Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. kemis72

    kemis72 Well-Known Member

    Jokos Puolangan suunnalla reiteillä minkäverran lunta?:(:eek: Pystyykö ajeleen,miten vesistöt?
     
  2. 4moped

    4moped Well-Known Member

    Ukkohallasta Ämmän suuntaan Emäjoen varteen reitti puhkaistu laitoja myöten näin aamutuimaan... Joen varresta eteenpäin oli jo parit jäljet laidoille polettu. Pohjat oli yllättävän jäässä, myös ne normaalit märät ojat ja suon pätkät. Muutamia isoja puita oli reitillä jotka tarvii moottorisahaa, näkee kyllä hyvissä ajoin. Muuten mahtava päästellä.
     
    hardox tykkää tästä.
  3. 4moped

    4moped Well-Known Member

    Ämmä-Vaaranniva laidat polettu.
     
  4. jukka_p

    jukka_p 550 Xtrim -08 , 600RE -12

    Liekö kukaan ajanut Paltamosta Paljakkaan ? Jos huomenna lähtis katteleen, luulis lunta jo ainakin olevan:)
     
  5. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Paltamo paljakan väli on koko matkalta auki ... muutama varoitus... voimalaitoksen jälkeen sähkölinjan alla oleva silta ..pätkäkelkalla ei pääse ylös ilman kaveria... sitten se pahempi ylläri..kun linja loppuu ja olet ylittänyt toisen tien siis Paltamossa paljakkaan mennessä niin tulee alue jossa menee metsäautotien pohja ja ympärillä jäljet hakkuusta ...KAivettu oja yli reitin ... tulee yllärinä ja joku oli jo täräyttänyt ihan mojovat jäljet penkkaan..( toivottavasti ei kuskille käynyt). laitoin risun mutta ei ollu kirvestä mukana niin pieneksi jäi merkkaus... sitten heti jätelaitoksen jälkeen ennen paljakkaa on se uusi reitti ohi kosteikon ,niin käyttäkää sitä ...lähtee siis oikealle ylös ja tekee mutkan ja palaa takaisin alkuperäiselle reitille... ei tartte rypeä mudasssa... ja käykää hotellilla syömässä saa nyt oikeaa ruokaa...ja tulossa bensan myynti ja kelkka miehille ilmainen sauna la ja su ...ja kaikkea muutakin on suunnitteilla ...
     
    hardox, Tuomoila, jukka_p ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  6. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Hyvälle kuulostaa suunnitelmat, siihen kosteikkoon pitää laittaa ohjarit eli laudasta seinää tai puita pystyyn, oliko toiselle puolen paljakkaa siihen kivimäkeen parannuksia tulossa, alkutalvesta melkoista kivirossia. Leppikosken puusiltaan joutuu aina lapioimaan lunta, pitäisi tehdä jatkot alapäähän. Pärräiltiin Hyry-ukkohalla linjalla muutama tunti ja avattiin heinijärvi-ämmänreitti väli, Heinijärvestä ei uskaltanut ajella yli ko ei mitään hajua jäätilanteesta. Hyvä ajella hiki tuli muutama kivi ottipaikoilla niinkuin aina näillä lumilla. Bensakin loppu ko oli sen verran mukavata, ens viikonloppuna viimeistään uudelleen! Pari-kolme raivattavaa puuta olisi paikallisille siellä ämmän reitillä kilsa pari joen ylitykseltä hoikkajärven suuntaan.
     
  7. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    [QUOTE="Pitkäpätkä, post: 1166876, member: ...... Paltamossa paljakkaan mennessä niin tulee alue jossa menee metsäautotien pohja ja ympärillä jäljet hakkuusta ...KAivettu oja yli reitin ... tulee yllärinä ja joku oli jo täräyttänyt ihan ...[/QUOTE]
    Onko tuo väli mehtähallituksen, vai paikallisten reittiä. Jos virallinen pätkä, niin ei sinne voi kaivella ojia reitille noin vain....mutta jos ura vain hyvillä puheilla, niin silloin oja ilman siltaa on mahdollinen.
     
  8. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Siis virallinen reitti paltamo paljakka .. en tiedä kelle kuuluu hoitaa mutta siinä se oja pöjöttää yli reitin...paha paikka...
     
  9. Mikaitos

    Mikaitos Active Member

    Kainuun ymppikeskus ja Paltamon kunta ton aikoinaan suunnitteli ja toteutti. Paltamon kunta siis Puolangan rajalle saakka... Kunnan kans teki maanomistajat sopparit. Aika paljo viimme aikoina vaihtanu noi palstat omistajaa, enkä tiedä, onko uudet omistajat aivan tietoisia soppareista ja niiden sisällöstä.

