SKI-DOO 2017

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Wäiski69, 15/1/16.

  1. Quattro

    Quattro kelkaton

    Vs: SKI-DOO 2017

    Ja juuri kun meinasin ruveta takinkääntäjäksi...
     
  2. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    Jaa, tainnut unohtua mitä myyjä on sulle tuumannut viimeksi kun meinasit takin kääntää ... ;)
     
  3. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: SKI-DOO 2017

    Vaikkei jenkkimallistossa olisikaan se ei tarkoita ettei tänne meille tulisi. 600 paljon suositumpi kuin 800.. sama kuin brp antaisi tukut tuohta kilpailijoille. Muistaako kuka miten oli viime vuonna x-rs renen tai iron dogin kanssa?
     
  4. perkkaale

    perkkaale etec rankkuri -15

    Vs: SKI-DOO 2017

    Heräsi tästä nyt sellainen idea että olisiko brp:llä vielä yksi käyttämätön ässä hihassa ja 2018 nähtäisiin uusi 600cc kone? Samoilla uusilla ratkaisuilla kuin 850 ja p-drive kytkin.
     
  5. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    älä huoli kyllä se pienempikin uudistuu aivan varmasti jossain välissä. Tuo kytkin asia ainakin
     
  6. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: SKI-DOO 2017

    Voi kuvitella, että RS on jo sorvattu tuohon uuteen roviin.
     
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: SKI-DOO 2017

    Tuo ei omaan mieleen ole oikein järkevä menetelmä lisätä tuota imusarjaruiskua, mikäli siis taloudellisuutta haetaan. Muuten se on varmasti kestävyyttä parantava asia.
    Epäilen siis, että vaikka 600ETEC uudistuukin niin siihen ei tule tuota imusarjaruiskutusta.

    Eikös aikanaan ollut 800sdi konekin, joka ei kestänyt alakertaongelmien takia. Myös catin 800 kone on edelleen imusarjaruiskutteinen ??? Eli jostain syystä tuo isompi moottori näyttää vaativan ehkä tuon bensajäähdytyksen alakertaan.
     
  8. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: SKI-DOO 2017

    Kyllä edelleen veikkaisin, ettei imusarjaruutta paljoa taloudellisuutta heikennä jos sitä käytetään vain liki täyskaasulla. Etec imee sekin aika huolella bensaa jos kaasu on pohjassa joka välissä. Käsittääkseni suurin hyöty suorasuihkusta saadaan osakaasuilla ja alemmilla kierroksilla. Sikäli nuo ylimääräiset suuttimet on varmaan luotettavuutta parantava asia. Kiertokangista ja laakereista en olisi aivan yhtä varma. Halkaistavat laakerit, etenkin kaksiosainen neulahäkki tuossa paikassa on lujilla, eikä ylimääräiset (joskin pienet) saumat ulkokoolissa paranna asiaa. Toki, voitelu on aiempaa parempi kun ölppä menee suoraan laakerille. Miten ja mitä kautta se sinne kulkeutuu, on oma lukunsa vaan aika näyttää tämänkin.
     
  9. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    Kyllä sen vanhan SDI koneen heikkous johtu jostain muusta ku ruiskutustyylistä. Seosbensahan voitelee muissa merkeissä alakerran kokonaan joten ois se pitäny Rotaksissaki onnistua. Doo taas on käyttäny nykyisessa koneessa suorasuihkutusta ja kestovoitelua laakereissa joka on alakerran kestävyydelle paaaaaaaljon huonompi vaihtoehto ku SDI. En tiedä miten kiertokangen ylä- ja alapään voitelu on toteutettu mutta kohtuu kuivanahan ne on täytyny käydä tässä nykyisessa koneessa.

    Tuo uuden koneen laakerien öljyvoitelu on kyllä ehottoman hyvä homma. Muihin merkkeihin samanlaista kehiin :) Toki tuossa männän neulalaakeri jää edelleen kuivaksi, mutta tuo SDI ruiskutus ja alakerran laakereiltä heruva öljy parantaa tätä asiaa nykyiseen koneeseen nähden.
     
  10. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    Tuossa on näkyvillä uuden 850 moottorin alakertaa

    https://youtu.be/Jj_lkGjgwR8
     
  11. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: SKI-DOO 2017

    Siinäpä se öljyn kulkukin selitetään. Eli päätylaakereiden läpi menee kiertokangen alapään laakereille. Yläpää saanee öljynsä kuten ennenkin, mutta sepä ei hirveästi liiku.

    nih..
     
  12. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: SKI-DOO 2017

    Kompromissi on aina kompromissi, jostain on pitänyt tinkiä. Kaikki nuo ominaisuudet saa varmasti, mutta kun ruvetaan miettimään hintalappua sille, niin miltähän se näyttää.
    Voihan se olla niinkin, että onkin tingitty tehtaan omasta tuotosta ja myydään kalliimpaa samaan hintaa, kuin vanhaa.

