Lynx RE 600 - Round 2!

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 30/10/14.

  1. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Niin siinä vaan kävi että tuskallisen pitkän (Vissiinkin viiden vuoden..?) tauon jälkeen tuli taas hankittua kelkkaa alle!
    Kaikenlaista tuli katseltua.. RR Polleja, SnoPro Crossi-Catteja, E-Tek Lynksejä ja Skiidoja.. Mutta kuitenkin päädyin takaisin tutun aihion pariin. ::)
    Talliin löysi siis tiensä wanha kunnon R-Evo mallinen RE Lynxi. Tällä kertaa vuotta uudempana painoksena kuin aikaisemmin. Katsotaan mitä tämän kanssa keksitään, eihän näitä tunnetusti oikein malta jättää räpeltämättä ja muokkailematta.

    Tuolta Kouvolan suunnilta löytyi reippaat 4000km ajettu, ihan OK-kuntoinen ja ennenkaikkea hyvin hinnoiteltu yksilö joka piti käydä nappaamassa talteen.
    Kuvia ei tietty malttanu hallille päästyä oikein räpsiä, kun piti päästä purkamaan ja tutkimaan mitä kapistus on syöny.
    Tässä ny kuitenkin yks ennenkun alko vimmattu räikkien, lenkkiavainten sekä kuusiokolojen heiluttelu & kolistelu ynnä muu yleinen pönöttäminen.
    [​IMG]

    Siinä hetikohta kelkan kylelleen kellistämisen jälkeen kiinnitty huomio omituisiin mustiin muoviklöntteihin vetarin pyörissä.. "Mitä hittoa ne nuo ei ole..?!"
    [​IMG]

    Vaan selevishän se, eikä kovinkaan pitkään tarttennu edes ohtalohkoja asialla vaivata. Liukumuovithan ne oli tullu tiensä päähän. Itseasiassa taisivat olla olleet tiensä päässä ja ehkä jokusen kilometrin siitä etiepäinkin jo ihan hyvän aikaa...
    [​IMG]

    Mitäpä siinä sitte enempiä ihmettelemään, otetaan poika pihalle ja tutkitaan vauriot. Saapahan samalla syynäillä alustan muutenkin läpi ettei tuu ylläreitä jos/kun joskus lunta jonnekkin päin maata ilmaantuu.
    Hetken ku sitä ähis ja puhis, pyöri sormi suussa ympäri kelekkaa, ja lähetti pari tarkentavaa teknistä kysymystä Facebookin välityksellä ni eikö se sieltä pihalle putkahtanuki!
    [​IMG]

    Omituisesti oli syöny nuo muovit tuosta vähän alustan etummaisten pyörien etupuolelta ihan loppuun, vaikka muualla oliki vielä ihan kohtuullisesti pintaa. Mikä lie tämmösen voinu aiheuttaa? ???
    [​IMG]

    Ja olihan se matto päässy syömään liukurunkojakin... :-\
    [​IMG]

    Toinen puoli syöpyny selkeesti enemmän. Toinen lähinnä kiillottunu. Nyt sit vaa mietityttää uskaltaako noilla vielä lyödä nippuun vai pitäiskö suosiolla vaihtaa ehjät liukurungot tilalle. :-X
    [​IMG]

    Sinne se jäi tallille odottelemaan jatkoa. Jos huomenna kävis ainaki uudet liukumuovit metsästämässä. Alustan ylemmät ohjainpyörätki näytti aika huonoilta, ja osa lieppas ihan huolella kun niitä käsin pyöritteli. Lienee fiksuinta nekin pistää uusiksi. Saako jostain jotain hyviä tarvikkeita vai marssinko vaan marmoritiskille hakemaan orkkikset?
    [​IMG]

    Jos jollain on jotain palikkaa tämmöseen jääny pyörimään nurkkiin niin saapi tarjota vaikka YV.llä.
    Iha ensimmäisenä ja pakollisena varusteena kiinnostas ainakin jonkunsortin mökäpönttö tai miksei vaikka koko pakoputki jos semmonen jollain on kaupan.
     
  2. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Tarrojen repimiset ja mökäpöntöt on menny sillävälin pois muodista ku oot vietelly sapattivapaata ;D
     
  3. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Niin toi on tuosta etummaisen pyörän etupuolelta kulunu? Eii muuta ku uutta orggis liukumuovia ja kovaa ajoa! Pitäis kyllä liukurunkojen kestää. Tonne etupäähän suurin rasitus tulee kun etupukki pohjaa -> liukurunkojen päät kääntyy alaspäin. Eli ei pitäis tuolla alapuolella kuluma haitata. Mattoa voi piättää löysemmällä niin ei ihan niin kovin syö. Mahollisimman löysällä, ilman et matto hyppii ylite.
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Mietinki että miksei jäbä pistä tuttua peliä alle kun etsit uutta paluuta ;D
     
  5. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    taitaa puuttua yhet pyörät eestä,ja jotenkin outo on väritys 08 malliks,liekö vähän sekasikiö,telaston pyörätkin näyttää oudolta.
     
