Millä kelkalla kairaan Part 2

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 21/1/15.

  1. JiiAa

    JiiAa Rush Pro-R 600 -12, Blizzard 9500 Plus -80

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Aktiv Karibolla on aikaisempina talvina melkein tahalleen pitänyt ajaa kiinni, kun ei kai sillä jämähdä yleensä mininkään. Toista se on nyt, pipo märkänä saanut palata joka reissulta. Mäkiseen maastoon en ole vielä edes uskaltautunut, pitää huomenna käydä testaamassa sitäkin huvitusta.

    Pehmyttä lunta on niin paljon niin tuollaisella kapealla ja keveällä kelkalla ajaminen on mielenkiintoista, kampeaa vähän väliä kyljelleen tuiskupateista ja muista epätasaisuuksista. Pitäisi vissiin laittaa leveämmät sukset eteen niin löytyisi jonkin verran suuntavakautta. Suunnittelumokana noissa ryytää astinlaudat hetkessä lumesta tukkoon, niin kyydistä tippuu joka välissä kun jaloille ei löydy pitoa eikä tasaista alustaa.

    Todellista moottoriurheilua tänä talvena.
     
  2. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Taivalkoskella tosiaan kantavaa tuo lumi, vaikka on ns. puuteria. Rajut lämmönvaihtelut tiivistäneet ja jäykistäneet lumen. Voyageur menee myös aivan pinnalla. Mulla sääaseman mittarissa nyt tasan 100cm.

    http://taivalkoskiweather.net/
     
  3. Kortelaine

    Kortelaine Lynx BD 3700 Shorty -22

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Aijaa ku tuntuu että joka paikassa on ollu pohjatonta puuteria vain mitä tuola facebookin puolella katellu ;D Onko sielä sitten lauhalla ilma käyny jos kantava kerros tullut? Täälä kemijärvellä menee jängällekki nii kainaloihin ja ylikki välillä pelkkää höttöä melkeen.. :D
     
  4. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Ai meidät on bongattu.. :D

    Tuohon mukaanlähtemiseen minun vastauksen valitettavasti varmaan arvaa. Mukaan kun ei voi oikein ottaa porukkaa, kun tuolla ajetaan. Ei mahtais luvan myöntävä osapuoli ihan hyvällä katsella, jos meitin mukaan kylän kelkkailijat lähtis. Harmi sinänsä, sillä olishan tuolla esimerkiksi nyt viikonloppuna lysti ajaa vaikka porukalla.

    Mutta ei.. Pakko ajella omassa porukassa ja suorittaa eri mallien koeajot ihan pienellä piirillä..

    Viikon päästä on meikäläinenkin sitten taas puuterimestoilla. Tuskin maltan odottaa, vaikka kyllä täälläkin kohtuudella viihtyy ;)

    Tänään keli oli taas hieman muuttunut. Eilis-iltana ja viime yönä satanut lumi teki pintakerroksesta hieman pehmeämmän ja tuon Tonnikeijun kallistelu muuttui pirun paljon helpommaksi, kun vertas eiliseen.. Menohalut eivät vähenneet lainkaan vaan siihen nähden, millainen moukari tuo täyskokoinen moottorikelkka on, se eteni aivan kymppi-plussan arvoisesti.

    Meikä tykkää edelleen :)
     
  5. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Nyt on kommanderilla ihan mukava ajella mutta tuo yeti + v1000 + sivurinne kyllä kuulostaa uskomattomalta yhdistelmältä.
    Se on vaan itellä kun ei osaa ajaa :'(
     
  6. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Jo vain tuollainen leviä mattoinen on mukava laite, siinä saa ajonkin aikana unenpäästä kiinni :-*

    Mutta herätys voi olla karu kun sillä keijukaisella töksäyttää johonkin kovempaan..
     
  7. Maza

    Maza Well-Known Member

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Kuinka pitkä kurssi se Nallella on ku vieläki täällä ajelee? Mulla olisi 3km pitkä sprinttirata jos haluatte tulla ajamaan poikki ne teidän vehkeet... :)
     
  8. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Monta kurssia täällä on jo vedetty ja vielä jatkuu..