    Ei vaan minun mieleen oikein mahdu, että on kehitetty monimutkaisempi kone, joka on parempi kaikilla osa-alueilla, kuin vanha. Pakko siinä jotain on olla, mistä on tingitty. Ehkä nuo maksimikierrokset kertoo jotain. Olikos jossain tieto, että millä kierrosalueella saadaan paras teho ja vääntö?
    Jos esim tehoalue pienenee, niin voimansiirtopuolen pitää se kompensoida jotenkin => Kytkimen vaihto?

    Elämme mielenkiintoisia aikoja ja jos tuo pakottaa taas muiden pikkasen parantavan, niin bueno. Kun nyt vaan saataisiin niitä parannuksia 600-luokan vehkeisiinkin. Näyttää vaan siltä, että parannukset tehdään mediaseksikkään deep snow-segmentin tahtiin ja muut saa odottaa vuoroaan.

    Onhan tää arpominen ja spekulaatio hauskaa kuitenkin :D
    -P-
     
  13. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Vs: SKI-DOO 2017

    Olen kans miettiny tuota etecin monimutkaisuutta että saavutetaanko sillä oikeasti siihen kehitystyöhön verrattuna kovinkaan paljoa etua verrattuna esim polariksen ja catin perinteisempiin moottoreihin tai edes vanhaan powertekiin? Polttoainettahan tuo syö reitillä vähemman kuin muut, mutta muuten kyllä omasta mielestä catin ja polariksen koneet pesee ominaisuuksillaan tuon etecin ainakin umpisen räppäilyssä ::)
     
  14. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    Kovat on pojilla jutut ;D vähintäänkin diplomi insinööri tason kavereita 8)
    Meikäläinen on ikänsä rassannu välillä emäntää ja välillä kaikenlaisia koneita mutta ei kyllä pysty ottaan kantaa että miksi tämä uusi moottori olisi huono tai hyvä se nähhään vasta ensi talvena...

    Sen nyt ainakin pystyy sanomaan heittämällä tuosta vanhasta 800 etecistä että siinä on semmoinen hieno ominaisuus mitä ei katista eikä pollesta löydy!
    sillä meinaan voi huuattaa meneen vaikka maanomistajan takapihalla salaa eikä kukaan tiedä mitään...pollen kun laittaa käyntiin niin variksen pakkaa laukkunsa ja lähtee muualle..

    meillä päin niin kuin koko suomessa kun tuo ajelu ei ole luvallista tuolla toisen mailla niin minusta on hyvä vaan jos se moottori on extra hiljainen ;)
     
  15. Kortelaine

    Kortelaine Lynx BD 3700 Shorty -22

    Vs: SKI-DOO 2017

    Ja kone vetää alhaalta, väliltä ja kaasupohjassa.. Tätä en ole vielä pollessa/catissa tavannut ainakaan niillä millä ajanu ::)
     
  16. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Vs: SKI-DOO 2017

    Koneesta on puhuttu muutama sivu. Lisäisin tähän väliin lyhyen kommentin ajo-ominaisuuksista, että on nuo pitkät sunami skiidot puskarallin lisäksi kovia monikäyttövehkeitä kunhan vaan vaimennus on laitettu kuntoon ja vähän paksumpaa pumppua alle. Tuli tänään tuutattua salpausselän puunkierto spooria summasella aikas reipasta haipakkaa. Samaan vauhtiin jos olis ämmäläinen lähteny ni olis ollu pihalla kolmannessa mutkassa ja eremkoossa telasto suorassa kulmassa. Itse arvostan laitetta, jolla voi tehdä monia asioita paikasta ja lumista riippumatta. Toivon, että tällaisina pidemmät skiidot säilyvät.
     
  17. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: SKI-DOO 2017

    Kestääkö Ski-doon muutaman sentin korkusett reijittämättömät liukurungot ilman vahvikkeita? EI taija olla sen lujempia ilman vahvikkeita, kun muutkaan umpiskelekan liukurungot.
     
  18. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Vs: SKI-DOO 2017

    Hyvin on vahvikkeilla kestänyt tähän saakka. Lyhyet töpöt ne BRPn vahvikkeet tosin on ja sais jatkua taivutetun osan yli taaksepäin pidemmälle. Edgeltä kai vois hommaa pidemmät. Helpoitenhan noi pitkät rungot saa mutkalle jos vaimennus pääsee pohjaamaan. Samat liukurungot on 154 summasessa ja 154 fritsussa, joka valmistajankin mukaan on suunniteltu 'kovaan ajoon'.
     
  19. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: SKI-DOO 2017

    Jep. Toki Friirutskassa vakionaan ne lyhkäset vahvikkeet. Kestää nämä amerikan liukurungotki ku oikeenlaiset vahvikkeet esim Edgeltä, toki aika luokattomat iskarit vakiona reitti paukutukseen, mutta ummella pelaa loistavasti.

    Pirun komia tuo uuden Freeriden väritys. Oli tuo 16vm 154" kyllä makia puottaa reittiä umpiskelekaksi.
     
  20. SV

    SV Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    Siellä ollaan jo sovittelemassa mutkaa uuteen kasiviiskymppiseen.

    https://www.facebook.com/AerochargerOffRoad/
     

Suosittele tätä sivua