Lynx Boondockerin telamatto

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Jukka, 11/2/17.

  1. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    Kyseessä 2015 vuosimallin 3700 kelkka jolla ajettu 5000 km ja telamatosta ovat laput ruvenneet irtisanoutumaan oikein joukolla. Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa havaittavissa? Jos on niin onko mennyt takuun piikkiin korjaus? Laitteella ei todellakaan ole suditeltu kivikoissa.
     
  2. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Koskeeko reunalappuja pelkästään?
     
  3. jannne.l

    jannne.l Re X-Trim -20

    Itellä tais olla 3500kilsaa kasisatku 3700 ku alko olla matto melko kappaleina.keski lapuistaki lähti tavallaan siitä keskeltä semmonen kolmion muotonen pala.lynksissä oleva 57 alkuperänen matto on kyllä aika löyhä matto verrattuna vaikka summitin 64 mattoon
     
  4. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Usein taitaa kestää jotain 10000 kilsaa esim. vuokrakäytössä (lie enimmäkseen reittiä silloin).
     
  5. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Kyllähän nuo yleensä yli 6cm harjat ei kestä ku muutaman tuhat. Ite pitäny että ihan hyvin jos 2000km. Lisäksi reittiajoon on olemassa iha omat matot. Esim alle 4.4cm harjat
     
  6. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    matto 3.JPG
    Näyttää lähtevän vain reunasta
     
  7. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Telatunnelin sisänurkkiin kertyvä jää hieroo irti pikkuhilijaa noi reunalaput.Eli useammin putsailla jäitä pois... Oma vika.Ai mistäkö tiiän..Itellä revokoppasessa extriimissä oli sama peli...nyt pitäny jo uuden maton vaihdon jäläkeen kopistella jäitä pois useammin..
     
  8. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Tuota ei ole mielestäni jäät syöneet, kun ehjät laput on reunoista siistit.

    Koska pääasiassa on irronnut vain reunalappuja, niin hyvin todennäköisesti soljet ylikuumentuneet (ja sitä myöten puikot ja matto lappujen kohdalta), kun lappu on lähtenyt ihan maton reunan kera irti.

    Löytyyko sinertää sävyä soljista?

    EDIT: Tai näkyykö vetopyörissä tämmöset jäljet?

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 11/2/17
  9. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Tätä kanssa miettinyt että miten hyvin pitäisi lumet ja jäät rapsutella kelkasta ajon jälkeen? Tuolta telatunnelin nurkista en ole aikaisemmin putsannut, lähinnä hinkannut kaikesta helposti putsattavasta enimmät pois. Not nyt yhtenä päivänä ei lynksi meinannut liikkua ollenkaan, ennen kuin rapsuttelin juuri tuolta telatunnelin sisältä melkoista jäälohkaretta irti. Sen jälkeen suostu liikkumaan tosin tuntui että vähän ylimääräistä kitinää tai kahinaa kuului telan suunnalta.

    Jäähdytyksen kannalta ei kai ole isoa merkitystä kun itsellä on aina neljä palkkia ne moottorin lämmöt. Ja jos kiskoissakin on vähän metallia näkyvissä kun mennään ja sopiva keli tms. niin varmaan liutkin saa jäähyä?
     
  10. vaarikka

    vaarikka Well-Known Member

    Itellä kans oli -2015 dokkeri. Alta 6000km. oli mittarissa kun vaihdoin Rangeriin. Melkein kaikki reunalaput poikki ja pois siitä kohasta mihin maton poikittaiskuidut loppuu. Tämähän on ns. fleximatto joka taipuu reunoista. Joku viisas sano, että Camoplastin -2012- 2014 Dockerin matot olivat paljon parempia kestämään. Rangeriin otin 39mm. lapulla koska koneena 900ACE ja nyt kokeman perusteella hyvä valinta. Ei jaksa tuotakaan pyörittää kunnolla umpisessa ja kestää paremmin kovalla alustalla.
     
  11. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    Epäilen ettei ole soljet kuumenneet koska liukumuovit olivat kuin pakasta otetut.
     
  12. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Joo ei siinä tapauksessa ole kyllä soljet hohtanu punasena, jos liukuja ei ole menny.
     
  13. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Satuimpas olemaan samaisella reissulla mukana kun tämän boondockerin matto antautui.

    Kaveri oli liikkeellä tuolla Jukan mainitsemalla 2015 3700 re dockerilla jossa on 59mm powdermax flexedge.

    Itellä on 2016 137" freeride jossa 57mm powdermax flexedge. Kelkalla ajettu nyt n.4500km. Edellinen kelkkani oli samanlainen 2014 freeride jolla ajoin noin 5000km. Kummankaan kelkan matosta ei lähtenyt lapun lappua vaikka sillä on kaivatettu ummessa ja ajettu reittiä kovillakin nopeuksilla.

    Reissun aikana molemmilla kelkoilla ajettiin 4 päivän aikana 1455km. Matkanopeus oli molemmilla kuljettajilla sama, todella reipas reissuvauhti, koska oli aina kiire seuraavaan yöpaikkaan. Telastoa ei puhdistettu lumesta eikä jäästä kummassakaan kelkassa, koska se on täysin tarpeetonta. Vai ajattelitteko että sitä alustaa pitäisi alkaa kesken ajonkin puhdistelemaan kun sieltä välillä ravahtaa joku jumalaton jäämälli lävitse ja ravauksesta voisi kuvitella että nyt varmaan räjähti ketjukotelo.

    Korkean lapun tarpeellisuudesta reittikäytössä voidaan olla montaa mieltä. Molemmat kelkat on ostettu hybridipeleiksi jolla hoitaa umpiset reitin aukaisut, reittipenailut ja kevään riksunreissut. Ainakin omasta mielestäni 57mm lappu on itelleni perustellumpi valinta. Vähemmän sen olemassaolosta on haittaa kun vertaa asiaa siihen että mitä mahdollisuuksia 44mm matto ei voi tarjota.

    Jos tuo 2mm ero mattojen harjakorkeudessa on syyllinen lappujen irtoamiseen niin tarttee varmaan lopettaa koko harrastus.

    Selvä valmistusvirhe.

    EDIT:
    Ajatuskatkos maton mallista muutettu.
     
    Viimeksi muokattu: 12/2/17
  14. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mikä on challenger flexedge? Missä myydään? Onko eroa tuohon powdermax flexedgeen mikä on vakiona brp:n vehkeissä? Vai onko nuo brp:n matot saman valmistajan?
     
  15. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Noniin ajatuskatkos. Powdermax flexedget molemmissa. Eli orkkismatot.
     
  16. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Joo. Mitähän tuollainen alkuperäinen 64mm 146" maksaa?
     
  17. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    Varsin on epätasaisesti laput lähteneet kuten kuvista voi päätellä. Ymmärtäisin kaikki selitykset jos lappuja olisi irronnut tasaisesti maton koko pituudelta mutta kun vikaa on vain noin puolella osuudella maton pituudesta.
     

    Lisätyt liitteet:

  18. Jukka

    Jukka Well-Known Member

    59 mm lapulla alkuperäinen maksaa 1350
     
  19. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No on kyllä kallis.
     
  20. Vilho

    Vilho freeride

Suosittele tätä sivua