    Mutta mitä tulee noihin leveämattoisiin, niin onhan nuo osoituksia siitä, että monenlaisilla kelkoilla voi oikeasti pitää sitä kuuluisaa lystiä. Kenties ne lystinpitotavat ovat hieman erilaisia, kuin jollain muulla kapistuksella, mutta lystiä silti :)

    Siitäpä syystä nämä moottorikelkat ovatkin mitä mainioimpia keksintöjä. ;D
     
  9. Niko.T

    Niko.T Well-Known Member

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Höttöä se on muttako sievälä kaasula ko ajelee niin sen verran on painunu että kantaa. Jos kaasuun koskee vähänki enempi niin sammal pölisee jopa 4000 okkelila.:)
     
  10. Kortelaine

    Kortelaine Lynx BD 3700 Shorty -22

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Joo jos mattona on mateen nahka.. Ei tuolla 64mm onnistu kovin helposti mennä pintoja mutta onneksi voi sen kaasun painaa tankoa vasten ja kaasuttaa auringon laskuun ;D
     
  11. Niko.T

    Niko.T Well-Known Member

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Totta tuokin. Mitta nyt oli kyse siitä miksi se leviä pysyy pinnalla.:p
     
  12. Kortelaine

    Kortelaine Lynx BD 3700 Shorty -22

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Nii.. Tuo viistorinne hommeli kyllä mietityttää kovasti ja pitäs ihan päästä näkemään ;D
     
  13. Niko.T

    Niko.T Well-Known Member

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    No joo ite ajelin paljon pikku poikana 520 ja vakka oli kapea niin yleensä oli vaikea saaha kulkheen rinnettä saatto tieten johtua ko oli 30 kg vähemmän painoa.:D. Tuo kyllä olis mielen kiintosta nähä ko kiikutethaan leviällä.
     
  14. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    No sanottakoon, että noiden leveiden möykkyjen sidehill -ominaisuuksia voi ja pitääkin epäillä. Ei meidänkään porukassa monikaan viitsi moista rohjaketta edes ulkoiluttaa.. Ja onhan se kieltämättä aivan pirun paljon työläämpää, kuin mitä nyt esimerkiksi tuolla uudella 49llä. Mutta mahdollista se on. Melkoista paiskomista tuon ison Yetin käsittely kyllä vaatii, sitä en kiellä. Mutta onhan se kertakaikkiaan uskomattoman oloinen laite, kun sillä työnnättää menemään.. Ja mitä kaverit ovat nauraneet, niin huiman kuuloistakin se on.. ;D

    Mutta mielenkiintoisinta onkin sitten jo se, kuinka keveältä nuo muut myyrät tuntuu, kun vähän aikaa tuota tonnikeijua ulkoiluttaa :)
     
  15. Kortelaine

    Kortelaine Lynx BD 3700 Shorty -22

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Joo mullakin tuo freeride sillä t-motionilla ja kallistuksenvakaajan otin pois nii ei tarvi ku painoa siirtää toiselle puolelle niin kyljelleen menee, ei tarvi riuhtoa niinkuin entistä boondockeria :)
     
  16. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Kävin ny vähän testailemassa nuita kelkkoja ku tuossa pihalla sattu olhen rivissä uusia ja vähän vanhenpia malleja. Meneehän tuo vanhanliiton 5900 tasasella,mutta ei se ylämäkeä kestä. Ace skandic menee huomattavasti paremmin. Tällä acella voi hiipiä lumenpinnala ja kestää myös jonkinmoisia mäkiä. Ja tuo commander menee myös ja kestää myös jonkinmoisia mäkiä jos saa vähän vauhtia, mutta jossain vaiheessa kannattaa löysätä kaasu muuten tulee kaivuu hommia. Mutta ny löyty minun mieleinen mettäkelkka joka menee eikä meinaa..Uus 49 e-tech rangeri. On kevyt ajaa voi ajaa myös hiljaa kantaa tosi hyvin. Luulenpa,että on tämänhetken viisain valinta ammattikäyttöön on nimittäin aika valmis paketti. Korkeanpi lasi,suksimuovit ja panssari ja eiku menoksi..Eikhän ens talveksi tulis 800 moottorilla sitte pojat ois peli..
     
