkeytyminen joko ylä- tai pakkirattaaseen ei käsikopelolla ränkätessä ole kovin sulavaa.

    Kannattaa servoa käännellessä olla kohtuu varovainen,melko ohutta muovia se servon runko rataksen kohdalta.
     
  7. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Juuri näin, tuota tarkoitin!
     
  8. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Juurikin näin 2vuotta ollut jo ongelmana ja jenkkitehdas ei saa tehtyä toimivaa ;D ;D No onhan se tietty parempi kuin iwatan alustat joita piti 10 vuotta tehdä ennenkuin saatiin jo jollain tavalla kestävä ;) Pieni huumori reklamaatio tähän alkuvuoteen.
     
  9. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Hitto mitä touhua. Tähän mennessä tuollainen virhe tulisi olla ratkaistu. Ei tuolla voi kauas lähteä. Paska valinta tuli tehtyä...
     
  10. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Ei sitte muuta ku myyntiin vaan, ostajakin saattaa löytyä nopeasti. Kannattaa harkita hyvän aikaa vaihtoehtoa, en oo vielä törmänny kelkkaan missä ei olis joku ongelma joka pitäisi vuonna 2014 olla jo ratkaistu...

    Meille muille, jos jollaki on käsillä Catin Service Manual joka käsittelee 1100-koneisia, ois kiinnostavaa lukea mitä siellä sanotaan pakin kasaamisesta.
     
  11. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    No eihän nyt tuollainen yksittäinen yksilövika vielä kelkasta paskaa tee. Tuohon löytyy varmasti selitys kun rupeaa kahtelee. Yamaha merkkinä ottaa nyt tietotaitonsa käyttöön ja päivittää vehkeet kuntoon... en usko että tuota koko talvea sairastetaan ;)
     
  12. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Vaihtusko manuaaliaskiin, tommoseen joka on esim Nytrossa....
     
  13. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Nytron loota on kyllä luja, turboissakaan ei juuri ongelmia ole ole ollut. Manuaalilaatikkoa tuskin tulee, menisi katteet ja laatikon kansi + muut hilppeet uusiksi. Liian kallis ratkaisu. Toisaalta noita on myyty niin paljon että ratkaisu varmasti tulee.
     
  14. Plaaf

    Plaaf Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Sehän riippuu vain reklamaatioiden määrästä.. Tuskin suomen valitukset siihen mitään auttaa, mutta ameriikassa alkaa riittävästi hajoilemaan, niin pitäisi Yamahan jotain vääntää.
     
  15. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Ei toki tuo ongelma kelkasta paskaa tee. Lähinnä epäluotettavan. Täytyy tutkailla netistä tuota kuvaa tarkemmin jot ymmärtääs mikä sielä päästää rattaan liikkumaan. Servomoottorissa uskoisin olevan vääntöä sen verran jotta välyksettömänä se kykynee loodan pitämään. Mikäli on oikein kasattu ja säädetty. Tuli mieleen jos ongelma on sähköinen niin servomoottorin voi poistaa ja korvata manuaalisella käytöllä. Mutta jos vian aiheuttaja on sisustassa se on hiukan vaikeempi. Mutta ei mahdoton osaajille.
    Miten hitossa tuohon looraan laitetaan öljyt sisään? Kuvasta en havainnut täyttöaukkoa lainkaan.
     
  16. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Eipä oo -14 mallia käsillä, mutta eilen latasin -10 mallin itelle täältä... tuolla ois -12 malli myös. Kelpaisko se?

    http://arctic-cat-snowmobile.brssm.com/
     
  17. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    1) irrota servo
    2) vedä ulos servon pyörittämä hammaspyörä
    3) kaada reiästä

    Omistajan käsikirja PDF-muodossa:

    http://www.yamahamotorsports.com/assets/service/manuals/2014/LIT-12628-03-16_2165.pdf
     
  18. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KmQbOF20aPY[/youtube]
    Näyttäähän tuo kääntyilevän ainaki tasamaalla tollases kunnon potskis. Ootteko löytäny kunnon ajovideoita tästä tai sisarmallista?
     
  19. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Onko muilla ollu käynnistymisongelmia kelkan kans? Välillä saa sahata useamman kerran ennen ku lähtee käyntiin. Onkohan tuossa kaasuliipasimessa joku kytkin joka jostain syystä jumii eikä anna käynnistyä? ??? Sitä kun rämppää hieman niin taas lähtee normaalisti käyntiin. Muuten kyllä tuntuu erittäin hyvältä omaan makuun. Sukset menee kyllä vaihtoon. Reitillä pelas ihan hyvin mutta kun umpiselle päästiin niin suksi haukkauilee välillä vaarallisesti.
     
  20. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Sama mulla, vaikka alkuun tuntu että ei ole ongelmaa. Minulla pitempi startti tulee aina vain lämpösenä, joutuu välillä kaksi kertaa starttaamaan että lähtee. Kylmänä lähtee aina ekalla ja heti. Rapakon takana puhuvat että tuo ominaisuus tarvitsee ohjelmapäivityksen mitä ei vielä ilmeisesti ole.
     

Suosittele tätä sivua