  6. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Ei hitto. Mä oon niin 2008. :-X

    Juuri näin. Eihän siinä sitten muuta kun uutta muovia hakemaan ja kasailemaan!

    Tämmösenä ikuisena kaikenkokeilijana (Paitsi sukurutsaus ja kansantanhut!) olis tehny mieli ajella välillä jollain muullakin, mutta tosiaan niinku sanoin ni sattu kilsat ja hinta tässä yksilössä niin kohdalleen että ihan mielellään tällä painaa menemään. Ja onpahan toisaalta tuttu kampe jos nyt mitään on selkärangassa pysyny muistissa vuosien ajan.

    Oot oikeessa. Tää myytiin mulle 07'.na, mutta mietin kuomujen värityksen ja tarroituksen takia että olisko tää kuitenkin 08' (Myös ohjekirjassa lukee 2008). Mutta rekisteröintipäivä on tammikuussa 07' niin taitaapa olla vaan ohjekirja jossain välissä hävinnyt ja hankittu uusi + vaihdettu etukate eriväriseen.
     
  7. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Telapyörät näyttää ihan normaalille mutta onko siirretty eri paikkaan vahvikkeiden tieltä? Sen seurauksena sitten kulunut edestä puhki.. Uudemmissahan on yksi pari enemmän.
     
  8. kiantti

    kiantti Lynx commander 600 e-tec

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Taitaapi etukate olla 2008 mallin 550 ravesta.
     
  9. Kitunen

    Kitunen Kotimainen laatutuote

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Meikällä kävi vanhassa kelkassa näin, kun entinen omistaja oli vaihellu liukumuoveja vähä liian harvakseltaan. Toki on kulunut enemmän kuin sinulla, mutta ei se enää uudenveroinen/vahvuinen ole. ;)
    [​IMG]
     
  10. Antza

    Antza 800 etykki

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Karvan alta sataan euroon saa uuden liukurungon, joten en jättäisi senkään puoleen vaihtamatta uutta. :)
     
  11. Ratox

    Ratox Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Vähä offia mutta "Viimeisimmät vuodet on kuluneet allekirjoittaneella autoharrastuksen parissa ja kun tuli tuossa kesän lopussa realisoitua koko kalusto sen harrastuksen osalta, niin nyt houkuttelisi enemmän kuin vähän siirtyä taas kelkkailun pariin vuosien tauon jälkeen."
    Niin näköjään vai onko kaverin talli...? :D Hyvä jotta löyty oikee merkki!
     
  12. Jauho

    Jauho Rmk 155" ja CFI800RR 128"

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Hyvä koponen ! Tervetuloa takas ! ;D
     
  13. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Haha, kaveriporukan kimppahalli! ;D Ihan väärän merkkisiä vehkeitä tuolla taustalla mun harrastettavaksi.
    Noei, eihän tuo autoharrastuskaan ole minnekkään jäämässä, useampi auto nytkin pihassa rotkottaa. Tuli kuitenkin vaihdettua kalustoa siltä osalta vähän halvempaan niin oli varaa hommata kelkkakin. :)

    Kiitoksia! Innolla ootan että pääsee talvella vanhoja tuttuja tapailemaan taas huippuharrastuksen parissa!


    Kuvat unohtunu napsia tallilla hommaillessa, mutta käytin tuossa alustan iltapuhteina irti, ja purin kaikki rasvanipalla varustetut akselit jne.
    Edellinen omistaja ei ollut kovin ahkera rasvailija ilmeisesti ollut, nimittäin vanhat kovettuneet vaseliinit piti putsata osista pois Brake-cleanerin ja karhunkielen voimin.
    Nyt kuitenkin kaikki paikat putsattu ja lyöty tuoreet rasvat sisään.

    [​IMG]

    Samalla tuli myös vaihdettua nuo liukumuovit uusiin, mutta liukurunkoja en jaksanut alkaa nyt vaihtamaan. Riski on olemassa että noista kulumista lähtee joskus särö liikkeelle, mutta ne on kuitenkin aika pienet, eikä niissä ole teräviä reunoja/kulmia niin kokeillaan miten käy. Alustan pyörien laakerit tuntui pyöritellessä aika valmiilta, joten kävin kipasemassa Motonetistä säkillisen ÄsKooÄffäläisiä, ja pistin kaikkiin rulliin uudet laakerit ettei tartteis ihan ekalla reissulla ettiä karanneita pyöriä pitkin reitin varsia.

    [​IMG]

    Toki aina pittää vähän vastustaakki!

    [​IMG]

    Nuo törkeen rumat telaston pyörät jotka näyttää lähinnä 96' vuosimallin Toyotan lisävaruste-aluvanteilta on aina häirinny mua näissä, ja kun en raaskinu köyhänä opiskelijana ostaa uusia ja hienoja niin kokeilin nyt ensihätään vetää Plastilakilla nuo vanhat mustaksi. Saa nähä pysyykö, mutta kun tavaraa sattu olemaan tallilla hyllyssä niin samapa tuo oli kokeilla.

