Mitä pensamittari näyttää

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Lumisiipi, 23/4/16.

  1. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vähän taas oli ajeltu lynssillä ja mittari näytti sen 4 palkkia, tai vähemmänkin. Kaadoin 14l lisää menolientä ja eikös pirulainen pompannut 9 palkkiin eli täysille. Ei kyllä varmasti ollut täysi tankki kun en siellä edes pentsaa nähnyt.

    Onko jossain tulkintataulukko polttoaineoraakkeleille, että voimme näitten kryptisten palkkien viestin välittää tavallisille kuolevaisille? Riippuukos tää mallista tai yksilöstä, että miten mittaa? 2015 600 boondocker on tämä...

    Toivottavasti ei toimi kuten iPhone, eli 2 palkkia tyhjänä ;)

    Millois tiedätte, että tankki on tyhjäksi ajettu? Täähän olis hyvä kesäsäilytystä ajatellen, ei jää liikaa turhaa pohjalle, ja ettäpä tietää millon pitää säilöntäaineilla alkaa ajeleen.
     
  2. Veli Pirinen

    Veli Pirinen Well-Known Member

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Noh, se alku on vähän viittellinen, on siinä bensavalokin ja oisko n. vajaa 10 l. silloin vielä ainetta kun syttyy.
     
  3. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    adventuressa on uudesta lähtien ollut ongelmia mittarin palkkien kanssa.Täpö täydellä tankilla näytti 4 palkkia.Kuulemma anturi otti tankin kylkeen kiinni ja siksi näytti liian vähän.Nytte mexun miehet sääti anturin kohdallee,mutta en luota kyllä vieläkään sata varmasti mittariin ;D
     
  4. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Xtrim 600etec 2013 malli. Ei tullut seurattua palkkien käyttäytymistä, mutta bensavalo kun syttyi niin yli 10l oli menovettä jäljellä. Viiden päivän seurantaan tämä osui. Kertaakaan en tankannut, muistaakseni, yli 25l, vaikka bensavalon palaessa joitakin kilometreja tuli ajettua. Eli kevyttä ajoa melkein 100km voisi päästä valon sytyttyä? 50km sata varmasti.
     
  5. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Jep, löytyihän se nollaskin palkki eli pentsavalo, tosin ei palanu pitkään kun se viimeinen eli ykköspalkki heräsi uudestaan henkiin ;) Tuntuu että toi hetkellinen bensan lukema riippuu kelkan asennosta, koneen lämmöstä, kaasun käytöstä, planeettojen asennosta tai jostain vastaavasta. Mutta jos tihrustaa toistamiseen niin jotain osviittaahan siitä saa.

    Laskeskelin vähän tämmösiä kun muutaman ajopäivän nyt tarkemmin vahdannut:

    Yksi palkki on noin 2.2l ja sillä ajetaan 16km tällä kelkalla. 9 palkin mittaama alue on siis vain 20l. Jos ajatellaan että tankin tilavuus on 35l (nimellinen 38l), niin pitää selittää mihin menee loput 15l. Näitä voisi olla:

    -Palkit ei mittaa kun tankki on ihan täysi, vois olla vaikka 5l tähän.
    -Nollas palkki eli pentsavalo sisältää lisää menovettä ihan varmuuden vuoks kun amerikoissa tarvitaan jne. eli 5-10l siihen.
    -Kaikkea pentsaa ei saada edes käytettyä tankista, perämoottorin kans se oli kait jotain 2l tankista eli noin 10% - voisko olla vaikka 3-5l kelkan tapauksessa? Tässähän vaikuttaa tankin rakenne ja kelkan asento, elikkä pentsaa pitää saada niin myötä- kuin vastamäessä. Jos joku ihmettelee miten mahdollista niin voi kurioisiteettina mainita että alkuperäisessä Mig-21-hävittäjässä kuulemma oli jotain 30% tankista mitä ei voinut käyttää, syy epästabiilius lennossa tyhjällä tankilla, toivotaan taas että Lynx ei seuraa näissä itäteknologiaakaan ;)
     
  6. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Surkea tuo BRP-polttoainemittari. Laittaisivat tankin kylkeen kirkkaan viivan, kuten öljyastioissa, ja merkinnät viiden litran välein.
     
  7. periaate

    periaate 600 e-tec

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Juu, on kyllä tosiaan aika huono tuo brp laitteiden digitaalinen mittari. Kauden alussa luulin jopa että anturi oli jäänyt jumiin tankin laitaan kun palkit ei tippunu ollenkaan vaikka kilometrejä kertyi kuitenkin kohtuu paljon. Voihan se toki olla että alkukauden vähillä lumilla ajo oli niin heppoista että kulutuskin oli 4-tahdin tasoa :D
    Samoin on muuten tuo öljysäiliön mittari/anturi aika ärsyttävä kun alkaa jo siinä vaiheessa kun vielä puoli tankkia öljyä jäljellä piipittämään tuota "low oilia". Pakko melkein aina jo lisätä sitten siinä vaiheessa öljyä kun häirittee niin paljon se piipitys ja öljyvalon palaminen mittaristossa ;D
     
  8. A.P

    A.P Well-Known Member

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Täsmälleen samaa mieltä.
    Nykyisellä mittarilla ei ole mitään virkaa, trippimittarin kun nollaa aina tankatessa niin sitten pysyy jotensakin kartalla.
    Taas joutuu tekemään vertauksen saman hintaiseen autoon, jos siinä olisi noin epäluotettava mittari niin kyllä valmistaja joutuisi hoitamaan asian kuntoon.
     
  9. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Noo.. Kieltämättä kiusallinen ongelma, mutta monessako kelkassa tiedetään olevan hyvä, luotettava, tarkka ja helppolukuinen mittari? Tuskin kovinkaan monessa.

    Eikähän tuostakaan ole pitkäkään aika, kun Lynxin "lehmänkellon" kuuloista tankinkorkkimittaria naurettiin ja todettiin, kuinka olisi jo aika rantautua 2000-luvulle. Ja ne mittarit oli kyllä melko luotettavia, joskin äänekkyydessään aika rasittavia keksintöjä.

    Ei muuta ku trippiä nollille ja ajelee enimmälti sen mukaan. Jokainen Pena varmaan noin suunnilleen osaa arvioida sen matkan, jonka omalla ajotyylillään tankillisella ajelee. Itsekin käytän matkamittaria, vaikka tankin korkissa lehmänkello edelleen kilkattaakin ja suhtkoht luotettavasti bensanmäärän juoruaakin.
     
  10. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Harjanvarsi on hyvä mittari
     
  11. PeeKoo

    PeeKoo Well-Known Member

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Ainoa toimiva ja tarkkamittari on kun näkee pa pinnan tankin läpi..
     
  12. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Kirkas tankki olis kaiken paras. Se on kyllä tosi ettei näillä berperien digimittareilla mitään tee, ärsyttää sitä valoakin katella kun bensaa jälellä vielä toistakymmentä litraa. REen tankista ne huollossa jotain rassaili mutta ei se tarkkuus siitä mihinkään kummentunu. Eipä nuo digimittarit kyllä tunnu muissakaan merkeissä tarkkoja olevan.
     
  13. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Mitä pensamittari näyttää

    Catin puolella sama homma, talvella xf:llä 120 km siirtymä ja 30 km ennen tankkipaikkaa vilkutti nollaa. Asemalle päästyä tankissa oli vielä 10 ltr pensaa.
     

Suosittele tätä sivua