    Leppikoskelta Kivesvaaralle mentäessä oli kans mielenkiintonen paikka. Elikkäs kun ura menee Uvantien reunaa ja kääntyy sähkölinjan alle kohti Puolangantietä. Siihen mutkaan oli tullu tod.näk. nykyisen maanomistajan toimesta tikkuviidakko. Ite sen tulkitsin, että EHKÄ sillä tikutuksella pyritään ohjaamaan kelkkailijat pysymään uralla ja etteivät oikase sen hakkuuaukon läpi. Kapiaksi oli kyllä mutka jääny, siis JOS tulkkasin sen niin kuin se oli ajateltu..

    Ja vielä siihen Korpimäen ojaan. "Maanomistaja sitoutuu ilmoittamaan moottorikelkkailu-uran haltijalle (kunta) vähintään kolme vuorokautta aikaisemmin sellaisiin toimiin ryhtymisestä, jotka saattavat vaikeuttaa tai aiheuttaa haittaa uran käytölle. Vastuu uran turvallisuudesta moottorikelkkakäytölle on ilmoituksen tekemisen jälkeen uran haltijalla."
     
  10. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Millä tavalla sopparit on aikoinaan tehty? Jos maanomistaja vaihtunut, onko soppari enää voimassa? Jos sopimukset on voimassa ja ylläri oja ilmestyy reitille ja ojaan ajettaessa tapahtuu vahinkoja, niin sitten aletaan kyselemään maksumiestä kalustolle ja muille vaurioille.
     
  11. Mikaitos

    Mikaitos Active Member

    Kunta kelkkailu-uran haltijana ja maanomistajat teki sopparin moottorikelkkailu-uran perustamisesta ja pitämisestä. Aivan tarkkaa rahoituskuvioo en muista, mut isosta yhteisestä kukkarosta tuon perustamiseen ja rakentamiseen tuli fyrkkaa paksu nippu. Siitäpä syystä tuon uran käyttäminen on jokaiselle kelkkailijalle ilmaista. Ei siis tuohon kohdennettua, pakollista uramaksua ole, vaikka tuolta järven takaa joskus muitakin kommentteja ilmoille huudelleet.

    Sopparin 8§ "Tämä sopimus ja maksetut korvaukset sitovat kiinteistön myöhempää omistajaa tai haltijaa. Allekirjoittanut maanomistaja on velvollinen säilyttämään tätä koskevan ehdon luovutussopimukseen. Tämän sopimuksen perusteella maksettuja korvauksia ei enää määritetä uudelleen myöhemmin mahdollisesti pidettävässä moottorikelkkareittitoimituksessa."
     
    Jukkis tykkää tästä.
  12. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    No noista uusista ylläri ojistahan pitää olla kelkkailijoidenkin yhteydessä reitin ylläpitäjään eli kuntaan. Olettaisin, että kunta kyselee ojan suhteen sitten maanomistajalta.
    Korvausvelvollisuus onnettomuuden sattuessa olisi tällaisessa tapauksessa jännä tietää. Ainahan vedotaan siihen, että nopeus on sovitettava reitin kunnon mukaan, mutta eihän yleistä tietäkään saa kaivaa noin vain poikki. Yleisellä tiellä korvausvelvollinen kyllä löytyisi nopeasti....
     
  13. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Politteko hyvin ;)
    Minä käväisin torstaina polkemassa Ukkohallaan asti ja yritin sitä suota polkea vähän enemmän, jotta jäähän menisi...

    -P-

     
  14. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Onko tietoa joko paljakasta saa bensaa?
     
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kaverihan siihen oli pamauttanut, kuulemma 60 vauhdilla tarkkaavaisena ei vahinkoa käy välttämättä mutta kun on nykypelit alla ja nuori/huima...
     
  16. T.Heikkinen

    T.Heikkinen Shredder RE

    Huhupuheitten mukaan kyllä. Mutta voihan sieltä käyä Ristijärvellä tankilla. Tosin reittiä ei oo kukaan mahtanu ajaa, tienviertä kyllä on:D
     
  17. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Ok. Ei itsellä niin väliä, mutta noita rs:iä muutama lähdössä mukaan, ja yhdessä on vielä pikku tankki.:D Täytyy sanoa että ottavat kuution säiliön bensaa mukaan, jos paljakasta ei saakkaan..
     
  18. lynx special edition

    lynx special edition Well-Known Member

    pikkutankilla paukuttaa 20min ni sillä ei taija paljo asiaa olla reittejä ajella noilla nurkilla.itekki yks vuos isolla tankilla ja varakannulla siellä liikkeellä ja silti taidettiin joutua varakannuun ja tienreunalla oikasuun..
     
  19. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Paljakka hotel siis ottaa bensan myynnin ainakin ja aloittaa perjantaina elikkä 16.12.2016 ja soittakaa hotellille ja kysykää voi tulla muutakin tarjousta ... 0408303500 hotel pajakka...
     
  20. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Paljakka-Puolanka välin voi nipin napin päästä jos on köykäinen keli ja bensaa molemmissa päissä. :D
     

Suosittele tätä sivua