Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. fleec

    fleec Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kiitokset Puolangan reittien kunnostajille, oli reitit Paljakan ympäristössä ja Puolangalle tosi hyvässä kunnossa. Reittien lanaajalla kalusto kunnossa ja ammattitaito. Mukava oli näin pohjoisen miehen kelkkailla "etelässäkin". Ja löytyi tarvittaessa uraa, jolla sai hien pintaan.

    Hyrynsalmen kunnan puolelle taas pyyhkeitä kehään, saisivat käydä opintomatkoilla viereisissä kunnissa.
     
  2. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Mikäs Hyryn reiteissä vikana?
     
  3. fleec

    fleec Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Ukkohallasta kun lähti niin, sellainen havainto oli, että kun kunnan raja vaihtu niin kelkkareitit parani ja tasoittu selvästi lähti sitten Puolangalle tai Suomussalmelle päin.
    Ukkohallasta lähdin torstaina Paljakan suuntaan niin Hyryn puoli oli lanattu samana päivänä ja oli pirun liukas ja sellainen patikkoinen ei mitään turistipattia vaan kuvastaa että pohjatyöt on tekemättä ja lanausväli liian harva. Puolangan puolelle kun tuli niin kokoluokkaa suurempi ja parempi lana oli tasoittanut reitin ihan viimeisen päälle hyväksi ja pinta oli karhennettu, joten olipa ilo lasketella menemään.

    Jotenki tuntuu, että Hyryn puolella ei kelkkailuun paljon panosteta.

    Ajettua tuli kuitenki reilu 600km välillä Hossa-"Raattenporttireitti-Paltamo, joten upeita maisemia oli reitin varrella.
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Hyryn ongelma on että ajetaan pelkällä tampparilla ilman lanaa eikä käytetä puskulevyäkään ja toki hiukan harvemmin lanataan kokonaisuudessaan.
     
  5. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Muistelkaapas pari vuotta ja siitä taaksepäin minkalaisessa kunnossa oli Ukkohallasta Suomussalmen rajalle sellaista kynnöstä ei nää tänään kuin pahimmissa painajaisunissa.Onkohan rima nostettu liian korkealle.
     
  6. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kyllä mutta eikö aina voi parantaa ja antaa palautetta?
    Itsellä varmasti tulee laitettua hyryn yhdistykseen muutama roponen ens syksynä että tasoa saataisiin nostettua, tällekin vuodella varmaan 1000km ajellut kunnan alueella
     
  7. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Nämä lanaukset on hiukan ajoitus kysymyksiä, hyryllä kerkesivät käydä kun oli pinta pehmeä ja se pirulauta jäätyy. Ittumaistahan tämä on kynsiä jäätä kun ei tahdo lanakaan siihen pystyä mutta jonkin verran saatiin irtolunta aikaiseksi jos ei muuta. Mutta asiaan. Tuossa sain puhelun että Puolangalta n.3km hepokönkäälle päin olisi Vilpusjoki etsinyt uuden uoman siinä paannejää alueella. Onko havaintoja miten paha tilanne siellä on?
     
  8. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Itseasiassa minulla on pienempi kone kuin mitä hyryn puolella on käytössä mutta yritettynä ajaa koko reitin leveydeltä näitä pääväyliä.
     
  9. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Ja piru unohtuhan se vielä mainita niin paljakasta ristijärvelle siihen vanhalle vitostielle nyt myös lanattu.
     
  10. Tenne

    Tenne Active Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Tämä varmaan särähtää jonkun muunkin korvaan kuin minun ;D Eikä sitten niitä herneitä...

    Mutta mutta, ihan huippua vaikka taso pysyisi tämäntalvisessa. Jokunen talvi sitten siellä ei lanattu kylän pistoa ollenkaan ja oli geetype alla. Niin sitä vain piti ajaa eikä käyny kuinkaan. Aina oli se "paska pätkä" alussa ja lopussa.
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    En ymmärrä miten höyläri saikin niin paljon irtotavaraa siihen reitin pintaan kun eilen ajeltiin, ajettiin siinä Varsavaaran jälkeen sinusta ohi peukuttaen kovasti 8)
    Nyt on kauhea kuume laittaa joku vanha luisupulkka ;D
     
  12. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Paltamon suunta ei ollut ongelmakaan, hyryn rajallepäin meinas olla jo tiukempi juttu ja miten pian lienee lentäneet metikköön sekin irtolumi. Puolangalle hepokönkään kautta taitaa kans olla melko kovaa reittiä, ellei sitten ole pöljän tuurilla käynyt niin että reittiä ei ole ajettukaan pehmeimpänä päivänä.
     
