Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    No sitö minä enn tiiä mikä on oikia tarkkuus Sidewinderissä, mutta jos viperissä on rajotin 9200rpm ja mittari näyttäää 9200rpm ku paukahtaa rajoittajalle, nii en ymmärrä missä se vois sitte enää heittää. :rolleyes:
     
  2. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ihan jokapuolella boksista lähtien mutta varmaan riittävän tarkka on näille käytöille
     
  3. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Se sinne seuraavaksi tulee, outo vaan kun huonompaan suuntaan vaan menee uusilla osilla.
     
  4. lapiska

    lapiska Vipermcx/indy xc/lyne 650/yamaha 200cc

    Kyl mul näyttää 9450 ku menee rajottajaa jäällä viperi
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Onpa jämy jousi etupukissa, eikö jo nakkele persettä? Keulassa 26 jouset? Takapukki tuntuu olevan tämän 137" alustan kanninkivi, viimeinen säätö meni metsään nyt itsellä että pahaa tekee mutta ainahan sitä pitää uutta kokeilla :D Maanantaina taas olla viisaampia ;). Onko @DooDoo lla vakio jouset takapukissa? jos ei oo 90asteiset niin tuskin niillä kummoista tulee... Kuulin tuossa että siellä on ne -16 kattimallin jouset, sama kuin -15 viperissä ois jouset H-H asennossa.
     
  6. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Mikä on hi/lo Öhlins? Onko se eri kuin mulla 46 mm, jossa on myös paluun säätö? Suksilla mulla on 28 Nm jouset 46 mm perinteiset Öhlinsit (ei TTX) ja etupukissa 35 Nm. Takajousi on 2-asennossa. Liikkumavaraa klikkereissä on reilusti kun nyt on 15-20 auki kaikki, myös paluut.
     
  7. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Tätä välityspuolta rupesin miettimään kun kaverin BTX 153 vei järkiään 3 l vähemmän ja siinähän on vielä 57 matto 24/50 välityksen lisäksi ja onkohan vetopyörätkin 8-piikkiset ja mulla 9-piikkiset. Kun ajoin sillä ei se tuntunut silti kiertävän liikaa. Itsellä taas ei missään tarvitse ajaa lähellekään niin lujaa kuin kelkka kulkisi. Amerikassahan tieten vaihtavat vielä pitemmät välitykset kuin 21/41.
    Kokeilen tänään vielä alkuperäisen 35 helixin, mutta ei tuo ihan pielessä ole kun hyökkää joka vauhdista aivan eri malliin kuin vakio ja kulkee silti lujaa. Eikä syö remmiä ja lautaset aina viileänä.
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    pätkäkatin alustassa etupukin jousena toimii hyvin tuollainen 35N/mm, ainakin jos kuski ei ole kevyt. Voisin olettaa että kevyemmälle kuskille oikea jousi on luokkaa 30-35N/mm, mutta toki tuo riippuu myös ajotyylistä ja vauhdista. Tähän pidempään 137 alustaan kuulin, että 30-40 N/mm progressiivinen on myös hyvä valinta.
     
  9. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    BTX vihreä-vihreä-vihreä jousi ja varissa valkoinen, 70 astetta.
    17mm rullat.
    Kovalla ja tasaisella baanalla reippailla vauhdeilla kulutus 15,4L/100km.
    Kiekat 8800-8900 jos pitoja löytyy. Lähdössä saattaa käydä yli 9000.
    Hihnaa kiristetty 1,5x alkuperäisen prikan verran.
     
  10. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Tarkennappa "värjäri", onko remmi ollut läysällä vai mitä kiritty?
    Vertailitko siihen toiseen tapsan kelkkaan käytöstä?
     
  11. KMV

    KMV ZR 6000 137" SP LTD

    Itellä vaihtu ja tälle talvelle proge 30/36 jousi lineaarisen tilalle ja taakse pienemmällä esarilla oleva hakaneula. Valitettavasti vasta viikon päästä pääsee testaamaan.
     
  12. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Reilu 100 km ajettu uusilla välityksillä ja jokin alkoi kolisemaan ajoittain kun hiljensi. Ajoin varovasti kotiin ja kiristin ketjun. Muutama kierros oli löysää. Aivan kuin vieläkin silti yrittäisi jotain kolinaa. Mikä siellä voisi olla mennyt, onko näissä jotain tyyppivikaa?
     