    Huomenna olis lähtö reissuun kohti Japania, ja takaisin suomeen pitäis tulla loppukuusta. Toivotaan että siihen mennessä olis jo lunta maassa ja täys tohina päällä! Reissusta pitänee postailla kuvia ja juttua jonnekkin toisaalle päin foorumia! :)
     
  14. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    käännä ne rullat toisinpäin niin ei tuo pölykapseli niin häiritse :)
     
  15. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Nuista kiinan ruuvipenkeistä ei oo muuta hyötyä ku että saa kakkosvariin sopivan työkalun tuosta kierretapista ja vastineesta :)
     
  16. oudie

    oudie Polaris AXYS Pro RMK 163"

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Ossunsanttana! Ite koupounen päk in pisnis! 8) Ikävä että oot jämähtäny tuonne väärälle vuosikymmenelle tässä kelkkaharrastuksessa niin tuskin tulee yhteisiä safareita enää vedettyä ;D Toki laitat tähänki fatbarin ilman kahvanlämppäreitä ja pukkaat sen 400km -20c pakkasessa? Niinkö sillo joskus kovina aikoina kun miehet oli rautaa, tangot alumiinia ja hanskat ohuita 8)

    Ompahan nyt autonrunkkaus tapahtumissaki jotaki muutaki haasteltavaa kun postiautot sopimattomilla valsseilla ;D
     
  17. Hankisääski

    Hankisääski Vintage

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    HAHAH! Koupousen tuunaama polle pääsi aikanaan vesillekin ;D

    [​IMG]
     
  18. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    No perhana, mä mietin kyseistä operaatiota kans siinä vaiheessa kun olin jo suhauttanu pyörät väriin. Vissiin ne olis pikku muokkauksella saanu takaperinki laitettua paikalleen.. Noh, olkoon nyt noin siihen asti kun tuo dippi irtoilee ja näyttää ihan p-jaskalta. Eli luultavasti ekaan ajoreissuun asti.. ::)

    Täsä mie taas olen! Ja aivan ulkona kaikenmaailman nyky-rendeistä ja muista hömpötyksistä. Kaasarit pitää olla, ja pätkätela, ja mitävielä. No tietty revityt tarrat ja mökäpönttö. Ja Metal Mulisha ja Slednecks. Tä? Monster? Onkonenämä niitä uusia juttuja. ::)

    Ei mutta joo, eihän tälle nyt varsinaisesti mitään oo tehty. Mitä nyt tarroja revitty ja muuta 2006-meininkiä. Mutta kun nyt tuli tänne eksyttyä ja jotain jo höpöteltyä niin kai sitä vois pistää pari turhaa kuvaakin samalla.

    [​IMG]
    Viime lauantaina pääs yllättämään tämmönen omituinen ilmiö jopa täällä etelässä, että tuprutteli tuota lunta ihan maahan asti. Vähän piti hallin ympäristössä käydä revittämässä, että minkäslaista touhua se tämä lumikelkkailu oikein olikaan. Ajamisesta nyt ei voi mitään tuon perusteella sanoa, mutta kivaltahan tuo tuoksahti ja tuntu sen perusteella mitä nyt pysty päättelemään ni kampe toimivankin ihan OK.

    Tarrojen repimisen lisäksi yritin päästä täydelliseen menneiden vuosien tunnelmaan repimällä myös tunnelin päältä sen takavaloa kannattelevan muovihöskän huitsin-kuikkaan. Viisaana miehenä paria viikkoa myöhemmin tuli mieleen että samallahan tuosta kelkasta hävis myös takavalo, ja sille asialle olis vissiin jotain tehtävä...

    [​IMG]
    Joten Motonetin kautta tallille, penkki irti ja purkuun ja vähän aikaa näpräämistä....

    [​IMG]
    ... A vot! Eiköhän meillä ole siellä penkin alla Ledimallin takatuikku poliisin ja takanatulijoiden iloksi ennenkun pyyhältävät ohi.
     
  19. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Jatketaan samalla mauttomalla linjalla. Tänään tuli ilmotus että onnikka on kuskannu paketin Matkahuoltoon, ni pitihän se käydä kattomassa mitä sieltä paljastuu.

    Linjuri-aseman kautta kurvattiin siis hallille, ja sitä seurasi seuraavat toimenpiteet:
    [​IMG]

    [​IMG]

    En ees muistanu miten hiton painava tuo vakiopönttö oikeesti on!
    Toivottavasti viritys olis onnistunu, ja tehoista hävinny vähintään se 15%. :)

    Tämän jälkeen tallin nurkasta löyty myös kassillinen vanhoja yleiteippaus-teipin jämiä, ja sekalaisia tarroja...
    Kuvaa en edes uskalla laittaa vielä, saaha nähdä revinkö kaikki pois ens kerralla ku kelkan näen taas. ;D
     
  20. kimanton

    kimanton eXtrim 600 SDI 2008

    Vs: Lynx RE 600 - Round 2!

    Hehe, itsekin juuri eilen hain saman tuikun ja löin kiinni trimmeriini :)
     

Suosittele tätä sivua