  13. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Ajoimme vaala-paltamo-paljakka-vaala. Aamusta oli heti hieman liuku ongelmia, mutta sivusta sai vielä kuiten vähän kaasulla voidetta. vaalasta lähtiessä ei ihan mitään riemun kiljahduksia reitti saa aikaan, vaikka tasainen onkin, ojat pirun teräviä ja kivet paistaa. Viikko sitten lanattu kivesvaaran lenkki taas oli jumalattoman liukas aamusta, kun muuta liikennettä ei vielä ollut aamusella juuri mennyt. Mutkia vedettiin pitkäksi ihan urakalla, kun jarru ei juuri menoa hidastanut. Eilen lanatulla paltamo-paljakka välillä oli sitten sitä irto lunta mukavasti, ja oli vaikea pitää järki päässä vauhtien suhteen, mutta pimeät mutkat pysyttiin omalla kaistalla ja huono muistisena piti aina kurkistaa nyppyjen yli, mitä siellä takana on. Remppaakin tehtiin paljakassa...Kiitos kuuluu vuokraamon porukalle, ensi apu löytyi! Poliisitkin lähtivät kelkoilla paljakasta ja ilmeisesti paltamon suuntaan...vauhdit noilla baanoilla tuppaa varmasti nousemaan joka ikisellä kuskilla yli sallitun :-X
     
  14. okosunen

    okosunen Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Minkäslaisia uralupia tuonne Ukkohalla-Paljakka-Hyrynsalmi alueille tarvitaan? Viikonpäästä viikoksi Vuokattiin ja olisi tarkoitus vetäistä kelkat Kärrillä Paljakkaan ja sieltä reiteille.
     
  15. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Alkaa melko lailla syletyttää tämä vääntäminen kunnan toimijoiden kanssa, Ei tässä oikein tunnu pääsevän enää vääntämäänkään, kun ei vastata sähköposteihin, eikä puheluihin ollenkaan...
     
  16. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Paljakkatalosta tai bistrosta 20e kattaa Paljakan alueen, ja menee suoraan reittien kunnostukseen. Ukkohallan puoli on metsähallituksen maita, joille on oma lupa. On jokaisen oma asia kannattaako liittoa, joka ei tee reittien hoidolle yhtään mitään.
     
  17. slater

    slater pimpattu nytro

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Se on tämä päättäjien ymmärtämättömyys vähän ongelma joka suunnalla ja joka asiassa. Kelkkamiehet harvemmin kuljettaa polttoainetynnyriä selässä ja jääkaappia tarakalla. Matkailun tuomia euroja on vissiin kunnissamme riittävästi kun kelkkailun tuomaa merkitystä matkailun ja palveluntarjoajien näkökulmasta ei tunneta tärkeäksi.
     
  18. Yetitatu

    Yetitatu YamahaVenture-ArcticCat 4stroke-Lynx Yeti,Comm,Bdo

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Talviloma reissulla huilataan Ukkohallassa Vilhelmiina 99 kanssa eilisen Syötteeltä ajon jälkeen. Skoolasimme illalla Puolangan ja Hyrynsalmen kelkkaurille, sillä ovat ne sen verran hyvässä kunnossa. Tänään jatketaan Ämmän kautta Arolaan saunomaan.
     
  19. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Vaikuttaa siltä, että meillä on täällä yksi tyranni, joka pyrkii vain omaa hommaansa edistämään ja muilla ei ole väliä. Sit päättäjät on vaan, että joo ja jees, kun tämä näkemyksiä laukoo.

    -P-
     
  20. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Mitäs siellä Kimmo on nyt keksinyt hyryn kelkkailijoille?
    Nyt lanattuna Puolangalle saarijärven ja hepokönkään kautta. Vilpusjoen tilanne näkyy olevan vielä hallinnassa tai ainakin niin kauan kun reitillä oleva jääkansi kestää. Että ei kun pörräilemään.
     

Suosittele tätä sivua