  17. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Vaan eikös se mene pilalle jos kasisatkun laittaa keulille? Ei pysy lumen pinta ehjänä eikä pysty enää ajamaan sievästi. Näin minä olen kuullut tapahtuvan aina kun tehoa tulee kelkkaan lisää.

    Oikeastihan tuo 49 Ranger on vuorikelkka jossa on korkeampi tuulilasi ja joustava jatkoperä. Näin ne "työkelkatkin" muuttuu vuorikelkoiksi pikkuhiljaa. Syykin on kaikilla jo tiedossa, niillä kun pääsee kelissä kuin kelissä ja paikassa kuin paikassa.
     
  18. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Täällä 5900:t menee nätisti jyrkätkin mäet. Taivalkoskella Koitilan ja Vaarakylän välissä on ihan kohtalaisia "nyppylöitä", ja nätisti meni pumppukeula.
     
  19. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Juupasenkyllä...

    Onhan 49ssä paljonkin vuorikelkkamaisia ominaisuuksia, kuten Dockerin keula, kone ja osa alustaa.. Mutta hyvin paljon siinä on täysin työkelkoista lainattuja ominaisuuksia. Hyvänä esimerkkinä tuo runko, joka ei niinkään ole vuorikelkasta napattu, vaan paljon vankempi. Toki, samaa runkoa käytetään Dockerissa ilman vahvikkeita, mutta eihän se kuulemma ole vuorikelkka laisinkaan. Lisäksi 49n jäähdytys on tehty sietämään varsin monenlaisia olosuhteita. Sellaisiakin, joissa normi vuorikelkka kiehua porisisi jo varsin iloisesti.

    Tämän päivän keräsin vuorostaan kokemuksia tuosta uudesta Neliysistä ja täytyy sanoa, että edelleenkin tykkäsin. Siinä on loistavia ominaisuuksia, kuten ihan mallikas ajoasento, hyvä moottori (joka edelleenkään EI TOIMI siellä kytkentäkierrosten tuntumassa jouheasti) ja ihan siedettävä kulkukyky, jopa vähän mäkisemmässäkin maastossa. Ja mikä tärkeintä, niin joustojatkon ansiosta tuolla laitteella pystyy oikeasti peruuttamaan, jos sellaiseen tarvetta ilmenee. Eli kaikin puolin todella hyvä kelkka hyvin monenlaiseen touhuamiseen. Eikähän tuolla tule surku puseroon edes reiteillä. Lisäksi, kun kyseinen kapine on varustettu LinQ -lisävarusteilla, kuten lisäistuimella irrotettavine selkänojineen ja irtobokseineen, niin onhan tuo värkki.

    Mutta enempi minä luokittelisin tuon laitteen tosiaan työkelkaksi, kuin vuorikelkaksi tai syvänlumen sportiksi. Ja onhan tuossa laitteessa enempi sitä työkelkan DNAta, kuin mitään muuta.

    Se, mitä Seppä nyt irvistelee esimerkiksi tuon kelkan pilaamisesta 800sella mosalla, niin ainakin näiden nyt kertyneiden ajokokemusten perusteella en kasisatasta mosaa tuohon laitteeseen oikein edes jaksa odottaa. Sillä selviää ihan mainiosti tuolla 600 koneella. Toki, isolohkossa olisi vieläkin enempi sitä löylyä, mutta aika harva työkelkan käyttäjä tarvii sitä ylimääräistä neljääkymmentä hevosvoimaa.. Noh, voihan se olla, että joku ei tuolla laitteella pääse, kun siinä on liian pieni kone, mutta siihenkin on lääke olemassa. Pitää ostaa silloin Iso Dockeri tai täyspitkä Summitti. Niillä luulis jo epävarmemmankin kuskin pääsevän ihan perille asti. ;D
     
  20. jabakanada

    jabakanada 5900 GLX

    Vs: Millä kelkalla kairaan Part 2

    Nyt on kyllä niin heleppo keli, että menee vaikka 59 metässä.
     

Suosittele tätä sivua