  13. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Ehkä se oli vain jääpaloja, jotka irtosi ja kolisi väliin. Ajoin 50 km eikä enää mitään.
     
  14. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ei nakkele, on vissiin painoa senverran enemmän mulla kuin sulla niin toimii yllättävän hyvin eikä nakkele yhtään, hakaset vakiot eikä tule hullua hurskaammaksi niillä vanhemman mallinkaan hakasilla, keskimmäisessä asennossa nyt oli. Kun mainitsit että takapukki on kannatinkivi niin totta toinenpuoli, takavaimentajasta loppui säätö niin kiristin etupukin hidasta 8-napsua/30 kiinnipäin (aluksi molemmat ihan auki) niin alkoi kantamaan takapääkin ja etupukkikin parani, kytketty niin rajusti että molempia pitää ajatella yhtenäisenä pakettina näköään. 27nm jouset on nyt keulassa, pikkusen kaipaa vaimennusta lisää että voi pitää 2-asennossa QS3 säätöä.

    Ei Yamaha kuskilla ole varaa uusia laitella niin kasattiin hyllystälöytyvistä osista sopiva. Alunperin joku F7 catin etupukista johon tein uuden sopivan männänvarren ja kiinteän säiliön hommasin ja kasaan, positiivisesti yllätti.

    Kytkin toimii nyt aivan helvetin hyvin, lähtee pehmeästi umpisella, kiertää just 8900rpm, ei lämpiä yhtään. Ainut että sellainen räväkkyys puuttuu mutta voimanpuutetta osittain. Mutta haittapuolena on se että kun lähtee safarille mukana 1+4varahihnaa niin 140km kohdalla saa kääntyä varmuudenvuoksi takaisin kun oli jo tälläistä, remmit numero 5 ja 6 remmit.jpg

    Vasemmalla ajettu 600km ja aika rauhallisesti ja räjähti noin 60km/h vauhdista täyskaasulla. Oikealla ajettu 30km suhtkoht rauhallisesti sisäänajoa ja 20km reitillä rauhallisesti, lopuksi aurattua tietä 2km 80km/h vauhdilla tasakaasulla, eli alle 70 km ja ei yhtään ainutta täyskaasukiihdytystä ja käyttö aivan turrausta. Ja molemmat niitä kuuluisia uudempia ja parempia JP-remmejä...

    Menipä sekin reissu vituiksi. Sanokaa nyt mikä VITTU siinä voi olla vikana, säätö tuntuu todella hyvältä ja lautaset max 45° kummallakin kerralla. Taidan tyntää tallinperälle ja odottaa että tuolla pääsee vintage safareille mukaan.

    Jotakin hyvää sentään. Yön aikana joku käynyt korjaamassa koko talven oikutelleen jarrun. Itsestään muuttui aivan kuin erilaitteeksi tekemättä yhtään mitään, on nämä kyllä laitoksia.
     
    Viimeksi muokattu: 12/2/17
  15. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Reilu 1300km takana ekalla remmillä. Saa nähä kauan kestää.
    @hanski-58 kokeilin onko paljon varaa nostaa hihnaa varin ulkokehälle.
    G-G-G ja 1,4L ja 1,7 pienempi kulutus kuin toi verrokki G-W-G muuten samoilla osilla.
    Verrokki jää umpisen kiihdytyksessä.
    Mulla on 30kg etu :D
     
    Viimeksi muokattu: 12/2/17
  16. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joo odotinkin kommenttia tuosta kytkemisestä, eilen täysin kantamaton 137" koko alustaa sää tämällä sai kantamaan ihan tarpeeksi hyvin ja toinen rautakanki takapukin takia ei löysännyt vaikka mitä teki :D. Aika paljon tuntuu vaikuttavan herkkyyden tunteeseen onko penkin takana jotain tavaraa kyydissä.
     
  17. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Herkkyys puuttuu kun pitää 4 remmiä jo pelkästään kuljettaa siellä ja niilläkään uskalla taajaman ulkopuolelle ajella.
     
    vetkulilm ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  18. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Olikos säädetty alustaa verrokissa, kokelitteko ristiin?
    Varin rullat, toimiiko?
     
  19. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Onko näissä RR mallin alusta vai tavallinen jossa takapukin erektiotanko tulee iskarin alapuollella?
     
  20. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Erektiolirpukkeet iskarin sivuilla
     

Suosittele tätä sivua